Varavaatteet mummolassa

kyllästynyt

On niin kiva, että isovanhemmatkin tykkäävät näpertää lasten vaatteiden kanssa, ja kyllähän ne joskus lahjaksikin niitä tuovat.

Ongelma on siinä, että kun lapset kahdesti vuodessa (kesä- ja talvilomalla) mummolassa käyvät, niin vaatteita jää matkan varrelle ja mummo viikkaa ne kaappiin. Ei puhettakaan että niitä saisi enää takaisin! Joka kerran lapsia opastan, että pakatkaa KAIKKI mukaanne. Ei auta, mummolla on pyykkikorissa piilossa vaatteita, jotka eivät eksy takaisin kotiin vaikka kahvilla poiketaan puolin ja toisin useinkin.

Sitten seuraavan kerran yökylässä ne vaatteet ovat jo jääneet pieniksi, lapsilla on yhtäaikaa ilo ja suru tutun vaatteen näkemisestä.

Kyselisinkin mummoilta perusteita tälle toiminnalle?

Onko mahdotonta, että ostaisitte itse varavaatteita vaikka sitten kirpputorilta joita meillekin kannatte - ja PITÄISITTE ne siellä. Ilman että tulette edes meille niitä esittelemään ja lapsia innostuttamaan. Ilman että viette salaa lasten repuista vaatteet, varastatte!

Hauska on taas huomata kun ilmat kylmenevät, että lasten ainoat fleece-vaatekerrat puuttuvat, uimapukukin jäi sinne mummon hypisteltäväksi sekä yöpukuja ei taas ole ollenkaan kun 2 mummolaa on tehneet omat itsenäiset päätöksensä "varastaa ne"!!!

Onko muilla samaa ongelmaa tai onko mummoja vastaamaan tähän? Tuntuu hurjalta että meillä on peräti kaksi mummolaa jotka tämän pahan mielen tuottavat.

33

3198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mimosa28

      ja sain tutuilta ilmaiseksi lapselle vaatteita jotka vein kaikki mummulaan. Siis siinä oli kaikenlaista yöpuvuista haalareihin. Sanoin, että kun lapsi yökylään tulee niin varavaatteet ovat valmiina siellä. Ei tarvitse laahata edes takaisin.

      • mari-na

        minäkin olen ihan suosiolla vienyt mummolaan jemmaan muutaman vaatekerran yöpuvuista ja alusvaatteista lähtien aina colitsipukuihin asti ja pidän huolen, että ne ovat sopivia ja puhtaita. onhan se itsellenikin helpompaa, kun kahvikyläilyä vartenkaan ei tarvitse raahata vaihtovaatekassia mukana, kun tietää, että mummolassa on kaikkea mitä tarvitsee.

        tuo "varastaminen" on kurjaa, mutta ratkaise asia keskustelemalla noiden isovanhempien kanssa, se auttaa asiasi enemmän kuin täällä murehtiminen.


    • ei ymmärrä....

      lapsesi käyvät niin harvoin mummolassa? Miksi et soita ja pyydä vaikka lähettämään unohtuneita vaatteita, jos matka on liian pitkä ne hakea?

    • Mummo minäkin

      Mitäpä meillä muilla olisi asiaan sanomista. Sano äidillesi/anopillesi asiasta. Minusta kertomallasi asialla ei ole yleisempää kiinnostavuutta.

      • kuin se

        että näin moni vaivautuu vastaamaan :P

        No mielipiteensä sullakin...

        Tuo tilanne kyllä täyttää mielestäni ryöstämisen kriteerit. Ei toisen omaa oteta luvatta, ei kysymättä. Ei siinä pitäisi olla mitään velvollisuutta uhrina alkaa setvimään, luulisi moraalin olevan varsinkin vanhemmilla ihmisillä hallussa sanomattakin!


    • *Mummi vaan*

      Meillä taas käy niinpäin että, kun minä olen ostanut varavaatteita tänne mummilaan niin kun sitten lapsen tulovaatteet likaantuvat ja pesen ne, niin aina jos pojalle jää päälle ne vara vaatteet, niin sinne ne menevät kotiin ja sinne myös jäävät. Vara vaate varasto on kohta ihan loppu ja tarttee käydä ostamassa uusia taas kerran. Itse palautan aina tänne mummilaan jääneet vaatteet pestynä takaisin kun menen käymään.Täytyy vissiin käydä sieltä heiltä kaapista etsimästä ne varavaatteet ja tuoda takaisin. Mutta en minä koe sitä niin että nuoret niitä tahallisesti "varastavat", ne vaan jää sinne ja eivät vissiin muista koskaan niitä tuoda takaisin.Ajattelevat ettei se ole niin justiinsa.Ei pidä kaikkea ajatella aina niin pahansuovasti. Voihan se olla että kun mummit pesevät niitä vaatteita niin jäävät sitten sinne ja unohtuu sitten palauttaa...tai ajattelevat että olkoon varavaatteina. Olis vissiin sinun hyvä jutella asiasta sen mummin kanssa jos asia harmittaa, koska täällä kirjottaminen asiasta ei paljon auta eikä muuta sitä asiaa.
      Reilusti vaan sanot mummeille että haluat sitten kaikki mukana olleet vaattet takaisin ettei tarvitse aina uusia ostaa.Viekää vaikka itse sinne mummin luo jotain varavaatteita, jotta ei sitten tarvitse mummin niitä "varastaa" kuten niin hauskasti asian ilmaisit.
      Puhuminen voi joskus auttaa. Mukavaa loppu kesää kaikille.

      • Mielikki-mamma

        Minä en ole koskaan kuullut varastelevista mummoista. Muiden kuin ko. mummon mielipiteillä ja motiiveilla moiseen puuhaan tuskin on merkitystä. Kannattaisikin mainita asiasta suoraan hänelle - tai käydä useammin kylässä.


      • kyllästynyt

        Kiva kuulla, että jotkut mummot oma-aloitteisesti täydentävät varavaatevarastoja.

        Tilanne on kyllä sikäli eri, että meillä mummot takuulla tuntevat kaappinsa ja luulisi heidän huomaavan jos omien aikuisvaatteiden seassa on "yllättäen" satasenttisiä kirkkaita neuleita ja fleeceasuja. Varsinkin kun meidän lapset tosiaan ovat ainoita lapsenlapsia, sekaantumisvaaraa serkkujen vaatteisiinkaan ei ole.

        Kummallakaan mummolla ei vielä dementiakaan ole ja työelämässä ovat kiinni. Kun katsoo vielä, että huonot vaatteet eivät kelpaa niin en oikein "hyvänsuovastikaan" pysty tilannetta sivusta seurata.


      • Anonyymi
        kyllästynyt kirjoitti:

        Kiva kuulla, että jotkut mummot oma-aloitteisesti täydentävät varavaatevarastoja.

        Tilanne on kyllä sikäli eri, että meillä mummot takuulla tuntevat kaappinsa ja luulisi heidän huomaavan jos omien aikuisvaatteiden seassa on "yllättäen" satasenttisiä kirkkaita neuleita ja fleeceasuja. Varsinkin kun meidän lapset tosiaan ovat ainoita lapsenlapsia, sekaantumisvaaraa serkkujen vaatteisiinkaan ei ole.

        Kummallakaan mummolla ei vielä dementiakaan ole ja työelämässä ovat kiinni. Kun katsoo vielä, että huonot vaatteet eivät kelpaa niin en oikein "hyvänsuovastikaan" pysty tilannetta sivusta seurata.

        Minunkin äiti varastaa 15-vuotiaan tyttäreni vaatteita. Vähän harmittaa kallis fleece-takin menetys.


    • kyllä sinun nyt

      täytyy kysyä heiltä itseltään, lastesi mummoilta. Ei me muut varmasti osata vastata kysymykseen ja harva varmaan edes ymmärtää moista käytöstä.

      • kyllästynyt

        Halusinkin tietää että onko tämä yleisesti hyväksyttyä käytöstä joka mummoille pitäisi sallia. Hyvä näin ettei mun moraalini ole niin vinksallaan ja voin vapaasti siihen lapsetkin kasvattaa ja tuomita mummojen käytöstä tässä. Kiitos kaikille vastanneille!

        Vastaten tässä kootusti vähän kaikille kommentoijille: Mummoloissa perheemme kanssa vieraillaan useamminkin kuin pari kertaa vuodessa, kyse oli YÖVIERAILUISTA joita työssäkäyvät mummot eivät saa järjestettyä kuin lomillaan.

        Omia 2-luokan varavaatteita olen yrittänyt viedä heti esikoisen syntymästä alkaen yhteiselle mökille, mutta jostain kumman syystä toinen mummo itse ne sieltä on tuonut pois "homehtumasta" (ympärivuotisessa käytössä oleva mökki!). Ilmeisesti vaatteiden taso (kirpparitavaraa) ei ole häntä tyydyttänyt.

        Täytyy ilmeisesti ottaa kovemmat otteet ja tosiaan käydä hakemassa pari kirpputorikuormallista ja käydä vaihtamassa mummoloissa paremmat vaatteet takaisin kotiin. Johan ne kummitkin ihmettelevät että mihin heidän ostamansa vaatteet ovat kadonneet (ja heitä varten olisi mukava pukea niitä parempia neuleita ym. päälle).

        En kyllä vieläkään ymmärrä miksi siellä pitäisi olla monta vaihtovaatekertaa kun seuraavan kerran yökuntiin mennessä lapset ovat taas kasvaneet niistä ulos???


    • juupasjuuh

      ..miksi lapsesi pakkaa kassin mummolla?etko itse hae niitö sieltä ja pakkaa itse?tai sit pyydät mummua pakkaamaan.tuskin se varastelee.ihme kyssäreitä.

      • kyllästynyt

        että toki mummo pakkaa lapsille valmiiksi reput, ja lapsia olen kehottanut _varmistamaan_ että kaikki on pakattuna.

        Jos nämä on ihmeellisiä kysymyksiä, niin se osoittaa vain tilanteen ihmeellisyyttä.

        Mummolle ei tosiaan tunnu huonommat vaatteet kelpaavan, parhaat neuleet (joita ei herra ties edes tarvitse pestä!) jäävät mummon kaappiin. Näin siis kahdessa mummolassa! Saattaahan se olla vahinkokin, mutta kummasti muistavat niitä siellä käyttää ja sitten unohtaa taas pakata takaisin reppuun. Ja huonommmat vaatteet muistetaan aina palauttaa......

        Nyt olen käärinyt pakkausta seuraavaa kyläreissua varten. Sanon, että haluaisin jättää vähän vaihtovaatteita ja voin entiset viedä pois nurkista. Yritän olla rakentava, en haluaisi kuitenkaan omia sukulaisia loukata.

        Hyvä tietää että muidenkin mielestä tämä kuulostaa ihmeelliseltä. Että en tunne itseäni varsinaiseksi tiukkapipoksi kun vaateasioista lähden neuvottelemaan.


    • osoittaa

      juuri sen, minkä olen aikaisemminkin todennut. Eli sellaiset asiat, joiden pitäisi olla TÄYSIN keskustelemalla sovittavissa kahden aikuisen ihmisen välillä muodostuvat hirveiksi ongelmiksi kun kysymyksessä on lapset, vanhemmat ja isovanhemmat.

      Vanhemmat ja isovanhemmat eivät yksinkertaisesti osaa puhua normaalisti keskenään. Onko kysymyksessä hirveä pelko loukkaamisesta vai jonkinnäköinen auktoriteettiepävarmuus (kumpi meistä onkaan nyt se "aikuinen" joka tässä asiassa päättää kuinka toimitaan), en tiedä.

      Valaistakseni kaikkia, meillä on ihan samantyyppisiä kommunikaatio-ongelmia meidän perheessä. Alkuperäiselle, juuri tätä kuvaamaasi ongelmaa meillä ei kuitenkaan (onneksi) ole. Paljon muita kyllä samantyylisiä.

      Kaipa noiden isovanhempienkin kanssa täytyisi lähteä keskustelemaan vähän niinkuin työkavereille. Asiallisesti ja diplomaattisesti. Samaa työtähän tässä tehdään, hoidetaan niitä samoja lapsia.

      • lisäys

        työssäkäyvillehän tuo on aika tuttua, että töissäkin jonkun työkaverin toiminta ärsyttää niin valtavasti että oikein keittää välillä, mutta mitään ratkaisua ei näe, koska kokee ettei sille toiselle "saa" sanoa mitään. Ihmisten pitäisi oppia nostamaan niitä kissoja pöydille, asiallisesti ja kompromissi tavoitteena (mikäli sellaiselle edes on tarvetta, eli jos kysymyksessä ei ole silkka väärinkäsitys tai vahinko)


      • 7lapsen mummu

        kysyisn seuraavalla tapaamisella niitä vaatteita.Niistähän voi ihan asiallisesti puhua.Meillä on paljon lastenlapset täällä,ei koskaan ongelmaa vaatteista,jos niitä jää palautan ja myös he kysyvät jos kaipaavat jotain vaatetta.Ei kannata tehdä siitä liian isoo numeroa.Puhukaa niin solmut aukeavat.Mummut ja papat on tosi tärkeitä lapsillenne ja myös toisinpäin.Itselläni on 10lasta jotka eivät ole koskaan olleet mummulassa yötä.Syy tähän on vanhempieni ikä ja toiset ovat jo kuolleet.


    • ei lapsille

      "Joka kerran lapsia opastan, että pakatkaa KAIKKI mukaanne. Ei auta, mummolla on pyykkikorissa piilossa vaatteita"

      Sen lisäksi että lapsesi pakkaavat kaiken mitä löytävät, ota itse vastuu lopuista. Kun lapsille pakataan mukaan vaatteita mummolareissulle, laske monetko housut yhteensä on mukana, montako paitaa jne. Tai kirjaa vaikka lista vaatteista.
      Sitten mummolasta lapsia haettaessa tarkista että onko kaikki mukana. Perusteluksi riittää hyvin se, että pitää tarkistaa ettei mitään unohdu, kun niitä ei päästä hakemaan ja sitten jäävät hyvät käyttövaatteet pieniksi.

      Ja huomatessasi että paita puuttuu, soita perään. Ihmettele että mihin ihmeeseen on kadonnut Pekan vihreä paita, kun se ei takaisin kotiin ole tullut. Pyydä mummoa postittamaan vaate. Jos mummo ei suostu, niin piirrä vaikka kuvat kaikista vaatteista jotka lapsella on päällään/laukussa kun menette mummolle ja kotiinlähtiessä käyt koko listan tarkasti läpi ja teet mummolle selväksi miten paljon vaatteet merkitsevät sinulle.

    • hassukin

      ehdotus, mutta voisko asiasta vihjaista "kierosti" vaikka siten, että seuraavan kerran kun soitat mummolle, niin sanot puhelun lopussa iloisen puolihuolimattomasti vaikka että "ai nii, tulipas tossa muute vielä mieleen, että se meidän Jessen uus fleece jäikin sinne sun luo, oli vissiin pesussa silloin kun pakkasit repun. Mites me nyt tehtäis sen kanssa, voisitko lähettää?" tai jotain :-)

    • Älä laita lapsia kylään

      Älä laita lapsiasi mummolaan kesä- ja talvilomalla! Viettäkää perheen yhteistä aikaa omassa kodissa, kesämökillä tai matkalla. Pakkoko sinne mummolaan on lapsia viedä, jos lasten vaatteetkin katoavat? Miten mummo hoitaa lapsesi muuten, jos hän ei edes muista, mitä vaatteita lapsilla on mukanaan?

      Mummonne on joko dementikko (sairastaa etenevää muistisairautta) ,luonnehäiriöinen (=määräilevä narsisti) tai kleptomaani (=näpistelijä, varas).

    • outoa

      Onpas taas omalaatuisia ihmisiä liikkeellä.

      Aloittajan lasten mummu varastelee vaatteita. Luulisi, että tuollainen ongelma olisi täysin yksilöllinen 'sairaus', eikä sillä pitäisi olla mitään tekemistä kenenkään muun mummun kanssa.

      Sitten jo toinen hyväkäs kiiruhtaa nimeämään kaikki mummut dementikoiksi ja kleptomaaneiksi, jopa luonnehäiriöisiksi ja parempi olisi, ettei lastenlapset olisi ollenkaan tekemisissä mummujensa kanssa.

      Haloo nyt hyvät hölmöläiset. Koettakaa jo tajuta, ettei mummut sen kummemmin kuin muutkaan ihmisryhmät ole noin vain niputettavissa saman otsikon alle. Kuvittelevatko jotkut ihan tosissaan, että kun henkilö saa lapsenlapsen, niin hän alkaa heti käyttäytymään kieroutuneesti.

      Kaikki ihmiset, mummut mukaan lukien, ovat yksilöitä. Enkä ymmärtänyt, mitä aloittaja ajaa takaa, kysymällä, että onko muilla samoja ongelmia mummujensa kanssa. Vastaan nyt kuitenkin, että ei todellakaan ole!

      • tässähän

        moni kiiruhti kertomaan omaa näkemystään, yksikään yleistämättä ketään! aloittaja esitti esimerkkinsä mukana kysymyksen, yleistämättä ja kommentteja pyytäen; kleptomaaniksi nimitteleväkin niputti vain ko. isoäidit ap:lle kohdistaen.

        monta rakentavaa vastaustakin annettiin, joten tässä on jotain outoa että "outoa" ottaa oikeuden moralisoida muita - tarjoamatta itse vastausta mihinkään. Henk koht ongelmia kenties?

        taidat olla itse ainoa joka tässä niputtaa ja katsoo suppeasti... ;)


      • Anonyymi

        Ikuinen sukupolvien välinen asia, niitä aiheita riittää aina, ja usein on se vanhempi se jota kritisöidään äitselläni oli hyvä anoppi ei ole valittamista samoin kun äidille selvitti nuukasti ettei lapsille keitetä makaroonia kolme kertaa päivässä , niin uskoi sen. Kas kun joka kerta kun muksut halusivat makaroonia niin moni keitti , ja luuli että ovat nälissään raukat . Mummolla oli itsellään vaan ollut yksi lapsi ( minä) joten ei oikein osannut sitä että kun on monta lasta niin niiden kanssa ei voi olla kuten yhden , eikä näyttää sitä että se ensinmäinen lapsi oli niinkuin suosikki .
        Joten ei kummempia riitoja ollut kummankaan mummon kanssa , nyt heitä ei enää ole elossakaan . Anoppia muistelen usein meillä oli hyvät välit .


    • ihmetellä,

      että 'minun vävyni pihisti autoni, onko teillä muilla samoja ongelmia vävyjenne kanssa?'

      • arvostelemaan

        älykkyyttä...?

        On se jännä mistä näitä superälykkäitä foorumiarvostelijoita sikiää. Joillakin älykkäillä ihmisillä (kuten minä :D) riittää aikaa moralisoida toisia asioissa jotka eivät ilmeisesti vähän vähää kiinnosta, mutta kun on niin superälykäs niin pitää vaan saada se purkaa...

        Vitsit, täytyy kiitää seuraavalle foorumille, näin lauantai-illan ratoksi. Tavataan siellä :D

        terveisin toinen HankiElämä-tyyppi :D


      • maailman älykkäin ihminen
        arvostelemaan kirjoitti:

        älykkyyttä...?

        On se jännä mistä näitä superälykkäitä foorumiarvostelijoita sikiää. Joillakin älykkäillä ihmisillä (kuten minä :D) riittää aikaa moralisoida toisia asioissa jotka eivät ilmeisesti vähän vähää kiinnosta, mutta kun on niin superälykäs niin pitää vaan saada se purkaa...

        Vitsit, täytyy kiitää seuraavalle foorumille, näin lauantai-illan ratoksi. Tavataan siellä :D

        terveisin toinen HankiElämä-tyyppi :D

        En ole tätä koskaan kenellekään kertonut, syystä, että pelkään miljoonien ihmisten maailmassa kääntyvän puoleeni vaikeine ongelmineen ja odottavan juuri minun ratkaisevan ne. se taas,olettaisin, veisi liiaksi aikaa tärkeämmiltä asioilta elämässäni, jotka ovat, tässä ja nyt, aamukahvin juominen ja pihalla mekastavan räkättirastaan kuunteleminen.
        Paljastin tämän totuuden sinulle nyt vain siksi, että epäilit älyäni. Pidä tämä asia visusti omanana tietonasi.


      • Anonyymi

        Niin ne vävyt ovat asia sinänsä minun vävyn ei oikein ollut sellainen mitä toivoin tytölleni, mutta ei kai sellaista voi sanoa tyttöjään sen kanssa elää enkä minä miniä taas on ihan kiva ei ole mitään sanomista enkä opeta häntä , lapsenlapset ovat rakkaita ja heidän kanssaan on kiva keskustella ivat kaikki aikuisia yksi on viel alle 18 vuotias .
        Niissäkin on omat suosikkinsa vaikka kaikista pitääkin yhtä paljon . Niin. Ne vaan vuodet ovat menneet ihanaa että on sentään saanut nähdä lastenlastenkin varttuvan .


    • äitiminäkin

      eikö olisi kaikkein helpoin kun pyytäisit vaatteet ystävällisesti takaisin, tai veisit mummulaan parit vaatekerrastot varavaatteita..? ei tuo mielestäni ole kovin iso asia ;)

      • olisi

        tästä lukiessa että mumolle ei varavatteet kelvanneet ja ne huonommiksi koetut paluutti mökiltäkin pois.

        Mutta ellei sanat tehoa niin toimintaa sitten vain! Onhan se vähän julman tuntuista lista kädessä noutaa tavarat kotiin mutta omaa omaisuuttahan se on!


    • aikansa kutakin

      Olin aikanani vuorotyössä, emme omistaneet omaa autoa, eikä kummallakaan ollut edes ajokorttia.
      Kuljimme siis linja-autolla maalle, mummolaan.
      Käytin sideharsovaippoja, tein itse vauvan ruoan, myös matkaa varten.
      Lähtöä edellisenä iltana kirjasin listan; mitä otamme mukaan.
      Lapsien osalta, paitoja ?kpl sukkia ?kpl housuja ?kpl jne.

      Neuvoisin tekemään listan ja laitta se kassiin,
      purkamaan kassin,
      ennen kotiin lähtöä,
      tarkistaen listasta kaiken oleva mukana, - kotiin vietäväksi.

      Ihan turhaa miettiä, miksi jotain tapahtuu, ennakoi tilanne ja ota haltuusi.

      Olisi ihan kohtuulista pitää tämä palsta, Pitäjän osoittamassa tarkoituksessa.

      Isovanhempien jutut

      Tervetuloa mummut ja vaarit, ukit ja mummit, isoäidit ja isoisät keskustelemaan lapsista ja lapsenlapsista.

      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000005&conference=4500000000000288&subcat=630
      Keskustele anopista ja appiukosta.
      Sävy ero palstoilla on sen jo ymmärtää ja huomaa tyhmempikin

      • mummoja

        ja minusta tämä ainakin liittyy kyllä lastenlasten ja mummojen väliseen kemiaan enemmän kuin anoppeihin (käsittääkseni tässä oli kyse MYÖS omien vanhempien mummolasta?).

        Eri asia on, saako isovanhempien jutut -palstalla arvostella isovanhempia. Jotkut isovanhemmat ilmeisesti mieltävät, että tämä on heidän palstansa jutella, ei palsta jutella heistä. Ihan ok sinänsä, mutta siinä tapauksessa terveydenkin pitäisi jutella vain itsekseen ja muoti saisi puhua puolestaan kauneusosiossa.

        Vähän suvaitsevaisuutta molemmin puolin eikä vedetä hernettä nenään jokaisesta kysymyksestä ja huolesta tai oteta haukkuja omaan nokkaan. Se kun aina älähtää johon kalikka kalahtaa jne...


      • entä sinä?
        mummoja kirjoitti:

        ja minusta tämä ainakin liittyy kyllä lastenlasten ja mummojen väliseen kemiaan enemmän kuin anoppeihin (käsittääkseni tässä oli kyse MYÖS omien vanhempien mummolasta?).

        Eri asia on, saako isovanhempien jutut -palstalla arvostella isovanhempia. Jotkut isovanhemmat ilmeisesti mieltävät, että tämä on heidän palstansa jutella, ei palsta jutella heistä. Ihan ok sinänsä, mutta siinä tapauksessa terveydenkin pitäisi jutella vain itsekseen ja muoti saisi puhua puolestaan kauneusosiossa.

        Vähän suvaitsevaisuutta molemmin puolin eikä vedetä hernettä nenään jokaisesta kysymyksestä ja huolesta tai oteta haukkuja omaan nokkaan. Se kun aina älähtää johon kalikka kalahtaa jne...

        I-so-van-hem-pien ju-tut
        Ter-ve-tu-lo-a mum-mut ja vaa-rit, u-kit ja mum-mi-t, i-so-äi-dit ja i-so-i-sät kes-kus-te-le-maan lap-sis-ta ja lap-sen-lap-sis-ta

        Palstan otsikkona


      • Anonyymi

        Tällaiset listat ei toimi eikä puhuminen kun isoäiti on narsisti ja kleptomaani. Esim. Äitini kyllä antoi naapureille kysymättä lapsen syöttötuolin ym. Kun olin hankkinut sen lapsille mummolaan. Ei auta puhe. Ainut keino on jättää isoäiti yksin. Kaiken huippu on että varastaa teininkin vaatteet kun on kylässä.


    • Anonyymi

      No on huolet. Ei kai ne mummot niitä varastelee, eikö sen vertaa ole puheen lahjoja että kysyisit että tuliko ne talvivaatteet nyt mukaan.
      Itse en edes olisi halunnut pitää kaapeissani lasten vaatteita , heillä olimoma kaappi mummolassa jos olivat kauemmin, ja kun lähtivät kotiin niin kaapin saivat tyhjentää omiin matkalaukkuihinsa.
      Tiedän yhden mummon joka ei tykännyt miniänsä ostamista muotivaatteista lapsenlapselle ja yritti ujuttaa omia ostamiaan laukkuihin. Siis jos 10 vuotiaalla oli ne paljon puhutut risat farkut niin mummo ei sitä,hyväksynyt mukamas. Mutta asia on kyllä niin että lapsen vanhemmat päättävät mitä vaatteita he antavat lasten käyttää siihen on mummon tyydyttävä .
      Nyt kun on olleet niitten tiukkojen vaatteiden muoti , niin moni vanhempi luulee että ne on jääneet pieneksi lapselle , joten on paljon erimielisyyksiä näissäkin asioissa.
      Mutta mummon on muistettava ettei se ollut hänelläkään niin ruusuilla tanssimista anopin kanssa joka sekaantui mielellään lapsia koskeviin asioihin.
      Muistan kun yksi lasten lapsista oli tyttö , ja tyttäreni puki hänet koko mustiin vaatteisiin
      Vaikka lapsi oli vasta yksi vuotias, lakikin oli piki musta. Ihmettelin vaan en sanonut mitään , koska olin siis mummo en äiti . Enkä muutenkaan koskaan ole mennyt neuvomaan lasteni perheisiin . Koska en itse olisi nuorena halunnut pakko syöttöä anopilta tai äidiltäni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      946
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      843
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      840
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      737
    5. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      682
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      620
    Aihe