Stacy & Saul

Vinfon

Kesä oli kuumimmillaan. Stacy istuskeli pihakiikussaan ja raapusti ristikkoa. Hänen siniset silmänsä kimaltelivat auringossa ja hänen kultainen tukkansa liehui vapaana vienoissa tuulenhenkäyksissä. Kesäloma oli puolessa välissä. Mutta Stacy tiesi että se loppuisi liian äkkiä. Varsinkin silloin, kun ei odottanut ylä-asteelle menoa. Stacy muisteli miten hänen isosiskonsa Lucy, niin kaunis, kuin pikkusiskonsa, tympääntyi koulun yläluokille niin, että kun sitten yhdeksännelle luokalle päästyään, varasti isän auton ja ajoi ojaan. Ja kuoli. Ei koulu saisi vaikuttaa sillä lailla, ajatteli Stacy. Hänen äitinsä romahti täysin Lucyn kuolemasta, lopetti työt ja löhöää väsyneen ja itkeneen näköisenä kotona. Stacyn isä joutui vaihtamaan auton, ja ei varmaan edes muista koko Lucya. Heillä oli aika huonot välit.. stacyn isä vain on töissä ja töissä ja töissä. Varmaan jo unohtanut perheensä ja Stacyn nimen. Jotenka.. Stacylla ei ollut mitään. Hän nousi pihakeinusta ja lähti sisälle piristämään äitiään. Eihän hän sitä löytänyt vasta kun kiipesi kolmanteen ja ylimmäiseen kerrokseen. Hänen äitinsä makasi sängyssään ja näytti kamalalta. Äidin nimi oli Jolly. Stacy istahti sängynlaidalle.
"Äiti. Lähdettäiskö kaupungille?" Stacy kysyi. Jolly näytti järkyttyneelä.
"Kaupungille? Tässä säässä? Vesisateessa, en kannata.." hän vastasi silmät keskittyneenä seinään.
"Äiti, taidat olla tosiaan surullinen. Siitähän on jo kaksi vuotta! Etkö voisi jo lopettaa?" Stacy sanoi."Sitä paitsi siellä paistaa aurinko"
"Öh.. Aijaa. En minä Lucya ole miettinyt. Kaikkeen on tarkoituksensa - en vain tiedä mikä siihen.. Mietin erästä toista juttua", Jolly sanoi.
"Mitä?" Stacy kysyi. "isää vai?"
"No, tavallaan. Hän ei ole koskaan kotona. No, kun isä soitti tänään. Ja.. Me erosimme.. Mutta silti isäsi varmaan tapaa sinua ja soittelee sinulle", Jolly selitti.
"Mitäh? Tämäkin vielä. Miten hän voi minua tavata jos hän ei tapaa minua sillonkaan kun asuu täällä? Voi hyvänen aika. Mikä se syy on?" Stacy tenttasi.
"No.. Kun.. Isäsi on löytänyt uuden", Jolly sanoi.
"Arvasin", Stacy sanoi.
"Ja.. On eräs toinenkin juttu. Silloin, kun olit Lotan luona yötä.. Kävin baarissa ja siellä oli kiva mies. Tinfred. Hän on miesystäväni"

Siinä vaiheessa Stacy juoksi alimpaan kerrokseen, omaan huoneeseensa. Hän oli saanut tarpeeksi tietoa. Miten voi olla mahdollista. Hyi kamala! Äidillä uusi mies.. Yääääh, Stacy ajatteli ja heitti raivoissaan nallensa nurkkaan.
"Perhanan paavo. Perhanan tinfred!" Stacy huusi. Hän oveensa koputettiin ja Jolly tuli sisään.
" Tinfred tulee kylään tänään. Oikeastaan hän on jo täällä. Tule, haluat varmaan nähdä hänet", hän sanoi ja vei Stacyn väkisin ulos huoneestaan. "Hän toi poikansakin. He ovat muuttaneet tänne ihan vasta", Jolly sanoi. Stacy kiinnostui. Poika.. Onkohan hän samanikäinen kuin minä.. hän ajatteli. Olohuoneessa hän näki lempeän näköisen miehen, ruskeatukkaisen ja harmaasilmäisen. Ja vieressä seisoi suunnilleen samanikäinen poika kuin Stacy, komea, vaaleatukkainen ja vihreäsilmäinen. Varmaan äitinsä silmät, ajatteli Stacy. Kaiken lisäksi poika tuijotti Stacya, ja Stacy punastui.
"Hei, olet varmaan Stacy, minä olen Tinfred ja tässä on poikani Saul", mies sanoi ja kätteli Stacya. Saul nyökkäsi hänelle tervehdykseksi. "no niin.. Meillä on täällä huoneita vielä toisessa kerroksessa yksi ja täällä alhaalla kaksi. Haluatko huoneen ylhäältä vai alhaalta?" Jolly kysyi Saulilta. "Tinfred nukkuu kai huoneessani?" hän jatkoi ja Tinfred nyökkäsi hymyillen. "Alhaalta, jotta olen lähe,pänä Stac.. Stereoita", Saul vastasi.

****

Jatkan tätä kun kerkeän. Kertokaa mielipiteitänne! :)

1

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moii!!

      tämä kuulostaa kiinnostavalta alulta otan innolla jatkoa!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 183
      1975
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      141
      1447
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe