Stacy & Saul

Vinfon

Kesä oli kuumimmillaan. Stacy istuskeli pihakiikussaan ja raapusti ristikkoa. Hänen siniset silmänsä kimaltelivat auringossa ja hänen kultainen tukkansa liehui vapaana vienoissa tuulenhenkäyksissä. Kesäloma oli puolessa välissä. Mutta Stacy tiesi että se loppuisi liian äkkiä. Varsinkin silloin, kun ei odottanut ylä-asteelle menoa. Stacy muisteli miten hänen isosiskonsa Lucy, niin kaunis, kuin pikkusiskonsa, tympääntyi koulun yläluokille niin, että kun sitten yhdeksännelle luokalle päästyään, varasti isän auton ja ajoi ojaan. Ja kuoli. Ei koulu saisi vaikuttaa sillä lailla, ajatteli Stacy. Hänen äitinsä romahti täysin Lucyn kuolemasta, lopetti työt ja löhöää väsyneen ja itkeneen näköisenä kotona. Stacyn isä joutui vaihtamaan auton, ja ei varmaan edes muista koko Lucya. Heillä oli aika huonot välit.. stacyn isä vain on töissä ja töissä ja töissä. Varmaan jo unohtanut perheensä ja Stacyn nimen. Jotenka.. Stacylla ei ollut mitään. Hän nousi pihakeinusta ja lähti sisälle piristämään äitiään. Eihän hän sitä löytänyt vasta kun kiipesi kolmanteen ja ylimmäiseen kerrokseen. Hänen äitinsä makasi sängyssään ja näytti kamalalta. Äidin nimi oli Jolly. Stacy istahti sängynlaidalle.
"Äiti. Lähdettäiskö kaupungille?" Stacy kysyi. Jolly näytti järkyttyneelä.
"Kaupungille? Tässä säässä? Vesisateessa, en kannata.." hän vastasi silmät keskittyneenä seinään.
"Äiti, taidat olla tosiaan surullinen. Siitähän on jo kaksi vuotta! Etkö voisi jo lopettaa?" Stacy sanoi."Sitä paitsi siellä paistaa aurinko"
"Öh.. Aijaa. En minä Lucya ole miettinyt. Kaikkeen on tarkoituksensa - en vain tiedä mikä siihen.. Mietin erästä toista juttua", Jolly sanoi.
"Mitä?" Stacy kysyi. "isää vai?"
"No, tavallaan. Hän ei ole koskaan kotona. No, kun isä soitti tänään. Ja.. Me erosimme.. Mutta silti isäsi varmaan tapaa sinua ja soittelee sinulle", Jolly selitti.
"Mitäh? Tämäkin vielä. Miten hän voi minua tavata jos hän ei tapaa minua sillonkaan kun asuu täällä? Voi hyvänen aika. Mikä se syy on?" Stacy tenttasi.
"No.. Kun.. Isäsi on löytänyt uuden", Jolly sanoi.
"Arvasin", Stacy sanoi.
"Ja.. On eräs toinenkin juttu. Silloin, kun olit Lotan luona yötä.. Kävin baarissa ja siellä oli kiva mies. Tinfred. Hän on miesystäväni"

Siinä vaiheessa Stacy juoksi alimpaan kerrokseen, omaan huoneeseensa. Hän oli saanut tarpeeksi tietoa. Miten voi olla mahdollista. Hyi kamala! Äidillä uusi mies.. Yääääh, Stacy ajatteli ja heitti raivoissaan nallensa nurkkaan.
"Perhanan paavo. Perhanan tinfred!" Stacy huusi. Hän oveensa koputettiin ja Jolly tuli sisään.
" Tinfred tulee kylään tänään. Oikeastaan hän on jo täällä. Tule, haluat varmaan nähdä hänet", hän sanoi ja vei Stacyn väkisin ulos huoneestaan. "Hän toi poikansakin. He ovat muuttaneet tänne ihan vasta", Jolly sanoi. Stacy kiinnostui. Poika.. Onkohan hän samanikäinen kuin minä.. hän ajatteli. Olohuoneessa hän näki lempeän näköisen miehen, ruskeatukkaisen ja harmaasilmäisen. Ja vieressä seisoi suunnilleen samanikäinen poika kuin Stacy, komea, vaaleatukkainen ja vihreäsilmäinen. Varmaan äitinsä silmät, ajatteli Stacy. Kaiken lisäksi poika tuijotti Stacya, ja Stacy punastui.
"Hei, olet varmaan Stacy, minä olen Tinfred ja tässä on poikani Saul", mies sanoi ja kätteli Stacya. Saul nyökkäsi hänelle tervehdykseksi. "no niin.. Meillä on täällä huoneita vielä toisessa kerroksessa yksi ja täällä alhaalla kaksi. Haluatko huoneen ylhäältä vai alhaalta?" Jolly kysyi Saulilta. "Tinfred nukkuu kai huoneessani?" hän jatkoi ja Tinfred nyökkäsi hymyillen. "Alhaalta, jotta olen lähe,pänä Stac.. Stereoita", Saul vastasi.

****

Jatkan tätä kun kerkeän. Kertokaa mielipiteitänne! :)

1

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moii!!

      tämä kuulostaa kiinnostavalta alulta otan innolla jatkoa!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      198
      4666
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      274
      2750
    3. 134
      1707
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1401
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      203
      1357
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1124
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1077
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1057
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1051
    Aihe