Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Revennyt kuori & lomareissu

Rookietar

Hei! Kyselenpä tässä poikani puolesta, eli hänellä on kaksi akaattikotiloa, ja toisen kuori on kunnossa, mutta toisen kuori on kellastunut ja pehmennyt etureunasta, sekä siihen on revennyt myös palkeenkieli. Johtuuko jonkun ravintoaineen puutoksesta? Kotilot syövät etupäässä kurkkua ja salaattia, eli jos niitä on tarjolla, muu ruoka ei kelpaa.

Sitten lomareissusta, ollaan piakkoin 4 vrk pois, miten aksut pärjää sillä aikaa? Jos terraarion kastelee melko märäksi, ja istuttaa syötäviä kasveja (voikukkaa yms) riittääkö se? Mikä olisi hyvin kosteassa terraariossa säilyvää ruokaa?

5

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vivi

      kotiloilla seepiansuomua?

    • kotilo-kaktusfani.

      Ostakaa ihmeessä kalkkia eli elänkaupasta saatavaa seepiansuomua! Ilman sitä kuori haurastuu lopullisesti ja kotilo kuolee! Kalkkia pitää olla kokoajan kotiloilla saatavilla! Eli ostakaa kalkkia. Kotilot pärjää 4 päivää hyvin yksin kunhan laitatte PALJON ruokaa ja kalkkia ja sumuttelette terraarion kunnolla. Kosteassa säilyvää ruokaa voisi olla esimerkiksi salaatti.

      • Rookietar

        Sama vanha suomu ollut kyllä jo useamman kuukauden, mutta ei kai se miksikään mene?? Onko salaatti ja kurkku liian yksipuolinen ruoka?


      • kotilo-kaktusfani.
        Rookietar kirjoitti:

        Sama vanha suomu ollut kyllä jo useamman kuukauden, mutta ei kai se miksikään mene?? Onko salaatti ja kurkku liian yksipuolinen ruoka?

        Mieto jos itse joutuisit syömään päivästä toiseen kaurapuuroa ja leipää. Kyllä kyllästyisit! Aksuille pitää olla monipuolinen ruokavalio mieluusti joka päivä eri ruokaa että ne elävät hyvän ja pitkän elämän. Tässä lista ruuista joita voi antaa aksuille: kurkku, salaatti, paprika, banaani, tomaatti, voikukanlehdet, omena, vesimeloni, ja kesäkurpitsa. Syöväthän aksut sitä? Jos syövät niin ei yksi seepiansuomu riitä loputtomiin. Minun aksuni syövät joka viikko seepiansuomua ja joudun vaihtamaan uusia tiuhaan tahtiin. Jos aksut eivät syö seepiansuomuansa tai niiden kuori on huono tai huonontuu kuten teidän tapauksessanne niin kannattaa raastaa veitsellä seepiansuomusta jauhetta ruokien päälle ja niin ne saavat kalkkia ruuasta.


      • tiia..
        Rookietar kirjoitti:

        Sama vanha suomu ollut kyllä jo useamman kuukauden, mutta ei kai se miksikään mene?? Onko salaatti ja kurkku liian yksipuolinen ruoka?

        anna kotiloille paljon monipuolisempaa ruokaa! kostutettua koiranmuonaa,porkkanaa,kaalinlehtiä,voikukkaa piharatamoa ym.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2287
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1708
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1389
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe