kaason ja bestmanin tehtävät

naimisiin 2007

olen menossa ensi kesänä naimisiin ja kyselisinkin nyt onko kaaso ja bestman "pakollinen" olla tai tarpeellinen?häät ovat n.80 vieraalle. mitkä ovat kaason ja bestmanin tehtävät?olisin tosi kiitolinen vastauksista koska itse en näitä tiedä ja pitäisi rueta miettimään ketä tehtäviin voi pyytää!

6

7296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiara

      Ei kenenkään ole pakko ottaa kaasoa tai bestmania, mutta kyllä niistä ihan hyötyä on. Kerron esimerkkejä häistä, joissa olen ollut, että mitä kaasot ja bestmanit ovat siellä tehneet.
      Kaasojen ja besmanien kanssa voi suunnitella häitä. Sieltä voi tulla yllättäviä hyviä ideoita. Joskus he osavat järkeillä paremmin, kuin kaiken haluava morsiuspari. He järjestävät mahdolliset polttarit ja auttavat koristeiden ym. askartelussa. He voivat myös pitää mahdollista häälahjalistaa, jonne ihmiset soittavat kysyäkseen ja ilmoittaakseen mahdolliset ostetut häälahjat listalta.

      Ennen vihkimistä Bestman hoitaa juoksevia asioita esim. hääkimpun ja vieheiden hakemisen. Kaaso on morsiammen oikeana kätenä ja tukena jännittävänä päivänä rauhoittelee mahdollisesti jännittynyttä morsianta ja auttaa hääpuvun pukemisessa. Hoitaa että asiat menee niin kuin on suunniteltu, esim. mennään kampaajalle ajoissa ym.

      Kaaso kirkossa:
      -pitää kirkossa kukkakimppuasi vihkitoimituksen ajan
      -oikoo mekkoasi tarvittaessa
      -ohjaa vieraat kirkkoon ja kirkosta pois
      -jakaa tarvittaessa heitettävät riisit kirkon ovella
      Bestman kirkossa:
      -antaa sormuksen papille sen pyytäessä sitä
      -ohjaa vieraat kirkkoon ja istumaan oikeille paikoille
      -ohjaa vieraat juhlapaikkaan
      molemmat näyttävät hyvältä tullessaan sisään kirkkoon morsiusparin kanssa

      Hääjuhlassa:
      Kaaso ja bestman hoitavat vieraiden ohjaamisen paikoilleen, pitävät ohjat käsissä sovitun mukaan ja järjestävät hääohjelman pitämisen. Bestman voi olla samalla seremoniamestari tai siihen voi halutessaan valita jonkun toisen. Seremoniamestari pyytää vieraita aloittamaan ruokailun, kertoo koska pidetään puheita ja koska leikataan hääkakku eli pitää vieraat yleensä ottaen tietoisina hääjuhlan ohjelman kulusta ym.

      Eli omasta mielestäni heistä on runsaasti hyötyä, enkä varmasti muistanut edes mainita kaikkea. Meillä on omiin häihimme bestman tiedossa, mutta en ole vielä osannut päättää ketkä kaksi hyvistä ystävistäni voisin pyytää kaason tehtävää suorittamaan.

    • tss

      Hoidimme itse kutusjen ja koristeiden teon ja hankinnan yms. joten bestmanilla eikä kaasolla ollut tehtäviä enne hääpäivää, emme halunneet rasittaa perheellisiä ja kiireisiä ystäviämme hääjärjestelyillä ennen h-hetkeä.

      Kaaso, betman ja useat ystävät auttoivat juhlapaikan koristelussa, vei minut kampaajalle ja meikkiin aamulla, auttoi pukeutumisessa, hätisteli vieraat ja sulhasen kirkkoon, jotta pääsin livahtamaan sisään heidän näkemättään. Hän piti kimppua seremonian ajan ja tarjosi nenäliinoja tarvittaessa. Bestman haki kukat ja vieheet kukkakaupasta aamulla, ajoi hääautoa, toivotti vieraat tervetulleeksi ja kertoi hieman juhlan kulusta sekä huolehti tarjoilijoiden ja bändin palkkioista.

      Kaaso avasi toisen ystävän kanssa lahjat (apitis ne jotka olivat sellofaanissa) ja kiinnitti niihen kortit, jotta tiesimme keneltä mikin lahja on, (kävimme ensin katsomassa niitä avaamattomana, koska monet oli paketoitu kauniisti ja olisi ollut harmi, jos emme olisi nähneet kauniita paketteja ennen avaamista).Vieraista oli mukava katsoa, mitä olimme saaneet. Kaaso myös pakkasi lahjat ja koristeet laatikkoon kotiinvientiä varten yms. yms.

      Leikkejä emme halunneet, joten niistä heidän ei tarvinnut huolehtia. Molemmat pitivät myös kauniit puheet meille.

      Kaasosta ja bestmanista oli paljon apua, he huolehtivat juhlan kulusta ja monista pikkua asioista, joten saatoimme hyvällä mielellä keskittyä juhlimiseen ja vieraisiimme.

    • kaasona toiminut

      Kaaso ja bestman ovat morsiammen sulhasen tukijat hääpäivän aikana. Kaason tehtäviin kuuluu morsiammen avustaminen pukeutumisessa tarvitaessa, morsiamen meikistä ja kampauksesta huolehtiminen hääpäivänä ja morsiammen pikkutavaroista (=käsilaukun sisältö) huolehtiminen. Ja tärkeimpänä tehtävänä huolehtia että morsian on oikeasa paikassa oikeaan aikaan siistin näköisenä, tulevasta tietoisena ja niin rauhallisena kuin olosuhteisiin nähden mahdollista.

      Bestmanin tärkein tehtävä on huolehtia sulhanen oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. muita tehtäviä on: varmistaa että sorms on mukana, olla tarvittaessa autonkuljettavana. Tavallisesti bestman pitää puheen häiden aikana.

      Bestmanin ja kaason tulee huolehtia myös mahdollisista polttarijärjestelyistä (tai delekoida homma jollekkin muulle tai päättää ettei polttareita pidetä)

      Muita töitä kaasolle ja bestmanille ei perinteisesti kuulu. Jos sekä hääarille, että kaasolle ja bestmanille sopii, joidaan sopia myös muista tehtävisä häjuhlan aikana tai sen valmisteluissa. Esim. Reipasluonteinen bestman voi toimia juontajana tai kaaso olla morsiammen apuna hääpuku ostoksilla.

    • rouva.............

      Minulla oli maailman paras kaaso.Oli järjestänyt upeet häät.Ihania leikkejä ja puheita:)Polttaritkin oli juuri sellaiset mistä tykkäsin, hemmottelupäivä:kasvohoitoa,jalkakylpy, niska ja hartiahieronta ja ihanaan ravintolaan syömään.
      Me muitimme kaasoa 100e lahjakortilla.Oli mieluinen

      • fishatak

        Ette vissii itte oo ollu kaasona/Besman:ina jos se on nuin helppoo..(ei ku sormuksen hoitaa)
        No riippuu tietty polttareista ja häistä mut kyl bestikselläkin (ja kaasollakin) on piruksee hommeleita ..jo 4kk suuniteltu .......ei kivaa..


    • moninaiset

      Kaaso avustaa morsianta hääjärjestelyissä ja itse häissä, puhemies (bestman) taas sulhasta. Käytännön toimenkuva riippuu sopimuksesta.

      Puhemies (bestman) toimii häiden juontajana, kuuluttajana ja hiukan järjestysmiehenäkin. Kaasolla on samat velvollisuudet, mutta lievempinä. Meilläpäin kaaso ja puhemies istuvat hääpöydässä morsiamen ja sulhasen vieressä ja pitävät näille seuraa, milloin tarvitaan ja seuraavat että juhlassa kaikki sujuu kunnolla ja oikein.

      Kaason ja puhemiehen pitää ehdottomasti olla kokeneita, olla itse naimisissa ja heillä on täytynyt olla itsellään kunnolliset häät, jotta tietävät miten juhlan täytyy sujua. Sinkkujen järjestämistä häistä tulee helposti jollakin tapaa fiasko.

      Häiden päätteeksi kaasolle ja puhemiehelle annetaan julkisesti palkka/palkkio/lahja (josta näiden on samaten julkisesti kiitettävä. Meilläpäin kumpikin tanssii vuorollaan yksin lahjaansa näyttäen.)

      Sanoisin, että ei ole viisasta pitää häitä ilman kaasoa ja pestmannea, jollei sitten aio selvitä kahvituksella tai cocktail-juhlilla. Sulhanen ja morsian eivät ole pitopalvelu,vaan häät pidetään heitä varten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      3926
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      13
      2141
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      24
      1638
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1477
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1428
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      19
      1341
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1228
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1154
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. 22
      1066
    Aihe