Kynsi- ja jalkasieni

liisatiina

Miehellä on nuo molemmat sienet ja olleet jo aika pitkään. Nyt sain viimein patistelua lääkääriin ja sai pitkän lääkekuuriin. Mies vain ei muistanut kysellä lääkäriltä kaikkea mieltäni askarruttavaa. Eli pitääkö minun puhdistaa kosteat tilat jollakin erityisaineella, entäs miehen kengät? Sukille kaiketi riittää pesu 60 asteessa.

Onko teillä kokemusta siitä, tarttuuko sieni helposti muihin perheen jäseniin tai takaisin sen kantajaan jo kerran parannuttuaan.

Harmittava vaiva.

Kiitos jo etukäteen!

24

36464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onneksi ei ole tullut uudel...

      Kysyin lääkäriltä että voiko jalkasieni tulla tablettihoidon jälkeen uudelleen?Kyllä voi,hän sanoi.
      Tauti tarttuu etenkin kosteissa tiloissa.Jos on pienikin haava jalassa sienen voi saada ihan huomaamattaan,vaikka kotona.Siis voi tarttua perheenjäseneltä toiselle.

    • Vaihtoehtoinen

      Sienien häätö reseptilääkehoidolla etenkin sisäisesti on rajua ja edellyttää usein laboratorikokeita, joilla seurataan maksan toimintaa. Ajattelin paremmaksi omaltakohdalta ensin kokeilla Vocca Trico valmistetta, jolla voi myös desinfioida mm. sukat.
      150 ml pullo maksaa kaupoissa n. 30 euroa ja nettikaupoissa useita euroja vähemmän.

      Jos Vocca ei tehoa aion vielä tutustua aussien teepuuöljyyn ennen reseptilääkkeitä.
      25 ml pullo maksanee 14 - 17 euroa.

      Perheen pesutilojen puuhdistukseen voi käyttää kloriittiliuoksia, mutta tarpeen on noudattaa pyyhe- ja jalkinekuria eli kukin omiaan ja avojaloin tassuttelua on syytä välttää. Pesutiloissakin siis vaikka rantasandaalit tms.

      • Tosi on

        Ihan höpö höpö valmiste tuo Vocca Trico. Ei minulla ainakaan auttanut. Suosittelen ainakin kutinaan ruokakaupasta ostettavaa kookosrasvaa, löytyy voihyllystä.


    • häippäsee

      kun liottaa jalkoja omenaviinietikka vedessä, kuumassa sellaisessa. Luin täältä jostain neuvon, jossa vatiin laitettiin kuumaa vettä ja 3 dl omppuetikkaa. Ensimmäisten kylpyjen jälkeen kutina ja halkeilevat varpaanvälit paranivat. Jatkoin hoitoa reilun 2 viikkoa, ja välillä rasvasin jalat daktariinilla. Silsa lähti, mutta sienikynnet jäi keltaiseksi, mutta paksuuntuminen on hävinnyt. Nytkin kylvetän n, 3krt viikossa jalkoja, eihän sitä tiedä vaikka kynsisienikin helpottaisi. Eräs halpaketju myy edullista omenaviinietikkaa, josta minäkin sitä vihjeen perusteella hankin.

    • Lääke auttoi

      Mulla on ollut kynsisieni 10 vuotta.Ensimmäinen hoito oli kynsien poisto jalkojenhoitajalla urea hoidolla, eli 3-4 kyntttä yhdestä jalasta ja puolen vuoden tablettilääkitys. Ei muuta ohjetta annettu sukkien tai kosteiden tilojen pesuun. Ainostaan jalkojenhotajalta ostettu alkoholipohjainen kenkien desinfiontiaine. Ei auttanut. Kynsisieni palasi takaisin. Kasvatin kynsisieniäni taas muutaman vuoden ja kärsin kovasti rumista varpaankynsistä
      Ostin myös sitten Vocca tuotteen ja pesin kaikki sukkani aineessa ja liotin kynsiäni pumpulituppoon kastetulla lioksella joka ikinen päivä 20 min. puolen vuoden ajan.Viilasin ja odotin terveen kynnen kasvua. Ei ikävä kyllä kaiken vaivan jälkeen auttanut sekään. Kokeilin jossakin vaikeessa vielä epätoivoisena omenaviinietikkatuppoja päivittäin kuukaisien ilman mitään tulosta. Porukat vain nyrpisteli nenäänsä hajulle.
      Sitten luin uusista lääkkeistä joista varoiteltiin niiden olevan vaarallisia maksalle ja vievän makuaisin ym ym.. Söin kuitenkin kuurin 12 viikkoa loppuun ja voi ihanaa.Toisen jalan varpaista oli kaikissa sieni ja neljästä varpaasta kasvoi pikkuhiljaa terve kynsi =). Yhden varpaan kynsi ei parantunut eikä kasva eikä ole muuttunut miksikään. Mitään sivuvaikutuksia ei lääkkeestä ollut. Lääkkeet ovat tosin kyllä melko kallita. Maksakokeita ei oteta rutiinisti eli ei tarvinnut sitäkään.
      Vaihdoin kaikki umpinaiset kengät uusiin paitsi kalliit juhlakengät ja sukat pesen aina 60 asteessa.Kuivaan aina pesun jälkeen huolella varpaat ja jalat etteivät jää kosteiksi. Muilla perheenjäsenillä ei ole ollut koskaan sientä vaikka lainailevat sukkiani ja kenkiäni. Pesuhuoneen lattian pesin ihan varmuuden vuosi desinfioivalla pesuaineella ja uimahallissa käytän sandaaleja kosteissa tiloissa.
      Vielä se yksi sairas kynsi harmittaa, mutta muaten olen tosi tyytyväinen että aloitin kuurin.

      • kiitollinen tiedosta

        Minkä lääkekuurin söit, jos vaikka itsekin kokeilisi.


    • luettu

      Ulkomaalaisissa lehdissä on mainostettu tämä lääke, kertakäsittelyllä pureva. Ei ole saattavissa Suomesta, mutta muualla reseptivapaana.

      • Silsakas

        Just ostin apteekista kaks putelia ja tarkoitus olisi vaimokkeen kanssa antaa jalkasilsoille kyytiä. Eli ihan Suomesta saa nykyään. Pohdiskelin tuossa vain, että auttaisikohan jalkasilsan hävittämiseen kengistä se, että ne pistäisi yöksi ulos pakkaseen (tai no miksei pakastimeen, jos talvi jää kovin leudoksi :))? Ei raaskis hyviä kenkiä heittää menemään, muttei toisaalta kiinnostais ottaa riskiä, että kengistä saisi sienen takaisin.


    • Silsa oli ja meni

      Apua löytyy!

      Vaiva oli minulla kolmekymmentä vuotta ja tuli kaikkea kokeiltua ja välillä vain ei jaksanut. Nyt olen löytänyt lääkkeet silsaan ja suosittelen. Rahaa palaa n. 15 € ja ongelma on täysin hallittavissa. Ensimmäinen asia on ruokavalion tasapaino, mutta hoidetaan vaiva ensin.

      Osta molkosan pullo ihan tavan ruokakaupasta löytyy ja osta se iso pullo n.11 €. Ota sitä joka päivä ruokalusikallinen joko suoraan tai vesilasiin sekoitettuna. Vaikutus ehkä paras jos ottaa suoraan, tietää ainakin ottaneensa on sen verran kitkerää.

      Käy suihkussa ja kuivaa varpaat joka aamu ja kaada eli penslaa varpaanvälisi molkosanilla tulet hämmästymään kuinka kutina vähenee ja iho korjaantuu. Ei haittaa vaikka sukkiin jää tuota molkosania pikkuisen. Käytä myös erittäin ohuita sukkia ja "tuulettuvia" kenkiä. Syö paljon hedelmiä, omenat ovat hyviä. Jatka tätä n. neljä viikkoa ja siirry sitten tähän seuraavaan vaiheeseen.

      Jatkossa osta PH palansea Pascuejauhe ja ota tätä päivittäin. Älä käytä samaan aikaan eli ota molkosan illalla suunkautta ja penslaa aamulla (hyvä pitää tuo penslausosa eri pullossa). Ota jauhe aamulla veteen sekoitettuna ja seuraa virtsan PH-tilannetta pakkauksen liuskoilla.

      Olin jo epätoivoinen silsan suhteen, mutta näillä olen nyt pärjännyt ja valitettavasti ohjeet oli itse keksittävä koska ei missään lääkärissä osata hoitaa jalkasilsaa kansanomaisesti.

      Toivon tästä olevan apua ongelman kanssa painiville, sillä elämänlaadusta on kysymys. Silsa ei varsinaisesti tartu kotona eli normaali siivous riittää. Kloriittia en suosittele pitkäaikaiseen käyttöön muutenkaan. On hyvä muistaa kotonakin neutraloida välillä siivousaineita.

    • varvasvinokas

      Ei ole meilläkään muut perheessä saanneet silsaa vaikka itselläni on ollu useita kertoja. Harmillinen vaiva jonka olen onnistunut ennaltaehkäisemään käyttämällä muovisandaaleja yleisissä saunoissa ja pesutiloissa.
      Yksi sandaaleiden unohdus riittää atooppiselle ja kas, uusi tartunta kalvaa varpaan välissä.
      Tällä hetkellä vaivaava versio tuntuu olevan edeltäjiään paljon sitkeämpi. Lamicil huolelllisella hoidolla ei parantanut. Nyt on menossa lääkärin määräämä salva. Tilanne on parempi, mutta ei vielä uskalla "voittoa tuulettaa".

    • Peretsa

      Onko jalkasieni vaarallinen sepelvaltimosairaalle jolle on tehty ohitus ja läppäleikkaus?

    • Pihkagurun tytär

      Jalka-ja kynsisieni lähtee pihkasalvalla. Laita yöksi puhtaisiin jalkoihin pihkasalvaa ja puhtaat puuvillasukat . Toista muutamana iltana viikossa. Kyllä lähtee sienet ja hajut kanssa. Sama tepsii myös halkeileviin kantapäihin.
      Aitoa kuusenpihkasalvaa myynnissä nyt huutonetissä !

    • eräs konsti

      Hoidan jalkojani Etikalla. Alussa laitan raakaa pöytäetikkaa ehkä kupillisen saaviin ja sinne jalat. Liikuttelen jalkojani niin että saan jaloillani levitettyä etikkaa joka puolelle. Annan vaikuttaa 2-3 minuuttia. Sen jälkeen jalat pois saavista ja saavat kuivua itsekseen . En huuhtele. Päivän parin päästä saaviin laitan parisen litraa vettä ja pöytäetikkaa noin 5rkl. Nyt annan vaikuttaa pidempään. Noin 5 minuuttia ja taas annan kuivua itsekseen. Jatkossa kerran viikossa jälkimäistä.

    • -esa-

      Tämä viesti on kyllä jo myöhässä. Mutta minulla oli sama vaiva ja sitä kesti puoli vuotta. Jalkasilsahan siinä oli. Ei muutako mene apteekkiin ja osta tuupi Lamisil-lääkettä ilman reseptiä noin 9€. Voitele aamuin illoin puhtaalle jalalle (varpaille) säästelemättä. Rasva imeytyy ihon sisään (on rasvaliukoinen) ja tappaa ihon alla lymyävän sienirihmaston. Käytä Lamisil rasvaa kaksi viikkoa säännöllisesti. Jos ei auta niin mene lääkäriin niin saat tapletit jolla se varmasti lähtee kuin kuppa töölöstä. Pikaista paranemista

    • errrrr

      halvemmaksi tulee kookosrasvan käyttö ongelmaan

    • footmushroom

      Auttaako myös, kuin laitettaan kengät muutama tuntia saunaa?

    • Funky Fungus

      Kymmenkunta vuotta uintia Mäkenlänrinteessä ja kaikki hyvin. Vaihto Itiksen luolauimalaan ja heti loikkas pikkuvarpaaseen sieni. Lamisil Sololla alkoi helpottamaan mutta joudutin prosessia hiomalla dremelillä kynttä ohuemmaksi. Nopeilla sutaisuilla ei ehtinyt kuumeta liikaa ja nyt on vain ohut kalvo kynttä pohjan päällä ja lamisil Solo-käsittely perään. Kynnen kasvu työntää infektoituneen osan loitommaksi ja säännöllisellä leikkaamisella pääsee sienestä eroon.

      Uimahalleissa on jalkojen desinfiointisuihkut mutta 99 prossaa " kuviokellujista" kulkee mennen tullen ohi. Pesuhuonee ovella on AINA tervetuliasismattona sukkanöyhtää. Saahan ne monen monituiset ihopoimut huuhdeltua uima-altaaseenkin.

      Toinen "hyvä sienestyspaikka" on kunnalliset liikuntatilat joissa suihkutilat yleensä ovat vain koristeina. Kouluikäisiä ei hygienia kiinnosta. Pelikentät, painimatot ja tatamit elättävät sienikantoja pysyvästi ja populaatioiden tulevaisuus on taattu.

      Taitaa olla enemmän ja vähemmän pysyvää nuo jalkasienitartunnat eikä niistä kannata vetää hernettä nenään, kärystä puhumattakaan. Ihminenhän on kävelevä ekosysteemi ja elättää nisäkkäitä lukuunottamatta liki kaikkea elollista.

    • jattasdiary
    • kokeilut on kaikkea

      Jalkasienen saa pois helposti, mutta kynsisieni on ihan eri juttu ja lääkkeistä ja liuoksista hyötyy vain 60%.

    • ano14

      Täällä myös yksi joka kärsii ajoittain toistuvasta jalkasienestä. Työolosuhteet aiheuttavat meikäläiselle toistuvan jalkasilsan, asiaa ei paranna runsaasti hikoilevat jalat sekä lääkärin mukaan ahtaat varvasvälit. Nämä kaikki kun lisätään yhteen, on sienisoppa valmis. Lamisil-kuurit vievät sienen pois, mutta vain hetkeksi. Lueskeltuani silsasta netistä, aloin ihmettelemään miksi suositellaan jalkojen pesuun mahdollisimman happamia pesuliuoksia?? Meinaan vaan että jos silsa kerran viihtyy juuri happamissa oloissa?? Ajattelin tällä kertaa lähestyä asiaa maalaisjärjellä (olen aiemmin tunnollisesti ostanut apteekin happamia pesuliuoksia monet purkit) ja nyt tilauksessa on tuollainen suolasaippua. Sitä on kovin kehuttu jalkasilsan hoidossa, samoin kuin tuota puhdistamatonta merisuolaa. Nyt on tarkoitus ruveta nostamaan ihon pH:ta ja tehdä sienen olot tukalaksi. Jollain palstalla joku suositteli kenkien tuputtelua Atamon-liuoksella ja tätä aion myös kokeilla. Daktarin -puuterit ym. apteekin jalkasienisumutteet tulevat kohtuullisen kalliiksi jos niitä joutuu lopun ikäänsä joka päivä kenkiin suihkuttelemaan....

    • Ipe2133

      Kynsi , ja jalkasienen hoitoon löytyy voide. Lamisil... Apteekista.

      Jos haluat välttää tarvetta käyttää Lamisil, - tai vastaavat, - niin :
      Pidä jalkasi kuivana kylvyn jälkeen. Kuivaa jalkasi, ennen vaatetusta.
      Yleiset sauna/suihkutilat ovat paikkoja, joista taudin saa helposti.
      Esim. Kaverini olettaa, että ei saa tartuntaa, koska hänen saunatossut suojaavat hänen sienitaudit. Näin ei ole. ...
      Hän tartuttaa tauteja muille, kävelee sieltä kotoa, yleiseen saunaan samoilla tossuilla ja menee suihkuun, ja saunaan olettaen ettei tee siinä
      Muille ongelmia.
      HÄN juuri tekee sen suurimman ongelman. Levittää tautia muille, - jotka
      Saavat tartunnan kaikista hänen sieni taudeista. ( tartunta tauti ).
      Muut jakaa tautia jalkasieni,
      Siten, että muutkin sen saa ....
      PS: kuivaa jalkasi, elä käytä saunatossuja , - joilla kävelet kotona, ulkona, suihkussa, . Saunassa.
      ... toimii tosi hyvin jopa Suomessa. Ja. Thaimaassa.
      TV. Ipe

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe