Vuosien allergia

Siitepölylle

Olen allerginen siitepölyille; erilaiset heinät, pujo sekä kissat sekä koirat. Sanotaan, että allergian pitäisi helpottaa vanhemmiten, mutta minulla on päinvastoin. Siitepölynuha on vähitellen muuttunut ympärivuotiseksi nuhaksi. Mukaan on nyt tullut limakalvoturvotusta poskionteloissa ja sen seurauksena alipainetta toisessa korvassa. Lääkitys on käytössä, mutta silti on näitä oireita. Menettääkö vuosien sama lääkitys / Flixonase, Duact tehonsa pitkäaikaisessa käytössä ? Olen itse annostellut lisää lääkitystä oireiden pahentuessa. Nyt lääkäri antoi lähetteen spirometriaan, kun on ilmennyt astman kaltaisia oireita näiden limakalvoturvotusten lisäksi.

Kotieläimiä ei ole eikä kosteusvaurioitakaan pitäisi olla talossamme. Mittaukset tehty kolme vuotta sitten. En vain keksi syytä tähän oireiden kroonistumiseen.

Miten voisi helpottaa tuota limakalvoturvotusta poskionteloissa muuten kuin lääkkeillä / siis lääkkeiden ohella ? Meillä siivotaan jo kahdesti viikossa.

9

2913

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      Käytä huuhtelukannua - kysy apteekista.

    • auttoi

      Sain apua apteekissa myytävästä humidose suolaliuoksesta. En halua käyttää nenäkannua, kuulostaa äklöltö. Tuo Humidose on sellainen nenään suihkutettava.

      • sarvikuono

        Käytä ihmeessä nenäkannua. Minullakin oli kauheat ennakkoluulot kannun käytöstä, mutta kerran otin itseäni niskasta kiinni ja kokeilin. Se oli miellyttävä kokemus. Mutta älä kokeile sitä ilman suolaa, silloin se kirvelee ja tuntuu inhoittavalta.Ei muutaku kannua nenään vaan.


    • Iinu

      käytä Duactia jatkuvasti! Se on tarkoitettu ainoastaan lyhytaikaiseen (alle 10vrk) käyttöön sisältämänsä limakalvoja supistavan aineen vuoksi. Teho loppuu ja limakalvosi alkavat kärsiä. Oirehdintasi saattaa johtua jatkuvasta Duactin käytöstä. Jätä se pois ja hae apteekista tilalle eri antihistamiineja, kokeilemalla löydät sopivan. Pyydä lääkäriäsi kirjoittamaan reseptille Flixonasea vahvempaa nenäsumutetta (Nasonex, Nasacort, Beclonasal Forte).

      • ????????????????

        Vähentävätkö ne limakalvoturvotusta nenän ja poskionteloitten alueella ?


      • Eivät menetä

        tehoaan vuosien kuluessa. Duactia ei saa käyttää kuin 10 vrk yhteen putkeen ja sitten tauko. Pitkä käyttö turvottaa limakalvot ja oireet pahenevat. Suolahuuhtelua kannattaa kokeilla.


    • E-X

      13 vuotta kärsin aina vain pahenevasta siitepöly ym. allergioista. Tuntui ettei mikään lääke enää auta. Kortisoninenäsuihkeet tuli ihosta läpi eli iho rupesi kukkimaan kuin teini-ikäisellä. Humidosesta ja tavallisesta suolahuuhtelusta oli hetkellinen apu, mutta todellisen avun löysin, kun ihan muusta syystä aloin syödä sellaisia luontaistuotekaupasta ostettuja maitohappobakteerikapseleita, joissa on 4 eri bakteerikantaa. Ei ole nenä tukossa, silmät kutise, aivastuta - ei siis mitään oireita moneen kuukauteen. Ihmeellistä mutta totta!

    • Make

      Minulla oli todella paha heinäallergia. Olen urheillut paljon ja käyttänyt vitamiineja... Ei ole auttanut. Sitten ryhdyin erään ravintolisävalmistajan jälleenmyyjäksi -> aloin myös käyttää muutamia ravintolisiä itse... Nyt olen päässyt eroon tuosta sietämättömästä heinäallergiasta!

    • Allu

      Melko lailla samat allergiat ja sama kehityskaari. Allergiat alkaneet heinästä murrosiän jälkeen ja jatkuneet laajentuen parikymmentä vuotta. Nyt ollaan siinä pisteessä, että puhallusseuranta on päällä. Nenä harvoin vuotaa, mutta on tukkoinen, välillä karstainen ja kuiva. Kaikenkaikkiaan nenä ei oikeastaan enää ikinä vuoda, mutta limakalvot ovat turvoksissa. Välillä myös poskionteloita turvottaa ja korvat kutisevat lähes jatkuvasti. Mitään isompia astmakohtauksia ei ole ollut, mutta hengittäminen on välillä raskasta ja painon tunnetta on rintakehällä. Itse koen, että tämä allerginen turvotus on vain levinnyt tuonne keuhkojen puolelle. Allergiaan lääkkenä on ollu viimeiset 2,5 vuotta 1 Aerius aamulla ja illalla ja 2 Nasonex suihketta aamuin illoin molempiin sieraimiin. Kaksi vuotta meni ihan suht hyvin ko. lääkityksellä, mutta viimeiset puoli vuotta olen ollut tukossa lähes koko ajan ja nämä keuhko-oireet senkun pahenee. Joku nenäkannu auttaa toki karstaisuuteen ja limakalvojen kuivuuteen, mutta tähän limakalvojen turvotukseen ei tunnu auttavan mikään. Kun oikein pahaksi menee niin päätä särkee, huimaa ja väsyttää niin perkeleesti.

      Tiedä häntä onko tämä yleistä herkistymistä, vai olenko allerginan jollekin hyvinkin yleiselle asialle, mutta mille ihmeelle? Ruoka, huonepöly, homeet, lisäaineet? Mistään vaan ei ole kunnon indikaatiota. Kyllä alkaa olla aikaslailla vaan tuskainen tämä olo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe