Varokaa itäisen Euroopan ruokia! Tsekki...

TK Hki

Kaveri oli vaimonsa kanssa Prahassa ja sairastui heti ensi päivinä. Poti siellä melkein viikon ja odotti kuumeessa ja ripulissa matkavakuutuslääkärin ohjeiden mukaan paluulentoa. Suomessa heti lääkäriin, siraalaan ja tiputukseen, syömättä jo viikko. Löytyi Ehec - ja mies eristykseen TYKS:iin. Lisäksi löytyi Salmonellakin, ja sairastelu jatkuu nyt jo kotona, ilmeisen hyvässä suomalaislääkityksessä.
Olivat kiertäneen tavallisia kaupunkiloman kohteita ja syöneet Prahassa "ihan tavallisissa ravintoloissa"...

Mutta on ne tuotannon ja elintarvikkeiden käsittelyn standardit ja käytännön otteet koko elintarvikeketjussa lohduttoman kaukana siitä mihin yleisesti on totuttu täällä "kovemman kurin" ja luonnollisen itsevalvonnan länsimaissa. Kestää kyllä pitkään ettåä kommunismin kurjuuden rippeetkin on noista maista kitketty ja tavallinen matkailu on turvallista kuten olettaa voisi.

Kysehän os siitä että siellä vihannes ym. kasvimaille kaadetaan lannoitukseksi - mitä vaan. Eikä näköjään henkilökunta elintarviketuotannossa, ketjussa ja ravintoloiden keittiöissä tunne semmoista kuin käsienpesu vessassa käytyään. Katsokaa haarukallistanne Prahassa ja miettikää mikä kaikki siihen on jo koskenut ennen kuin laitatte suuhunne!

7

1299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kansaaaa

      Muutama ohje satunnaiselle turistille !!!!!

      -Syö vain käristettyä ruokaa . Jos lautasellasi on jotain paistamonta vihreää siirrä se turvallisesti sivuun .Ruuan pitää olla 110% varmuudella kuollut .
      -PESE KÄDET ... Jos itämaissa ei ole ravintolan pöydällä käsienpesuliinaa , vaihda ravintolaa .
      -Pullovesi myös hampujen pesuun
      -Viina on viinaa ja jääpalat ovat alunperin vettä ... Muista se paukkuja tilastessa .
      -Olut on aina turvallista . Yleensä nousee kansallinen kapina , jos oluesta löytyy jotain wpäpuhtauksia (siis pullo olut ,varo likaisia hanoja)


      Näillä ohjeilla pysyy viikon hengissä kauempanakin . Rasvainen ruoka vaan yleensä tekee tepposet ja aamulla saa pinnistää vartin pöntöllä , ennenkuin synnytys voi alkaa ;-)

      • avartaa.....

        Tämä satunnainen turisti kierteli sairastumatta 4 viikkoa thaimaassa juoden drinksuja jääpaloilla, nekin voi katso tehdä pullovedestä ;-) (koskaanhan ei tietty tiedä..)

        Eikä matkalla sairastuminen paikkaa katso, itse sain kampylon wieniläisitä ravintolasafkoista, kaveri eurooppalaisen huippuhotellin murkinoista.


    • laatutyttö

      "Eikä näköjään henkilökunta elintarviketuotannossa, ketjussa ja ravintoloiden keittiöissä tunne semmoista kuin käsienpesu vessassa käytyään."

      Niinpä, suomalaista luomua sen olla pittää! Arvaa vaan esim. kotimaisia mansikoita ostaessasi kuinka hygienisin käsin ne on sulle igorit ja natashat poimineet, puuceessä pask*lla käytyään...

      • hyydis

        Oletteko tulleet ajatelleeksi, että venäläisiä työskentelee muuallakin kuin mansikkapelloilla?

        Heitä on kasvihuoneissa. Leipomoissa. Panimoissa. Makkaratehtaalla...

        Turvallisinta siis muuttaa vaikkapa Nepaliin. Niin että ei joudu syömään sellaista ruokaa, johon venäläinen on näpeillään koskenut.


      • ex mansikanpoimija
        hyydis kirjoitti:

        Oletteko tulleet ajatelleeksi, että venäläisiä työskentelee muuallakin kuin mansikkapelloilla?

        Heitä on kasvihuoneissa. Leipomoissa. Panimoissa. Makkaratehtaalla...

        Turvallisinta siis muuttaa vaikkapa Nepaliin. Niin että ei joudu syömään sellaista ruokaa, johon venäläinen on näpeillään koskenut.

        Mainitsemissasi paikoissa on toivottavasti hygienia-asiat kunnossa, riippumattta siitä minkämaalainen siellä työskentelee. Mansikkamaalla mennään maalaismeiningillä, marjaa tuskin kumihanskoissa poimitaan eikä käsiä pestä, heinikkoon pyyhkäistään..


    • varoa

      Ikävää,että tauti on iskenyt,mutta aika satunnaistahan se kuitenkin on. Itse palasin juuri (Puola,Tsekki,Slovakia,kroatia,unkari)itä-euroopan reissultani ja söin joka paikassa tavallisissa ravintolassa ja vielä kovassa helteessä(myös salaattia ja jääpaloja jonkin verran )ja maha oli paremmassa kunnossa kuin koskaan suomessa:)

    • ei...

      ikävä juttu, tosi huono tuuri!:( Itse asuin vuoden Tsekissä enkä sairastanut kertaakaan kuin korkeintaan pienen flunssan. Näin voi kuitenkin käydä, parempi olla varovainen. Toivottavasti kaverisi paranee pian!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe