Humalan kukinnot

Killi67

Milloin on paras aika poimia humalan kukinnot? Nyt ne vielä hieman vihertää (Keski-Suomi), mutta kohta lienevät muuttuvat kuivemmiksi ja keltaisemmiksi.

Ajattelin kokeilla unilääkkeenä tyynyn alla ja muutoinkin stressin oireita lieventämään.

Oletteko kukaan saaneet apua humalasta näihin vaivoihin? Rentouttaako laventeli myös? Millä tavalla laventelia käytätte (kuivattuna harsoisessa pussissa?).

Kiitos tiedoista!

4

1775

Vastaukset

 • kirjasta, mihin kasvimme kelpaavat. Humala:
  " Kun käpymäiset emitähkät ovat täysin kehittyneet, vaalean kellanvihreät, mutta ei vielä ruskean vivahteiset, korjataan sato: rangat leikataan poikki (kanta vedetään heti solmuun, ettei siitä pääse mehua vuotamaan, eikä haihtumaan), tukisalot nostetaan maasta, rangat kiskotaan niistä irti ja viedään esim. ullakolle, missä kävyt poimitaan yksitellen irti. Sitä mukaan kun käpyjä kertyy, ne levitetään kuivamaan ilmavan, lämpimän huoneen lattialle paperien päälle tai muuhun sopivaan paikkaan.Seuraavina päivinä niitä käännellään haravalla kunnes ovat täysin kuivia."

  " Rohdoksi, samoin kuin mausteeksi kerätään emikävyt niin että mukaan tulee lyhyt tähkäperä. Huolellisesti kuivattu tavara on käytettävä saman vuoden puolella kuin se on kerätty, koska osa sen vaikuttavista aineksista vähitellen haihtuu.
  Humalan tärkein lääke vaikutus on rauhoitavana lääkkeenä ja unettomuutta vastaan. sitä voi ottaa jauheena tai keitteenä, mutta kaikkein yksinkertaisinta on laittaa päänaluseen pari kourallista humaloita. Näin vähitellen haihtuva eetterinen öljy antaa luonnollisen unen ilman sivuvaikutuksia."

  Itse kun en niitä rankoja joka vuosi katko, niin olen ihan vaan sieltä puskasta noukkinut noita käpyjä ja sitten kuivattanut, tosin en kyllä mitään vaikutusta niiden käytöllä huomannut, mutta varmaan yksilöllistä. (Teeksi keitettynä on muuten karsean makuista juomaa, joten en suosittele.)

 • Tietääkseni saat humalan kukinnoista paljon enemmän irti jos käytät samalla valerianaa..pitäisi kyllä toimia varsinkin unettomuuteen.

  • Mäpä kokeilin puristaa juuri syksyn ruskaan ruskistuneita, kuivia käpyjä. Voihan yhren kerran, kuni ovat tympiän hajuisia!


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.