Humalan kukinnot

Killi67

Milloin on paras aika poimia humalan kukinnot? Nyt ne vielä hieman vihertää (Keski-Suomi), mutta kohta lienevät muuttuvat kuivemmiksi ja keltaisemmiksi.

Ajattelin kokeilla unilääkkeenä tyynyn alla ja muutoinkin stressin oireita lieventämään.

Oletteko kukaan saaneet apua humalasta näihin vaivoihin? Rentouttaako laventeli myös? Millä tavalla laventelia käytätte (kuivattuna harsoisessa pussissa?).

Kiitos tiedoista!

4

4945

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Toivo Rautavaaran

   kirjasta, mihin kasvimme kelpaavat. Humala:
   " Kun käpymäiset emitähkät ovat täysin kehittyneet, vaalean kellanvihreät, mutta ei vielä ruskean vivahteiset, korjataan sato: rangat leikataan poikki (kanta vedetään heti solmuun, ettei siitä pääse mehua vuotamaan, eikä haihtumaan), tukisalot nostetaan maasta, rangat kiskotaan niistä irti ja viedään esim. ullakolle, missä kävyt poimitaan yksitellen irti. Sitä mukaan kun käpyjä kertyy, ne levitetään kuivamaan ilmavan, lämpimän huoneen lattialle paperien päälle tai muuhun sopivaan paikkaan.Seuraavina päivinä niitä käännellään haravalla kunnes ovat täysin kuivia."

   " Rohdoksi, samoin kuin mausteeksi kerätään emikävyt niin että mukaan tulee lyhyt tähkäperä. Huolellisesti kuivattu tavara on käytettävä saman vuoden puolella kuin se on kerätty, koska osa sen vaikuttavista aineksista vähitellen haihtuu.
   Humalan tärkein lääke vaikutus on rauhoitavana lääkkeenä ja unettomuutta vastaan. sitä voi ottaa jauheena tai keitteenä, mutta kaikkein yksinkertaisinta on laittaa päänaluseen pari kourallista humaloita. Näin vähitellen haihtuva eetterinen öljy antaa luonnollisen unen ilman sivuvaikutuksia."

   Itse kun en niitä rankoja joka vuosi katko, niin olen ihan vaan sieltä puskasta noukkinut noita käpyjä ja sitten kuivattanut, tosin en kyllä mitään vaikutusta niiden käytöllä huomannut, mutta varmaan yksilöllistä. (Teeksi keitettynä on muuten karsean makuista juomaa, joten en suosittele.)

  • wilma3
  • lods

   Tietääkseni saat humalan kukinnoista paljon enemmän irti jos käytät samalla valerianaa..pitäisi kyllä toimia varsinkin unettomuuteen.

   • HUMALASSA

    Mäpä kokeilin puristaa juuri syksyn ruskaan ruskistuneita, kuivia käpyjä. Voihan yhren kerran, kuni ovat tympiän hajuisia!


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 vuotias kuollut, vanhempia epäillään

   Rantakylässä riihisärkänkadulla ilmeisesti tapahtunut.
   Joensuu
   227
   13248
  2. Lauri Tähkä raiskasi naisen

   Mikähän himo joillain on raiskaamiseen, Laurillekin taatusti bändäreitä riittäisi jonoksi asti vapaaehtoisina valmiina k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   263
   7432
  3. Joensuussa lapsen kuolema-Lieksalainen äiti

   Näin kirjoitellaan. Surullinen tapaus. Todella surullinen.
   Lieksa
   64
   4814
  4. KT: Ella Kanninen paljastaa vakavasta syöpäepäilystä: "Valmistauduin pahimpaan"

   Ella Kanninen on mm. Puoli seitsemän ja Ellan matkassa -sarjojen toimittaja-juontaja. Pari vuotta sitten hän sai järkytt
   Suomalaiset julkkikset
   37
   4719
  5. Onko laastarisuhde ainoa keino päästä yli?

   Olisiko mitään ideaa aloittaa laastaritapailusuhde sellaisen ihmisen kanssa, jolle tietäisi myös itse olevansa laastari?
   Ikävä
   79
   1944
  6. Jos merkitsen sulle jotain

   Niin ujuta tänne joku pieni varma tunniste, jonka vain me kaksi voisimme tietää. Olen niin rikki ja epätoivoinen ilman
   Ikävä
   74
   1314
  7. En unohda sinua koskaan

   Tiedän vain ja tunnen sen sydämessäni, etten tule koskaan unohtamaan ja pääsemään yli sinusta. No, jos näin kovaa kolaht
   Ikävä
   53
   1217
  8. Tekisi mieli muuttaa

   Suosittele hyvää paikkakuntaa. Mä saan töitä mistä vaan. Mitä kauemmaksi pääsen yhdestä miehestä, niin unohdan varmasti.
   Ikävä
   155
   1121
  9. Leikki-ikäinen lapsi kuollut Joensuussa

   kirjoitti Iltalehti verkkosivuilla, että syyllinen on toinen vanhempi ja huoltaja. Karmeaa. Pitäisi sosiaalityöntekijöid
   Joensuu
   13
   1111
  10. Porkka jaksaa jatkaa pridekeskustelujaan somessa

   Kyllä vetää tiukille pridepuheen pitämisen jälkeenkin. Kuinka ihminen voikaan olla noin huomion hakuinen? Somekanavilla
   Lieksa
   131
   1033
  Aihe