outo patti.

tiiiiiiaaaaaaaaaaaaa

hei. talvikollani on ollut jo monta viikkoa sellainen pieni (nuppineulan pään kokoinen) pattiselässä. se on turkin peitossa ja ihon alla. se ei ole kasvanut. mikä se voisi olla.? tuskin kasvain? eivätkö ne kasva kuitenkin aika nopeasti. patista ei näytä olevan haittaa. hamsterini täyttää vuoden 1.10. ja se on poika. sitten toinen kysymys. hamsuni siis saman silmä on vuotanut jo 2 viikkoa. välillä se näyttää jo paremmalta mutta sitten taas pahenee.. rähmä on paksuhkoa. sellaista vaaleata. kun se herää silmä on melkein muurautunut umpeen ja rähmä on muuttunut kovaksi.

toinen hamsuni tai siskon hamsteri on jo vähän yli vuoden . onko normaalia että siltä lähtee aikapaljon karvaa.. ja onhan se laihtunutkin jonkin verran :/ minkälainen ruokavalio olisi hyvä tuolle vanhalle herralle :) tämä myös puree dunan niitä klipsuja mitkä pitävät häkin paikoillaan miten saisimmen sen lopettamaan tuon tavan? kiitos jo vastauksista etukäteen.

5

2782

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hamsun omistaja

      En osaa sanoa, mikä patti voisi olla. Kannattaa kuitenkin käyttää hamsua eläinlääkärillä. Jos hamsterin silmä rähmii, siinä on tulehdus. Niin kävi minun entiselle hamsullekkin ja soitimme eläinlääkärille. Hän neuvoi laittamaan silmään tavallisia ihmisen silmätippoja ja sillähän se sitten parani. Voithan soittaa itse eläinlääkärille ja kysyä niin saat paljon varmempia tietoja. :) Tuosta karvojen lähdöstä en osaa sanoa muuta kuin että voi olla vanhuuden merkkejä, voi olla jotain muuta. Kaikkein parasta olisi varmaan soíttaa sinne eläinlääkärille.

    • hamsu.fani

      Hei.
      Selässä oleva patti voisi olla kasvain... Olisi varmaankin hyvä käyttää vipeltäjä eläinlääkärillä ihan varmuuden vuoksi.

      Silmän rähmiminen tarkoittaa mielestäni sen tulehtumista. Jos käyt näyttämässä hamsua eläinlääkärillä patin vuoksi, voisit myös kysyä silmästä.
      En halua masentaa mutta joskus silmän rähmiminen tarkoittaa hamsun pahoinvointia ja sen kuolemista muutamien päivien/viikkojen/kuukausien päästä.
      Mutta tuskimpa ihan näin vakavaa.

      Tuo siskon hamsu juttu.. Hmm.. No, voi olla ihan tavallista.. Myös se voi johtua vanhenemisesta.. Joten ihan tavallista mielestäni :D
      Hmm.. Noo tuohon en osaa vastata mitään, siis ruokavalioon.
      Klipsu juttu ei ole kamalan hyvä jos ne on muovia? Voi tukkia suoliston. Kannattaisi laittaa siihen eteen jotain ettei hamsu pureskelisi niitä :)
      Hyvää kesän jatkoa sinulle ja siskollesi ja hamsuillesi :)

    • Ihon alla oleva patti voi olla kasvain. Aina ne eivät kasva nopeasti, vaan voivat olla kauankin samankokoisia. Jos patti on riittävän pinnassa, sen väri on mahdollista nähdä. Kasvain on sinipunainen, rasvapatti kellertävä. Rasvapatti ei ole vaarallinen ja se saattaa lähteä itsekseen pois.

      Silmän rähmimiseen voi olla moniakin syitä, kuten hengitystietulehdus (ei aina ilmene nenän vuotamisena), silmätulehdus, silmään joutunut roska tai allergia. Suosittelen eläinlääkärillä käyntiä. Sitä ennen silmää voi puhdistaa keitetyllä ja viilenneellä vedellä aina, kun siihen on tarvetta.

      Karvanlähtö voi johtua vanhuudesta, mutta myös kasvaimesta. Etenkin ihokasvain saa karvat lähtemään kasvaimen ympäriltä. Jos iho näyttää normaalilta eikä siinä ole mustia tai punaisia pisteitä (ulkoloisia), syy on luultavasti vain vanhuus. Hilseilevää ihoa voi hoitaa lisäämällä hamsterin ruokaan silloin tällöin helokkiöljyä tipan tai pari.
      Normaalipainoisen vanhuksen ruoan tulee olla melko kevyttä, sillä se lihoaa helposti, koska vanha hamsteri ei kuluta yhtä paljon kuin nuori. Jos hamsteri taas on selvästi laiha, sille pitää antaa runsaasti lihaksia ja massaa kasvattavia ruokia vihanneksia unohtamatta. Sellaisia ruokia ovat puuro, liha, vauvansoseet (etenkin lihaa sisältävät) ja soija. Ylipainoiselle hamsterille taas annetaan runsaasti vihanneksia ja hedelmiä, mutta vain vähän lihaa, puuroja ja soseita (kuitenkin niin, että viikottainen määrä säilyy, kerralla vain annetaan vähemmän ja kevyemmässä muodossa).

      Terraarion kiinnikkeiden pureskelun saa loppumaan vain estämällä sen. Paksun pahvin palat ovat tähän tarkoitukseen oivalliset. Kun ne teippaa maalarinteipillä terraarion sisäpuolelle kiinnikkeiden peitoksi, ei hamsteri pääse niihin käsiksi. Silloin se jyrsii korkeintaan pahvia, mutta sen voi vaihtaa uuteen. Toinen keino on laittaa siihen eteen jotakin, mitä hamsteri ei voi itse siirtää pois.

    • neuvoton :(

      Hei osaisko joku neuvoa mua mikä mun hamsterilla voisi olla. Huomasin tänään sen vasemman etutassun vieressä punaisen 'ulokkeen' jonka päässä on ihan paksun ja tummahkon näkönen kynsi. Se on tullu siihen nyt parin päivän sisällä. Mistä ihmeestä voi olla kyse??

    • Hei! Mulla on kääpiöhamsteri talvikko. Sillä on ihan kahden yön aikana tullut vasemman silmän oikealle puolelle pieni patti. Osaisko joku auttaa mahdollisimman pian!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8443
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe