Mielipiteitä?

lookaido

Olen siis kauan halunnut koiraa, ja nyt vihdoin omaan kämppään muuttaessa se on mahdollista. Koirarodun valinta on vaikeaa ollut, mutta rupesin miettimään tuota whippettiä... elikkä sopisikos se minulle? tai siis sopisinko minä sille? :D
asun kerrostalossa. koira joutuisi olemaan yksin alle 9 tuntia päivässä (vkl eriasia). aamulla voisin pissattaa, kotiin tullessa pidempi lenkki (puoltuntia - tunti) ja illemmalla joku pissatus. nyt kiinnostaisikin tietää, sopiiko tämä ihan kotikoiraksi, siis etten mitään erityisempiä harrastelisi sen kanssa, turhautuuko ja muuta. entä onko taipumusta eroahdistukseen ja pahojensa tekemiseen omistajan poissa ollessa? (siis yleensä kysyn vaikka koirakohtaista olisikin)

mutta jos tulee joitain muita koirarotuja mieleen niin saa ehdotellakkin :D

6

750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfhdfhgh

      Aika aktiivinen rotu. Ei hirveen seurankipee mut energinen ja turhautuu varmasti jos et meinaa harrastaa mitään (esim.agility). :)

    • itsku

      Tuo liikuntamäärä ei tunnu oikein sopivalta whippetille. Ehdottomasti se tarvitsee myös vapaana juoksettamista koirapuistossa tai muulla turvallisella alueella. Pidemmän lenkin pitäisi olla ainakin tunnin mittainen. Sopii whippet (näyttelylinjainen) pelkäksi kotikoiraksikin, kunhan tarpeellisesta liikunnasta huolehditaan. Eroahdistusta whippeteillä on jokin verran, joten huolellinen yksinolon opettaminen on tärkeää. Pennun tullessa ainakin viikon loma olisi hyvä olla ja yksinolon opettaminen pitää aloittaa heti pennun kotiutuessa (koskee myös kaikkia muita rotuja). Jokainen koira tekee jotakin pahaa pentuaikana.

      Ehkä sinulle voisi sopia paremmin italianvinttikoira, sillä se ei tarvitse yhtä paljon liikuntaa kuin whippet.

      Tutustu täällä italianvinttikoiraan:

      http://sic.fi/fi/

    • whippetistä

      Whippet ei kyllä ihan kuullosta sinun rodultasi vaikka onkin helppohoitoinen ja luonteeltaan ihana koira. Tarvitsee enemmän liikuntaa ja aktivointia, turhautuu varmasti jos ei pääse harrastuksissa/kunnon lenkeillä purkamaan energiaansa. Varsinkin nuorena oikea "Duracell" josta ei virta lopu. Omalla koiralla ollut vähän yksinolovaikeuksia alkuun, pieniä tihutöitä tehty ympäri asuntoa...

      • :)))

        Jokin seura koira,vaikkapa semmoinen pikkuinen karvaläjä joka käveleekin hitaasti ja ei tarvitse niin paljon lenkkeilyä mutta muuten hoitamista tietystikkin :) Eikai nyt kuitenkaan semmoista joka tarvitsee paljon juoksutusta jos et itse siihen ole valmis :)


    • minun mielestäni

      Tuo liikuntamäärä kuulostaa hyvin pieneltä etenkin ottaen huomioon, että ilmeisesti muutakaan aktiviteettiä ei noiden lenkkien lisäksi ole luvassa.. Kaksi pissatusta ja 30-60 min lenkki on vähän liki rodulle kuin rodulle. Toki on rotuja, joille riittää vähäisempi liikunta kuin joillekin toisille, mutta mielestäni pieni, rauhallinenkin koira ansaitsee tekemistä. Valmiudet ja mielenkiinto pitäisi siis koiraa hankkiessa olla enempään.

      Tilapäisesti toki koira pärjää vähemmälläkin liikunnalla, mutta oma mielipiteeni on se, että koiranomistajan ilosta osan pitäisi tulla juuri koiran kanssa touhuamisesta/ulkoilusta. Se ei saa olla pakollinen paha, joka hoidetaan niin vähillä eväin kuin mahdollista.

    • Racer

      Silloin kun kerrostalossa asusteltiin niin aika lailla tommosta tunnin lenkki kusetukset mentiin ja ihan hyvin sillä pärjättiin, jopa rata- ja maastojuoksussa... MUTTA siihen tuntiin sisältyi lähes aina irrallaan pitoa eli energiat puretaan juoksuun. Wipukalta saa yleensä kyllä akun tyhjäks vaikka vartissa jos on oikeanlaista aktiviteettia tarjolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      243
      2233
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe