Amsterdam viikonloppu

Minne? Mitä?

Olen lähdössä syyskuun lopulla Amsterdamiin ja kysyisinkin, että mihin kannattaa mennä ja mitä tehdä?
Kyseessä ei ole biletys matka, joten party mestoja ei kannata luetella. Jotain nuorille ja vanhemmille sopivia paikkoja.
Kuinka paljon 3 päivässä ehtii?

10

7017

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tärpit

      Tässä muutama vinkki, itse olin siellä kesällä pitkän viikonlopun - Dam on juuri sopivan kokoinen kaupunki sellaiseen, sen saa muutamassa päivässä hyvin haltuun.

      Lentokentältä pääsee tosihelposti junalla kaupunkiin, parissa kymmenessä minuutissa. Kävelette terminaalista kauppa-alueelle, automaatista kaikille liput ja junaan.

      Hankkikaa julkisiin kuluneuvoihin päiväliput kaikille, ratikoilla ja busseilla oli helppo matkustaa, ja edullinen - säästää paljon askelia. Päärautatieasemaa vastsapäätä on lippupiste, josta liput saa heti kaupunkiin tullessaan.

      Kanavaristeily on ihan must. Siinä saa samalla käsityksen siitä, miten kanvat risteilevät ja miltä kaupunki näyttää.

      Kaupungissa on mukavia museoita ihan mieltymysten mukaan, esim van Gogh ja Anne Frankin talo, valtion museossa Rembranttia jne. Hankkimalla opaskirjan jo kotimaasta saa tarvittavat tiedot ja sitten vain sen mukaan, mikä sattuu kiinnostamaan.

      Kaupungissa on ihana kukkatori ja arkipäivisin ainakin pari ihan ookoo kirpparia - jotka tosin jatkuvat tolkuttomalla määrällä krääsämyyjiä, mutta kivahan siellä oli vaellella.

      Mukavaa matkaa!

    • daamis

      Iltaisin Leidseplein nimisellä aukiolla on paljon elämää. Tulennielijää yms muuta esiintyjää. Paljon ravintoloita ja ihmisiä.

    • Laardibonanza

      Nimimerkki 'tärpit' antoi aika tyhjentävän vastauksen. Kysymykseesi 'kuinka paljon 3 päivässä ehtii?' vastaisin kysymällä, että paljonko pitää ehtiä, jotta Amsterdam tulee 'suoritettua'?

      On käyty useamman kerran. Itse asiassa kierre alkoi, kun ensimmäisenä vuonna oli Van Gogh -museo remontissa. Rijksmuseet ja Anna Frankin talo ovat olleet tylsiä. Van Gogh -museo, kanavaristeilyt, kirppu- ja muut torit elämyksiä. Joka ilta on kavuttu hotellin jyrkkiä portaita viimeisillä maitohapoilla, koska kaupungissa se pieni ero historiassa esim. Helsinkiin näkyy ja on mukava katsoa.

    • Kukka

      Kasvitieteellinen puutarha on myös mielenkiintoinen ja kaunis käyntikohde. Siellä voi myös käydä rauhoittumassa ruuhkaisten museoiden ja katujen jälkeen.
      Leidsepleinin kulmilta löytyy ruokaa joka makuun, uruguaylaisesta indonesialaiseen.
      Kolmessa päivässä ehtii vaikka mitä. Ota hyvät, kävelyyn sopivat kengät mukaan, kilomtetrejä kertyy vaikka käyttäisikin julkista liikennettä.
      Visa-automaatteja ei löytynytkään joka kulmalta, kuten Hgissä - kärsivällisyyttä!

      • Minne? Mitä?

        Kiitti tosi paljon teille kun jaoitte matka vinkkejänne. Niistä onkin varmasti apua ja löydämme varmasti kaikki kivat kohteet.

        Kiitos!!!


    • Telemakhos

      Jos olet sen kolmisen päivää niin kannattaa silloin ostaa 72 tunnin paikallisliikenteen lippu (72-uur kaartje), maksaa kolmetoista euroa. Vaihoehtoisesti, jos pääasiallisesti hoitaa liikkumisen kävelelmällä, voi ostaa kulkuneuvoihin noustessa leimattavia lippuja, "Strippenkaartje", joita on saatavissa eri kokoisina, aika yleinen lienee 15 stripin kortti. Siltikin, tuo kolmen päivän kortti on kätevä tapa matkustaa.

      Edelliset viestit jo antoivat kattavia neuvoja, valtionmuseolla tarkoitetaan siis Museumpleinilla sijaitsevaa Rijksmuseumia (joka tosin on jonkin sortin remontissa, mutta kultaisen kauden teokset, Rembrandtit, Halsit, Vermeerit ja aikalaiset on kyllä kattavasti esillä). Van Gogh -museossa on mukavan kronologisesti esitelty taiteilijan tuotanto, ja siellä pitäisi olla tällä hetkellä myös kiinnostava japanilainen näyttely. Museumpleinilla on myös modernin taiteen museo Stedelijk Museum, joka ei liene yhtä suosittu kuin naapurinsa.

      Anne Frankin taloon on välillä masentavat pitkät jonot, kannattaakin siis valita käyntiaikansa tarkkaan, ettei tule ikäviä yllätyksiä.

      Amsterdam on lisäksi pullollaan vähemmän vierailtuja kohteita: eläintarha, Scheepvaartmuseum (merenkulku-), Amsterdamin historiallinen museo, monet kirkot, Oude Kerk, Nieuwe Kerk, Westerkerk.

      Hollanti on melkoisen pieni maa, ja kannattaa myös pohtia, haluaako tehdä pientä visiittiä esim. Haarlemiin, parisenkymmentä minuuttia junalla, hieno mesta, lukuisia tutustumiskohteita.

      Ruoasta sen verran, että aikaisemmassa viestissä mainittu indonesialainen keittiö on hollannissa ihan MUST. Alankomaiden monisatavuotinen historia siirtomaavaltana on tuonut monenlaisia kulttuureja emämaahan ruokakulttuuri muun muassa. Omakohtainen suosikkini indonesialaisista ravintoloista on museumpleinin kupeessa, P.C. Hoofstraatilla sijaitseva 'Sama Sebo'. Suosittelen lämpimästi!

    • H.H.

      Onko Damissa kirpputoreja ja minkälaisia muotiliikkeitä?En siis tarkoita mitään Gucceja vaaan esim.mitä meillä on lindex ja seppälä niin sen tapaisia..ja jos saisi osoitteita niin plussaa...

      • Amsterdam 2011

        Damissa on markkinoita ja kirpputoreja, esim. Waterlooplein ja Albert Cyrus market. Kalverstraat (ihan lähellä kukkatoria) on taas täynnä liikkeitä esim. Vero Moda, H&M, Vila, Zara, Mexx, Espirit jne.jne. Leidsestraat samaten. Hinnat Suomen tasoa, mutta paljon kivempaa valikoimaa. Äläkä unohda kenkäliikeitä! Amsterdamissa ollesssani olen aina ostanut kengät tai saappaat. Tulet huomaamaan, kaikki Damin naiset kulkevat saappaat jalassa, kesä tai talvi :) Kivaa matkaa!


    • Boots&Scarfs

      Noitten suurten muotiketjujen massatavaran sijaan suosittelisin kanavakehällä olevaa Yhdeksän kadun aluetta, jossa on pieniä persoonallisia putiikkeja ja mukavia kahviloita & baareja, joissa lepuuttaa kinttujaan.

      Ainakin talvisaikaan alueen tunnistaa siitä, että katujen yllä roikkuu valoketjuja, joissa on numero 9. Alue on Singelin, sisimmän kanavan, ja Prinsengrachtin rajaama.

      Tässä englanninkielinen linkki alueelle:
      http://www.theninestreets.com/

      • Boots&Scarfs

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2152
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      174
      1691
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1567
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1368
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1352
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1207
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1079
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1043
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1042
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      902
    Aihe