Katalonian seudusta

kyselijä

Kataloniaan olisi tarkoitus suunnata kierteleen syksyllä. Nyt siis kysynkin, että mitä tekemistä /näkemistä suosittelette Barcelonaan? Listalla ovat jo Park Güell, Sagrada Familia ja Camp Nou. Mikä se olikaan sen kukkulan nimi josta näkee koko kaupungin ylitse?

Kokemuksia muualta, esim. Tarragonasta, Lloret de Marista, Gironasta??? Yhtenä kohteena on Andorra jossa tarkoitus viettää 1-2 yötä.

Kannattaako netistä varata hotelleja etukäteen kuin vain muutamaksi alkupäiviksi?

Onko kenelläkään kokemusta viinitiloista? Tai vuoristoalueista Katalonian seudulla?

Missä Montserratin luostari tarkalleen ottaen sijaitsee ja mistä sinne kannattaa mennä ja millä?

8

1097

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eeva

      Andorra on pieni paikka ja nähty päivässä. 2 yötä siellä on jo vähän liikaa, yksikin riittää mainiosti.

      Saloussa on mukava huvipuisto, Port Aventura, jos kieputtimet kiinnostaa.

    • tämä.
      • ascxsae

        Tai Montjuic


    • LolliPoppi

      Ekaks, Lloret de Mar on ihan turha paikka! Se kannattaa viivata yli. Girona ja Tarragona on molemmat kivoja ja kauniita kaupunkeja. Gironassa Katedraali ja joen "yllä" olevat talot (casas colgantes). Tarragonassa taas vanhakortteli, roomalais rauniot ja ihanat rannat. Tarragonasta voin suositella hotellia nimeltä Astari, edullinen ja tosi tasokas, oma uima-allas ja lähellä rantaa että, keskustaa.

      Andorrasta olen samaa mieltä että, 1 yö riittää.
      Jos olette sinne menossa autolla niin käykää samalla reissulla Montserratilla, se on nimittäin siinä matkan varrella! Mahtavat maisemat! Muuten sinne pääsee FCC (ferrocarril catalan) junilla ja sitten toisella hammasratajunalla joka vie vuorelle.

      Jos ette, elokussa matkusta niin sitten ei kannata varata hotelleja etukäteen. Varmasti löytyy jotain aina paikanpäältä.

      Viinitiloja löytyy Sant S'Adornui de Anoia:n alueelta mm. Codorniun ja Freixanetin tilat. (Kätevimmin autolla moottoritietä Tarragonan suuntaan, eli sen voi käydä samalla matkalla jos olette sinnepäin menossa) Itse olen käynyt muutaman kerran Codorniulla ja voin suositella, tosi hyvä ilmainen kierros ja saa vielä lasillisen maistiaisiksi :) Paras Cava on mielestäni Codorniun - Anna de Codorniu, alueella on ns. Gift shop josta voi ostaa kaikkea Cavaan liittyvää jne.

      Vuoristoista: Andorra tiettysti ja sitten on sellainen paikka kuin Vall de Nuria jonne pääsee ainoastaan junalla, ihana hotelli siellä laaksossa. Talvisin laskettelukeskus, kesällä vaellusta ym.

      Kivaa matkaa!

      • Sinisara

        Tulimme juuri Barcelonassa, jossa olimme perheen kanssa 4 päivää, ja kolme päivä rantalomalla Tossa de Marissa ( hieman lloret de Marista pohjoiseen). Tossa de Mar oli ihanan rauhallinen, siisti, pieni rantalomapaikka. Suosittelen lämpimästi lapsiperheille! Barcelonasta sinne on bussiyhteys Estacio de Nordilta Sarfan bussilla (liput syytä ostaa etukäteen).


    • kyselijä

      Matkalle lähdetään syyskuussa ja tarkoitus paikanpäällä kulkea paikallisilla ajoneuvoilla, eli autonvuokraus ei kuulu suunnitelmiin. Siksi juuri Montserratin luostarin sijaintia haluaisinkin tietää kun ei ole mitään hajua koko asiasta. Kauheasti vaan kehuttu joka paikassa, mutta ei muuta tietoa aiheesta. Eli onko kätevintä mennä Barcelonasta ja jos menen sieltä niin millä jne mitä maksaa? Millainen matka onko päiväreissuna ihan ok vai pitääkö matkanvarrella jäädä yöksi johonkin tms.? Eli kuinka kaukana sijaitsee?

    • calcot sipuli

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1555
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1243
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      987
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      910
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      67
      829
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      815
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      754
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe