Rahaa...

morsian07

Taalla on kylla useampikin keskustelu aiheesta mutta laitanpa kuitenkin oman. Eli sulhaseni ja mina asumme Englannissa. Haat jarjestetaan Suomessa ja suurin osa vieraistakin on Suomesta. Tahtoisimme siis pyytaa mahdolliset lahjat rahana silla tavaran kuskaaminen kotiin on lahestulkoon mahdotonta, ja lahjat jaisivat helposti vanhempieni autotalliin tai jonnekin muualle varastoon.

Rahan pyytaminen tuntuu kuitenkin todella kiusalliselta ja talla palstallakin siihen suhtaudutaan todella kielteisesti. Tassa tapauksessa se on kuitenkin kaikkien kannalta helpoin ratkaisu, eiko? Onko jollain ollut samanlainen tilanne? Kuinka toimitte?

12

2698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Syksyn morsian

      Laatikaa lista tavaroista, joita aiotte hankkia kotona Englannissa. Mielellään voisi olla kuviakin kyseisistä tuotteista, jos esim laitatte listan nettiin kaikkien katseltavaksi. Listassa pitäisi selkeästi kertoa, että haluatte lahjat rahana koska tavaroita on vaikea kuljettaa. Vieraat varmasti ymmärtävät syynne, mutta heidän on kuitenkin kiva tietää mihin annetut rahat on tarkoitus käyttää.

    • rahaa pyytää..

      mutta usko pois että sillä ei ole tunnearvoa niinkuin lahjalla jonka joku on esimerkiksi varta vasten teille itse tehneet.

      mutta yhdyn edelliseen...laittakaa listat että nämä ostaisimme englannissa...
      mutta älkää suoranaisesti kieläytykö lahjoistakaan...

    • lajoja

      Miksi pitäisi pyytää yhtään mitään? Eikö teillä ole jo kaikkea, kun olette löytäneet toisenne?

      Kyllä vieraat ymmärtävät, ettei paikalle tarvitse tuoda kuin itsensä, mikäli asian riittävän selkeästi ilmaisee.

    • Sara79

      Menemme vuodne kuluttua naimisiin. Päätimme jo hääpäivää lukkoon lyödessä, että pyydämme häävierailtamme mahdolliset huomionosoitukset rahana. Suoraan tilille. Käyttötarkoituksena häämatka, jonka kohde kutsussa myös mainitaan.

      Maksamme häät itse, joten ylimääräistä rahaa häämatkaa varten ei paljoakaan jää. Molempien mielestä tämä on hyvä idea varsinkin, kun yhteisestä kodista löytyy jo kaikki tarvittava ja enemmänkin.

      Häämatkaa voimme sitten muistella läpi elämämme ja kiittää sen toteutumisesta myös läheisiämme.

      • a.p.

        noin mekin varmaan tehdaan, meilla remontoitiin ja sisustettiin uudestaan koko kamppa kevaalla niin meillakin on kaikki mahdolliset tavarat...


      • idea... :)

        Tuo häämatkatili on ihan hyvä idea! Jokainen voi osallistua sillä summalla kuin haluaa/pystyy.

        Jos on kotisivut häihin liittyen, niin sinne voisi laittaa valokuvia häämatkalta, että lahjoittajat näkisivät millaiseen reissuun ovat osallistuneet. Tai jopa laittaa muutamia postikortteja matkakohteesta läheisimmille... :)


    • ymmärrettävää

      mutta muistakaa sitten kuvata ja lähettää kuvat lahjoista, mitä ostitte! Että vieraat sitten näkevät "lahjansa"....

    • Kipa

      se niin kauhean pahalta kuulosta, että haluaisitte lahjat rahana...toisaalta ihan hyvä idea, saa itse sitten ostaa jotain sellaista mitä todella tarvitsee ja sitten tietysti se, kun ette edes asu suomessa niin lahjojen vienti kotiin olisi todellakin vaikeeta...Tuttuni meni naimisiin ja heillä oli samankaltainen ongelma, että halusivat lahjat rahana, joten he keksivät runon kutsuihin, jossa annettiin ymmärtää, että raha olisi mukavampi saada, kuin lahja...Ja ei kukaan tykänny siitä pahaa, ja olihan se juhlaväellekkin helpotus, ettei tarvinnu lahjoja miettiä, kun lahjojahan on erittäin vaikea ostaa toiselle varsinki häälahja....Onnea teille!!!!

      • täh mitä

        Miksi pitäs saada yhtikäs mitään???


    • hmm...

      Olin tuossa kaksi vuotta sitten Englannissa asuvan hääparin häissä Suomessa. He eivät pyytäneet rahaa, vaan lahjalista löytyi suomalaisesta kaupasta niin, että valitut esineet olivat "kuljetuskelpoisia". Lahjalistaa ei ollut pakko hyödyntää, mutta tyhmäkin tajuaa ettei mitään kovin isoa kannata lähteä lentokoneessa kuljettamaan.

      Englannista saapuneet vieraat olivat toimittaneet lahjansa hääparille jo ennen lähtöä Suomeen tai tilanneet lahjalistalta liikkeestä, joka toimitti tuotteet häiden jälkeen suoraan kotiin. Ko. liikkeen lista oli käytössä myös suomalaisille vieraille.

      Suomessa saadut lahjat lähtivät sitten sulhasen sukulaisten mukana Englantiin, kun hääpari oikaisi suoraa häämatkalleen. Ei kuulemma ollut mitään ongelmia.

      Mutta asiaan. En minä ainakaan pahastuisi, jos saisin kutsun, jossa kauniisti (!) esitettäisiin toive rahalahjasta. Mieluiten tietysti johonkin nimettyyn tarkoitukseen, mutta sama kai tuo...

    • Wedding 07

      Meilla on sama ongelma, asumme Irlannissa ja haita vietetaan Suomessa. Paatimme pyytaa lahjoja rahana ja pyytaa ainoastaan vanhemmiltamme lahjat tavarana. Ensiksi emme halunneet mitaan lahjoja vaan olimme vain onnellisia etta kaikki sukulaiset ja ystavat olivat innoissaan tulossa haihimme vaikka varsinkin sulhaseni perheelle ja ystaville ovat lentomatkan paassa. Sitten kun taman kerroimme sukulaisille ja ystaville, he ehdottivat etta pyytaisimme lahjat rahana koska harva haluaa tulla haihin tyhjin kasin. Kaikki ovat olleet erittain positiivisia asiasta ja ymmartavat tilanteen, koska kuten sanoit, tavaroiden rahtaaminen olisi erittain hankalaa. Perheidemme ja ystaviemme mielesta tama on paras vaihtoehto, eipahan tarvitse tuhlata aikaa miettiessa mita ostaisi haalahjana! Mekin olemme jo asuneet yhdessa pari vuotta ja oma talokin on jo ostettu joten emme tosiaankaan tarvitse enempaa tavaraa kotiimme.

    • maria 1

      Hei!

      Meillä häät 4vkon kuluttua ja laitoin kortteihin tilinnumeron johon jokainen voi laittaa haluamansa summan tulevaisuuden häämatkaa varten, jos haluaa.Meillä kaikkea mahdollista emmekä olisi mitään halunneet mut porukat painosti että jotain pitää olla miten ihmiset voivat halutessaan muistaa.
      Katsotaan nyt mitä tuleman pitää....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4153
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3744
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2598
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1737
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1501
    Aihe