Puuro ja sokeri

ollako vai eikö

Meidän päiväkodissa kehkeytyi aikamoinen riita siitä, että laitetaanko lapsille puuron päälle sokeria vaiko ei. Siksipä ajattelin kysyä teiltä vanhemmilta mitä olette mieltä. Tarjotaanko puuro sokerin kanssa vai ilman?

25

3565

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lhlh222

      että ei laiteta. Sehän on tunnetusti epäterveellistä ja pilaa puuron terveysvaikutukset. Siis ei!

      • mieltä, mutta

        moni vanhempi vaatii sokeria, koska lapsi ei puuroa muuten syö! Eli meillä vanhemmat päättävät ja kantavat päätöksensä seuraukset. Sokeria niille, joiden vanhemmat haluavat, voita niille, joiden vanhemmat sitä haluavat ja hilloa vielä kolmansien vanhempien mieleen. Ihan pelkän puuronkin saa.

        Ääripäitä löytyy joka asiassa.


      • lisätä jotta
        mieltä, mutta kirjoitti:

        moni vanhempi vaatii sokeria, koska lapsi ei puuroa muuten syö! Eli meillä vanhemmat päättävät ja kantavat päätöksensä seuraukset. Sokeria niille, joiden vanhemmat haluavat, voita niille, joiden vanhemmat sitä haluavat ja hilloa vielä kolmansien vanhempien mieleen. Ihan pelkän puuronkin saa.

        Ääripäitä löytyy joka asiassa.

        sama peli käydään maitojen kanssa; yhdelle kevyttä toiselle rasvatonta,joskus - harvoin tosin - myös punaista täysmaitoa. Yhdelle ei maitoa ollenkaan, vain mehu sopisi.

        Ja samat kuviot laktoosittomina ja vähälaktoosisina. Maitopurkkeja on ruokakärryssä kahden sijaan jopa kuusi.

        Ehkä tästä rohkaistuneena otan huomenna sille vain kaksi maitotölkkiä, tavallisen ja laktoosittoman.


    • käytäntöjä

      Meillä ei ole tarjollakaan sokeria.

    • aamu..............

      ei sokeria saa, mutta esim. riisipuuroaamuna voi kanelisokeria olla tarjolla. Ei se pilaa puuron "terveysvaikutusta".

    • -lh22-

      Meillä sokeria saa,ja jopa pienen pienen voisilmän (margariinia)

      On mielestäni pieni paha laittaa vähän sokeria puuroon jos lapsi silloin sen syö.
      On hämmästyttävää kun sitä ei tarvitse paljon laittaa,pieni lusikankärjellinen.

      Eiköhän suurinosa lapsista saa muutenkin sokeria ja lisäaineita niin paljon että tuskin muutama hippu sokeria haittaa jos sillä varjolla saavat vatsansa täyteen puuroa.

      • tarhantäti

        Niin ja sitten vielä tulee kränää aamiaispöydässä kun yksi saa syödä muroja ja toinen vain puuroa - itse tykkään antaa lapsille edes JOTAIN aamiaiseksi kun toiset on niin kranttuja ettei söisi juuri mitään.

        Onhan se vähän kinkkistä kaikkien kannalta; lapsi joka on tottunut syömään puuronsa makean lisukkeen kera (hillo/sokeri) ei saa syötyä ilman ja lapsi joka ei saa mitään extraa puuroon, alkaa tietysti haluta kun muutkin saa.

        Ei ole helppoa meillä opeilla ja hoitajilla, mutta jotenkin sitä aina onnistuu luovimaan vai mitä?


    • kiitos!

      En kannata sokerin laittoa puuroon. Meillä opetin lapseni syömään pienestä pitäen puuron ilman sokeria ja myös päiväkotiin sanoin, että ei sokeria puuroon kiitos. Meillä kyllä hoitajat ymmärsivät asian hyvin.

    • Tiitikäinen

      sokeri on aivan turha lisuke.Mutta ei se ainoa mörkö ole lapsen terveydelle.Eikä edes sieltä suurimmasta päästä.Ajattelee vaikkapa hampaita ja tuoremehua,jota pidetään niin terveellisenä juomana. Puhumattakaan coca-colasta,joka tuntuu joissakin perheissä olevan ihan ruokajuomana..Eikä siinäkään ole se sokeri pahin aine.

      • Helinä-keiju1

        Unohtakaa koko puuro, ei se ole ihmisen vaan hevosen ruokaa. Ja jos on pakko syöttää sitä, niin ajatelkaa makua eikä aina vain terveyttä. Päiväkotielämä on muutenkin niin puuduttavaa pienelle lapselle ettei kai sentään tarvi vedellä ja leivällä olla sen lisäksi että elää arjen erossa vanhemmistaan senkin typerät idealistit. Eläkää itse niin kuin vaaditte lastenne elävän, tuskin jaksaisitte viikkoa kauempaa.


    • ..............

      Pieni lusikankärjellinen sokeria ei pilaa kenenkään terveyttä!
      Ei sitä sokeria sinne sentään paketillista viskata.
      Meillä osa lapsista haluaa sokeria ja osa ei halua.

      Olen samaa mieltä kuin monet muut: sokeri puurossa on pieni paha, ja sitä ei todellakaan tarvitse edes laittaa kuin pienen pieni lusikan kärjellinen, niin johan menee puuro alas.

      Ja jos oikein ruvetaan tälle linjalle, niin päivitellään sitten seuraavaksi sitä järjetöntä määrää piilosokeria, jota jokainen saa joka paikassa, eikä siinä pieni määrä sokeria puurossa paljon paina! Ajatelkaapa jogurtteja ja kiisseleitä, joita on vaikka välipalalla!

      Ja olen lisäksi pikkulapsesta ruukannut laittaa puuron voinokareen ja voi ******, jos joku tulisi sen minulta kieltämään! Eikä se ole minusta mitenkään vinksahtanutta ihmistä tehnyt ja en todellakaan voi uskoa, että se pilaisi terveyteni.

      Terveisin nimim. huono lastenhoitaja?

      • hoitsu tarhasta

        Olin juurikin sanomassa,että yksi jugurtti voi sisältää useamman lusikallisen piilosokeria;)


    • keijo3

      Voi hyvänen aika, mistä nouseekaan meteliä!! käytätkö itse sokeria? oletko ylipainoinen, huonot hampaat vai mitä? Itse olen lastenhoitaja ja en voi muuta sanoa, et sokeri puurossa tuskin on pahasta. mitäs oot mieltä siitä, kun lapsi tulee päiväkotiin aamupalalle lenkkimakkaran pätkän kanssa? eikö tollaisesta kannattaisi ennemmin olla huolestunut kuin hippusellisesta sokeria?!

    • ainaskin laitetaan. :)

      Ja välillä puolestaan ripaus suolaa ja voinokare, milloin mitenkin.
      Välillä paljasta puuroa ja välillä vaikka vadelmasopan kanssa. Onhan yleensä jo sopassakin sokeria... :)

    • iso-iso-iso-isä

      "Ja välillä puolestaan ripaus suolaa ja voinokare,"

      Niin ite olen saanut lapsuudesta asti aina sokeria, sen voileivän päälekin. Olen yrittänyt ja onnistunut olemaan kuukausia ilman sokeria, mutta aina olen repsahtamut ja laittanut 1/2 l vettä 2 - 3 dl sokeria ja juonut.

      Minusta ainakin yhtä paha on suola, meillä oli aina suolatonta leipää, pullaa ja puroa. Lihaan laitettiin suolaa jotta säilyy.

      Meillä omat lapset (kaikki jo eläkkeellä) eivät saaneet yhtään suolaa vasta kun 4-5 v kun alkoivat olemaan yhteisissä harrastuksisa yms.
      Vielä lapsista, eivät saaneet mitään herkkuja ennen kun vanhin oli 4 v, silloin sylkivät kaikki karkat ja keksit pois. Kyllä heillä kavereita oli, mutta söivät kotonaan.

      sokeri on tottumuskysymys, aivan kuin muutkin, kaikkeen paheeseen ihminen vain helpommin menee, ainakin vanhempana vaikka nuorena pitäisi itsensä huippukunnossa.

    • uttra

      No ompa kamalaa että ihan sokeriripsu puuron päälle. Meillä ei sokeria ole tarjolla, voita, mehukeittoa ja joskus hilloa. Hyvin onnistuu toteuttaa vanhempien toiveet ja ne joilla ei ole sääntöä, kysytään ottaako keittoa vai voita. Vai mitään. Siihen emme lähde että vaihtoehto puurolle/ruoalle on saatavilla. Kaikki syövät samaa. Joilla ei ole allergioita tai terveyssyistä ruokavaliota.

      • wwwpppp

        Miksi se on kamalaa, jos sokeria laitettais puuron päälle, kun teilläkin on hilloa, josta suurin osa on sokeria?


    • makunsamukaan

      Miten ihmeessä tällaisesta asiasta saa riidan aikaiseksi???? Ihan sama, onko sokeria vai ei!

      Itse laittaisin mielummin hilloa. Mutta jos sokeria on tarjolla ja lapsi sitä haluaa, niin toki voi laittaa. Mun makuuni ei olisi.

      Meillä lapset tykkää ennemmin voisilmästä puuron kanssa. Minä, äiti, olen ainoa joka syö puuron hillolla ja maidolla.

      • kotihoitajatar

        Minä laitan tuoreita marjoja lapsille puuron sekaan, sekä maitoa. Sokeria en koskaan enkä rasvaa. En kyllä paheksuisi sitäkään laitetaanko sokeria tai hilloa päiväkodissa, jos lapseni olisivat alle kouluikäisiä ja hoidossa siellä.


    • zxcbwqdwåååbcxzwqåå

      Mitä?Puuron päälle sokeria?Sokeri on myrkkyä.EI ikinä puuron päälle.

    • Kimili

      Meillä on puuron kanssa tarjolla sulatettuja pakastemarjoja, tai sitten pieni margariininokare. Toisille puuro maistuu, toisille ei. Niinhän se on aikuisillakin.

    • Hhjjjkkkll

      No mitä välii sillä on onko puuron päällä sokeri vaiko ei? Jos lapsi haluu sokerii nii sitte laitetaan sokerii. Jos lapsi ei haluu nii sitte ei laiteta sokerii. Mikä ongelma siinä muka on? Ei pieni määrä sokerii varmastikaan haittaa.

    • Maisatorppa

      Minusta tuntuu, etten laita lasta juurikaan sen takia päiväkotiin kun siellä annetaan puuroon sokeria ja murot on sokerihuurrutteisia EIKÄ NIILLÄ OLE MUUTA. Aina sokeri mehua ja mannapuuroon kanelisokeria. Itse olen oppinut syömään puurot ja murot ilman sokeria.

      Voihan sitä sanoa tietenki että älkää antako. Jos päiväkodit on samalla tasolla kuin minun harjoitteluaikana niin siellä ei muuta annetakaan ku sokeria ja karkkia.

    • KaurapuuroaSokerilla

      Tässä vuosien varrella olen huomannut, että lapset syövät puuron paremmin hoidossa kuin kotona. Johtuneeko siitä, että meillä laitetaan pyydettäessä puuron päälle ripaus kaneli-sokeria, voinokare, soppaa tai hilloa. Kukaan vanhemmista ei ole valittanut asiasta, ovat vain tyytyväisiä kun lapsi syö puuron joka aamu.

      Sen sijaan trendejä seuraavat vaihtuvat työntekijät kokevat aina asiakseen herättää keskustelun tästä sokeri-asiasta, että se olisi hirveän paha ja epäterveellinen. Ja sitten kuitenkin hyväksytään karkit ja limsat synttäritarjoiluina ja keksit jopa välipaloina. En ymmärrä mikä logiikka tässä on. Eräskin lto nosti hurjan metelin puurosokerista ja laittoi kysymättä kaikille lapsille mansikkahilloa puuron päälle. Sokeria varmasti enemmän kuin pelkässä puhtaassa sokerissa. Ja jäipä sinä aamuna monelta puuro syömättä, kun eivät olleet tottuneet hilloon.

      Kyllä lapsen mielipidettä voi tässä kysyä ja kuunnella, kysytäänhän sitä monessa muussakin asiassa. Toki jos vanhempi on kieltänyt sokerin, niin se onkin sitten asia erikseen.

      • myrkkyä

        Kaneli on kielletty ainakin Helsingin päivähoidossa. Enkä laittaisi sokeria puuron päälle, syövät joko marjojen tai voinokareen kanssa. Kanelia käsittääkseni ei saa laittaa edes joulupuuroon nykyisin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      274
      2550
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      92
      2021
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1606
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1427
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1268
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1195
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe