Vastavalm. KTM palkkataso

halollapaahan

Taitaa vastavalmistuneen KTM:n palkkasuositus olla 3000 € (tai saattaa olla nykyään ylikin). Joskus ainakin oli vielä maininta sefen suosituksessa, että "ilman merkittävää oman alan työkokemusta".

Siis saako joku KTM muka oikeesti 3000 € valmistuttuaan jos EI OLE alan työkokemusta?

En jotenkin jaksa uskoa, että nykyään ylikoulutuksen aikana kokematon tuon palkkatason tehtäviin suoraan pääsisi. Ei lähellekään...

Kokemusta omaavalla varmasti hyvä suositus moniin tehtäviin, mutta ilman kokemusta?

Mitä mieltä olette?

13

10967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ktm.-

      Itse tuon sain ja käytännössä kaikki tuntemani nyt viime aikoina pk-seudulle työllistyneistä ovat tuon sefen suosituksen /- saaneet. Duuninhakuprosessi vaan on venähtänyt jo pahimmillaan useampaan kuukauteen ja hakemuksia jengi joutuu laittamaan jo satakunta. 3000 euroa on ollut aika yleinen kuulemani alkupalkka.

      • halollapaahan

        Mutta millaista työkokemusta sulla ja tuntemillasi sitten on, kun ovat tuon palkan saaneet?

        Millaista kokemusta työnantajat edes odottavat vastavalmistuneella olevan?

        Mun mielestä 3000 € ei ole realistinen palkka jos KTM:llä ei ole alan kokemusta.


    • minä6689

      Mä uskoisin, että nuo Sefen suositukset on aika lailla yläkanttiin. Samoin on Sefen palkkatutkimusten laita, niitä kun lukee niin tuntee olevansa todellisessa palkkakuopassa - totuus kuitenkin on, että niihin lähinnä vastaavat ne suurituloiset jotka ovat ylpeitä palkastaan, pienituloiset jättävät vastaamatta ja tämä puolestaan vääristää tilastoja.

      Mä olen valmistunut 10 vuotta sitten, viimeksi hain töitä kolme vuotta sitten, jos kysyttiin palkkatoivetta laitoin yleensä 2800,- ja sekin aiheutti nikotteluja useammissa paikoissa (tosin en hakenut yksityisen sektorin huippupaikkoja vaan lähinnä asiantuntijapaikkoja).
      Silti mulla oli 6 vuotta ulkomaan kokemusta ja suhteellisen hyvä kielitaito sen ansiosta.

    • talouspäällikkö78

      itsenikin mielestä 3.000 kuulostaa aika hurjalta palkalta varmasti pk-seudulla suht realistinen, jos opiskeluaikana joka kesä on ollut nousujohteisesti hyvissä kesätöissä.

      itse sain 2.200 valmistuttuani v. 2003. silloin sefen suositukset olivat melkein samaa luokkaa, ja minä, niin kuin varmasti moni muukin "alle kolmetonninen", jätin vastaamatta palkkakyselyyn.

      silti on mielestäni ihan ok, että sefen suositukset on yläkanttiin. on ainakin jotain mihin verrata ja millä perustella tätä työnantajalle.

      • ktm.

        Toki tuohon 3000 päästäkseen on hyvä olla kokemusta kesätöiden kautta. Itselläni ei mitään sellaista ollut. Ikä oli ainut mitä oli, sillä opinnot venähti ja kesäisin töitä en tehnyt =)

        Sen verran kuitenkin joutuu tekemään, että hakee paljon ja käy useammassa haastattelussa. Ensimmäinen ei välttämättä tarjoa 3000.. joskus tosin tarjoaa.


    • Piällikkö

      Omien kokemusteni mukaan ja kavereita seuranneena, palkkataso riippuu pitkälti työtehtävistä. Moni aloittaa ei-koulutusta-vastaavista hommista, eivätkä siten saa Sefen suositusta. Itse valmistuin 2004 ja sain tuolloin Sefen suositusten mukaisesti 2500€/kk. Työpaikka oli siis pk-seudun ulkopuolella ja vastasi koulutusta ja kokemustani. Kannattaa muistaa, että jos ei ole työkokemusta, pelkällä paperilla ei pääse uuteen firmaan korkealle pallille.

    • Vieläkin viittä vaille valm...

      n. 9 vuotta sitten työuran alussa sain Sefen alkupalkka suosituksen mukaisen palkan 2100 euroa.

      Ihan ok, kun työpaikka on Itä-Suomessa, jossa palkat n. 20-30% pienemmät kuin pääkaupunkiseudulla.

      Nykyään kunnan virkamiehenä palkka 3100 euroa, jos olisi paperit taskussa, saisin muutaman saturaisen enemmän.

    • Chiiffi

      3000 ekiä vastavalmistuneelle ilman työkokemusta on oikeasti hyvä suoritus jos sen onnistuu saamaan. Tällaiset työpaikat olisi Sefen sitten ilman muuta julkaistava, että osaisimme hakea sinne...

      Uskoisin että vastavalmistuneen KTM:n alkupalkkataso on enemmänkin tänä päivänä on 2500 Helsingissä - ja sitten noin 3-5 vuoden työkokemuksen jälkeen puhutaan siitä 3000sta. On huomioitava se, että ala vaikuttaa paljon palkan suuruuteen - ja edelleen se sukupuolikin.

    • KTM2011

      Päivitetään nyt 2011 vuoden tilanne KTM:n alkupalkoista. Itsellä työkokemusta vähäinen työkokemus ja eka duuni pk-seudulta. Palkkaus 3500 euroo kuussa. Varsin tyytyväinen olen alkupalkkaan. Kyse on controllerin työtehtävistä. Useimmat kaverit työllistynyt valmistumisen jälkeen noin 2900 - 3400 palkoilla, toki muuta poikeus löytyy rahoituspuolelta, joille maksetaan enemmän ja assarin hommissa vähemmän.

    • KTM 07

      Sulla on käynyt mäihä.
      Edelleenkin 3teur ensimmäisestä oman alan "oikeasta" työpaikasta on harvinaista. Se kyllä normaalisti nousee parin vuoden sisällä sitten päälle kolmen tonnin, vähän riippuen omasta tekemisestä ja tuurista voi nousta nelosella alkavaksikin.
      Mutta 3500e/kk on tosi hyvin.

    • KTM töitä vailla

      Tuntuu, että mistään ei makseta valmistuneille yli 2500 euroa. Täytyy kai vaan tyytyä tollaseen 2200 - 2500 euron alkupalkkaan ja toivoa, että se nousisi muutaman vuoden sisällä.

      • ottokoneenvastakohta

        Itse lähes valmiina ilman työkokemusta aloitin 3v sitten koeajalla 1700€ kuussa. Nyt 4000 . Teette karhunpalveluksen itsellenne jos ette mene töihin ja jäätte odottamaan unelmien täyttymystä ensimmäiseksi paikaksi.


    • kohtaKTM

      Pian valmistun (paperit saan parin kk päästä) ja juuri sain työpaikan jossa palkka 2800. Olen tyytyväinen. Firmassa on myösetenemismahdollisuuksia joten palkka nousee varmasti.

      Paljon olen töitä hakenut ja suurimmassa osassa on tarjottu alle 2400, osassa jopa alle 2000 e!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe