Sebring vaihteisto-ongelma

Autom.

Onko muilla Sebringin käyttäjillä automaattivaihteistossa sellaista "ominaisuutta", että kun vaihteen laittaa D:lle, vaihde saattaa kytkeytyä päälle melko "karkeasti"? Ts. auto nytkähtää melko voimakkaasti ja jarrutkin vähän rusahtavat, kun vaihde tömähtää päälle. Joskus tuntuu myös, että vaihteen päällekytkeytymiseen liittyy pieni (enintään kuitenkin luokkaa 1 s.) viive.

Onko normaalia käytöstä? Ihan uutena en nimittäin muista tuollaista huomanneeni, myöhemmin ilmiö esiintyi mielestäni toisinaan kylmänä ja nykyään melkein aina. Voi tietysti olla, että jarruihin on tänä aikana kertynyt likaa ja siksi tuohon rusahdukseen kiinnittää nykyään eri tavalla huomiota.

Auto on 2,7L, -05 mallia. Takuu voimassa, mutta ennen Autokeskuksen huollon kanssa neuvottelua kuulisin taustaksi mielelläni muiden mahdollisia kokemuksia.

9

4241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A.v.W.

      Samaa on kuulunut minunkin laatikostani. Kierrokset eivät saisi olla paljn yli 1000 rpm kun laittaa D:lle. Joskus tuntuu että laatikossa on viive joskus tuntuu taas että ottaa kiinni vähän liiankin hyvin osittain johtuen vaihteistoöljyn lämpötilasta ja kierroksista. Minulla oli myös hiukan rutinaa jarruissa jotka tosin hävisivät kun huollossa tekivät "perusteellisen"?? jarrujen puhdistuksen ja säädöt. Autoni ajettu 26 tkm ja vm 2005. Kannattaa kertoa tästä huollossa sillä olen kuullut samasta ongelmasta myös muilta sebringin omistajilta.

      • Autom.

        Kiitos vastauksesta - loi uskoa siihen, että ilmiö joko on normaali tai ainakin sellainen, etten ole ongelmineni yksin.


    • myös jotain?

      Itselläni on -02 Sebring 2.0 LE ja ajettu vähän yli 100 000. Vaihdettaessa N:ltä D:lle kuuluu lyhyt "laahaava" ääni. Onko teillä tietoa mistä johtuu ja kuuluuko asiaan. Vaihdettaessa ilman jarrunpainamista ääni kuuluu voimakkaammin. vaihteet menevät päälle ihan ok kuitenkin. Lisäksi huomannut liikkeellelähdettäessä lievän resonoivan tärinän, joka myös askarruttaa. Lähinnä vaan häiritsee mutta kuitenkin.

      • Autom.

        Onko "laahaava" ääni erityisen voimakas (kuuluu kabiiniin ikkunat suljettuinakin) vaikka tai uusi (ei kuulunut aikaisemmin)? Tuo *saattaisi* nimittäin olla ihan normaali solenoidien ääni vaihdetta kytkettäessä. Ks. esim. kohta "normal noises" oheisella sivulla (lähellä loppua):

        http://www.allpar.com/fix/trans.html

        Luin jostain, että vaihteistoa olisi myöhemmin (joskus 2004-2005) suunniteltu uudelleen vähän hiljaisemmaksi. Omassa -05 Sebringissäni en ole kiinnittänyt tuollaiseen ääneen huomiota, aiemmassa -02 Neonissa kylläkin.


      • mysö jotain?
        Autom. kirjoitti:

        Onko "laahaava" ääni erityisen voimakas (kuuluu kabiiniin ikkunat suljettuinakin) vaikka tai uusi (ei kuulunut aikaisemmin)? Tuo *saattaisi* nimittäin olla ihan normaali solenoidien ääni vaihdetta kytkettäessä. Ks. esim. kohta "normal noises" oheisella sivulla (lähellä loppua):

        http://www.allpar.com/fix/trans.html

        Luin jostain, että vaihteistoa olisi myöhemmin (joskus 2004-2005) suunniteltu uudelleen vähän hiljaisemmaksi. Omassa -05 Sebringissäni en ole kiinnittänyt tuollaiseen ääneen huomiota, aiemmassa -02 Neonissa kylläkin.

        kiitos vastauksesta ja linkistä! Auto menee kohta tarkastukseen ja selviää mistä on kyse. Toivottavasti. Niin paljon omasta Sebringistäni pidän että kaiken pitää olla kunnossa:-)


    • Autom.

      Asiaa vielä seurattuani olen kyllä aika varma siitä, että laatikon käytös on muuttunut siitä, mitä se oli uutena - ts. että kyse ei ole pelkästään lian kertymisestä jarruihin tms.

      Pakkohan tuosta on huollossa reklamoida ihan oman selustan turvaamiseksi. Eri asia, löytyykö laatikosta sellaista vikaa, jolle voitaisiin jotain tehdä.

      Vieläkin kuulisin mielelläni muista, joilla mahdollisesti on ollut samanlaisia kokemuksia. Jarrujen rutinasta vaihdetta D:lle laitettaessa mainitaan näköjään mm. Ilta-Sanomien oheisessa koeajojutussa:

      http://www.iltasanomat.fi/autot/Chrysler Sebring 2,7 LX/602018

    • Jougga

      Itsellä Vollen V40 2,0 turbo automaatti ja nykäisee sekin kylmänä. Kun vääntöä ja tehoa on tarpeeksi niin tarvii siinä jarrulla vähän vastaan pistääkkin. Ellei laatikko heitä vapaalle vaihdettaessa?

      • Ulpukkamia

        Onko kellekkään jääny vaihde vapaa asentoon.tarvii meisselillä siirtää lukitus vipu taakse päin ,mitä pitäisi tehdä.crysler Sebring 2009 automaatti.


    • raakanassu

      Korjausta vailla jenkkiauto korjaammossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe