Voiko pennun palauttaa?

kilttiys

Noh, tuli hankittua koiranpentu osamaksulla. Nyt on tilanne että 8kk ikäinen iso pentu ei osaa tehdä tarpeitaan pihalle(siis ei ollenkaan vaikka tuntien lenkkejä tekee) eli on ns. ulkosiisti. Ja sit näykkii ja hyppii ihmisten päälle.
Ja kyse on todella isosta rotukoirasta. Haluan palauttaa sen kasvattajalle. Mitä teen? Olen kuullut että siitä pentueesta on jo kaksi pentua palautettu, voinko saada rahat takaisin?

12

6130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • manne

      Ei kukaan normaali ihminen halua, eikä varsinkaan ole oikeutta palauttaa koiraa sen takia, että ei itse osaa kouluttaa koiraansa. Ainut joka tässä tilanteessa kuuluisi palauttaa johonkin, on sinä itse.

    • palauttaa..

      Voit tietysti palauttaa pennun kasvattajalle, jos nimittäin huolii säälistä. Rahoja hänen ei tarvitse palauttaa, koska sisäsiistiksi opettaminen ei tarkoita, että tehdään noin nuoren koiran kanssa tuntien lenkkejä. Sinun olisi ollut syytä ottaa selvää tarkemmin isoista koirista. Niiden luusto ja lihaksisto kehittyy hitaasti, eikä niiden kanssa suositella pitkiä lenkkejä pentu iällä. Sisäsiistiksi opetetaan esim. seuraavasti. Heti aamusti koira ulos -> samoin sinä. Olette siellä niin kauan, että koira tekee asiansa. Aina ruokittuasi viet sen ulos ja olet sen kanssa siellä niin kauan kuin asiat on tehty. Kun huomaat koiran alkavan etsiä pissa/kakka paikkaa, äkkiä taas ulos. Aina täytyy muistaa kehua. Ei ole monimutkaista, mutta kärsivällisyyttä vaativaa.

      Näykkiminen ja hyppiminen on narun päässä taas syy. Sinun on komennettava aina, kun koira tekee väärin ja taas kehuttava, kun toimii oikein. Tämäkään ei ole vaikeaa, mutta vaatii kärsivällisyyttä.

      Tulee mieleen, että olet "polttanut hihasi" koiran kanssa. Silloin sisäsiistiksi opettaminen pitkittyy, jos onnistuu ollenkaan. Koiran kanssa täytyy hallita hermonsa, koska pillastumalla menetät koirasi luottamuksen, ehkä ainiaaksi.

      Tälläiset tapaukset ovat todella surkeita. Ostin pari vuotta sitten eläinsuojeluyhdistykseltä suurikokoisen koiran. Sitä ei ollut opetettu olemaan muiden koirien kanssa. Sitä oli pahoinpidelty. Sillä on ajoittain eroahdistusta, jos menemme sen kanssa esim. kylään pelkää, että jätämme sen sinne. Kotona se on kovan työn jälkeen oppinut olemaan levollisesti.

      Minua ihan oikeasti raivostuttaa sinunlaisesi ihmiset. Yritä löytää koiraparallesi isoja koiria ymmärtävä ihminen, joka sitoutuu huolehtimaan siitä lopun elämänsä. Oma koirani on ollut ennen minulle tuloa kolmessa eri paikassa ja oli silloin vasta 2-vuotias. Joku voi saada siitä vielä hyvän koiran, kun ei ole iällä pilattu, mutta etsi uusi HYVÄ koti ja PIAN. Aikaa ei ole hukattavissa yhtään.

    • kilttiys??

      siis ohhoh.. voi haluat koiran palauttaa kun et osaa kasvattaa sitä??eikö se toiminutkaan niin kuin sinä ajattelit. kaikenlaiset puusilmät koiria hankkivatkaan..!!!

    • Pakkaus

      Pennun voi palauttaa, jos kasvattaja ottaa sen takaisin. Tällöin kasvattajan ei tarvitse maksaa rahoja takaisin, sillä et ole maksanut täyttä summaa (kts. osamaksusopimus). Et voi myydä koiraa eteenpäin, mikäli et ole maksanut koiraa kokonaan ja saanut sitä omalle nimelle.
      Mutta, nämä kaikki on sovittavia juttuja, joten pirautapa kasvattajalle.

      • Anonyymi

        Lemmikkiä ei kannata hommata jos ei ole varaa kerralla sitä ostaa, ei ole varaa myöskään yllättäviin tilanteisiin, niitä voi tulla.


    • *höpsö*

      lelukoira kaupan hyllyltä. Ei pissi eikä kaki sisälle ja on muutenkin kiltti.

      • Rocky 05

        Todellakin oikeassa olet:)


    • annamunkaikkikestää

      Ainut joka tässä pitäisi palauttaa, olet sinä. Takaisin äitisi kohtuun kasvamaan. Tuollaisille ihmisille ainoastaan lelukoiria kaupasta. Sinä olet juuri sellainen ihminen, joita halveksin eniten tässä maailmassa, itserakas luovuttaja. Koirasi ei ole sinulle mitään muuta kuin jatke huonolle itsetunnollesi.

      • kestäkestä

        kirjoituksesi kovin korkeaa kuvaa anna sinunkaan itsetunnosta, älyllisestä toiminnasta puhumattakaan.


    • asdasda

      Siis järkyttävää, miten ihmiset ovat typeriä. Siinä on taas hetken mielijohteesta joku reppana ostanut koiran ja nyt on sormi suussa. Miten voi olla mahdollista, että et ole opiskellut koirista ja koulutuksesta? Ensinnäkään, ei mitään tuntien lenkkejä tuon ikäisenä! ei missään tapauksessa, lonkat ja jalat menee pilalle. Toisekseen se on oltava pihalla niin kauan, että pentu tekee tarpeensa ulos ja sen jälkeen kehuttava sitä. Mene hyvä ihminen nyt ostamaan koirakirja, jotta voit kasvattaa koirasta hyvän kaverin.

      Koiran käyttäytyminen johtuu täysin sinusta. Sinä olet tehnyt sellaisia munauksia, että on turha syyttää koiraa. Sinussa on vika. JA epäilen hieman osaatko edes olla johdonmukainen ja rauhallinen kasvattaja? Koirille ei auta huuto eikä hermoilu, se vain pahentaa asioita.

    • Anonyymi

      Mene koirakouluun opettelemaan alkeet! Herranjestas pilaat koiran!!

      • Anonyymi

        Koira on jo kuollut. Opettele katsomaan päivämäärät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      82
      3560
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      568
      3344
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3129
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2112
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1981
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1898
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1875
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      147
      1545
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1311
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1302
    Aihe