sinä ravintolapäällikkö

alaisesi

Onko mukavaa olla vittumainen? Tuleeko hyvä mieli, kun saat päteä jonninjoutavilla asioilla. Jos tänään minä olisin ollut esimiehesi, olisin kyllä antanut täyden satsin mokailujesi johdosta. Mutta sitten kun minä saan esimieskoulutukseni loppuun, toivon ettei minusta ikinä tule kaltaistasi ylimielistä, alaisille inhottavaa, sillä jos esimies/ravintolapäälikkö on inhimillinen, mukava, joustava ym. silloin ehkä työmotivaatio ja työilmapiiri on hyvä, ja alaiset tulevat ja tekevät mielellään työt.

21

3443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juupajaapa

      Mitä pienempi on pomo, sitä enemmän pitää pomottaa ja käskyttää. Sillä saa sitä auktoriteettiä, jota ei muuten näet ole...

      Sama pätee kaikkialla työelämässä.

      • työtä haeskellessa...

        Juu. Meillä on vp:nä semmonen vihonviimeinen lusmu, jonka oli pakko päästä jopa palkastaan joustaen esimieheksi ja siihen se työmotivaatio sitten loppuikin. Nykyään keskittyy joutavaan pätemiseen, pomotteluun, aseman väärinkäyttöön ja häipyy töistä tunteja etuajassa lähes joka päivä. Jättää jonkun passillisen tarjoilijan vastuuseen ja lähtee himaan. Ja listaan ei tietenkään merkitse näitä aikaisia poistumisiaan. Kerran oli "alempiarvoinen" toinen vp merkannut listaan tämän neidin aikaisen poistumisen, ja seuraavana päivänä akka itse muutti merkinnän takaisin. Selvää huijaamista siis. Ja luulee ettei kukaan huomaa.

        Ravintolasta löytyy tiedollisesti patevämpiä ja osaavampia tarjoilijoita, mutta tältä on vaan käskyjä otettava. Ei ihme että lähes kaikki tarjoilijat hakevat enemmän tai vähemmän aktiivisesti uutta työpaikkaa. eteneminen tässä ravintolassa ei onnistu, osin tämän kieron vp:n edesottamusten takia joihin en tässä viitsi lukijaa enempää perehdyttää.


    • aina

      valittavat itse laiskat ja töihinsä kykenemättömät tarjoilijat.
      Tee työsi kuten sinun pitäisi ja lakkaa valittamasta.
      Ethän ole se pomo kuitenkaan ja asenteellasi toivottavasti et tule koskaan olemaankaan.

      • itse olla

        tämä kyseinen pomo?


      • mutta
        itse olla kirjoitti:

        tämä kyseinen pomo?

        Ravintolapäällikön tehtävä on ensisijassa huolehtia firmasta ja sen tuottavuudesta eikä henkilökunnan hyvinvoinnista ja paijata kaikkia laiskoja ja jopa yritykseltä varastavia tarjoilijoita.

        Tottakai on huonojakin esimiehiä ja idiootteja niissä hommissa, mutta suurin osa vinkuvista ja "huonosti" kohdelluista tarjoilijoista ei itse pystyisi ikipäivänä tekemään niitä päällikön hommia ja valittaa vaan koska täytyy tehdä töitä palkkansa eteen. Olishan se ihan mukava vaan istua jossain takahuoneessa kahvia juoden ja nauttia palkasta tekemättä yhtään mitään.


      • -----
        mutta kirjoitti:

        Ravintolapäällikön tehtävä on ensisijassa huolehtia firmasta ja sen tuottavuudesta eikä henkilökunnan hyvinvoinnista ja paijata kaikkia laiskoja ja jopa yritykseltä varastavia tarjoilijoita.

        Tottakai on huonojakin esimiehiä ja idiootteja niissä hommissa, mutta suurin osa vinkuvista ja "huonosti" kohdelluista tarjoilijoista ei itse pystyisi ikipäivänä tekemään niitä päällikön hommia ja valittaa vaan koska täytyy tehdä töitä palkkansa eteen. Olishan se ihan mukava vaan istua jossain takahuoneessa kahvia juoden ja nauttia palkasta tekemättä yhtään mitään.

        Itse asiassa rp:n tehtävä on huolehtia SEKÄ ravintolan toiminnasta ja tuottavuudesta ETTÄ henkilökunnan hyvinvoinnista. Jos on palkannut huonoja tarjoilijoita niin oma virheensä. Yhdessäkään ravintolassa ei hyvä henkilökunta sitäpaitsi kauaa viivy jollei rp osoita tervettä arvostusta ja "huolenpitoa" henkilöstöään kohtaan. Oli ala mikä hyvänsä niin yrityksen maineen kannalta tärkeimmät sidosryhmät ovat asiakkaat ja oma henkilökunta. Ja tuo henkilökunnan arvostaminen kun johtaa henkilökunnan viihtymiseen ja se puolestaan heijastuu asiakastyytyväisyyteen, mikä johtaa tuottavuuteen ja hyvään tulokseen... etkö näe tätä yhteyttä?


      • näen
        ----- kirjoitti:

        Itse asiassa rp:n tehtävä on huolehtia SEKÄ ravintolan toiminnasta ja tuottavuudesta ETTÄ henkilökunnan hyvinvoinnista. Jos on palkannut huonoja tarjoilijoita niin oma virheensä. Yhdessäkään ravintolassa ei hyvä henkilökunta sitäpaitsi kauaa viivy jollei rp osoita tervettä arvostusta ja "huolenpitoa" henkilöstöään kohtaan. Oli ala mikä hyvänsä niin yrityksen maineen kannalta tärkeimmät sidosryhmät ovat asiakkaat ja oma henkilökunta. Ja tuo henkilökunnan arvostaminen kun johtaa henkilökunnan viihtymiseen ja se puolestaan heijastuu asiakastyytyväisyyteen, mikä johtaa tuottavuuteen ja hyvään tulokseen... etkö näe tätä yhteyttä?

        yhteyden, mutta hyvin usein ne huonot työntekijät on "peritty" ja suomen työolosuhteissa heistä ei pääse eroon ja he vaan jatkavat firman tuhoonvientiä.

        Hyvää henkilökuntaa arvostetaan, mutta heitä ei oikein voi suomessa palkita jos et palkitse myöskin niitä huonoja - tai muuten syytetään taas jostain suosimisesta tai vastaavasta.

        Ravintolapäällikön tehtävä ei todellakaan ole mielestäni henkilökunnan hyvinvoinnista huolehtiminen paitsi lainsäätämissä työterveyslain puitteissa. Hänen ensimmäinen tehtävänsä on huolehtia asiakkaista ja firmasta.
        Jos jollekin työntekijälle ei jokin tehtävä sovi ja jos ei sovi kertoa mitä pitäis tehdä, niin pois vaan ja uusi sopivampi tilalle.
        Hyvät ja tuottoisat työntekijät saavat hyvän kohtelun kuitenkin - ne on vain nen laiskat narisijat, jotka haluavat että heitä oikein "pidetään kädestä kiinni ja paijataan"

        Osta joku päivä oma ravintola ja ala sitten maksamaan muiden mokauksia ja aiheettomia vapaapäiviä etc, etc... sitten tiedät.
        Ei se ravintolan pito tai omistaminen niin voittoista puuhaa ole kuin monet luulee.


      • täysin
        näen kirjoitti:

        yhteyden, mutta hyvin usein ne huonot työntekijät on "peritty" ja suomen työolosuhteissa heistä ei pääse eroon ja he vaan jatkavat firman tuhoonvientiä.

        Hyvää henkilökuntaa arvostetaan, mutta heitä ei oikein voi suomessa palkita jos et palkitse myöskin niitä huonoja - tai muuten syytetään taas jostain suosimisesta tai vastaavasta.

        Ravintolapäällikön tehtävä ei todellakaan ole mielestäni henkilökunnan hyvinvoinnista huolehtiminen paitsi lainsäätämissä työterveyslain puitteissa. Hänen ensimmäinen tehtävänsä on huolehtia asiakkaista ja firmasta.
        Jos jollekin työntekijälle ei jokin tehtävä sovi ja jos ei sovi kertoa mitä pitäis tehdä, niin pois vaan ja uusi sopivampi tilalle.
        Hyvät ja tuottoisat työntekijät saavat hyvän kohtelun kuitenkin - ne on vain nen laiskat narisijat, jotka haluavat että heitä oikein "pidetään kädestä kiinni ja paijataan"

        Osta joku päivä oma ravintola ja ala sitten maksamaan muiden mokauksia ja aiheettomia vapaapäiviä etc, etc... sitten tiedät.
        Ei se ravintolan pito tai omistaminen niin voittoista puuhaa ole kuin monet luulee.

        samaa mieltä ja kaiholla vaan muistelen niitä hyviä aikoja kun oltiin vain prosentti palkalla ja usein tienattiin enemmän kuin se kuukausipalkalla oleva päällikkö, mutta kyllä tehtiin töitäkin.


      • sikäli
        näen kirjoitti:

        yhteyden, mutta hyvin usein ne huonot työntekijät on "peritty" ja suomen työolosuhteissa heistä ei pääse eroon ja he vaan jatkavat firman tuhoonvientiä.

        Hyvää henkilökuntaa arvostetaan, mutta heitä ei oikein voi suomessa palkita jos et palkitse myöskin niitä huonoja - tai muuten syytetään taas jostain suosimisesta tai vastaavasta.

        Ravintolapäällikön tehtävä ei todellakaan ole mielestäni henkilökunnan hyvinvoinnista huolehtiminen paitsi lainsäätämissä työterveyslain puitteissa. Hänen ensimmäinen tehtävänsä on huolehtia asiakkaista ja firmasta.
        Jos jollekin työntekijälle ei jokin tehtävä sovi ja jos ei sovi kertoa mitä pitäis tehdä, niin pois vaan ja uusi sopivampi tilalle.
        Hyvät ja tuottoisat työntekijät saavat hyvän kohtelun kuitenkin - ne on vain nen laiskat narisijat, jotka haluavat että heitä oikein "pidetään kädestä kiinni ja paijataan"

        Osta joku päivä oma ravintola ja ala sitten maksamaan muiden mokauksia ja aiheettomia vapaapäiviä etc, etc... sitten tiedät.
        Ei se ravintolan pito tai omistaminen niin voittoista puuhaa ole kuin monet luulee.

        samaa mieltä, että hyvien työntekijöiden palkitsemisen pitäisi olla mahdollista erikseen. Vaan kun ala on sellainen kuin on, niin mitenkäs puolueettomasti ja tarkasti voit arvioida esim. jokaisen yksittäisen tarjoilijan asiakaspalvelutaitoa, työn tehokkuutta jne... Siinähän pitäisi olla joku hiton valvontakamera jokaisen kintereillä koko ajan. Lisämyynnin onnistuminen voi olla ihan siitä kiinni mitä osaa salista kukin hoitaa ja mikä viikonpäivä ja kellonaika on kyseessä. jne jne.

        Että ehkä sekin sitten toimii kun tarpeeksi vittuilee niille lusmuille, älyävät vaihtaa työpaikkaa. Reilumpaa - ei kylläkään helpompaa - olis kuitenkin sanoa ihan suoraan että suosittelee jotain muuta alaa jossakin muualla :)


      • ajattelutapa
        sikäli kirjoitti:

        samaa mieltä, että hyvien työntekijöiden palkitsemisen pitäisi olla mahdollista erikseen. Vaan kun ala on sellainen kuin on, niin mitenkäs puolueettomasti ja tarkasti voit arvioida esim. jokaisen yksittäisen tarjoilijan asiakaspalvelutaitoa, työn tehokkuutta jne... Siinähän pitäisi olla joku hiton valvontakamera jokaisen kintereillä koko ajan. Lisämyynnin onnistuminen voi olla ihan siitä kiinni mitä osaa salista kukin hoitaa ja mikä viikonpäivä ja kellonaika on kyseessä. jne jne.

        Että ehkä sekin sitten toimii kun tarpeeksi vittuilee niille lusmuille, älyävät vaihtaa työpaikkaa. Reilumpaa - ei kylläkään helpompaa - olis kuitenkin sanoa ihan suoraan että suosittelee jotain muuta alaa jossakin muualla :)

        mutta jos alat niille lusmuille liikaa vittuilemaan, niin nehän menee johonkin liittoon tai vastaavaan ja sanoo, että heitä sorretaan tai vastaavaa ja sitten tulee joku sosiaalihuoltaja joka sanoo, että vaikka hänellä on neljä lasta neljälle eri isälle eikä pääse töihin joka vuoroon tai on vaikka narkkis homo eikä aina pääse sängystä ylös joka aamu, niin silti pitää ymmärtää ja antaa mahdollisuus.

        Kukaan ei anna kuitenkaan uutta mahdollisuutta sille ravintolan omistajalle, jos kauppa menee kiinni toivottomien työntekijöiden takia joista ei edes pääse laillisesti eroon.


    • Mercury

      HOK-elannossa on ikiaikaisena perinteenä että RP saa olla vittumainen alaisilleen. Itse asiassa se on vaatimus uralla etenemiselle. Tosin myös oman väliportaan johtajan perseennuolemista vaaditaan. Pahimpia ovat naiset ja pahin on eräs ketjuravintoloita johtava naislinjajohtaja.

      • puhut

        Nainen päällikkönä on hirviö, varsinkin naispuolisille alaisilleen.


      • ilmassa?

        Aha. Puuttuu vain että oisit maininnu nimenkin... Ilmeisesti oma urasi meni syystä tai toisesta solmuun ko. firmassa kun noin kirjoitat?
        No mutta vakavasti puhuen, eihän kukaan innovatiivinen, omaa alaansa arvostava ja sitä kehittämään pyrkivä rav. alan ammattilainen ketjuravintoloissa puuhastelekaan ainakaan muutamaa uransa alkuvuotta pidemmälle.


      • siis...

        ...ryhmäpäällikköä?


      • KeittäjäAnneli
        siis... kirjoitti:

        ...ryhmäpäällikköä?

        Vaan vastaa tuohon, saat potkut niin nopeasti ettet usko.


      • tietää

        ko ravintolapäällikön... niitä aikoinaan kasvatettiin elannon suojatyöpaikoissa.


      • hehheh...
        KeittäjäAnneli kirjoitti:

        Vaan vastaa tuohon, saat potkut niin nopeasti ettet usko.

        ...eipä oo tällasella osa-aikasella kassatarjoilijalla valtuuksia kenellekään potkuja antaa. Kunhan vaan pilkkuja rakastavana ihmisenä oisin halunnu oikaista väärän tittelin.
        Luuletteko että isot pomot tätäkään palstaa seuraa, täältähän saattaisi jopa valjeta muutama fakta toimipaikan ja asiakaspinnassa työskentelevän henkilökunnan arkeen liittyen..? Eihän semmonen nyt kävisi päinsä, joutuis ehkä jopa harkitsemaan älyttömät päätöksensä uudestaan.


      • Mary
        tietää kirjoitti:

        ko ravintolapäällikön... niitä aikoinaan kasvatettiin elannon suojatyöpaikoissa.

        Tämän takia kai ei kiinnostakaan pätkääkään ravintolahommat, vaikka alaa opiskelenkin. Pahinta on jos töissä saa paskaa niskaan aiheetta. Ja ravintola-alalla valitettavasti on niin helvetin kireetä porukkaa töissä ja ollaan vittumaisia.En halua kuitenkaan yleistää ja näin on varmasti monilla muillakin aloilla. Tuolla joku kirjoitti, että rp:n tehtävä ei ole huolehtia työhyvinvoinnista. Sehän on kaiken a ja o! Pidemmällä tähtäimellä kannattavaa on sellainen liiketoiminta, jossa panostetaan siihen että työssä viihdytään ja työntekijät pysyisivät motivoituneina työhönsä.


      • tämän
        Mary kirjoitti:

        Tämän takia kai ei kiinnostakaan pätkääkään ravintolahommat, vaikka alaa opiskelenkin. Pahinta on jos töissä saa paskaa niskaan aiheetta. Ja ravintola-alalla valitettavasti on niin helvetin kireetä porukkaa töissä ja ollaan vittumaisia.En halua kuitenkaan yleistää ja näin on varmasti monilla muillakin aloilla. Tuolla joku kirjoitti, että rp:n tehtävä ei ole huolehtia työhyvinvoinnista. Sehän on kaiken a ja o! Pidemmällä tähtäimellä kannattavaa on sellainen liiketoiminta, jossa panostetaan siihen että työssä viihdytään ja työntekijät pysyisivät motivoituneina työhönsä.

        Ikävä kyllä monessa paikassa on henkilökunta kireenä kuin viulunkieli. Syitä voi hakea esim. alimiehityksestä, vuokratyövoiman lisääntyvästä käytöstä (ei voi ikinä tietää millainen hasardi sieltä tänä iltana ampaisee "palvelemaan" asiakkaita, taso on TODELLA kirjavaa) ja jatkuvasta tehokkuusajattelusta joka jyrää alleen kaikki muut arvot. Itseäni vetävät kireälle juuri nuo tekijät. Ja lisäksi se, että työnantajan ruoka- ja palvelutuote ei ole sitä mitä haluaisin asiakkaille tarjota. Ehkä joskus perustan sen oman pienen firman jossa saan tehdä asiat omalla tavallani... heh heh ja uskotaan unelmiimme :)


      • useimpiin ongelmiisi
        Mary kirjoitti:

        Tämän takia kai ei kiinnostakaan pätkääkään ravintolahommat, vaikka alaa opiskelenkin. Pahinta on jos töissä saa paskaa niskaan aiheetta. Ja ravintola-alalla valitettavasti on niin helvetin kireetä porukkaa töissä ja ollaan vittumaisia.En halua kuitenkaan yleistää ja näin on varmasti monilla muillakin aloilla. Tuolla joku kirjoitti, että rp:n tehtävä ei ole huolehtia työhyvinvoinnista. Sehän on kaiken a ja o! Pidemmällä tähtäimellä kannattavaa on sellainen liiketoiminta, jossa panostetaan siihen että työssä viihdytään ja työntekijät pysyisivät motivoituneina työhönsä.

        Älä mene ketjupaikkoihin tai epämääräisiin etnisiin paikkoihin töihin.


      • paikat
        useimpiin ongelmiisi kirjoitti:

        Älä mene ketjupaikkoihin tai epämääräisiin etnisiin paikkoihin töihin.

        ja etniset paikat boikottiin??? ei jää montaakaan paikkaa olla töissä ja yleensä yksityiset kusettaa eniten


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oi mun haniseni

      Mul on ihan törkee ikävä sua. En jaksais tätä enää. Oon odottanut niin kauan, mutta vielä pitää sitä tehdä. Tekis mieli
      Ikävä
      30
      5822
    2. Kyllä mulla on sua ikävä

      Teen muita juttuja, mutta kannan sua mielessäni mukana. Oot ensimmäinen ajatus aamulla ja viimeinen illalla. Välissä läm
      Ikävä
      14
      4374
    3. Hei rakas sinä

      Vaikka käyn täällä vähemmän, niin ikäväni on pahempaa. Pelkään että olen ihan hukassa😔 mitä sinä ajattelet? naiselle
      Tunteet
      40
      3247
    4. IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä.

      IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä. IS uutisoi torstaina Toni Imm
      Maailman menoa
      52
      2961
    5. Israel aloitti 3. maailmansodan

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011297979.html Israel se sitten aloitti näköjään kolmannen maailmansodan.
      Maailman menoa
      339
      1559
    6. Vihdoin tiedän että tämä on molemminpuolista

      Saattoi se koko ajan olla silmiemme edessä mutta kumpikaan ei uskaltanut sitä toivoa. Kunpa nähtäisiin pian, toivottavas
      Ikävä
      86
      1338
    7. Haluaisin lähettää sulle viestin

      Mutta en enää uskalla. Miehelle.
      Ikävä
      66
      1301
    8. Nainen, meidän talossa on säännöt

      1. Mies on aina oikeassa. 2. Ei vastaväitteitä. 3. Mäkättäminen kielletty. 4. Suhde on tärkein. 5. Ei salaisuuksia. 6. E
      Ikävä
      232
      1206
    9. Miellytänkö sinun silmää?

      Varmaan ainakin vähän, jos tykkäät minusta. Siis jos tykkäät.
      Ikävä
      79
      1169
    10. Natoon liittyminen on alkanut kaduttaa.

      Nato on muuttunut niin paljon, että se ei ole enää se mihin haluttiin liittyä. Usa on vetäytynyt ja 5% osuus valtion tul
      Maailman menoa
      401
      1161
    Aihe