Kannattaako ostaa 460?

Volvo?

Kannattaako ostaa vm. 93 460 2.0 volvo jolla ajettu 220 tuhatta kilometriä? Auto on muuten ihan siisti ja huoltokirja löytyy.
Paljonko tommosesta kannattas maksaa korkeintaan?
Mikä noista loppuu ensinnä?
Paljonko on kulutus?
Kiitos!

6

1857

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Timppa 45

      Mielestäni ei kannattaisi ostaa noin vanhaa Volvoa.
      Jos hamut varmaa käyttöautoa suosittelen japanilaista esim . Toyota Carina.
      Monta Volvoa ajanut nykyinen Toyota:ssa ei vikaa

      • volvo?

        Haluaisin ostaa ns. auton joka on joskus ollut kalliimpi. Eli semmosen jossa vielä vois olla sitä luxus auton tuntoa.
        Auto tulee pohjoiseen, jolloin sen pitäs olla lämmin.
        Mersu, Volvo, Saab... Noista kai se pitäs päättää?
        Ehodotuksia otetaan vastaan!


    • Fenix 3B

      Jos saat halvalla ja auto ei ole pahasti ruosteessa, niin 460 saattaa olla hyväkin ostos ja tarjoaa edullisia kilometrejä monta vuotta. Vanhassa Volvossa kun ei enää ole uuden Volvon pääomakuluja, mutta Volvo se on edelleen. Ja kestää varmasti mikäli on vaan säännöllisesti huollettu. Tuon ikäisessä Volvossa on se hyvä puoli, että monet kulutusosta on ehditty jo vaihtaa, eli monilta osiltaan auto saattaa vastata uutta. Mutta lähes 100% varmasti saat tuon ikäisessä 400-sarjan Volvossa (siis nimenomaan 400-sarjassa) varautua erinäisiin sähkövikoihin ja käyntihäiriöihin. Muuten moottorin puolesta autolla on vielä edessään useita kymmeniä tuhansia, jollei jopa yli 100 000 kilometriä ajoa. Volvon 2-litraiset ovat perinteisesti kestäneet tuollaiset reippaat 300 000 km ennen tarvetta ensimmäiseen koneremppaan.

      Kyllä tuosta saat varmasti hyvän käyttöauton kunhan varmistut että alusta on ruosteeton. Ja mikäli on, kannattaa se ruostesuojauttaa ja vähäiset alkavat ruostekohdat korjata. Kiveniskemiin vaan tippa uutta maalia päälle maalikynällä, niin ruostuminen ei pääse edes alkuun. Säännöllinen pesu ja vahaus auttaa pitämään ulkopellit ruosteettomina. Ja kun sitten jossain vaiheessa taistelet käyntihäiriöiden kanssa ja saat ne kuntoon mahdollisesti osia ja letkuja uusimalla, toimii auto taas sen jälkeen moitteetta seuraavat 10 vuotta. Jos sitä nyt jaksaa sitten enää samaa autoa pitää niin kauan. Volvoissa kun on se vika, että auto kestää yleensä kauemmin kuin sitä jaksaa pitää. Uusi autokuume kun iskee helposti nopeammin mitä säännöllisesti huollettu Volvo antaisi aihetta. Mutta sittenhän voi hyvän kunnossa olevan auton myydä eteenpäin ja ostaa tilalle toisen Volvon.

      Jos etsit täysin huoletonta autoa, niin 460 ei sillooin ole ehkä kuitenkaan oikea vaihtoehto. Katsele silloin tuonikäisistä isompia Volvoja tai hieman nuorempia Nissaneja tai Toyotoja. Mutta jos haluat hieman persoonallisemman harrasteauton, niin silloin 460 on oikea valinta. Ropaamista on vähemän kuin tosi persoonallisissa italialaisissa, mutta kuitenkin sen verran että tuntuma rasvaisiin näppeihin säilyy. Suorituskykyä 2 litrainen 460 kevyenä autona tarjoaa varsin mukavasti. 460 on nimittäin kuitenkin suhteellisen kevyt auto, joten vaikka tehoja ei nimellisesti olisikaan niin paljoa kuin jossain toisessa mallissa, niin teho/paino suhteeltaan 460 lyö silti monet jopa urheilullisena pidetyt autot. Moni Bemari jää viivalle liikennevaloista lähdettäessä japseista puhumattakaan jos sille päälle sattuu. Jopa 1.6 koneella suorituskyky on kohtalaisen hyvä - osittain 1.6:sen suorituskyvystä saa kiittää samaa ruiskua joka on myös 2.0 mallissa. Ja tuollaisessa 200 000 ajetussa kone on juuri sopivasti sisäänajettu, joten sisäiset kitkat ovat pienemmät kuin tehdaskarheassa uudessa. Siksi tehoa voi käytännössä olla käytettävissä jopa hieman enemmän mitä tehdas ilmoittaa mikäli moottori on muuten kunnossa.

      Katso myös http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=95&conference=4500000000001173&posting=22000000018920301

    • volvo?

      Paljonko on kulutus maantieajossa? Meneekö alle 7litran? 2.0 litran moottorilla....

      • Riddle

        Kulutus riippuu niin kaasujalasta, 2L koneella avopuolisoni pääsi maantieajossa 7 pintaan, taisi parhaillaan olla 7.17L joten alle seiskan tuskin saat. Minun jaloillani sitä taas ei tahtonut alle kahdeksan saada. Kaupunkiajossa menee helposti se kahdeksan.

        Kuten joku tuossa edellä sanoikin, en suosittele 400 sarjan volvoa ihmiselle joka pelkää rasvasia sormia. Sähköviat on vioista tavallisimmat tuolla sarjalla, samoin kaikenlaista muutakin laittamista on kokoajan.

        Jos haluat huolettoman auton ajoon, etsi jostain hyväkorinen japsi, vaikka niitä vihaatkin. Niiden tekniikka kestää, ja lämpöä riittää kyllä talvellakin, ne pellit vaan tuottaa ongelmia, joten jos hyväkorisen löytää se kannattaa suojata.

        Sitten tuon ikäiseen opeliin esimerkiksi ei kannata koskea, vaikka se olisi aikoinaan ollut luksusta, ne on kautta linjan susia.

        Muutenkin kun käytit tuota luksus sanaa, niin älä hyvä ihminen yhdistä sitä ainakaan volvon 400 sarjaan, niissä ei ollut mitään luksusta edes uutena. Vielä paljon vähemmän sitä on nykyisin.


    • 460 volvon omistaja

      Voit olla varma, että jonkin ajan päästä tulee vikoja tuon ikäisessä autossa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe