Kannattaako ostaa 460?

Volvo?

Kannattaako ostaa vm. 93 460 2.0 volvo jolla ajettu 220 tuhatta kilometriä? Auto on muuten ihan siisti ja huoltokirja löytyy.
Paljonko tommosesta kannattas maksaa korkeintaan?
Mikä noista loppuu ensinnä?
Paljonko on kulutus?
Kiitos!

6

1830

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Timppa 45

   Mielestäni ei kannattaisi ostaa noin vanhaa Volvoa.
   Jos hamut varmaa käyttöautoa suosittelen japanilaista esim . Toyota Carina.
   Monta Volvoa ajanut nykyinen Toyota:ssa ei vikaa

   • volvo?

    Haluaisin ostaa ns. auton joka on joskus ollut kalliimpi. Eli semmosen jossa vielä vois olla sitä luxus auton tuntoa.
    Auto tulee pohjoiseen, jolloin sen pitäs olla lämmin.
    Mersu, Volvo, Saab... Noista kai se pitäs päättää?
    Ehodotuksia otetaan vastaan!


  • Fenix 3B

   Jos saat halvalla ja auto ei ole pahasti ruosteessa, niin 460 saattaa olla hyväkin ostos ja tarjoaa edullisia kilometrejä monta vuotta. Vanhassa Volvossa kun ei enää ole uuden Volvon pääomakuluja, mutta Volvo se on edelleen. Ja kestää varmasti mikäli on vaan säännöllisesti huollettu. Tuon ikäisessä Volvossa on se hyvä puoli, että monet kulutusosta on ehditty jo vaihtaa, eli monilta osiltaan auto saattaa vastata uutta. Mutta lähes 100% varmasti saat tuon ikäisessä 400-sarjan Volvossa (siis nimenomaan 400-sarjassa) varautua erinäisiin sähkövikoihin ja käyntihäiriöihin. Muuten moottorin puolesta autolla on vielä edessään useita kymmeniä tuhansia, jollei jopa yli 100 000 kilometriä ajoa. Volvon 2-litraiset ovat perinteisesti kestäneet tuollaiset reippaat 300 000 km ennen tarvetta ensimmäiseen koneremppaan.

   Kyllä tuosta saat varmasti hyvän käyttöauton kunhan varmistut että alusta on ruosteeton. Ja mikäli on, kannattaa se ruostesuojauttaa ja vähäiset alkavat ruostekohdat korjata. Kiveniskemiin vaan tippa uutta maalia päälle maalikynällä, niin ruostuminen ei pääse edes alkuun. Säännöllinen pesu ja vahaus auttaa pitämään ulkopellit ruosteettomina. Ja kun sitten jossain vaiheessa taistelet käyntihäiriöiden kanssa ja saat ne kuntoon mahdollisesti osia ja letkuja uusimalla, toimii auto taas sen jälkeen moitteetta seuraavat 10 vuotta. Jos sitä nyt jaksaa sitten enää samaa autoa pitää niin kauan. Volvoissa kun on se vika, että auto kestää yleensä kauemmin kuin sitä jaksaa pitää. Uusi autokuume kun iskee helposti nopeammin mitä säännöllisesti huollettu Volvo antaisi aihetta. Mutta sittenhän voi hyvän kunnossa olevan auton myydä eteenpäin ja ostaa tilalle toisen Volvon.

   Jos etsit täysin huoletonta autoa, niin 460 ei sillooin ole ehkä kuitenkaan oikea vaihtoehto. Katsele silloin tuonikäisistä isompia Volvoja tai hieman nuorempia Nissaneja tai Toyotoja. Mutta jos haluat hieman persoonallisemman harrasteauton, niin silloin 460 on oikea valinta. Ropaamista on vähemän kuin tosi persoonallisissa italialaisissa, mutta kuitenkin sen verran että tuntuma rasvaisiin näppeihin säilyy. Suorituskykyä 2 litrainen 460 kevyenä autona tarjoaa varsin mukavasti. 460 on nimittäin kuitenkin suhteellisen kevyt auto, joten vaikka tehoja ei nimellisesti olisikaan niin paljoa kuin jossain toisessa mallissa, niin teho/paino suhteeltaan 460 lyö silti monet jopa urheilullisena pidetyt autot. Moni Bemari jää viivalle liikennevaloista lähdettäessä japseista puhumattakaan jos sille päälle sattuu. Jopa 1.6 koneella suorituskyky on kohtalaisen hyvä - osittain 1.6:sen suorituskyvystä saa kiittää samaa ruiskua joka on myös 2.0 mallissa. Ja tuollaisessa 200 000 ajetussa kone on juuri sopivasti sisäänajettu, joten sisäiset kitkat ovat pienemmät kuin tehdaskarheassa uudessa. Siksi tehoa voi käytännössä olla käytettävissä jopa hieman enemmän mitä tehdas ilmoittaa mikäli moottori on muuten kunnossa.

   Katso myös http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=95&conference=4500000000001173&posting=22000000018920301

  • volvo?

   Paljonko on kulutus maantieajossa? Meneekö alle 7litran? 2.0 litran moottorilla....

   • Riddle

    Kulutus riippuu niin kaasujalasta, 2L koneella avopuolisoni pääsi maantieajossa 7 pintaan, taisi parhaillaan olla 7.17L joten alle seiskan tuskin saat. Minun jaloillani sitä taas ei tahtonut alle kahdeksan saada. Kaupunkiajossa menee helposti se kahdeksan.

    Kuten joku tuossa edellä sanoikin, en suosittele 400 sarjan volvoa ihmiselle joka pelkää rasvasia sormia. Sähköviat on vioista tavallisimmat tuolla sarjalla, samoin kaikenlaista muutakin laittamista on kokoajan.

    Jos haluat huolettoman auton ajoon, etsi jostain hyväkorinen japsi, vaikka niitä vihaatkin. Niiden tekniikka kestää, ja lämpöä riittää kyllä talvellakin, ne pellit vaan tuottaa ongelmia, joten jos hyväkorisen löytää se kannattaa suojata.

    Sitten tuon ikäiseen opeliin esimerkiksi ei kannata koskea, vaikka se olisi aikoinaan ollut luksusta, ne on kautta linjan susia.

    Muutenkin kun käytit tuota luksus sanaa, niin älä hyvä ihminen yhdistä sitä ainakaan volvon 400 sarjaan, niissä ei ollut mitään luksusta edes uutena. Vielä paljon vähemmän sitä on nykyisin.


  • 460 volvon omistaja

   Voit olla varma, että jonkin ajan päästä tulee vikoja tuon ikäisessä autossa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu taitaa olla nyt historiaa

   Martina ja Vicke reissussa, Nala Eskolla. Pikkarainen uiskentelee yksikseen. Olis kyllä kiinnostavaa tietää, mitä tapahtui. Tässä suhteessa maksajan r
   Kotimaiset julkkisjuorut
   188
   5612
  2. Tissiesi vilauttelu ei ole feministinen teko

   " jos läjä miehiä painelisi menemään ympäri Suomea erilaisissa flashmobeissa munasillaan, heitä syytettäisiin seksuaalisesta häirinnästä" https://www
   Sinkut
   220
   5246
  3. Miksei seiskalehti uutisoi erosta?

   Moni keskustelupalsta pursuaa spekulointia Martinan ja Hannun erosta, molempin ig-päivitykset sopivat kuvaan. Missä Hörkkö ja etusivun juttu??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   3067
  4. Luksusrouva taas ulosotossa

   Hukkaan meni Nikon avustusyritykset, Sofialta karhutaan taas isoja summia https://www.seiska.fi/kotimaa/vouti-sofia-belorfin-perassa-okyelamaa-viettav
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2871
  5. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   187
   2608
  6. Martinan ilmoitukset matkasta

   Ensimmäinen kuva tuli jo kun matkalla lentokentälle. Toi muija taitaa elää känny kädessä liimattuna.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   1837
  7. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   1487
  8. Sofia ja Stefan kihloissa

   Sormus on kuvissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1331
  9. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1329
  10. Rambo kolaroi "autonsa"

   Eli Martinan sähköfiuden... 😂 Näköjään rambokin osaa jo vetää mutkat suoriksi. Eli hengen omakseen ottama kaara onkin marsun nimissä vaikka omanaan s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1169
  Aihe