Netistä koetin löytää tietoa, mutta ajattelin kysyä täältäkin jos joku tietää.. Eli tuollaista ainetta (oligofruktoosi) on erään kaupan myslin seassa. Uskaltaakohan sitä syödä? Ymmärsin, että kyseessä on jonkunsorttinen makeutusaine tai lisäaine.
Tietyt makeutusaineethan ovat ainakin kiellettyjä raskauden aikana.
Tietyt makeutusaineethan ovat ainakin kiellettyjä raskauden aikana.
Vastaukset 6
Vanhimmat
hedelmäsokeri.
entä oligo?
Se on ravintokuitu (sulamaton hiilihydraatti) ja sitä mm. on Valion mehukeitoissa, joten se on ihan ok.
Kiitos sulle Realniina! Onhan se hyvä aina tietää, mitä pistää suuhunsa, kun ollaan raskaana :)
Suomi24. Paikka, josta kannattaa aina kysyä asiantuntijalausuntoja, ja sitten toimia sen mukaan. Jos haluat oikeasti tietää asioista, vältä Suomi24sta. Oikeasti.
Vanha juttu
Mutta
Olen herkkä kotimaisille viljoille paitsi kauralle.
Oligofruktoosista menee vatsa sekaisin ja särky vatsaa melko pitkäksi aikaa