Palstaa lukee varmasti monia omakotitalon emäntiä, jotka ovat aikoinaan olleet valitsemassa itselleen keittiömateriaaleja. Itselläni on juuri tämä vaihe edessä. Nyt kysyisin, mikä olisi sellainen asia, mitä et missään nimessä suosittele minun tekevän tai valitsevan. Voisinko oppia jotain vastaavassa tilanteessa olleilta rouvilta, jottei tarvitsisi tehdä samoja erehdyksiä moneen kertaan? Olen kuullut tämän, että älä ota avohyllyjä, niistä saat olla koko ajan pyyhkimässä pölyjä. Tai että ei kannata valita kovin tummaa kaapinoven sävyä, jotta keittiöstä ei tule pimeää loukkoa. Eräs ystäväni suositteli myös kiinnittämään huomiota siihen, että työvalaisimia on eri tasoilla riittävästi.. Kiitos kaikista neuvoista!
Mitä virheitä pitäisi keittiössä välttää?
54
20927
Vastaukset
- kokemuksella
Nuo kirjoittamasi ovat ihan hyviä neuvoja. Minulla on jonkin verran suunnittelukokemusta keittiöistä, mutta kun haluat vastauksia rouvilta, niin en voi valitettavasti auttaa.
- Anonyymi
Aika mahtava läppä, neiti tai äijä.
- Ronja Q
Jos päädyt massiivipuutasoihin, varaudu siihen, että niiden päällä ei leikata veitsellä, ei laiteta kuumia astioita eikä kaadeta punkkua, jos sen haluaa pitää hyvänä vuosia. Taso myös halkeilee helposti lieden tai altaan ympäriltä. Massiivipuutasoa pitää öljytä useita kertoja vuodessa, että se pysyy kauniina ja hyvänä. Edellisessä asunnossamme tein sen virheen, että otin massiivityötason, mutta kyllä nyt valitsin kivitason, vaikka maksoi monta kertaa enemmän.
- puu on kaunista
Asioista voi olla monta mieltä mutta puuhan on helppo uudistaa hioa ja öljytä. Punaviini ei tuohoa puuta jos pinta on öljytty ja rutikuivastakin pinnasta sen saa hiottu pois. Öljytty pinta hylkii nesteitä, ei siihen imeydy viinit. Jos näin käy on tason öljyäminen jäänyt tekemättä.
Puutason päällä ei leikata veitsellä? Haloo! Miksi minkään tason päällä leikattaisiin mitään vetsellä, sitä varten leikkuulaudat! Kivitason päällä leikkaaminen pilaa ja tylsistyttää kaikki veitset! Puutason moni korvaa muovisella puukuviolaminaatilla mutta ainakin itselleni laminaatti on muovipaskaa jota en itse ikinä ottaisi keittiööni. Hajoaa varmasti kun veitsellä osuu.
Jos jotain puutasoista pitäisi sanoa niin tason valinnassa kannattaa katsoa puulajeja ja sävujä.
1. Koivu. Kaunis ja erittäin vaalea uutena. Tästä syystä tahrat näkyvät helposti. Koivu halkeilee helposti kosketuksessa veteen. Puumassan kovuus ei ole paras mahdollinen keittiöön. Koivutasot ovat siis vaativat keittiössä
2. Tammi. Koivua kovempi puumassa ja kestää paremmin vettä. Myös sävy on parempi keittiökäyttöön.
3. Tiikki, Mahonki ja muut kovat tummat trooppiset puut. Nämä puut ovat ihanteellisia työtasopuita jotka eivät halkeile kosteudesta. Luontaiselta sävyltään tummia joihin ei tule ajan kanssa tummenevia kohtia. Myös Uv-valon vaikutus vähäistä. - puutaso toimii
Taso ei halkeile altaan, eikä lieden ympäriltä kun muutama perusasia on kunnossa:
Tason pitää olla laadukas, eli puutavara on hyvää, ei jännitteitä, eikä vikoja saumoissa. Tasoa ei saa liimata tai ruuvata siten, että puun luonnollinen eläminen estyy. Jos eläminen estetään se halkeaa helposti juuri aukkojen kohdalta koska ne ovat heikoimmat kohdat. Asennettavan tason tulee olla kuiva, rikkinäisessä pakkauksessa olevaa tasoa ei kannata ostaa vaikka ehjäkään pakkaus ei aina takaa, että taso on ns. puusepänkuiva. Elämisvarat tason etureunaan.
Kun taso otetaan pakkauksesta on kosteuden annettava tasaantua.
Lieden ympäriltä taso eristetään liedestä alumiiniteipillä. Se heijastaa lämpöä pois. Nurkat "avataan", eli kulmia ei jätetä teräviksi vaan niihin tehdään "mikkihiirenkorvat" Sama muidenkin tasojen kanssa.
Ehjää puuta saisi jäädä päätyreunaan vähintään noin 10 senttiä.
Oikein minkään tason päällä en leikkaisi, jos ei mene taso menee veitset. Kuumaakaan ei kestä läheskään kaikki tasot, Corian, Durat, komposiitti ovat kaikki arkoja kuumalle.
Öljyä ei pidä säästellä, niin paljon vaan kun imee useassa vaiheessa ja sitten lisää. Kuivatus välillä ja vaikkapa koneellinen kevyt hionta epäkeskolla ja karhunkielellä (paperi tukkeutuu) Ja sitten lisää ja lisää sitä öljyä. Tämän kun toistaa ja toistaa niin hyvä tulee.
Itse laitoin n. 4 m2 tasoihin alkuun n. 2 litraa Osmo Colorin keittiötasoille tarkoitettua öljyä. Öljyä on kuin se olisi paksu lakkakerros ja sellaiseksi sitä on luultukin :))) Käsittelyyn tosin meni kai kolmatta viikkoa.
On kestänyt. Huoltokäsittely kerran vuodessa on riittänyt. Punkku lähtee pyyhkäisemällä ;) - Hanna S
puu on kaunista kirjoitti:
Asioista voi olla monta mieltä mutta puuhan on helppo uudistaa hioa ja öljytä. Punaviini ei tuohoa puuta jos pinta on öljytty ja rutikuivastakin pinnasta sen saa hiottu pois. Öljytty pinta hylkii nesteitä, ei siihen imeydy viinit. Jos näin käy on tason öljyäminen jäänyt tekemättä.
Puutason päällä ei leikata veitsellä? Haloo! Miksi minkään tason päällä leikattaisiin mitään vetsellä, sitä varten leikkuulaudat! Kivitason päällä leikkaaminen pilaa ja tylsistyttää kaikki veitset! Puutason moni korvaa muovisella puukuviolaminaatilla mutta ainakin itselleni laminaatti on muovipaskaa jota en itse ikinä ottaisi keittiööni. Hajoaa varmasti kun veitsellä osuu.
Jos jotain puutasoista pitäisi sanoa niin tason valinnassa kannattaa katsoa puulajeja ja sävujä.
1. Koivu. Kaunis ja erittäin vaalea uutena. Tästä syystä tahrat näkyvät helposti. Koivu halkeilee helposti kosketuksessa veteen. Puumassan kovuus ei ole paras mahdollinen keittiöön. Koivutasot ovat siis vaativat keittiössä
2. Tammi. Koivua kovempi puumassa ja kestää paremmin vettä. Myös sävy on parempi keittiökäyttöön.
3. Tiikki, Mahonki ja muut kovat tummat trooppiset puut. Nämä puut ovat ihanteellisia työtasopuita jotka eivät halkeile kosteudesta. Luontaiselta sävyltään tummia joihin ei tule ajan kanssa tummenevia kohtia. Myös Uv-valon vaikutus vähäistä.Yli 500 OKT rakentajaa antoi suosituksia Keittilsuunnittelijoista ja keittiötoimittajista
http://raksakimppa.com/suositukset-keittiotoimittajasta-ja-keittiosuunnittelijasta/ - Assbook
Hanna S kirjoitti:
Yli 500 OKT rakentajaa antoi suosituksia Keittilsuunnittelijoista ja keittiötoimittajista
http://raksakimppa.com/suositukset-keittiotoimittajasta-ja-keittiosuunnittelijasta/Naamakirja, pyh. Ei kuulu harrastuksiini.
- Anonyymi
"Jos päädyt massiivipuutasoihin, varaudu siihen, että niiden päällä ei leikata veitsellä, ei laiteta kuumia astioita eikä kaadeta punkkua, jos sen haluaa pitää hyvänä vuosia. Taso myös halkeilee helposti lieden tai altaan ympäriltä. Massiivipuutasoa pitää öljytä useita kertoja vuodessa, että se pysyy kauniina ja hyvänä. Edellisessä asunnossamme tein sen virheen, että otin massiivityötason, mutta kyllä nyt valitsin kivitason, vaikka maksoi monta kertaa enemmän."
Ei ihan noinkaan. Valmistasot eivät ole usein kovinkaan laadukkaita materiaalien suhteen, ja varsinkin palatasoja tulisi välttää. Jätepaloista tehty ja elävät huomattavasti enemmän kuin yksisauvainen taso.
Meillä on massiivipuutasot. Ei ongelmia. Ne on valmistettu valikoidusta raaka-aineesta ja öljytty muistaakseni 6 kertaa ennen käyttöönottoa. Lämmitetyllä pellavaöljyllä, aluksi enemmän ohenninta ja lopuksi ei lainkaan. Jokainen kerros annettu kuivua ja koneellisesti epäkeskolla hierottu öljy pintaan. Vuodessa ne pyyhkäistään nelisen kertaa öljyisellä rätillä, homma vie puolisen tuntia.
Hieno satiininhohtoinen pintat ja helpot pitää puhtaana. Uuden öljykerroksen aika on kun vesi muodostaa lammikon eikä pakene helmiksi pinnalle.
On kaatunut punkkua ja ei läpäise paksua öljykerrosta, öljy on muodostanut pintaan paksun kovettuneen pinnan.
Altaan aiheuttamat ongelmat vältettään kyllästämällä allasaukon päätypuu niin perinpohjaisesti öljyllä ettei se ole enää imukykyinen, lieden taas käyttämällä aukon reunoilla alumiinia johtamaan lämpö pois ja estämästä sen siirtyminen tasoon.
Olipa vuodatus mutta pointti oli: kyllä massiivitaso toimii kunhan homma tehdään oikein. Kaupalliset toimijat eivät tee, nämä keittiöketjut. Raha näet.
No, olen alkuperäiseltä koulutukseltani puuseppä, enpä olisi tuota osannut muuten tehdäkään.
- on sellaisesta
asiasta kuin keittiön lattia.
Ehdottomasti TÄYSIN vedenpitävä.
Me teimme sen virheen aikoinaan että valitsimme
kivanoloiset korkkilaatat.
Nyt taloudessamme on 2 koiraa ja 3 kissaa.
Keittiössä haisee kivasti pissa ja laatat irvistetlevät.
Keittiö on paikka johon aina silloin tällöin
syystä tai toisesta joutuu lattialle nestettä
vaikka kuinka varoisi.
Pistorasioita ja valoja ei työtasojen lähellä
ole koskaan liikaa.
Tarpeeksi suuret pesualtaat, vaikka olisi
astianpesukonekin.
Lisäksi kaipaan kokoteräksistä pesuallaspöytää,
kuten ennen oli tavallista, mutta niitä ei
enää oikein uusia tahdo mistään saada, muotia
ovat tasoon upotettavat altaat, joissa mielestäni
ulkonäkö on mennyt liikaa käytännöllisyyden edelle. - peukku68
Avohyllyjen suurin ongelma ei ole pöly vaan rasvainen pöly joka ei lähde edes vain pyyhkimällä pois, järeämpiä aineita tarvitaan. Sama koskee ylhäältä avonaisia kaapistoja eli kaapit joko kattoon tai edes reunalista pidentämään siivousväliä muuten viikoittainen rumba pyyhkiä niitä.
Kaapin ovet eivät tee tilasta pimeää tai valoisaa vaan kyse on sen tunnusta. Toinen valitsee tummemman koska haluaa tunnelmaa ja toinen vaalea koska haluaa kirkkaan ja raikkaan jne. Varsinaiseen valoon voi vaikuttaa vain valolla. Hyvä konsti on se vanha tyyli jossa alakaapit olivat tummat tai värilliset ja ylhäällä vaaleat, vaatii silmää ja rohkeutta.
Valoja voi olla turhaakin. Kun työtasolle tulee siinä suoritettavaa työtä vastaava valo ja tilassa on hyvä yleisvalo niin homma hoituu. Meillä työpöydällä on loistevalo jotta siinä näkee tarkempaakin. Tiskialtaalla ei taas työvaloa ole sillä katossa olevat suunnattavat spotit hoitavat sen viran. Yleisvalona on kolme pyöreää ja upotettua pienoisloistelamppua jotka ovat tavallaan aika huomaamattomat ja neutraalit sekä helppo siivota. Liekkari valaisee hellan.
Hellan suhteen ei liene nykyisin kuin keraaminen ainoa näppärä vaihtoehto ainakin jos on suttaavaa ja sottavaa tyyppiä. Lieden molemmin puolin on oltava laskutilaa ainakin 30cm töiden helpottamiseksi. Jos kaapistot lieden molemmin puolin niin kannattaa hieman miettiä minne höyry nousee jos tuuletin ei sitä kaikkea vedä. Uunin sijoitus on makuasia. Osalle kalusteeseen korkealle nostettu on paras, mutta ei se vanhakaan alakaapiston paikka ole huono jos tilaa ei ole runsaasti. Mitoitus itseasiassa näyttää kyllä sivusta monasti olevan pielessä kun uunin alareuna on sen käyttäjäm kainalon tasalla niin sinne on nostettava tavaraa eikä se ole sen ergonomisempaa kuin kumartelu kun ei ammatikseen sitä ruokaa tee. Liikkeissä kannataa siis kokeilla ja toistaa sama liikerata vaika kymmenen kertaa niin huomaa onko se korkeus toimiva vai ei.
Kaapit vs laatikostot. Laatikostot ovat täydellisiä lähes kaikelle tavaralle niin aineksille kuin astioille. On silti hyvä laittaa yksi komero tai ainakin alakaappi sillä aina on joitakin tavaroita jotka vievät yksinään muuten koko laatikon. Eri kokoisia laatikoita in hyvä olla eli niin matalia kuin korkeitakin ja leveyksiä myös. Jos ostat maustelokerikkoja tms niin kokeile että mausteet mahtuu niihin ja laatikko toimii, kaikissa ei nimitttäin mitoitus ihan passaa.
Pistokkeita seinään kaikille niille kohdille joissa voi jotakin härveliä käyttää työtasolla. Tekovaiheessa ne eivät maksa käytännössä mitään ja yksikin puuttuva harmittaa.
Mikron huonoin paikka on sen kalusteuunin päällä. Siellä se on liian korkella kaikille paitsi korkeushyppääjille. Pöytätasolla se vie tilaa ja näyttää tyhmältä. Paras paikka tähän astisissa keittiöissämme on yläkaapin tilalle tuleva mikrokaappi jossa miksron hylly on alempana muuhun kaapistoon nähden ja sillä marttojen ja työtehoseuran suosittamalla max 110cm korkeudella.
Työtason materiaali on ainakin näin lapsiperheessä laminaatti tai melamiini. Puutasoa pitää huoltaa ja hoitaa sekä pitää huoli ettei siinä mikään tahraa pitkään. Kiveen ei juuuri tyyli ja varat sopineet. Jos tarjolla eri syvyyksiä niin ota syvin jolloin tason reuna suojaa kaapistoja/laatikostoja esim nesteen valuessa suoraan lattialle eikä pintoja pitkin. Kahvoihinkaan ei jää taskut yms kiinni kun ne on tason reunan alla.
Rikkaimuri jos keskusimuri.
Jätepiste. Tarkasta että roskis mahtuu jätevaunuun tai laatikkoon ja että roskat mahtuvat siihen. Vanhassa asunnossa roskis oli ihan turhan kokoinen ja siitä viisastuneena otimme nyt isomman tilan. Ämpäriä vaan ei löytynyt kuin vasta siivousämpäristä ns muovikassikokoa olevalle roskapussille. Ennen oli aina vajaa pussi jossain pyörimässä ja odottamassa tai niitä sai aina kiikuttaa pihalle. Jos voi valita niin ota laatikoston laatikko äläkä mitään vaunusysteemiä roskille. Laatikko on helppo siivota. Ylälaatikossa roskis on sopivalla korkeudelal tiskialtaan luona esim ruokaa laittaessa. Kompostiastia samassa loorassa auttaa pottujen kuorimisessa jne. Alas saa sitten kaikki muut jämät ja pussit sun muut.
Allaskaappi on hyvä paikka pesuaineille yms ei niin elintarvikekäyttöön tarkoitetulle materiaalille. Koiralla on meillä useampi kuppi ja ne mm säilytetään siellä.
Kuivauskaappi on hyvä olla. Sen ei tarvitse olla iso ja siinä voi olla nykyisin umpipohja. Aina on ne perintöposliinit jotka on käsin tiskattava.. meillä 50cm on riittänyt aivan loistavasti.
Tiskipöydässä on hyvä olla iso allas ja pieni ns huuhteluallas. Jos tiskari menee rikki on tiskaaminen kuitenkin pakollista. Altaan kokoa kannattaa mitoittaa tarpeisiin. Liian pienessä esim mehumaijan pesu kerran vuodessa aiheuttaa koko köökin kuurauksen. Syvyyttä sa olla paljonkin. Pienikin lasku/valutustaso on apuna ruuanlaitossa esim pottukattilan sijoituksessa. Tuo pikkuallas auttaa jos isossa on jo jotain ja se vie vain hieman tilaa.
Hana. Kannattaa mittiä selviääkö ns perusmallilla vai olisiko luksus tässä paikassa ok. Jos laittaa paljon raa'asta lihasta ruokaa tai leipoo niin elektroninen hana on mainio tuote. Erillinen kylmä ja kuuma vesi auttaa myös kokkaajaa ja muutenkin. Iso teräsallas voi olla taas retromuotia, mutta teräs naarmuttuu aika pian ja lakaa näyttää kirjavalta.
Tiskikone. Tuttava nosti tiskikoneen ja uunin ergonomiselle korkeudelle. Tasoa poistui samalla keittiöstä 120cm! Ei pieni määrä. Uunia hän käyttää kahdesti viikossa ja tiskaria päivittäin. Kengissään on nauhat ja ne hän solmii useasti päivän aikana ja lasten vielä päälle. Ergonimisesti olisi kannattanut ostaa nauhattomat jalkineet ettei tarvitse kumartua..
Metallit. Kodinkoneet metallipinnoilla voi houkuttaa ja laadukkaina tuotteina ne ovat helppohoitoisia ja siistejä. Isoina pintoina ne ovat silti aika teollisen ja kalsean oloisia. Halvoissa jäljet näkyy ja hoitoa saa tehdä kuukausittain.
Kun suunnittelet ja mitoitat kaappejasi niin ota meidän emännän malli. Se laski kuinka monta metriä sillä on mitäkin tavaraa ja kuinka paljon lisää tilaa se tarvitsisi niille. Huomioi myös kaapistojen syvyys sillä vanhassa asunnossamme oli syvemmät kaapit kuin nykyisin on tapana ja eräällä valmistajalal oli vielä yleistä pienemmät. Hyllyjen säätön on myös hyvä kiinnittää huomiota sillä asuimme jo asunnossa jossa hyllyjä pystyi siirtämään neljässä eri reijässä paikallaa. Siis hyllyjä ei voinut lisätä lainkaan kannatinreikien puuttuessa!
Tässä jotain, mitä olemme omissa seikkailuissamme oppineet. Osa on hyvinpäin ja osa huonosti, mutta toivottavasti avuksi!
Niin ja lattia. Sen kannattaa olla vedenkestävä..- Nuori emäntä vailla neuvoja
Olit todella paneutunut vastaukseen, ja sain kirjoituksestasi monia hyödyllisiä vinkkejä. Olen tuumaillut tiskarin ja uunin nostamista tasoon, mutta alkanut pitää sitä ehkä tarpeettomana minulle. Nostan sitten, kun eläkeikä alkaa lähestymään ja selkää kolottaa.
Olen samaa mieltä metallipintaisista ovista, ne ovat kovin kylmät ja teolliset. Olen nähnyt metallipintaiset kalusteet aikanaan yläasteella koulun suurtalouskeittiössä. Meille tulee isännän valinnan mukaisesti kivitasot, ja itse olen mieltynyt koivun värisiin peilioviin. Saa nähdä miten ne soinnutetaan yhteen. Korkkilattiaa tuumimme takkahuoneeseen, jotta olisi mukava hipsiä paljain jaloin takkatulta kohentelemaan.
Teidän emännän malli vaikuttaa järkevältä, edellisessä kaupunkiasunnossamme kerrostalossa minulla ei ollut kunnollista paikkaa muovirasioille eikä lasisille tarjottimille. Nyt suunnittelen paikat etukäteen.
Kiitos myös muille vastaajille, lisävinkkejä lukisin mielelläni myös lasi-ikkunakaapin sijoittamisesta keittiöön sekä kommentteja tumman kotimaisen kivitason kanssa soveltuvista väreistä. - Lyydi
Nuori emäntä vailla neuvoja kirjoitti:
Olit todella paneutunut vastaukseen, ja sain kirjoituksestasi monia hyödyllisiä vinkkejä. Olen tuumaillut tiskarin ja uunin nostamista tasoon, mutta alkanut pitää sitä ehkä tarpeettomana minulle. Nostan sitten, kun eläkeikä alkaa lähestymään ja selkää kolottaa.
Olen samaa mieltä metallipintaisista ovista, ne ovat kovin kylmät ja teolliset. Olen nähnyt metallipintaiset kalusteet aikanaan yläasteella koulun suurtalouskeittiössä. Meille tulee isännän valinnan mukaisesti kivitasot, ja itse olen mieltynyt koivun värisiin peilioviin. Saa nähdä miten ne soinnutetaan yhteen. Korkkilattiaa tuumimme takkahuoneeseen, jotta olisi mukava hipsiä paljain jaloin takkatulta kohentelemaan.
Teidän emännän malli vaikuttaa järkevältä, edellisessä kaupunkiasunnossamme kerrostalossa minulla ei ollut kunnollista paikkaa muovirasioille eikä lasisille tarjottimille. Nyt suunnittelen paikat etukäteen.
Kiitos myös muille vastaajille, lisävinkkejä lukisin mielelläni myös lasi-ikkunakaapin sijoittamisesta keittiöön sekä kommentteja tumman kotimaisen kivitason kanssa soveltuvista väreistä.paljon hyviä vinkkejä, itse lisäisin yhden, joka minusta on aivan oleellinen: ei liettä nurkkaan! Tästä on tietysti monta mielipidettä, mutta edellisessä keittiössämme oli sellainen ja sen ääressä kokkaaminen oli ahdasta ja ahdistavaa - yksin nurkassa selin muihin kääntyneenä.
Puutasot ovat aivan toimivia, mutta puutasoon upotettavaa allasta en suosittele, vaan ihan kunnon tiskipöytää laskutasoineen. Ja tiskipöydässähän pitää sitten olla reunapokkaus, vaikka täysin sileitäkin kaupoissa joskus näkee...
Lasikaapit voi sijoittaa keittiöön mihin vain, paitsi ihan lieden välittömään läheisyyteen. Lasiovet on huomattavan paljon helpompi pitää puhtaina kuin kruusatut puiset peiliovet. Peiliovet ovat kauniit, mutta suosisin melko yksinkertaista profiilia, ettei tarvitse hammasharjalla puhdistaa (meillä on vanhan talon perinteisessä keittiössä sellaiset hammasharjaversiot).
- Vieras5
Älä ota halvimpia laatikoita, saranoita ym. Kokeile keittiöliikkeessä erilaisia, niin huomaat eron. Laatikot pitää olla tukevia ja tulla kunnolla ulos. Saranoissa kunnon säädöt ettei ovet muutaman kuukauden päästä roiku miten sattuu. Oviin ja laatikoihin hidastimet ettei niitä paiskota jne. Niiden kalusteiden kanssa on elettävä pitkä aika eli toimivuuteen kannattaa panostaa.
- anelmas
Paljon olet saanut neuvoja, joita olen itsekin hoksannut... ja ihan hyviä.
Tasoiksi suosittelen kiveä, mutta ei vaaleaa, sillä myös kivi on huokoinen ja vetää itseensä rasvaa. Sille voi kaiken laskea ja sillä voi kaiken leikata. Itsellämme on Oulaisten metsähelmi, joka on kivan näköinen, tumma, mutta pöly ei näy silti ollenkaan. Kun muu on vaaleaa, ei tummuus haittaa ollenkaan. Sitä on jopa välikön seinälläkin, mitä mies ei ymmärtänyt ollenkaan. Vieläkin se siitä puhuu, kuinka olisi laittanut vaaleammat, mutta minä halusin samaa väriä, etteivät keskenään riitele. Makuasia...
Kaapin oviksi suosittelen kunnon ikilevyä, jos ei halua joka viiden vuoden välein ovia vaihtaa. MDf ei kestä kosteutta, kun siihen tulee pienikin reikä, vaikka neulan pisto. Siitä se vesi menee ja paisuu, paisuu ja paisuu...
Kaappeihin tarpeeksi hyllyjä, koska yleensä niissä on kyllä reikiä, mutta harvassa hyllyjä.
Roskiksia ainakin neljä, niin pärjäät hyvin: kuiva, märkä, metalli ja lasi.
Mattona meillä on Forbon paksu kuviollinen muovimatto. Sen parempaa mattoa ei ole, koska roskatkin näkyvät vasta, kun jaloissa tuntuu. Se on myös kiiltävä ja helppo pestä. enkä tarvitse kangasmattoja ollenkaan, no tiskitöydän edessä on joku räsysellainen.
Jos voit vaikuttaa keittiön kokoon, tee siitä iso. Ainakin 6x4, niin siellä pystyy hyvin liikkumaan pöydänkin ympärillä. Siellä kuitenkin paljon ollaan, joten se on myös seurustelupaikka.
Lasioviset kaapit on hyviä, mutta avohyllyistä joku jo kirjoittikin tuosta rasvaongelmasta. Sen koin itsekin vanhassa keittiössäni.
Valkoinen/pyökki tms. sopii hyvin keittiöön, tekee siitä valoisan ja kivan näköisen.
Valaistus on tärkeä asia, ja myös pistorasiat, sillä niitä on usein liian vähän. Meillä on 8 kpl eikä riitä kaikkeen, joten enemmän vain, ja hyvä tulee. Kohta siellä on kuitenkin tietokoneet ja kaiken maailman tv/radioyhdistelmät.
Tsemppiä keittiön laittoosi. - tiskikoneen täyttö ei enää ...
En osaa huonoja kokemuksia kertoa kun niitä ei (onneksi) ole, mutta olen ehdottomasti työskentelykorkeudelle nostetun tiskarin puolestapuhuja. Se on yksi parhaimmista asioista uudessa keittiössämme. Kun sitä kerran päivittäin, joskus montakin kertaa päivässä, käyttää, ei mikään ole miellyttävämpää kuin säästyä siltä ällöttävältä kyykistelyltä. Jostain syystä tiskarin ympäristökin pysyy puhtaampana kun niitä likaisia ja märkiä astioita ei tarvitse sinne alas asti laittaa. Laskutilaa tiskarin vieressä riittää sellaiset 80cm.
- kokkoppp
ostamamme harmaan kirjava pöytätaso on osoittautunut loistavaksi. Taitaa olla jotain harmaan graniitin jäljitelmää. Ei näy leivänmurut eikä mikään muukaan. Käytännössä todella hyväksi havaittu.
- silläsiisti
Miksi te niitä leivänmuruja niin hirveästi pelkäätte?
Nehän saa pyyhkimällä pois,oli taso mitä tahansa materiaalia...
Vaan onko tarkoitus jättää kaikki törky pöydille "kun sitä ei näe" tyyliin..
Meillä tasot kivijäjitelmää ( kuin linnun muna :) ) on hyvä ja edullinen, jossa myös oikein verraton leipoa,ei tartu taikina pintaan.
Eikä kannata laittaa mitään sisäänvetäviä laatikostoja,ne on vaan kalliit ja tavallisetkin
toimii ihan hyvin.
- tarkkana
Valot kannattaa kiinnittää yläkaapiston etureunaan listan taakse, eivät häikäise silmiä. Pitkä loisteputki takaa hyvän valon, halogeenit liian pistemäisiä.
En itse nostaisi tiskikonetta ylös. Saat 60 senttiä lisää pöytätilaa. Likaiset astiat on kivempi kuljettaa koneeseen pöydän kautta, ei lattian yli, jolloin kaikki roiskeet joutuu pyyhkimään lattialta. Monet vetoavat siihen, etteivät halua kumartua alimmalle koritasolle, mutta aivan yhtä matalalla ovat kaikki keittiön alimmaiset laatikot...
Tiskikoneen ja uunin sijoittaminen kalusteisiin korkealle vaatii aina oman kaappinsa, joka on kalliimpi kuin lattia-asennus. Siksi niitä meille myydään.- Nuori emäntä vailla neuvoja
En ole tullut ajatelleeksikaan, että tottahan sitä joutuu myös lattiatason kaapit kyykkimään.
Kysyin keittiökaupassa, HTH Keittiöissä myyjältä, mikä on uusinta uutta keittiömaailmassa tänä vuonna. Hän vastasi, että juuri nämä tasoon nostetut uuni ja tiskari, sekä kivitasot ja vuoden 2006 uudet mallistot. Olisiko vielä maininnut upeat vedettävien kaappien liukusysteemit näiden lisäksi.
Kyllä tästä vielä hyvä keittiö tulee, kuin on niin paljon mukavia vastaajia..
- Tiiax
Hyviä vinkkejä olet saanut. Itse olen asunut useissa eri asunnoissa, joissa kaikissa on ollut jotain hyvää ja jotain huonoa.
Tiskipöydän on oltava kunnollinen astianpesukoneesta huolimatta. Kaksi isoa allasta, ja korkeat reunukset. Kulmakaapin pyöreä karusellihylly vie turhaan tilaa. Parempi on hyllyt, jotka menevät kulmassa lomittain. Näin koko kaappitila tulee hyödynnettyä. Ovena toimii hyvin kulmassa taittuva ovimalli.
Kaapit tulevat täyttymään jossain vaiheessa, joten kannattaa valita täyskorkeat yläkaapit tai sitten ylös erilliset pikkukaapit, joissa säilyttää harvemmin käytettäviä tavaroita. Syvät kaapit vetävät hyvin tavaroita. Vetolaatikoita ja -kaappeja kannattaa ottaa mahdollisimman paljon. Korkea jääkaappi on aivan ehdoton. Varastossa oleva arkkupakastin on hankala päivittäisessä käytössä. Myös keittiössä on tarpeellista olla oma kaappipakastin, vaikka sitten pienikin.
Työpöytätasoa mahdollisimman paljon, varsinkin lieden ja jääkaapin viereen. Pistorasioita ei ole koskaan liikaa. Tulevan keittiöremontin yhteydessä aion laittaa myös television keittiöön.
Massiivipuutyötasot on hankala/mahdoton pitää puhtaina, siisteinä. Vahinkoja sattuu. Laminaattilattia on kosteusarkuutensa vuoksi huono valinta keittiöön. Kaapinovet kannattaa olla sileät, jotta puhtaanapito on helppoa. Kiiltävissä pinnoissa sormenjäljet näkyvät helposti. Mikroaaltouunin sijoittaisin pois pöytätasolta.
Ei avohyllyjä. Keräävät vain turhaan pölyä ja lapset/lemmikkieläimet pudottelevat niistä tavarat. Lasiovisia kaappeja ei kannata suosia ellei ole paljon sellaisia astioita, joita haluaa pitää näytteillä koristeena. - ....
vanha keittiöni oli tyypillinen 70-luvun malli; paaaljon 120 cm korkeita yläkaappeja ja kaappitilaa oli mitoitettu ruhtinaallisesti. terästiskipöytä kahdella isolla altaalla ja yhdellä pienellä!
Nyt uusi keittiö ollut käytössä n. 8 kk ja täytyy sanoa että toimii!
Iso saareke lev.210, jossa induktiotaso ja 60 cm syvä baaritaso.Todella paljon vapaata työtasoa. Saarekkeessa pistorasiat, joten lähes kaikki hommat tulee tehtyä siinä. Lapset mukana ruoan laitossa baaritasolla tai piirtelevät/askartelevat, kun äiti laittaa ruokaa. Kaikki arkiateriat syödään saarekkeessa ja helppo kerätä astiat koneeseen.
Uudessa keittiössä vain yksi iso allas (Stalan L)ja enempää en kaipaa. Päinvastoin allas suurempi kuin yksi pariallas, joten uunipeltien ja kattiloiden pesu helpompaa. Stalan Comboa suunnittelin, mutta oli niin kallis.
Tiskari on ylhäällä ja suosittelen, jos muuten työtasoista ei puutetta. Meillä nostettu vain n.35 cm maasta jolloin alakori on suurinpiirtein keskimmäisten laatikostojen tasolla, joten helppo latoa lautaset ilman kyyristelyä. Joku sanoi, että joka tapauksessa joutuu kyyristelemään alalaatikoihin. Meillä alimmaisissa säilytetään ei-jokapäiväisiä astioita. jatkuvasti käytettävät ovat keskimmäisissä ja ylimmissä. Sitä paitsi pesukonetta sekä täytetään että tyhjennetään päivittäin, samaa ei tehdä alalaatikoiden kanssa.
Mielestäni laatikostot ovat paras säilytysmuoto. Vetävät syvyytensä puolesta paljon tavaraa ja tavarat hyvin näkyvillä. Yläkaappitilaa on selvästi vehemmän kuin entisessä, enkä kaipaa yhtään enempää. Yläkaapit 70 cm korkeita. lasikaappeja ei kannata vieroksua, koska voi ottaa etsatun lasin. Keventävät tunnelmaa.
Kuiva-aineille on näppärä korkea kaappi ulosvedettävillä laatikoilla. Apteekkikaappia en itse ottanut, koska aika moni myyjä väitti huonoksi ja oli kalliimpi. Mene ja tiedä..? - jotka on suunniteltu
Sinun keittiöösi. Kierrä kaukaa palapeliliikkeet.
Esim. kalustetukut, niistä saat vaan päänsärkyä.- Keittiöhirvitys
Olemme suunnittelemassa keittiöremonttia 2,5x3,5 keittiöön. Kaapit pitää laittaa L-muotoon kahdelle seinälle. Lyhyemmällä on jo liesi tuuletin ja pitemmällä tiskipöytä. Kaikki menee uusiksi, mutta säkö-, vesi- ja viemäritöitä ei tarvitse tehdä.
Kysymyksiä:
Voiko tiskikoneen laittaa kulmaan kuten joissakin keittiömalleissa on hella sijoitettu?
Mistä löytää kunnon teräksinen tiskipöytä, jossa on kaksi isoa allasta ja sivuilla laskutilaa? Onko kierrätyskeskus ainoa paikka, josta sellaisen löytää?
Millä kalustefirmalla on myös sokkeliin sijoitettavia laatikoita?
Haluaisimme yläkaapit kahtee riviin, mutta ns. matalia yläkaappeja ei mene kahta päällekäin.
Onko lasinen välitilapinta hyvä käytössä?
Kannattaako hankkia Ikeasta koko paketti? - Kokemus-K
Keittiöhirvitys kirjoitti:
Olemme suunnittelemassa keittiöremonttia 2,5x3,5 keittiöön. Kaapit pitää laittaa L-muotoon kahdelle seinälle. Lyhyemmällä on jo liesi tuuletin ja pitemmällä tiskipöytä. Kaikki menee uusiksi, mutta säkö-, vesi- ja viemäritöitä ei tarvitse tehdä.
Kysymyksiä:
Voiko tiskikoneen laittaa kulmaan kuten joissakin keittiömalleissa on hella sijoitettu?
Mistä löytää kunnon teräksinen tiskipöytä, jossa on kaksi isoa allasta ja sivuilla laskutilaa? Onko kierrätyskeskus ainoa paikka, josta sellaisen löytää?
Millä kalustefirmalla on myös sokkeliin sijoitettavia laatikoita?
Haluaisimme yläkaapit kahtee riviin, mutta ns. matalia yläkaappeja ei mene kahta päällekäin.
Onko lasinen välitilapinta hyvä käytössä?
Kannattaako hankkia Ikeasta koko paketti?Nurkkaan asennettua astianpesukonetta en ole koskaan nähnyt. Tuskin onnistuu kuin sellaisessa keittiöfirmassa joka tekee mitä vain mittojen mukaan.
Teräksisiä tiskipöytiä kyllä löytää vieläkin. Esim. kotimainen Stala valmistaa useita malleja. Meille tuli reilu vuosi sitten Stalan Seitsikkö tiskipöytä kahdella isolla ja syvällä altaalla. Ja on ollut todella kätevä kun toiseen mahtuu astioita ja toisessa voi silti tiskata vaikka suuren paistinpannun tai kattilan. Suosittelen jos laitat yhtään enemmän ruokaa.
Ikea voi olla hyvä vaihtoehto mutta siellä on vähän oma mitoituksensa eikä se ole ihan yhtä joustava kuin joidenkin muiden systeemit. Sieltä tuskin saat juuri noita kaksia yläkaappeja, monilla muilla onnistuu kyllä. Mutta hinta-laatusuhde on kyllä IKEAssa mainio. Sopii siis joillekin, kaikille ei. - perehtynyt
Kokemus-K kirjoitti:
Nurkkaan asennettua astianpesukonetta en ole koskaan nähnyt. Tuskin onnistuu kuin sellaisessa keittiöfirmassa joka tekee mitä vain mittojen mukaan.
Teräksisiä tiskipöytiä kyllä löytää vieläkin. Esim. kotimainen Stala valmistaa useita malleja. Meille tuli reilu vuosi sitten Stalan Seitsikkö tiskipöytä kahdella isolla ja syvällä altaalla. Ja on ollut todella kätevä kun toiseen mahtuu astioita ja toisessa voi silti tiskata vaikka suuren paistinpannun tai kattilan. Suosittelen jos laitat yhtään enemmän ruokaa.
Ikea voi olla hyvä vaihtoehto mutta siellä on vähän oma mitoituksensa eikä se ole ihan yhtä joustava kuin joidenkin muiden systeemit. Sieltä tuskin saat juuri noita kaksia yläkaappeja, monilla muilla onnistuu kyllä. Mutta hinta-laatusuhde on kyllä IKEAssa mainio. Sopii siis joillekin, kaikille ei.Hinta-laatusuhde ei varmasti ole mainio, tuskin edes keskiverto. Kun väität noin niin heti tietää, että et ole tutustunut asioihin. Laatu ei vastaa hintaa ikeassa.
- Keittiöuusix
Keittiöhirvitys kirjoitti:
Olemme suunnittelemassa keittiöremonttia 2,5x3,5 keittiöön. Kaapit pitää laittaa L-muotoon kahdelle seinälle. Lyhyemmällä on jo liesi tuuletin ja pitemmällä tiskipöytä. Kaikki menee uusiksi, mutta säkö-, vesi- ja viemäritöitä ei tarvitse tehdä.
Kysymyksiä:
Voiko tiskikoneen laittaa kulmaan kuten joissakin keittiömalleissa on hella sijoitettu?
Mistä löytää kunnon teräksinen tiskipöytä, jossa on kaksi isoa allasta ja sivuilla laskutilaa? Onko kierrätyskeskus ainoa paikka, josta sellaisen löytää?
Millä kalustefirmalla on myös sokkeliin sijoitettavia laatikoita?
Haluaisimme yläkaapit kahtee riviin, mutta ns. matalia yläkaappeja ei mene kahta päällekäin.
Onko lasinen välitilapinta hyvä käytössä?
Kannattaako hankkia Ikeasta koko paketti?miksi ei voi olla kulmasssa. Olisi hyvä olla allas lähellä,
Staalalla on tiskipöytiä http://www.stala.com/Suomi/Tuotteet/Keittiotasot_ja_altaat/Keittiotasot/Seitsikko_Keittiotasot/Seitsikko
Puustellilla on ainakin muistaakseni sokkelilaatikoita.
Suunnittelinb aluksi välitilaan lasi mutta luovuin. Minulla olisi vaatinut kulmien leikkaamista ja sitä kautta särkymisvaaraa.
Kyllähän Ikeaa on asennettu monissa telkun sisustusohjelmissa (mm.Tila) Kyllä kai ne saman väärtti on kuin mikä muu tavallinen keittiökombinaatio. - 7 leiviskän laatikko
Keittiöuusix kirjoitti:
miksi ei voi olla kulmasssa. Olisi hyvä olla allas lähellä,
Staalalla on tiskipöytiä http://www.stala.com/Suomi/Tuotteet/Keittiotasot_ja_altaat/Keittiotasot/Seitsikko_Keittiotasot/Seitsikko
Puustellilla on ainakin muistaakseni sokkelilaatikoita.
Suunnittelinb aluksi välitilaan lasi mutta luovuin. Minulla olisi vaatinut kulmien leikkaamista ja sitä kautta särkymisvaaraa.
Kyllähän Ikeaa on asennettu monissa telkun sisustusohjelmissa (mm.Tila) Kyllä kai ne saman väärtti on kuin mikä muu tavallinen keittiökombinaatio.Ei ole IIkea lähellekkään saman väärtti kuin tavalliset keittiökalusteet. Ihan aluksi voit tutkia laatikoiden kantavuudet, on vain murto-osa tavallisimmista vaikka näyttää samalta. Huonompaa runkolevya on vaikea löytää. Laatuerot on valtavia.
- Ikearos
7 leiviskän laatikko kirjoitti:
Ei ole IIkea lähellekkään saman väärtti kuin tavalliset keittiökalusteet. Ihan aluksi voit tutkia laatikoiden kantavuudet, on vain murto-osa tavallisimmista vaikka näyttää samalta. Huonompaa runkolevya on vaikea löytää. Laatuerot on valtavia.
Mutta IKEAn keittiöhän hankitaan nimenomaan tyypilliseen nykytapaan vain tietyksi ajaksi. Ihan kuin halvat H&M:n vaatteet yms. Muodin mukaista kalustusta muutamaksi vuodeksi kunnes alkaa taas kyllästyttää ja vaihdetaan toiseen.
Jos haluaa keittiön moneksi vuosikymmeneksi, kannattaa varmaan katsella muualle. Mutta toisaalta ei kannata uhrata kauheita summia jos aikoo asua jossain vain muutaman vuoden. - DaKokki.
Ikearos kirjoitti:
Mutta IKEAn keittiöhän hankitaan nimenomaan tyypilliseen nykytapaan vain tietyksi ajaksi. Ihan kuin halvat H&M:n vaatteet yms. Muodin mukaista kalustusta muutamaksi vuodeksi kunnes alkaa taas kyllästyttää ja vaihdetaan toiseen.
Jos haluaa keittiön moneksi vuosikymmeneksi, kannattaa varmaan katsella muualle. Mutta toisaalta ei kannata uhrata kauheita summia jos aikoo asua jossain vain muutaman vuoden.Tiskikone ehdottomasti nostettu. Mieti kuinka monta kertaa laitat sinne tavaraa? aamupala, lounas, välipalat, päivälliset, iltapalat... Ja kuinka kaukana astiakaapit ovat kun tyhjennät astianpesukonetta? Pitääkö kävellä toiselle puolelle keittiötä viemään lautaset?
Tarkista työtasojen korkeus! Eli onko perheessä koripallonpelaajia vai kääpiöitä? Itse olen 170cm pitkä ja kaikki työtasot (standardikorkeuksilla) ovat minulle liian matalia. Hartiat ja selkä kipeytyy kun pullaa pitää leipoa selkä kyyryssä. Sama tiskauksenkin kanssa. Luulen, että kyllä niitä työtasoja voi nostaa sopivalle korkeudelle??
Mieti myös vähän tavaroiden sijoittelua. Kahvinkeitin, vedenkeitin, voileipägrilli /leivänpaahdin, erikoiskahvikone, yleiskone. Samoin pistorasiat. (ja mihin nämä laitteet laitetaan kun niitä ei käytetä?)
Sitten voisit ajatella niin, että hella on kaiken keskipiste. Siitä kaksi askelta oikealle ja olet vesipisteellä / lavuaarilla. Hellalta kaksi askelta vasemmalle ja olet jääkaapilla. Suunnittele myös mitä tarvitset hellan edessä käden ulottuville? Paikka patalapuille ja pannunalusille? Entä kauhat, lastat, pihdit? Mausteet? - keittiöhirvitys
DaKokki. kirjoitti:
Tiskikone ehdottomasti nostettu. Mieti kuinka monta kertaa laitat sinne tavaraa? aamupala, lounas, välipalat, päivälliset, iltapalat... Ja kuinka kaukana astiakaapit ovat kun tyhjennät astianpesukonetta? Pitääkö kävellä toiselle puolelle keittiötä viemään lautaset?
Tarkista työtasojen korkeus! Eli onko perheessä koripallonpelaajia vai kääpiöitä? Itse olen 170cm pitkä ja kaikki työtasot (standardikorkeuksilla) ovat minulle liian matalia. Hartiat ja selkä kipeytyy kun pullaa pitää leipoa selkä kyyryssä. Sama tiskauksenkin kanssa. Luulen, että kyllä niitä työtasoja voi nostaa sopivalle korkeudelle??
Mieti myös vähän tavaroiden sijoittelua. Kahvinkeitin, vedenkeitin, voileipägrilli /leivänpaahdin, erikoiskahvikone, yleiskone. Samoin pistorasiat. (ja mihin nämä laitteet laitetaan kun niitä ei käytetä?)
Sitten voisit ajatella niin, että hella on kaiken keskipiste. Siitä kaksi askelta oikealle ja olet vesipisteellä / lavuaarilla. Hellalta kaksi askelta vasemmalle ja olet jääkaapilla. Suunnittele myös mitä tarvitset hellan edessä käden ulottuville? Paikka patalapuille ja pannunalusille? Entä kauhat, lastat, pihdit? Mausteet?Nostaisin kyllä tiskikoneen ylemmäs, mutta jo nyt on työtasoa liian vähän, joten se ei onnistu. Pöytätasot tulevat kyllä tarpeeksi korkealle ja siksi sokkeliin jääkin tilaa niille laatikoille.
Jos tiskikone on vinottain nurkassa, jää sen päälle tilaa mikrolle tai veden- ja kahvinkeittimelle. Mikroa emme halua yläkaappiin. Hella, tiskikone ja -allas ovat hyvin toisiinsa nähden. Jääkaappi on myös melko lähellä.
Olen selaillut eri keittiöfirmojen esitteitä eikä missään näy tiskikoneen sijoittamista nurkkaan, helloja on kaikilla. Onkohan siinä jokin este kuitenkin? Vaikka tiskipöytä on heti vieressä.
Ajattelin mitata nykyiset tilat ja arvioida mitkä tavarat laitan hyllykaappeihin ja mitä alalaatikoihin, sillä yhtään alakaappia tai korkeaa komeroa en halua. Ne ovat minusta rojunkerääjiä. Keittiöömme mahtuu yhteen nurkkaan 40cm syvä ja 1m levyinen vitriinikaappi, johon sijoitan ns. paremmat astiat.
Olen siis oikeastaan kiinnostunut vain mahdollisuudesta tiskikoneen sijoittamisesta nurkkaan. - ...
keittiöhirvitys kirjoitti:
Nostaisin kyllä tiskikoneen ylemmäs, mutta jo nyt on työtasoa liian vähän, joten se ei onnistu. Pöytätasot tulevat kyllä tarpeeksi korkealle ja siksi sokkeliin jääkin tilaa niille laatikoille.
Jos tiskikone on vinottain nurkassa, jää sen päälle tilaa mikrolle tai veden- ja kahvinkeittimelle. Mikroa emme halua yläkaappiin. Hella, tiskikone ja -allas ovat hyvin toisiinsa nähden. Jääkaappi on myös melko lähellä.
Olen selaillut eri keittiöfirmojen esitteitä eikä missään näy tiskikoneen sijoittamista nurkkaan, helloja on kaikilla. Onkohan siinä jokin este kuitenkin? Vaikka tiskipöytä on heti vieressä.
Ajattelin mitata nykyiset tilat ja arvioida mitkä tavarat laitan hyllykaappeihin ja mitä alalaatikoihin, sillä yhtään alakaappia tai korkeaa komeroa en halua. Ne ovat minusta rojunkerääjiä. Keittiöömme mahtuu yhteen nurkkaan 40cm syvä ja 1m levyinen vitriinikaappi, johon sijoitan ns. paremmat astiat.
Olen siis oikeastaan kiinnostunut vain mahdollisuudesta tiskikoneen sijoittamisesta nurkkaan.Avaappa tiskarin luukku ja kuvittele se sitten kulmittain altaasi kanssa. Täyttö himpun hankalaa suoritettava melkein luukun edestä, jolloin korin takaosaan hankala ylettyä. Ei siinä mitään muuta ongelmaa ole, jos et meinaa sitä korottaa. Korotettuna se tietty katkasee myös työtason (yleensä).
- ehkä ei kulmaan....
... kirjoitti:
Avaappa tiskarin luukku ja kuvittele se sitten kulmittain altaasi kanssa. Täyttö himpun hankalaa suoritettava melkein luukun edestä, jolloin korin takaosaan hankala ylettyä. Ei siinä mitään muuta ongelmaa ole, jos et meinaa sitä korottaa. Korotettuna se tietty katkasee myös työtason (yleensä).
Tää oli hyvä pointti (en ole se, joka tuota suunnitteli). Meillä on tiskari vakiopaikalla työtason alla tiskialtaan ja vesihanan läheisyydessä, ja silti avattu luukku on aina tiellä. Toisella puolella on laatikosto, toisella puolella ne tiskialtaan alakaapit. Olen pitkä, joten ulotun kyllä hyvin nostelemaan astiat yläkaappeihin kun ovat kuivia, en tarvitse keittiöjakkaraa. Jos tiskikone olisi kulmassa olisi sen takaosaan hankala ulottua, ja varmasti kolhisin itseäni luukun kulmiin.
- rakentaja
Keittiöhirvitys kirjoitti:
Olemme suunnittelemassa keittiöremonttia 2,5x3,5 keittiöön. Kaapit pitää laittaa L-muotoon kahdelle seinälle. Lyhyemmällä on jo liesi tuuletin ja pitemmällä tiskipöytä. Kaikki menee uusiksi, mutta säkö-, vesi- ja viemäritöitä ei tarvitse tehdä.
Kysymyksiä:
Voiko tiskikoneen laittaa kulmaan kuten joissakin keittiömalleissa on hella sijoitettu?
Mistä löytää kunnon teräksinen tiskipöytä, jossa on kaksi isoa allasta ja sivuilla laskutilaa? Onko kierrätyskeskus ainoa paikka, josta sellaisen löytää?
Millä kalustefirmalla on myös sokkeliin sijoitettavia laatikoita?
Haluaisimme yläkaapit kahtee riviin, mutta ns. matalia yläkaappeja ei mene kahta päällekäin.
Onko lasinen välitilapinta hyvä käytössä?
Kannattaako hankkia Ikeasta koko paketti?Tiskipöytään upotettavia altaita ainaki meidän kilpailuttamista liikkeistä sai kaikista ja omilla mitoilla, yhdellä tai kahdella altaalla. Googleta stala tai franke, siellä näkyy mallistoa.
- jos tekisin remppaa
Mahdollisimman tasainen ja saumaton välitila: helpompi siivota roiskeet pois.
Liesitaso: ei rakoja sivuilla/takana, helppo siivota.
Meillä on erillisuuni, se on ihan makuasia haluaako uunin alas vai ylemmäs. Tiskikoneenkin voi nostaa ylös.
Mikro on meillä ollut lasten takia työtasolla, jos tehdään remppa se nousee vähän ylemmäs kaappin.
Ei avohyllyjä, jotka keräävät rasvaista pölyä, samasta syystä kaapit ylös asti ja ylätäytteet.
Korkea vesihana, helppo pestä isojakin esineitä tai laskea vettä vaikka ämpäriin, jos tarvis.
Mieluummin yksi tosi iso tiskiallas kuin iso ja pieni vierekkäin, uunipeltien/pannujen pesukin onnistuisi.
Lamppuja tarpeeksi, myös kaappien alle valaisemaan työtasoa.
Pistorasioita tarpeeksi, makuasia ovatko ne välitilan lampuissa kiinni vai erillisiä, pääasia että laitteen liittäminen ja irrottaminen on helppoa.
Lisäksi jalkalistoihin tarpeeksi pistorasioita, jotka eivät ole kiinni toisissaan, voi helpommin käyttää ajastimia
ITSE HUOMASIN TUON PUUTTEEN TAAS KERRAN JOULUNA, KUN AJASTIMIA OLISI JOULUVALOILLE TARVITTU KOLME SAMAAN AIKAAN JA vielä neljäskin laite rasiaan ilman ajastinta. Yksi ajastin oli jätettävä pois.
Siivouskomero/tarvikekomero, johon voi kerätä jätepaperin, siivoustarvikkeita, maljakoita, kynttilöitä, kaikkea semmoista mitä tulee keittiössä käsiteltyä mutta jota ei viitsi sulloa ruokakaappeihin. Asuntomme on semmoinen, että eteiseen ei voi säilöä esim. jätepaperia, siksi paikka on keittiössä.- DaKokki
"Lisäksi jalkalistoihin tarpeeksi pistorasioita, jotka eivät ole kiinni toisissaan, voi helpommin käyttää ajastimia "
Tämä on niin totta. Tai sitten jos on muuntajalla johtoja. Ei mitään toivoakaan saada niitä seinään kun muuntaja on kokoa "tiiliskivi". Ainakin.
Ja keittiön tiskialtaan kraana sellainen, että sinne alle saa 9 litran soppakattilan. - keittiöuusix
DaKokki kirjoitti:
"Lisäksi jalkalistoihin tarpeeksi pistorasioita, jotka eivät ole kiinni toisissaan, voi helpommin käyttää ajastimia "
Tämä on niin totta. Tai sitten jos on muuntajalla johtoja. Ei mitään toivoakaan saada niitä seinään kun muuntaja on kokoa "tiiliskivi". Ainakin.
Ja keittiön tiskialtaan kraana sellainen, että sinne alle saa 9 litran soppakattilan.Hienoa että Suomi 24 voi toimia tosiaan toimia vertaistukena. Itsekin vuosi sitten etsin täältä neuvoja ja sainkin kyllä, epäasiallisista huolimatta.
Olin miettinyt keittiöremppaani monta vuotta ja ...vaikeuksien jälkeen viime syksynä sain ihanteeni. On hienoa että on tälläisiä keskustelupalstoja, missä voidaan vaihtaa ajatuksia ja antaa vinkkejä. Miksi tehdä kaikki kantapään kautta? - jos tekisin remppaa
DaKokki kirjoitti:
"Lisäksi jalkalistoihin tarpeeksi pistorasioita, jotka eivät ole kiinni toisissaan, voi helpommin käyttää ajastimia "
Tämä on niin totta. Tai sitten jos on muuntajalla johtoja. Ei mitään toivoakaan saada niitä seinään kun muuntaja on kokoa "tiiliskivi". Ainakin.
Ja keittiön tiskialtaan kraana sellainen, että sinne alle saa 9 litran soppakattilan.Meillä on tuommoinen korkealla juoksuputkella varustettu vesihana ollut tässä nykyisessä keittiössämme jo 16 vuotta, olen edelleen tosi tyytyväinen, parempi kromaus kuin kotimaisissa. Oli silloin kallis hankinta ja kotimaiset alkoivat tehdä noita vasta paljon myöhemmin. Kun keittiöremppa alkaa niin vastaava hana hankitaan taas.
- letkulla
jos tekisin remppaa kirjoitti:
Meillä on tuommoinen korkealla juoksuputkella varustettu vesihana ollut tässä nykyisessä keittiössämme jo 16 vuotta, olen edelleen tosi tyytyväinen, parempi kromaus kuin kotimaisissa. Oli silloin kallis hankinta ja kotimaiset alkoivat tehdä noita vasta paljon myöhemmin. Kun keittiöremppa alkaa niin vastaava hana hankitaan taas.
Korkea juoksiputki ja vielä hanan sisältä vedettävä letku on kätevä isoja peltejä tai patoje ym. pestessä. Ei roisku vesi...
- firman maine
Tärkeintä on mielestäni löytää vastuullinen, rehellinen toimija, joka toimittaa ja asentaa kalusteet sopimuksen mukaan sekä vastaa reklamointiin. Itse tarkistaisin ainakin sen ettei firma ole joutunut mustalle listalle. Toisin sanoen firma on hoitanut riita-asiat asiakkaan kanssa ja ainakin toiminut kuluttajariitalautakunnan päätöksen mukaan.
- Kari789
Sähköhellan kaapelin pitää olla niin pitkä, että hellan saa kunnolla ulos seinän ja lattian puhdistusta varten.
Meillä hellaa voi vetää ulos noin 2 metriä eli varmasti riittää.
Näin remppamiehenä näkee toisinaan taloja, joiden rakentamisessa on säästetty 1-2 € laittamalla niin lyhyt johto kuin mahdollista. Hellan taakse ei pääse sitten lainkaan.
- Mutsikotietää
Voi hyvä tavaton. Jos näitä vinkkejä noudattaa, tullehan aika soppa. Joku ehdotti työtasoksi melamiinia, sitähän ei kukaan käytä työtasona, sen lastulevyä a siitä tehdään kalustereungot, ei siis työtasoaj. Sitten tämä edellinen, ei nykyän laiteta enää uusiin keittiöihin lattialiesiä juuri sen vuoksi että kaikki ruoka tippuu lieden ja kappien ja seinä väliin ja liettä täytyy vedellä pois paikaltaan, juuri sen vuoksi on kehitetty erilliset keittotasot jotka upotetaan tiiviisti työtasoon. Samoin näissä erillis uuni ratkaisuissa sokkelikin tulee yhtenäinen ja siivoaminen helpompaa kun ei lika tartu uunin ja viereisten kappien kulmiin.
Astianpeukoneen nosto oli muoti ilmiö joka meni ohitse jo aikoja sitten. Monila on niin pienet keittiöt että nosto vei tasotilaa yli 60 cm ja lisäksi jos nostetaan vielä uunikin, ja lisäksi nostettu astianpeskone ei ole kaunis koska yläkaapit yleensä sen päällä ovat sitten alareunasta erikorkeudella muiden yläkaappien kanssa. Ja jos vielä kone on ilman integrointia, valkoinen kone oikein hyppää silmille . Jos kone on peitetty samalla ovella kuin kalusteet ( integroitu) tilanne on hiukan paremman näköinen. - kivi on paras
tasot ehdottomasti kiveä. on helppo hoito ja ikuinen, ja luonnonmukainen väri ei ala risomaan parinvuoden kuluttua. On hieman tyyriimpi kuin laadukkaammat puu tai keinomateriaalit, mutta säästää itsensä, kun ei tarvi uusia kulumisvikojen tai kyllästymisen takia.
- Ilman keittiötä
Keittiöremontti vaatii pitkää pinnaa, hyvä suunnittelukaan ei auta, jos loppupeleissä asennus tökkii. Omaa keittiötä asennettu nyt useampi viikko. Vaikeampaa on, kuin koko talon täydelllinen saneeraus sisältäen mm. ua-tilan tavanomaisten kosteiden tilojen lisäksi. Suurin ongelma on muodostunut corian tasosta. Useampi asentaja ollut paikalla ja itse taso on nyt kupruinen, kuoppainen, naarmuinen jne. Kaunis materiaali ja pitäisi olla hyvä käytössä -mutta siitä minulla ei ole kokemusta. Saa nähdä tuleeko tästä mitään. En siis voi suositella coriania. Tai keittiön remontointia ylipäätään.
- .........
Tuo Corian-taso on ilmeisesti hiottava kokonaan, siten siitä saadaan hyvä. Miten taso "kupruilee"?
- oikeinkodikaskin
Älä laita pakastinta/jääkaappia ja sähköhellaa vierekkäin...
Niin kuin eräs entinen missi,nykyisin sisustussuunnittelija suunnitelmissaan toimi... Se on pas-ka puhetta että "Nykyisissä kodinkoneissa on niin hyvät eristykset
että näin voi tehdä"... joo, ei ole koneet ainakaan parantuneet,miten sitten eristykset?
Tee toimiva keittiö, jossa vesipiste ,jääkaappi ja hella eivat ole ihan eripuolilla keittiötä. Meillä keittökaapistot kolmella seinällä ja on erittäin toimiva sellainen,
kahden metrin säteellä löytyy kaikki tarvittava. Oikean kokoinen keittiö tarpeisiin nähden on se paras. - neuvoton1
Olen muuttamassa loppu vuodesta uuteen kerrostaloasuntoon. Asunnon vakiovarusteisiin kuuluu keittiössä ja kylpyhuoneessa laminaattipöytötasot ABS-raunanauhalla. Onko jollakin kokemusta, mitenkä ABS-reunanauhasauma käytössä kestää mm. kosteutta? Toinen vaihtoehto on ottaa pöytötasot taiverunalla, mutta silloin joudun maksamaan lisämaksua.
- Anonyymi
"Onko jollakin kokemusta, mitenkä ABS-reunanauhasauma käytössä kestää mm. kosteutta? "
Kestäähän se nauha, sehän on muovia. Kysymys onkin mitä on nauhan alla, peruslastulevyä vaiko kosteudenkestävää levyä. Nauhat liimataan kuumaliimalla jonka ominaisuus on vanhentuminen (noin 10 vuotta) ja sen jälkeen vesi voi päästä saumaan.
Tilaustyönä puusepällä tehdyt tasot voidaan liimata uretaaniliimalla mutta massavalmistajat eivät näin tee.
- +++++
kerrankin asiallista keskustelua ja siitä
- diipadaii
Nyt on ollut muotia upotettava allastaso ja puu/melamiini.
Ei ikinä hyvä ratkaisu.
Saumakohtaa ei saa tiiviiksi eikä siitä pääse vesi mihinkään valumaan. Tai siis jos pääsee niin tasoon ja tason alle.
Lisäksi hanan reikä usein tehdään välitilan ja altaan väliin, ei itse altaaseen johon se ehdottomasti kuuluu.
Etenkin välitilan ja altaan välinen viisisenttinen kerää roiskeita, vettä ja likaa jota ei aina tule pyyhittyä ja etenkin puutaso märkänee juuri tuolta.
Nyt olen nähnyt muutaman uuden keittiön täysimittaisella altaalla eli välitilasta etureunaan. Näitä saa monen pituisina ja monilla allasmitoilla.
Ei jää mitään paikkaa mihin vesi jäisi seisomaan ja tasona voi käyttää sitten mitä haluaa.- high pressed
Ei ole muotia nyt eikä ole koskaan ollut melamiini tasoksi. Vain huijari edes ehdottaa melamiinia keittiön tasoksi.
Että ei saisi kirjoittaa ihan mitä sattuu. - dipadaii
high pressed kirjoitti:
Ei ole muotia nyt eikä ole koskaan ollut melamiini tasoksi. Vain huijari edes ehdottaa melamiinia keittiön tasoksi.
Että ei saisi kirjoittaa ihan mitä sattuu.No mitäs se on jota köyhien stokkalta ja puutavraliikkeistä haetaan valmiiksi sahattuna kun se on "halpaa ja hyvää"? Eikös se ole juuri melamiinilla päällystettyä lastulevyä?
- Ikilevy
dipadaii kirjoitti:
No mitäs se on jota köyhien stokkalta ja puutavraliikkeistä haetaan valmiiksi sahattuna kun se on "halpaa ja hyvää"? Eikös se ole juuri melamiinilla päällystettyä lastulevyä?
Melamiinin hinta kerrottuna kolmella ja saatkin sitten jo laminaattia, sitä se pitää olla vähintäänkin. On kyllä hyvä runko ja ovimateriaalikin se HPL.
- fdsfdssdf
Kivitaso ja altapäin kiinnitetty allas, kaikista parhaimman näköinen, kun on ehjä yhtenäinen pinta.
- Smmmssös
Tärkeintä on välttää tämän ketjun kaltaisia "vinkkejä". Makuja ja prioriteetteja on niin monia että kannattaa tehdä päätöksiä rohkeasti itse / suunnittelijan kanssa.
Monelle keittiö on edelleenkin joku ihmeellinen käytännöllisyyden huipentuman tavoittelupaikka täysin kaiken muun kustannuksella.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap172214Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi842190Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen101456- 1011417
Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663881302Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1471216Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.254916- 78899
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha173884- 63874