eheim 2226 käyttöohjeet?

käyttöohjeet hukassa

voisiko joku ystävällinen neuvoa miten eheimin 2226ulkosuodatin otetaan käyttöön.pitääkö siitä jotakin kastella(massoja)?yritin laittaa sen päälle,eikä siinä tapahtunut mitään,sellainen "romina"vaan kuului.minulla ei ole isoa saavia missä voisin testata sitä.lavuaariin vain laitoin vettä,ja ne kummatkin letkut sinne.toisessa on se lappo siinä letkun päässä.neuvokaa jos vain osaatte.suur kiitos neuvojille!

7

4187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rihma

      Kaada suodatin(Massaosa) täyteen vettä, laita kansi kiinni, helskyttele kaikki ilmat pois ja ohjaa molemmat letkut täyteen vettä, vaikakpa kastelukannusta kaataen, sitten vaan käynnistetään. :)

    • fish DR.

      Näossä vanhan aikasissa prioffa Eheimeissa on se huono puoli että vettä täytyy olla joka paikassa ennen kuin suodatin hyrähtää käyntiin suorilta käsin.

      Teeppä niin, laita suodatin täyteen vettä ja kansi kiinni. Imuletku akvaarioon ja poisto letkun pää käteen. Imaise pari kertaa poisto letkun päästä erittäin voimakkaasti ja ole valmis sylkemään mahd. akvaario vettä pois suustasi ämpäriin.
      Laita virta päälle suodattimeen, lähtikö?

      Jos ei niin seuraava konsti on pitää suodatinta päällä edelleen ja imaista rajusti uudestaan letkun päästä. Varo ettet niele akvaarion/suodattimen vettä litra tolkulla vaan sylje se mieluummin sinne ämpäriin jos sitä kerkee sinne suuhun asti menemään. Joko tulee vettä?

      Jos ei, sammuta suodatin ja imeskele poisto letkusta nin kauan että kaiki ilmakuplat on tulleet pois tai avaa suodatin ja täytä se vettä täyteen niin tarkkaan kun menee. Tässä vaiheessa ei haittaa vaikka hieman loiskuisikin ylitse.

      Ja aloita homma taas alusta, elikäs.

      Mula kyllä lähtee yleensä pienellä imaisulla vesi kiertoon jos suodatin on täynnä vettä ja imuletkussa EI ole ilmakuplia näkyvissä. Yleensä se ilmakupla palloilee siinä akvaarion reuna ylityksen kohdalla ja on hankala imaista vettä niin rajusti että se kupla sieltä lähtisi kiertoon.

      SEMPPIÄ

    • pallo hukassa

      kiitos kovasti vastanneille,sain suodattimen toimimaan siten miten neuvoitte.minä tollo en tajunnut että sinne pitää laittaa vettä.no onneksi on auttajia.

      sitten sellainen kysymys samaisesta suodattimesta,että saako se lappo-osa koskettaa hiekkaan akvaarion pohjassa, vai pitääkö olla lähellä pohjaa?
      entä sitten kun vaihdan veden ja puhdistan pohjaa,niin mitä sitten suodattimen kanssa?sammutanko sen siksi ajaksi, ja taas joudun imemään ja lisäämään vettä siihen,en oikeen ymmärrä mitä pitää tehdä??voisitteko vielä nämä asiat neuvoa?

      • Rihma

        Heheh, no ei ne suodattimet tyhjiltään käy. :)

        Imuletku on yleensä akvaarion pohjalla hiekan läheisyydessä, jos sulla on hienoa hiekkaa pidä huoli siitä ettei suodatin ime kaikkia hiekkoja sisällensä, Eheimin putkia voi reippaasti lyhentääkkin rautasahalla.

        Jos aattelee ennakoivasti vesivahinkoja, kannattaa tuo imuletku lyhentää akvaarion puoliväliin, ettei se ime koko akvaarion määrää pois, jos sattuu jostakin alkaa vuotaa. Imuputki puolessavälin niin altaasta poistuu vain puolet vedestä.

        Suodattimet kannattaa sammuttaa vedenvaihdon ajaksi, kunhan ei montaa tuntia siinä vitkastele. Samoin lämmitin pois seinästä niin ei poksahda.
        Töpselit pois seinästä, oman ja muiden turvallisuuden vuoksi.


      • fish DR.

        Se imuritilikkö toisaan olis parempi jos sais olla sentin pari pohjasta irti.

        Ite en oo koskaan katkaissut sähköjä akvaarion tekniikoista kun vaihdan akvaan vettä, johtuukohan ammatin valinasta niin tiedän miten se homma pelittää??

        Ja vaikka sammuttaisitkin sähköt akvastasi veden vaihdon ajaksi niin jos et laske vettä alle imuritilikön niin ongelmia ei tulekaan mutta suodatin voi pölläyttää letrkujen uumenista pölypilven joka taasen juuri puhdistettuun akvaaarioon ei näytä hyvältä.
        Ei tästäkään mitään haittaa käytännön kannalta ole.


    • moi.

      Koneen merkki ei ole sama mutta tapaus on tuttu... laitat massan( varmaankin puhut siitä villan näköisestä kangas suikaleesta) sisään pumppuun ja koneen päälle eikä mitään tapahdu, vai?

      Ongelmaan on helppo ratkaisu... sinun pitää saada aikaan koneeseen lappo, eli:

      Kone ei pysty pumppaamaan vettä ellei kone ole valmiiksi täynnä vettä. Joten täytä kone ja letkut ensin vedellä niin ettei niihin jää ilmakuplia(ne estävät koneen pumppauksen) tämän jälkeen laita koneen käyntiin ja nosta varovasti kone letkujen yläpuolelle vaakatasoon. näin pumppu saa pienemmällä paineella veden liikkeelle ja samalla loput ilmakuplat lähtee poistoputken kautta pois...

      Nimim: perheen 16.v poika joka on ainoa joka tämän osaa tehdä... ;)

    • Anonyymi

      Miten ne letkut laitetaan kiinni?
      EHEIM professionel II 2026 Tämä malli on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2072
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1946
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1895
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe