hamsterin kynsien leikkuu.

utelias

Miten tämä tapahtuu? millaset sakset? onko tähän tarkoitukseen omia saksia? jos ei minkälaisilla saksille kynnet leikataan??

7

961

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hamsu.fani

      Heips.
      Kynnet olisivat tosiaan hyvä leikata... Mutta ei itse kannata alkaa yrittää iltan pitkäaikaista harjoittelua.. Lähieläinkaupassasi varmaan voi käydä leikkuuttamassa pikkujyrsiän kynnet. Mieluummin kaupassa kuin itse.
      Olen minäkin 9vuotta hamsujen kanssa pyörinyt mutta vien silti mieluummin hamsuni kynnet kauppaan leikattavaksi :)
      Hyvää kesän loppua sinulle ja hamsullesi!

      • ~Jemina~

        Itse olen leikannut pienillä fiskars saksilla kääpiöhamsterilta kynsiä ihan onnistuneesti.
        tukeva ote hamsterista ja sormien väliin ja siitä on helppo naksia.
        Toki tämäkin on ihan hamsukohtaista, että kuinka hyvin se pysyy paikallaan vai pitääkö useamman kerran ottaa uudelleen hyvä ote hamsterista.


      • hamsukokemusta 8 v
        ~Jemina~ kirjoitti:

        Itse olen leikannut pienillä fiskars saksilla kääpiöhamsterilta kynsiä ihan onnistuneesti.
        tukeva ote hamsterista ja sormien väliin ja siitä on helppo naksia.
        Toki tämäkin on ihan hamsukohtaista, että kuinka hyvin se pysyy paikallaan vai pitääkö useamman kerran ottaa uudelleen hyvä ote hamsterista.

        Oikein urakalla olen vastaillut näihin. Kokeneempiakin löytynee, mutta itselleni oli aluksi vaikeaa tuo leikkaaminen kunnes löytyi hyvät sakset. Olen käyttänyt vauvoille tarkoitettuja kynsisaksia. Ne on pyöristetyt päistä niin ettei käy kuinkaan niiden kanssa sohiessa ja ovat tarpeeksi pienet. Tekniikkani on ollut leikellä kynsiä muutama aina kerrallaan. Ottaa vielä uninen hamsu ja ennen kuin kunnolla herää napsauttaa aina pari-kolme kynttä kerralla.


    • gintronic

      (mulla on 6 kpl hamsuja ja kaikkien kynsien leikkaus onnistuu suht hyvin). unohda ns. jyrsijäsakset ja hommaa kunnon fiskarsin TYLPPÄkärkiset kynsisakset (on siis periaatteessa ihan ihmisten kynsien leikkaamiseen tarkoitettu)
      jos olet oikeakätinen, niin tee näin:
      ota uninen/rauhallinen hamsu vasempaan käteen ja laita se nojaamaan rintaasi vasten selkä edellä niin, että voit vasemman käden etusormella pitää hamsun leukaa vähän ylhäällä, niin ettei pääse puremaan (älä kuitenkaan kurista!). muilla sormilla autat hamsun tassuja pysymään paikoillaan (laitan itse esim. tassut tukevasti, mutta kuitenkin hellästi omien sormieni väliin niin, että näen hyvin leikata kynnet. leikkaan itse useamman kynnen kerralla, näin säästät omia hermojasi ja hamsterin. on todella helppoa leikata hamsun kynnet liian lyhyiksi, niin että niistä alkaa vuotamaan verta, joten ole tarkka! jos näkyy vähän verta, niin ota paperia ja pyyhi veri kylmällä vedellä ja kuivaa.

      joskus kynsien leikkaus tuntuu mahdottomalta, mutta usko pois, se sujuu vain, kun olet päättäväinen ja pidät hamsua kunnon otteessa, etkä hermoile turhia. hamsu ei kuole, jos siltä tulee vähän verta kynnestä. tietysti siihen ei pidä pyrkiä, että leikkaisi liian lyhyiksi, mutta ei ole tavatonta, jos joskus käy niin. jokaisesta leikkuusta opit varmasti lisää.

      onnea!

    • Huolestunut tyttö

      Minäkin olen miettinyt, että miten voisin talvikkoni kynnet leikata, kun ne on alkanut vähän jo kasvaa. Sain hamsuni vähän aikaa sitten (3 kuukautta), niin se on välillä on ilkeä (eli puree) ja vielä aika nuori, joten se on niin vikkelä että siltä on TODELLA vaikea leikata kynsiä!!
      Minua alkaa jo huolestuttamaan se, että kun annan Tipsun juosta vessassamme vapaana, ja se saa jotain kangasta kynsiinsä, niin se ei voi heti päästää siitä irti. Enkä osaa/uskalla itse leikata!

    • Sedä

      Kannattaa pyytää avuksi joku toinen joka pitää hamsteria paikallaan, ja pitää itse sen tassusta kiinni ja leikata. Vähän isommalta otukselta on tosi helppoa leikata kun antaa eläimen eteen jotain nuoltavaa herkkua johon se keskittyy ja pysyy paikallaan, sen voi antaa silloin olla ihan maassakin tai sylissä, eikä sitä pelota niin paljon. Yksi nykyisistä rotista pyörähtää ympäri ja karkaa leikkuuasennosta olkapäälle paitaa myöten, joten leikkaan ilman paitaa jotta se ei saa otetta.

    • APUA! Hamsterin puree minua ja en tiedä miten käsitellä/leikata kynnet jne onko mahdollista viedä se kauppaan josta se on ostettu
      Ja kysyä voiko he leikata?
      Kiitos! Jos vastasit!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 104
      1899
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1854
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1845
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1360
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1310
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1296
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1281
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe