Hormi

pohtiiii...

Etsin metallihormia, osaako kukaan suositella jotain tiettyä ja jos on itse hankkinut sellaisen niin missä hinta luokassa ne liikkuvat?

7

1729

Vastaukset

 • Teräshormi meilläkin tavoitteena ja syytkin ovat selkeät: modernipi, kevyempi ulkonäkö, eikä hintakaan tuskin voi paikalla muurattavaa hormia kalliimpi juurikaan olla... Vai voiko?

  • Kyllä ne on kalliimpia, sain tarjouksen schiedelin hormista (teräs) ja sis.kaikki mitä tarvitaan niin hintaa oli 2650€!!! Omasta mielestäni se tuntuu todella kalliilta.

   Millaisia tarjouksia mut ovat saaneet?


  • On ne kalliimpia kirjoitti:

   Kyllä ne on kalliimpia, sain tarjouksen schiedelin hormista (teräs) ja sis.kaikki mitä tarvitaan niin hintaa oli 2650€!!! Omasta mielestäni se tuntuu todella kalliilta.

   Millaisia tarjouksia mut ovat saaneet?

   8m metrin isokern harkkohormi pelteineen,luukkuineen ja piipunhatun kanssa kustansi 700e. Tiilipiippu olisi maksanut noin 500e ja muuraustyöt päälle.

   Peltihormit ovat todella kalliita.


 • Laita hakuun sana teräshormi, niin saat muutaman valmistajan yhteystiedot, ja kysy tarjousta useammalta.Itse laitoin kotimaisen hormin 5 metriä kaikilla hiluilla 1200 ekee, asennusaika noin 3 tuntia.

 • Härmä Air valmistaa metallisia valmispiippuja.
  www.harmaair.com

  Rautakauppias ainakin vakuutti että siltä saa markkinoiden pienimmällä suojaetäisyydellä olevia piippuja. Värivalikoimaakin tuntuu olevan jos jonkin näköistä. Itse olen punninnut vaihtoehtoja muuratun ja metallipiipun välillä ja olen tullut siihen tulokseen että jos muurattuun piippuun saa tiilet halvalla niin se ei tarkoita että lopputulos olisi halvempi. Metallipiiput ovat valmiita paketteja läpivientejä myöden, joita ei tiilipiipussa ole. Miettikää mikä kasa kiviä pitää kantaa 5 metrin piippuun. Muurari pyörii piipun ympäsillä viikon ja sitten pelisepät muut perustukset yms. Onko se halpaa?? ja tiilipiippu vie niin paljon tilaakin. Metallipiipun voi asentaa takan päältä.. Kokonaisuutta kun katsoo niin metallipiippu tulee halvemmaksi.

  Tämä on minun mielipiteeni..

  • Härmäairilta maksoi pienen kilpailutuksen jälkeen halvimman eli K-raudan kautta 176 mm:n sisähalkaisijalla 683 € kaikkine asennustarvikkeineen rahti ja vakuutus.
   Asennukseen meni katon läpivienteineen alle 2 tuntia.
   Ei kannattane enää itse muurailla...


 • Vanha metallipiippu on 12cm halkaisija. Kevyttakkojen/takkasydämien hormiliitäntä voi olla 18-20cm. Saako tälläista laittaa/supistaa vanhaan piippuun? (Laitanpa tähän jatkokysymyksen, ettei uutta keskustelua tarvitse avata.)

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  137
  2355
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  60
  1504
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  739
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  684
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  11
  408