Amikset ja rukki

Akateeminen ihminen

Oletteko muuten huomanneet, että hyvin pieni osa rukin käyneistä on amiksia? Mistäköhän tämä mahtaa johtua?

14

4160

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • johtuu..

   varmasti johtuu siitä, kun isi on sanonu että meidän poika menee lukioon. ja isi on sanonu, että meidän poika menee rukkiin. eli ei suinkaan siksi, että he olisivat luonnostaan johtajia ja karismaa omaavia. ainoastaan, kun äiti ja isi halus niin.

   • vaan

    siitä, että amiksille vanhemmat sanoo; "menet sitten sinne amikseen" ja "et sitten varmasti edes yritä rukkiin vaikka noilla rusina-aivoillasi tuskin sinne edes pääsee" .


  • ketttu

   ehkäpä he menevät mielummin töihin niiksi kuudeksi kuukaudeksi jotka voisi myös vetää vessanpöntöstä alas menemällä rukkiin.

   Tai sitten ei, en tiedä eikä kiinnosta

   • Toppahousu

    Niin, kiireellä jo sinne töihin, joita saa muutenkin tehdä seuraavat 40 vuotta.


  • siitä...

   ... että RUK- valinnoissa lukuhommilla, eli kirjallisilla kokeilla on perinteisesti ollut varsin suuri painoarvo ja lukion käyneet ovat enemmän tällaiseen suuntautuneita.

  • Suomalainen sotilas

   Hommahan lähtee jo peruskoulusta. Amikseen lähtevät ne, jotka eivät ole lukumiehiä ja myös porukkaa, joka ei muualle pääse. RUK:uun pääseminen vaatii kunnianhimoa, menestymistä myös kirjallisissa kokeissa ja intin palikkatestissä, joka testaa matemaattista ja loogista päättelykykyä. Amikseen ei todellakaan mene porukkaa, joka menestyisi tuollaisissa testeissä eli...

   • r-e-s-s-u

    "RUK:uun pääseminen vaatii kunnianhimoa, menestymistä myös kirjallisissa kokeissa ja intin palikkatestissä, joka testaa matemaattista ja loogista päättelykykyä. Amikseen ei todellakaan mene porukkaa, joka menestyisi tuollaisissa testeissä eli... "

    Amiksen kävin, P1 oli 9, P2 oli 6, rukkiin en halunnut. Se siitä.


   • kettunen

    jos rukkiin pääseminen vaatii mielestäsi kunnianhimoa niin kovin pieni on maailmankuvasi :D


  • kokemus mulla

   Olin itse aikanaan amispohjalta Rukissa ja mieleen on jäänyt majurin lähtöpuhuttelu, missä hän haukkui yksikön aloitustason surkeaksi, koska joukossa on seitsemän ei-ylioppilasta. Ei paljon mieltä lämmittänyt silloin, kun itse olin yksi niistä seitsemästä.

   Kaipa tuo majuri väärässä kuitenkin oli, naapurikomppanian priimus oli autonasentaja ja itsellekin on reservissä tullut jo kaksi ylennystä. Ensimmäinen ylennys 7:n vuoden ja toinen siitä 5:n vuoden kuluttua.

   • Toppahousu

    Aivan, tuo amis-lukio jaottelu on todella perseestä. Kersantiksi ylennettyjen (amisten) joukossa oli intin aikana monia, joista ajattelin että miksi tuokaan ei lähtenyt RUKKIIN kun kuitenkin lusii pitkän oppimäärän.

    Perseestä myös tuo majuri. Talvisodan alla skapparit nimittelivät reservin upseereita tinanapeiksi mutta olivat sodan jälkeen hiljaista poikaa. Että se siitä ylimielisyydestä.

    (Itse ylioppilas, RUK ja reservissä 11 vuotta ilman ylennyksiä.)


  • Vänskä Kihara

   Ja RUKin kävin arvosanalla hyvä.

   • Vanha majuri

    Nykynen valintajärjestelmä on hyvä ja virhevalintoja tulee prosentuaalisesti hyvin vähän. Se ei myöskään enää suosi kohtuuttomasti "lukumiehiä" kuten silloin kun minä esimerkiksi olen RUK:n käynyt, vaan ottaa huomioon useampia tekijöitä.

    Tilaston valossa on kuitenkin selvää, että lukio ja RUK korreloivat. Ylioppilaissa on enemmän kuin ammattikoulun käyneissä sellaisia, jotka voidaan kouluttaa joukkueen-/jaoksenjohtajiksi.

    Ryhmanjohtajuus on sosiaalisesti yksi vaikeimmista tehtävistä ihmiselle ja ryhmänjohtaja on aikamoisessa ristivedossa alaisten ja esimiesten välissä. Aiheesta on tehty erittäin mielenkiintoisia tutkimuksia. Joukkueen johtajan tehtävä on jo hieman helpompi tuolta kannalta, mutta se taas vaatii suurempien kokonaisuuksien ymmärtämistä ja enemmän valmiuksia hakkia tietoa.

    Mutta molemmista lähtökohdista, sekä lukiosta että ammattikoulusta voi ponnistaa reservinupseeriksi. Muut tekijät kuin koulutausta ovat ratkaisevia.


  • rukin käynyt

   RUK:hon vaaditaan P-arvo 7 tai enemmän. P-arvo korreloi puolestaan älykkyyden kanssa, ja älykkyys sekä lukeneisuus kulkevat käsi kädessä.

   Meillä oli Pioneerikomppanian 48 hepusta 4 amista.

  • huhhuhh

   Jos haittaa, niin miksi?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   138
   1668
  2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   112
   1270
  3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1192
  4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   86
   1097
  5. Minä vaan masennun yksinäni

   Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
   Ikävä
   188
   912
  6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   83
   835
  7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

   ulkonäöllisesti?
   Ikävä
   39
   819
  8. Hyvää yötä naiselle.

   Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
   Ikävä
   89
   798
  9. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   76
   748
  10. Naantalissa kohahtaa

   Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
   Naantali
   137
   692
  Aihe