Paljonkos on paino noussut RV15 mennessä???

hip

Heippa vaan kaikille odottajille!Painonnousu täs mielessä oli ja ajattelinkin kysäistä muilta, että paljonkos noin suurin piirtein teillä on paino noussut RV15 mennesä? Itselläni se on noussut noin 4kg...onkohan tuo ihan normaali nousua?

37

11950

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • olet

   tuosta painon lisäyksestä päätellen...

   • miulla

    minulla oli vissiin tullu suunnilleen samanverran,, jaterkka kehui että ei yhtään ylimäärästä ole..laskin niin että ennen raskautta painoin 43kg..ja vkolla 15 5 paino oli 47.5kg neuvolassa..lähtöpaino vkolla 8 mulla oli 45.5kg..elikkäs ei sulla huolta..:) mikä sun bmi on??minulla se on 18.5 muistaakseni..


   • hip
    miulla kirjoitti:

    minulla oli vissiin tullu suunnilleen samanverran,, jaterkka kehui että ei yhtään ylimäärästä ole..laskin niin että ennen raskautta painoin 43kg..ja vkolla 15 5 paino oli 47.5kg neuvolassa..lähtöpaino vkolla 8 mulla oli 45.5kg..elikkäs ei sulla huolta..:) mikä sun bmi on??minulla se on 18.5 muistaakseni..

    Bmi 24 ennen raskautta. En ole kauheesti mässäilly, joskus hiukan herkutellut.En todellakaan aio kaloreita laskea, niin kuin eräät, sillä nautin tästä raskaudesta NIIIIIN paljon!!!Paino oli siis ennen raskautta 69kg, nyt n.73kg. Pituutta 170cm.


  • äiti 10/2005

   mulla nyt rv 14 5 ja paino on laskenut 2 kiloa lähtöpainosta. Esikoiselta( 10kk) tulikin kiloja enemmän kun laki sallii ja niitä kiloja on vielä vähän jälellä,joten toivottavasti ei hirveästi tule lisää painoa.Painoindeksi on 24.

  • tullut

   jo ainakin 5kg ellei 6:kin en ole nyt käynyt puntarilla hetkeen.. ensi viikolla neuvola...
   Mutta mitäpäs tuota ressaan net tippuu sitten imetyksen jälkeen reenaamalla niinkuin ennenkin...

   • ja nyt

    viikko 15 menossa...


  • Nonnigee

   Mulle tullut kanssa jo 5 kiloa (rv 15) ja neuvolassa sanoivat, että tässä vaiheessa painon ei kuuluisi vielä nousta... Painoindeksini oli ennen raskautta 22.

  • mgfds

   Toi on aikas yksilöllistä, miten paino nousee. Jotkuut eivät siis mässää, vaan turpoavat :) Eli alkuraskaus kerää nesteitä. Mulla ainakin paino nousee todella herkästi raskaana ollessa, onneksi olen nyt saanut pidettyä 0-linjan, rv 15 meneillään.

  • lasjnlbkefnjblke

   Nyt H22 ja paino karvan verran vähemmän kuin raskauden alkaessa. Tosin ylipainoa oli kymppi omasta takaa, joten eri asia kuin normaalipainoisella :) Vielä 4-6 viikkoa saa paino pysytellä tässä jos on pysyäkseen, mutta sitten sen kyllä jo pitääkin vähän nousta. Ja jos nousee maltillisesti aiemmin, niin sitten nousee, no panic. Mitään en laske tai kituuttele, syön kunnon ruokaa 4-6 ateriaa päivässä ja herkuttelen joskus eli vähän liiankin usein ;)

   Vauva, kohtu, lapsivesi yms. painaa tuossa rv 15 vielä aikas vähän, mutta joillekin tulee enemmän väliaikaista hormonaalista turvotusta ja toisille vähemmän, ja jos kovin hoikka on niin saa vähän vararavintoa kerätäkin... mutta kyllä tuohon kilomäärään jo kuuluu rasvakudoksen lisääntyminen (="lihominen"), ellei sitten jotain megaturvotuksia ole.

  • =?(&`#^&`=

   Minulla oli pari kiloa tullut rv 13 aikoihin, nyt en ole punninnut, joten en tiedä tätä 15. viikon tilannetta. Käytännössä minulla on vaihtoehtoina joko oksennella täysipäiväisesti tai syödä parin tunnin välein ja kun syö parin tunnin välein, niin silloin painokin tuppaa nousemaan. Ja mainittakoon vielä, että porkkanoiden tai kurkkujen syöminen ei auta, koska niistä ei tule niitä kaloreita, eli hiilihydraatteja elimistö vaatii.

   Itselläni on takana neljä raskautta, joista kolmesta tuli painoa varsin komeasti raskausaikana (noin 20 kg), mutta kaikki lähti ihan itsellään raskauksien jälkeen ja vielä viitisen kiloa meni miinukselle. Neljännestä sitten yllättäin tuli saman verran, mutta ei lähtenytkään kaikki, eli lähtöpaino oli nyt muutamia kiloja korkeampi. (BMI tämän raskauden alussa 25.) Nyt en jaksa stressata sillä, vaan tulee painoa se, mikä tulee, mutta raskauden jälkeen sitten pistän kaiken lähtemään, tässä ja edellisessä raskaudessa tulleet painot.

  • klöednf

   rv 16 enkä ole saanut yhtään lisäkiloja vaikka syönkin hyvin..oksennustautikin viime viikolla tiputti vielä pari kiloa..jostain luin, että vk 20 jälkeen tulee suurin osa painosta vasta.

  • Äippä 09-2011

   Rv 14 ja painoa nyt kilo vähemmän kuin alussa. Oksentanut en ole, mutta sen verran huonoa oloa, ettei ruoka kauheasti maita. Enkä kyllä muutenkaan ajatellut aloittaa mitään mässäilykautta vain siksi, että olen raskaana :-) Terveellistä ruokaa kun syö niin, ettei ole nälkä, niin eiköhän se riitä. Mielenkiinnolla odotan, koska painonnousu alkaa, koska alkaahan se joskus.

  • Mulle

   ei ollu sillon vielä tullu yhtään painoa lisää. Tosin mulla oli kyllä alussa aika pahoja pahoinvointeja, liekö johtuu sitten siitä :) Ekat kilot tuli 20 viikon jälkeen. Nyt rv 26 ja on tullut n. 5 kg lähtöpainosta. Tuntuu et nyt niitä kiloja tulee sitten ihan ropisemalla. :)

  • yksilöllistä...

   Mulle tuli 4 kg viikolle 17. BMI ennen raskautta oli jotain 23 enkä ole yhtään mässäillyt ja kuienkin käynyt spinningeissä ja bodypumpeissa. Nyt meneillään rv 21 ja painoa noussut yhteensä 4,3kg.

  • mie ja pikkunen 5kk

   Mulla oli bmi ennen raskautta 21. Rv 12 oli paino -1kg, rv 16 ja rv 20 molemmilla kerroilla -0. Ja vasta sit puolivälin jälkeen paino lähti nousuun. Kiloja tuli sit kuitenkin lopulta synnytykseen mennessä 8,5.

  • Mahdoton yhtälö

   Mieheni ei kertakaikkisesti voi ymmärtää omaa tilannettani. Syön neljä kertaa päivässä lämmintä ruokaa ja välipalat päälle. Olo on loistava, enkä ole oksentanut. Paino on grammalleen sama kuin raskauden alussa (nyt viikkoja 16). Ihmeteltiin asiaa neuvolassa ja sanoivat, että minulla on varmaankin poikkeuksellisen hyvä aineenvaihdunta.

  • ophjgugfu

   Hah ja hih :DDD Mulla tullu ekassa raskaudessa 30kg ja tokassa 25g..tuohon rv 15 mennessä on tainnu molemmissa tapauksissa olla kertyneenä n. 7-8kg...BMI ollu molemmilla kerroilla alkuraskaudessa hieman alle 25..niin ja molemmilla kerroilla on kilot tippunu imetyksen jälkeen kun on päässy taas kunnolla treenaamaan yms. eli en ny turhia murehtisi jos ei oo raskausdiabeteksen vaaraa(mulla ei ole ollu)...mitä sitä turhaa itteltään kieltää hyvyyksiä..raskausaika on hyvä syy syödä hyvin ja loikoilla soffalla, muuna aikana voi sitten ressata painojansa :)

  • sjisj

   Mulla putos ensin rajusti paino 5 kiloa 8 viikon aikana ja sitten pikkuhiljaa alko nouseen siinä 20viikon vaiheilla. Nyt 37 viikko menossa ja painoa lähtöpainoon tullu 6,6 kiloa, eli kaikki sitä vauvaa.. :)

  • --------------------

   Mulla oli joskus rv 14 paino tippunu 2kg oksentelujen takia.

  • Virtahepo olo...

   Mä oon vasta viikolla 10, mutta nyt jo paino noussut 2,5kg ja maha ihan turvoksissa. Samalla tavalla olen syönyt kuin ennen raskautta, eli ihan terveellisesti ja turhia mässäilemättä. Ja paino oli puolivuotta ihan samassa, paitsi nyt noussut tuon 2,5kg.

  • yksilöllistä :)

   itsellä nyt menossa rv 28 ja painoa tullut 2 kg ja normaali painoinen olin ennen raskautta. raskauden alussa voin pahoin mutta en oksennellut ja joudun syömään kahden tunnin välein vieläkin että pahoinvointi pysyy poissa. ja itse syön yöllä ainakin kerran ja silti ei ole paino noussut kuin tuon kaksi kiloa. neuvolassa vähän huomauttivat tuosta painon vähäisestä noususta, mutta vauva kuitenkin kasvaa normaalisti, kun ultralla lääkäri seurannut tuota.

   • nimetön5

    mulla tuli rv 15 mennessä jo 8kg, siis huh huh, pääsin ihan uudelle kymmenyksellekkin...hui!
    25rv:n mennessä painoa oli tullut jo15kg...
    yhteensä raskausaikana tuli 28kg
    huh huh


  • hmhmhmmm

   Joo nyt rv 16 0 ja oikein pelottaa ensi viikon neuvolakäynti kuinka paljon kiloja tullut... Kotona ei vaakaa ja eka neuvolakin oli järkytys, kun tupakoinnin lopettamisen myötä on nuo mässäilyhimot kasvaneet... Ennen raskautta oli jo varmaan himpun ylipainoa. Onneksi alkaa olla niin keväiset ilmat, että ulkoilu taas kiinnostaa :)

  • toukomami

   itelläni on paino noussu rv 15 2 mennessä 3,5 kiloo, etten mä nyt tiedä kuinka pahaks se pitäis luokitella :D

  • Mulla oli paino laskenut rv 15 kohdalla semmosen 3 kg. Rv 32 mennessä painoa on tullut lähtöpainon päälle (eli sen mitä painoin ennen raskautta) 5 kg. Ihan hyvä niin, koska mulla on raskausdiabetes ja olin lievästi ylipainoinen ennen raskautta.

   Ei tarttis kauheesti kyllä noustakaan.

   • Vauvalla painoa rv 32 jo 2088g. Eli ei ihan mini hänkään. :)


  • Susiekuuuuu

   Tänään kävin neuvolassa, aloituspainossa olen ja viikkoja nyt 14 2. Mutta mulla jokunen liikaa lähtöpainossa sekä pahoinvointia, eli ihan ok tilanne.

   Edellisestä raskaudesta nousi kaikestaan paino koko raskausaikana n. 8 kg ja synnytyksen jälkeen olin tasossa lähtöpaino -2kg.

   • Susiekuuuuu

    En siis aivan heti synnytyksestä, mutta jälkitarkastuksessa -2kg. Imetin ja maitoa todella runsaasti.


  • painoton

   ei yhtään!

  • mässäilyä tai turvot

   Tuossa vaiheessa oli -1kg, rv 20 -0 , ja synnyttäessä 7kg. Bmi 20 ennen raskautta, urheilen paljon. Ja hölkkäsin ja jumppasin/ treenasin salilla myös koko raskauden ajan.

   • haluaisin tietää

    Mielenkiinnosta kysyn, että miten sinulla onnistui imetys, kun noin hoikka olit jo ennen raskautta ja raskausaikana ei tullut yhtään ylimääräistä? Ja oliko vaikea pitää paino järkevissä lukemissa synnytyksen jälkeen, ettet laihtunut liikaa jos imetit? Itse olen kokenut aika vaikeaksi pitää painon normaalilukemissa, meinaan koko ajan laihtua, kun täysimetän. Ei siis tullut raskauden aikana paljon muuta kuin vauvan ym. paino eli ylimääräistä ei jäänyt. Ennen raskautta olin hoikka.


  • gshijudews

   Mulla kohta rv 14 ja painoa tullut 2kg lisää. Alkupaino 69 (painoindeksi 24) ja nyt siis 71. Ei mielestäni paha, ja parasta on et itellä hyvä olla. Syö ja liikkuu niin on tosi jees =)

  • Hyvät ihmiset älkää ainaskaa yrittäkö sitä painoa laskea raskauden aikana, itselläni paino oli laskenut rv 15 1 kuusi kiloa ja neuvolassa ei enää sydänääniä kuultu ja ultrassa todettiin kuolleeksi ja jouduin sen pienoisen synnyttään kuolleena, en tahallani ole laihduttanut mutta oli niin huonjo olo että ei voinut syödä kuin väkisin ja jälkikäteen harmittaa, olisin mielummin syönnyt väkisin enemmänkin jos olisin vaavin saanut pitää.. en tiedä oliko jotain tekemistä tuolla laihtumisella mutta jälkikäteen ajateltuna seki on voinut olla ainaskin yksi tekiä miksi vauva ei selvinnyt :(

   • hoitaja45

    osanottoni sillipilli, mutta huonovointisuus tai syömättömyys ei aiheuta sikiön kuolemaa joten älä syyllistä itseäsi!


   • Anonyymi
    hoitaja45 kirjoitti:

    osanottoni sillipilli, mutta huonovointisuus tai syömättömyys ei aiheuta sikiön kuolemaa joten älä syyllistä itseäsi!

    Ekan raskauden aikana 15 viikkoon mennessä oli tullut 10 kiloa ja yhteensä tulikin 22 kiloa, lähti kyllä korkojen kera, 27kg hävis johonkin muutamassa kuukaudessa.

    Tän toisen raskauden aikana, nyt 15. viikko, paino noussut tähän mennessä ehkä kilon jos sitäkään... Olen sairastanut koko alkuraskauden enkä tervettä päivää nähnyt :'( mieluummin olisin terve ja turvoksissa kuin keuhkokuumeessa ja sohvalle riutunut.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ekan raskauden aikana 15 viikkoon mennessä oli tullut 10 kiloa ja yhteensä tulikin 22 kiloa, lähti kyllä korkojen kera, 27kg hävis johonkin muutamassa kuukaudessa.

    Tän toisen raskauden aikana, nyt 15. viikko, paino noussut tähän mennessä ehkä kilon jos sitäkään... Olen sairastanut koko alkuraskauden enkä tervettä päivää nähnyt :'( mieluummin olisin terve ja turvoksissa kuin keuhkokuumeessa ja sohvalle riutunut.

    Tuo lainaus tuli tuohon jotenkin vahingossa, oli tarkoitus kommentoida yleisesti ottaen...


  • Anonyymi

   Ei ole noussut yhtään, tosin mulla on jonkun verran "aloituspainoa". Ja se on tarkoituskin että nousisi mahdollisimman vähän.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miehelle tämä

   Voi olla tosi vaikea olla normaalisti kun sinua jos joutuu katsomaan. Olet niin komea.
   Ikävä
   146
   2024
  2. Mitä ikävöimäsi sanoi sinulle viimeisen

   Kerran kun juttelitte?
   Ikävä
   63
   1528
  3. Hotelli kiannan k

   Mikä hässäkkä lienee ollut hotellilla eilen illalla.
   Suomussalmi
   30
   1476
  4. Martinan ulosanti haastatteluissa.

   Eipä ole hääppösiä tämän daamin haastattelut vaikka saa puhua siitä mitä tärkeintä,hänestä itsestään! Aika turhia nämä h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   207
   1419
  5. Jodel ei toimi

   Aina kun avaan jodelin se vaan crashaa välittömästi? Mitä voin tehä asialle?
   Viihde ja kulttuuri
   9
   1332
  6. Talouselämä: Riikka Purra väläyttää ruoan verotuksen kiristämistä tämä pataporvari ei varakkaisiin..

   ..koske vaan taviskansa maksaa aina IS - Talouselämä: Riikka Purra väläyttää ruoan verotuksen kiristämistä https://www.
   Maailman menoa
   127
   1160
  7. Salonius-Pasternakilta painava viesti Suomen reserviläisille

   Ulkopoliittisen instituutin (Upi) johtava tutkija Charly Salonius-Pasternak arvioi Ylen aamussa, että mikäli Yhdysvaltoj
   NATO
   204
   1137
  8. Näytit hyvältä

   Oot hyvännäköinen ja mukava nainen
   Ikävä
   44
   852
  9. Koulukeskus

   Mitäs ikävää koulukeskuksella tänään o sattunut kun paikalla oli lanssi ja poliiseja iltapäivällä?
   Ylitornio
   7
   843
  10. Pressa ehdokas Urpilainen väsähtäneenä ja tylsänä mtv3 aamu-tv

   Ei kyllä vakuuttanut miltään osalta. Innokkuus selvästi puuttuu tehtävään, mutta puolueen piti saada oma ehdokas väkisis
   Maailman menoa
   59
   797
  Aihe