uhkapeli ja

koraani

Koraani 2:216

Tässä jakeessa mainitaan, että uhkapeli on iso synti.

Miksi Islam on kieltänyt uhkapelin

Jumala on luonut ihmiset yhteisölliseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että ihminen ei voi yksinään selvitä. Kukaan ei väitä tätä vastaan, koska historiaa tutkittaessa näemme, että ihmiset ovat alusta alkaen asuneet yhteisöissä. Esimerkiksi muinaiset kalastaja veivät saaliinsa muille henkilöille saadakseen näiltä vastineeksi jonkin itse tarvitsemansa asian tai esineen. Ajan myötä näkyy selvemmin että ihmiset tarvitsevat toisiaan selvitäkseen. Nykypäivänä joku osaa korjata tietokoneita ja toinen autoja – kolmas taas osaa tehdä sähköasennuksia. Tästä voimme vetää johtopäätöksen, että jokaisen pitäisi tehdä työtä ja siltä pohjalta päästä eteen päin elämässään. Täten Islam arvostaa työn tekoa enemmän kuin mikään toinen teologia: ihmiset tyydyttävät omat tarpeensa ja yhteiskunnan tarpeet työskentelemällä. On jopa hadith siitä, kuinka Profeetta (SAAS) on kumartanut ja suudellut työmiehen kättä. Voimme kuvitella, mitä hän (SAAS) Jumalan korkeimpana Lähettiläänä on halunnut tällä tapauksella korostaa. Normaalissa tilanteessa ainut tapa saada elanto on työn tekeminen. On totta, että jotkut eivät pysty tähän vammasta tai sairaudesta johtuen. Islamilainen valtio elättää nämä henkilö.

Tässä ei haluta väittää, että ihmiskunnan alusta asti ihmiset olisivat työskennelleet saadakseen rahaa ja käyttäneet rahaa vaihdon välineenä. Kaikki tiedämme että noihin aikoihin ihmiset elivät vaihtotaloudessa. Tästä lyhyestä alustuksesta selviää, että uhkapeli rikkoo yhtä Islamin ja ihmiskunnan pääperiaatetta: työn tekoa. Voimme kuvitella, jos noppaa heittämällä hävitään tai voitetaan 100 000 euroa, tämä raha ei ole ansaittua, koska sitä ei ole saatu työtä tekemällä. Uhkapeli on ongelma sekä yksilön että yhteiskunnan näkökulmasta. Olen henkilökohtaisesti nähnyt kuinka henkilö, joka on hävinnyt parissa minuutissa uskomattoman summan rahaa, on joutunut mielenterveydellisistä syistä sairaalahoitoon. Toisaalta ne jotka parissa minuutissa voittavat suuren summan rahaa, käyttävät ja tuhlaavat rahan huonoihin tarkoituksiin, koska eivät ole ansainneet sitä omalla työnteollaan.

Lisäksi Koraani opettaa meille, että alkoholi ja uhkapeli lisäävät vihaa ihmisten välillä. Tämä on selvää: henkilö joka on hankkinut itselleen kodin kymmenien vuosien työllä ja häviää sen minuutissa, tietenkin vihaa henkilöä joka hänet voitti ja vei näin hänen kotinsa. Olemme myös kuulleet näiden pelien harrastajista, kuinka he ovat raivoissaan ottaneet aseen tai veitsen käteensä ja tappaneet hävittyään. Uhkapelillä on paljon muitakin seurauksia, joista voisi kirjoittaa erillisen artikkelin. Korostan vielä, että Kuudes Shiia Imaami (RA) sanoi, että henkilö joka pystyy työskentelmään, mutta ei tee työtä, ei kuulu meidän ryhmäämme.

Kysymys: Onko sillä eroa harrastaako uhkapeliä kymmenellä tai sadalla eurolla?

Toin esille, kuinka Islamin periaate on että raha ansaitaan työnteolla. Kysymys ei ole rahan määrästä – kaikki uhkapeli on kielletty. Jumala tietää, että joskus saamme lukea, kuinka joku laittaa oman vaimonsa panokseksi uhkapeliin.

Kysymys: Voiko uhkapeliä harjoittaa harrastuksena?

Islam ei kiellä harrastuksia – päin vastoin jotkin harrastukset ovat suositeltavia. Mutta uhkapeli ei voi olla harrastus, koska sillä haittavaikutuksia sekä yksilöön että yhteiskunnalle. Voiko esimerkiksi tappamista harjoittaa harrastuksena?

Kysymys: Uhkapelien voitosta sijoitetaan paljon hyväntekeväisyyteen yms. Mitä pahaa tässä on?

Hyväntekeväisyys on kunnioitettavaa, mikäli menetelmä jolla varat on hankittu, on myös kunniallinen. Eräs henkilö meni Kuudes Imaamin (RA) luokse ja ilmoitti, että joku oli varastanut leipää ja jakoi sitä köyhille. Imaami (RA) vastasi että hän syyllistyy suureen syntiin, joka on varastaminen, mutta auttaa toisia ihmisiä, mikä on suositeltavaa. Lisäksi noiden ihmisten rukoukset leivän antajan puolesta, menevät leivän oikean omistajan hyväksi – ei varkaan hyväksi. Tämä on selitys osaan pitkästä hadithista. Tällä haluan korostaa, että suositeltavaa tekoa ei tehdä väärällä menetelmällä. Lisäksi Jumala on kieltänyt uhkapelin, jolloin voitoilla ei ole Jumalan siunausta. Siksi sen käyttäminen ja kuluttaminenkin tapahtuu joskus väärillä tavoilla.

Kysymys: Miksi jotkut eivät ymmärrä että uhkapeli on väärin?

Lapsi on syntyessään uskonnosta tai kulttuurista tai syntymäpaikasta riippumatta täysin puhdas ihminen. Ajan myötä isä, äiti, sukulaiset, naapurit ja yhteiskunta antavat tälle lapselle tietoa elämää varten. Tietenkin, jos häntä kasvatetaan väärin, hänestä pahat asiat näyttävät hyviltä ja hyvät pahoilta. Olen itse nähnyt vanhempia, jotka ovat antaneet pienelle lapselleen maistettavaksi olutta tai vanhempia jotka ovat antaneet lapselleen markan uhkapeliä varten, jotta lapsi voisi koittaa onneaan. Jos lasta kehotetaan pelaamaan ja kokeilemaan onneaan, tällä tavalla kasvatettu lapsi ei myöhemmin vanhempanakaan huomaa, että tämä on väärä tapa. Siksi tämä lapsi kasvaessaan ei huomaa, että elanto voi tulla työllä ansaitsemalla.


http://suomenshiiamuslimit.org/phpBB2/viewtopic.php?t=5138

3

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muslimforlife

      Niin on uhkapeli on haram.

    • quranshittiä

      Seuraavassa verrataan Muhammedin ja Jeesuksen elämänvaiheita.

      Muhammedin syntymään ei liity ihmeitä. Jeesuksen syntymä oli ihme, Hän syntyi neitseestä, Suura 3:41 - 46; 66:12.

      Ensimmäisten ilmestysten jälkeen Muhammed oli niin ahdistunut, että harkitsi itsemurhaa. Jeesus oli varma asemastaan jo lapsena, Luuk. 2:49.

      Jeesus ei langennut sielunvihollisen kiusauksiin erämaassa. Muhammed sanoo Koraanissa langenneensa paholaisen kiusaukseen kirjoittamalla ns. ”saatanalliset säkeet”, joissa Muhammed hyväksyy kaksi epäjumalaa, Suura 53:19 – 22; 22:52 - 53.

      Jeesus ei ollut avioliitossa. Muhammedilla oli kuusi yhtäaikaista vaimoa, joista nuorin, Aisha, oli vain 9-vuotias. Muhammed avioitui myös oman adoptiopoikansa vaimon, Zainabin, kanssa vielä adoptiopojan eläessä. Kaiken kaikkiaan Muhammedilla oli 12 vaimoa elämänsä aikana.

      Jeesus ei tehnyt syntiä, Suura 3:35. Muhammed joutui pyytämään syntejään anteeksi kuten muutkin ihmiset, Suura 40:55.

      Jeesus vei sanomaansa eteenpäin parantamalla sairaita, herättämällä kuolleita ja saarnaamalla sanaa. Muhammed keskittyi myös toimintansa alkupuolella julistamiseen, mutta hänen toiminnassaan tapahtui jyrkkä muutos hänen muutettuaan 622 jKr Mekasta Medinnaan, hidzra. Muuton jälkeen Muhammed alkoi joukkoineen käyttää miekkaa ja väkivaltaa sanomansa levittämiseen. Muhammed ei parantanut yhtään sairasta eikä herättänyt ketään kuolleista.

      Jeesuksen ja Muhammedin suhde väkivaltaan oli hyvin erilainen. Jeesus käski rakastamaan lähimmäisiään ja jopa vihollisiaan. Muhammed käski tuhoamaan viholliset ja antoi seuraajilleen vallan käydä sotia tehdäkseen kansakuntia islamille alamaiseksi. Jeesus antoi seuraajilleen vallan julistaa evankeliumia ja parantaa sairaita. Jeesus kielsi seuraajiltaan väkivallan käytön sanoman julistuksessa.

      Jeesuksen ensimmäiset seuraajat julistivat Jeesuksen sanomaa ja elivät usein vainottuina. Muutos kristinuskossa tapahtui kun kristillisyys muuttui valtion uskonnoksi 400 jKr. Tämän jälkeen vallanpitäjät alkoivat käyttää enemmän tai vähemmän kristinuskoa valtansa välineenä. Ensimmäisen 400 vuoden aikana (600 - 1000 jKr.) Muhammedin seuraajat olivat valloittaneet islamille sodalla Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja osan Etelä-Eurooppaa.

      Muhammed ei ole luvannut seuraajilleen pelastusvarmuutta. Muhammed oli hadithien mukaan epävarma myös omasta paikastaan paratiisissa. Islamin mukaan ainoastaan kuolema jihadissa eli ”pyhässä sodassa” tuo muslimille pelastusvarmuuden. Jeesus lupasi iankaikkisen elämän jokaiselle joka uskoo Häneen.

      Kumpi näistä henkilöistä mielestäsi kykenee varmemmin näyttämään tien iankaikkiseen elämään?

    • Muslimforlife

      Uhkapeli on haram, mutta viattomien kivittäminen ja päiden katkominen on Allahille kunniaa ja alistumista osoittava teko.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe