Kokemuksia triopseista

triops

Onko kellään kokemuksia triopsien kasvatuksesta? Ostettiin tänään niitä ja nyt mielenkiinnolla etsitään ohjeita ja kokemuksia niistä.

13

2971

  Vastaukset

   • Uudesta yrityksestä on poikinu 5kpl triopseja. Tosin eilisillan jälkeen oon onnistunu bongaamaan vaan neljä. Toivottavasti ne kasvavat isoiksi ja munivat. Kivoja otuksia. (Laitoin lehtimurskan suoraan astiaan ja siksi onkin vaikeaa toi etsiskely toisinaan, kun sulautuvat niin hyvin keltaisiin koivunlehtiin.)
    Akvaariokin on vieressä kypsymässä ja siitä kysyisinkin vinkkejä kasvattajilta. Lämpötilaa on vaikea saada yli 22, kun huoneen lämpötila on vaan 20 ja sieltähän se ilma tulee akvaarioon. En viittis alkaa koko huonetta lämmittää, enkä toisaalta sijoittaa lämmittimiinkään. Pelkkä lamppu ei riitä n.15litran lämmittämiseen. Vielä tässä on reilu viikko aikaa ihmetellä. Triopsit ovat tänään 4 päiväisiä. Mitä tahansa voi siis vielä tapahtua. Toivottavasti ees osa elossaolevista ois naaraita. :-)


   • Naanukka kirjoitti:

    Uudesta yrityksestä on poikinu 5kpl triopseja. Tosin eilisillan jälkeen oon onnistunu bongaamaan vaan neljä. Toivottavasti ne kasvavat isoiksi ja munivat. Kivoja otuksia. (Laitoin lehtimurskan suoraan astiaan ja siksi onkin vaikeaa toi etsiskely toisinaan, kun sulautuvat niin hyvin keltaisiin koivunlehtiin.)
    Akvaariokin on vieressä kypsymässä ja siitä kysyisinkin vinkkejä kasvattajilta. Lämpötilaa on vaikea saada yli 22, kun huoneen lämpötila on vaan 20 ja sieltähän se ilma tulee akvaarioon. En viittis alkaa koko huonetta lämmittää, enkä toisaalta sijoittaa lämmittimiinkään. Pelkkä lamppu ei riitä n.15litran lämmittämiseen. Vielä tässä on reilu viikko aikaa ihmetellä. Triopsit ovat tänään 4 päiväisiä. Mitä tahansa voi siis vielä tapahtua. Toivottavasti ees osa elossaolevista ois naaraita. :-)

    Moi, kiva juttu että uusi yritys onnistui noin hyvin. Laita lasilevy tai läpinäkyvä muovi kanneksi akvaarioon niin ihan varmasti lämpenee 60 watin lampulla riittävästi. Voi olla että liikaakin. Kun sammutat lampun yöksi, vesi viilenee vähän ja triopsit tykkäävät vuorokautisista lämpötilan vaihteluista, on luonnollisempaa.

    Viidestä triopsista varmaan ainakin 4 on naaraita. Nykyisessä 20 triopsin pesueessa mulla on muistaakseni kolme urosta.


  • Rupesin tuossa miettimään saako Suomeen tuoda ilman erillisiä selvittelyjä triopseja. Jos tilaan netistä niin onko riski, että jäävät tulliin?

   • Ainakaan EU:n sisältä tuotaessa ei ole ongelmaa.

    Ja luulen ettei triopsin munia katsota eläimiksi noin tuontisäännösmielessä. Säännöksissä käsitellään elävien eläinten tuontia, ja munien kohdalla taas mainitaan elintarvikkeeksi käyvät munat tai uhanalaisten lajien munat, mitä nuo eivät kumpaakaan ole.

    En oli laki- tai tullimääräysasiantuntija, joten jos asia oikeasti askarruttaa, kannattaa kysyä tullin asiakaspalvelusta.


  • ostin puljusta triops paketin..innolla seurailin kuoriutuuko mitään..no, kyllä vain!ne olivat jotain puoli milliä pitkiä, just ja just erotti taskulampulla, kun ne liikkui..meni viikko kuoriutumisesta ja löysin yhden puolisenttisen!sepä sitten kasvoikin sellaista vauhtia, että oli vissiin nälkä koko ajan, koska muut ei kerenny kasvaa isommiksi kun "mystisesti" katosivat..nyt siellä on se yksi otus joka jatkuvasti kaivelee ympäristöä etsien lisää ruokaa..syö paljon enemmän kun mitä ohjeissa sanottiin..mutta hauska kaveri vaikka onkin vain se yksi..ehkä ensi kerralla olisi edes kaksi :) kokeilun arvoinen otus se kyllä on..

   • Ne pienetkään ei välttämättä ole kadonneet, vaan voivat lymytä ruokapussin alla, jos sulla sellainen vielä purkissa on.

    Anna vaan kunnolla ruokaa, hienonnettu kalanruoka käy hyvin, sentin mittaiselle voi jo antaa porkkanaraastetta ja ihan pieniä jauhelihanokareita.

    Parin viikon ikäisinä se alkaa munia pohjahiekkaan, ja sitten aikanaan kun kuivatat hiekan on sinulla munia riittämiin seuraavia kertoja varten :)


  • Mä saan ehkä triopseja mut semmonen juttu et kun ne laittaa aluks 1 litran astiaan nii kuin pian laitan ne isompaan 21 litran astiaan????

  • Minullakin on ollut kokemusta nuista ihanista pikku uiskentelijoista! :) Oli tosi mukavia otuksia, varsinkin pikkusina 1-7pv ikäisinä. :)

   • sitten kun ne on pari senttisii


  • Mun triopsit ei kuoriudu :(

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   248
   10467
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   5478
  3. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   187
   5368
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   4601
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   103
   3231