MAITOPROTEIINIALLERGIA?

äiti 82

eli tuttavallani on maitoproteiiniallergia...eli mitä se tarkoittaa? Käykö hylamaidosta valmistetut tuotteet vai täytyykö kaikki tuotteet tehdä veteen? Jos täytyy tehdä veteen, niin kertokaapa hyviä kahvikakkureseptejä!

5

9250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kahvikakut

      Maitoproteiiniallergia tarkoittaa sitä, että mikään maitovalmiste ei käy, ei siis hyla tai laktoositon. Eikä myöskään mikään tuote, joka sisältää maitoproteiinia, olkoonpa se sitten makkarassa tai laktoosittomassa leivonnaisessa tai einestuotteessa.

      Jos sinulla on ennestään kahvikakkureseptejä, niin ei syytä huoleen, jos ainoa rajoittava tekijä on maitoproteiini. Mikäli reseptissäsi on esim. kermaa tai maitoa, vaihdat sen vain maidottomaan nestemäiseen eli vaikkapa omena-, ananas- tai appelsiinimehuun tai miksei myös kahviin, jos kyseessä on kahvikakku. Mikäli reseptissä on maitotuotteita kiinteämmässä muodossa, kuten rahkana tai kermaviilinä, vaihdat sen vain esim. maustamattomaan soijajogurttiin tai kaurajogurttiin. Ja muista, että leivonnassa käytät laktoositonta leivontamargariinia, huom. joissakin laktoosittomissa rasiamargariineissa saattaa olla maitoproteiinia, joten ainesosat kannattaa aina lukea läpi, niin vältyy oireilta.

      • äiti 82

        millä voisi korvata täytekakun päällä käytetyn kerman? onko niitä olemassa maidottomia vai pitääkö kakku koristella jollain muulla tuotteella?


      • maidottomat kahvikakut
        äiti 82 kirjoitti:

        millä voisi korvata täytekakun päällä käytetyn kerman? onko niitä olemassa maidottomia vai pitääkö kakku koristella jollain muulla tuotteella?

        Kerma kannattaa ehkä korvata jollain muulla tuotteella. Soijakermaa on kyllä olemassa, mutta se ei vaahtoudu yhtä kauniisti kuin oikea kerma. Kauravalmisteissa on kaurasta tehty vaniljakastike, jota voi tietysti kokeilla, mutta maku on aika äitelä. Markkinoilla on kahden valmistajan kaurasta tehty vaniljakastike, joista toinen on kesympi maultaan.

        Itse olen tehnyt kakkukoristeet hyytelösokerikuorrutuksen ja marjojen tai hedelmien avulla - saa tosi näyttäviä luomuksia.
        Olen myös tehnyt sitä voivaniljakreemiä seuraavalla ohjeella:
        1 1/2 dl vettä tai vaaleaa mehua
        1 rkl perunajauhoja
        2 rkl sokeria
        1 tl vanilliinisokeria
        100 g laktoositonta margariinia

        Valmista kiisseli mittaamalla kylmä neste, perunajauho ja sokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee. Jäähdytä ja lisää vanilliinisokeri. Vaahdota margariini kulhossa ja lisää jäähtynyt kiisseli pieninä erinä sähkövatkaimella hyvin vatkaten vaahdotetun margariinin joukkoon. Tätä kreemiä voi sitten vaikka pursottaa kakun reunoille.

        Tässä vielä yksi kuorrutus vaihtoehto, joka on meidän perheen suosikki:
        100 g laktoositonta margariinia
        3 rkl kaakaota ( aitoa!)
        1/2 pkt (250 g) tomusokeria
        2 tl vanilliinisokeria
        1/2 dl vahvaa kahvia

        Sulata margariini kattilassa. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle aloittaen kakun keskeltä, näin se valuu kauniisti reunoille. Anna jähmettyä ennen kakun leikkaamista.


      • nyt vielä
        maidottomat kahvikakut kirjoitti:

        Kerma kannattaa ehkä korvata jollain muulla tuotteella. Soijakermaa on kyllä olemassa, mutta se ei vaahtoudu yhtä kauniisti kuin oikea kerma. Kauravalmisteissa on kaurasta tehty vaniljakastike, jota voi tietysti kokeilla, mutta maku on aika äitelä. Markkinoilla on kahden valmistajan kaurasta tehty vaniljakastike, joista toinen on kesympi maultaan.

        Itse olen tehnyt kakkukoristeet hyytelösokerikuorrutuksen ja marjojen tai hedelmien avulla - saa tosi näyttäviä luomuksia.
        Olen myös tehnyt sitä voivaniljakreemiä seuraavalla ohjeella:
        1 1/2 dl vettä tai vaaleaa mehua
        1 rkl perunajauhoja
        2 rkl sokeria
        1 tl vanilliinisokeria
        100 g laktoositonta margariinia

        Valmista kiisseli mittaamalla kylmä neste, perunajauho ja sokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee. Jäähdytä ja lisää vanilliinisokeri. Vaahdota margariini kulhossa ja lisää jäähtynyt kiisseli pieninä erinä sähkövatkaimella hyvin vatkaten vaahdotetun margariinin joukkoon. Tätä kreemiä voi sitten vaikka pursottaa kakun reunoille.

        Tässä vielä yksi kuorrutus vaihtoehto, joka on meidän perheen suosikki:
        100 g laktoositonta margariinia
        3 rkl kaakaota ( aitoa!)
        1/2 pkt (250 g) tomusokeria
        2 tl vanilliinisokeria
        1/2 dl vahvaa kahvia

        Sulata margariini kattilassa. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle aloittaen kakun keskeltä, näin se valuu kauniisti reunoille. Anna jähmettyä ennen kakun leikkaamista.

        Henkilö, joka on allerginen maidon proteiinille, ei voi syödä mitään tuotetta, joka sisältää maidon osia (esim. mainittu laktoositon voi/margariini sisältää taatusti maitoa)

        Eli jos tuoteselosteessa lukee hera, kaseiini tai maitoproteiini, tuote ei sovi maitoproteiiniallergiselle.

        Ja vielä: laktoositon tarkoittaa, että tuote ei sisällä maitosokeria. Sokeri ja proteiini ovat kaksi eri asiaa.


      • Kiiki74
        nyt vielä kirjoitti:

        Henkilö, joka on allerginen maidon proteiinille, ei voi syödä mitään tuotetta, joka sisältää maidon osia (esim. mainittu laktoositon voi/margariini sisältää taatusti maitoa)

        Eli jos tuoteselosteessa lukee hera, kaseiini tai maitoproteiini, tuote ei sovi maitoproteiiniallergiselle.

        Ja vielä: laktoositon tarkoittaa, että tuote ei sisällä maitosokeria. Sokeri ja proteiini ovat kaksi eri asiaa.

        Monissa tuotteissa lukee laktoositon, mutta itse näin maitoproteiiniallergisena kun olen niitä tavannut, niin osa on tosiaan jopa maidottomia. Valmistaja ei ole vielä käsittänyt laktoosittoman / maidottoman tekstien eroavaisuutta ja myyntikikkaa. Maidoton on siis maitoproteiiniallergikko, laktoositon on maitosokeriallergikko ja niin edelleen. Ja laktoosittomat margariinit eivät periaatteessa käy. Suhde on vain siinä, että tuotteeseen kokonaisuutena arvostellen saattaa tulla vain vähäinen määrä tätä laktoositonta margariinia eikä se välttämättä aiheuta oireita. Mutta monelle maitoproteiini allergikolle aiheuttaa laktoositon maitojuoma oireita. Että kannattaa varmistaa siltä allergiselta itseltään, jos hänelle jotain tekee, että passaako tämä. Äitini sortuu vielä vuosienkin jälkeen aina näihin samoihin ongelmiin ja sitten minä istun vessassa, kun muut pitää hauskaa. :-(


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jäätävä epävarmuus

      Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko
      Ikävä
      85
      1997
    2. Ainakin hän on elossa

      ehdin jo huolestua.
      Ikävä
      43
      1580
    3. Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!

      Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!
      Haapavesi
      62
      1281
    4. Hyvää yötä, olen rakastunut suhun

      Sanon tämän kyllä vielä sulle henkilökohtaisestikin. 😘
      Ikävä
      74
      1128
    5. Mitä hellittelynimiä

      Sinulla on kaivatustasi?
      Ikävä
      76
      1110
    6. Pitsaa selliiä

      Onko uudet pitsat hyviä, kannatteooko käyvä vai suosiollako pittää hilipasta sotkamoon
      Kuhmo
      26
      1054
    7. Mitä meille oikein

      Tapahtuu vai tapahtuuko mitään?
      Ikävä
      59
      1021
    8. Tiedätkö et olet

      Ärsyttävän hyvännäköinen.
      Ikävä
      35
      987
    9. Olet vain kiltimpi

      Ja rauhallisempi ja rakastavampi. Se vetoaa
      Ikävä
      37
      883
    10. Teki mieli

      Huutaa meidän nimet tänne, niin ei jäisi epäselvyyttä. Ikävä sinua urpo.
      Ikävä
      39
      834
    Aihe