Voiko huonekasveja...

Mimosa.x

Voiko huonekasveja pitää akvaariossa, ja jos niin mitä ? Kaverillani on jättimäinen akvaario, jossa kuulemma nyt kasvaa myös kultaköynnös ! Hän on sen laittanut jotenkin siihen pinnalle, niin että kasvattaa juuret akvaarioon. Eli kasvien vesiviljelyä akvaariossa !
Onko muilla jotain kokemuksia ?

4

728

  Vastaukset

  • Voi, juurikin juuret veteen.
   Ei siis upoteta pohjalle saakka.

   Täällä linkkejä ja keskusteluja;
   http://www.aqua-web.org/forum/viewtopic.php?t=67853&highlight=huonekasvit*
   http://sv.aqua-web.org/viherkasvit.html
   http://www.aqua-web.org/forum/viewtopic.php?t=72482&highlight=huonekasvit*

   Itseltäni löytyy kultaköynnöstä, aasinkorvaa, vesifiikusta ja hopeaköynnöstä akvaarion pinnalta. Kauniilta näyttää ja ne imevät liikoja ravinteita pois altaasta. Myös viirivehka, juorut, rönsylilja ja suikeroalpi käyvät kasvatettavaksi juuret vedessä.

   • Kiitos, perehdyn antamiisi linkkeihin kunhan kerkiän. Miten kasvien valontarve sulla: onko sulla akvaariolamput ylempänä, tai saako kasvit valoa riittävästi sulla ikkunasta, vai onko niitävarten oma kasvilamppu ?


   • Harmi, mikään noista linkeistä ei auennut ainakaan mun koneella.
    Multa löytyykin noista hopea- ja kultaköynnöstä, juorua, rönsyliljaa, ja pihalta suikeroalpia. Ehkä myös herttaköynnösvehka käy..Täytyypä kokeilla.


   • Mimosa.x kirjoitti:

    Kiitos, perehdyn antamiisi linkkeihin kunhan kerkiän. Miten kasvien valontarve sulla: onko sulla akvaariolamput ylempänä, tai saako kasvit valoa riittävästi sulla ikkunasta, vai onko niitävarten oma kasvilamppu ?

    Outoa, kyllä IE:llä ainakin aukeaa hyvin.
    Kokeile uusiksi?

    Itselläni on monimetallit katosta roikkuvana vajaan puolenmetrin korkeudella, hyvin saavat valoa niin viher- kuin vesiakasvitkin. Loisteputkivalo tuskin antaa kasveille tarvittavaa valoa, varsinkaan talvella, joten suosittelen lisävalon laittamista.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut