Onko karting vaarallista

käykö sennat

Ollaan muutama kerta oltu katsomassa nuorten ajamista karting autolla. Se näyttää aika vaaralliselta puuhalta. Onko sattunut vakavia loukkaantumisia tai jopa kuolemantapauksia???
Luulisi sen auton keikkaavan ympäri kun niin kovaa ajetaan kurviin. Voiko niin käydä ja jos voi, niin miten käy kuskin ja niskanikamien tai muiden nikamien???

11

5872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tapauksen minä

      olen kuullut että jollain kuskilla (tuolla jossain historiassa) on mennyt penkin tuet penkistä läpi ja suoraan keuhkoihin.

      Muita kuolemaan johtavia tapaksua ei ainakaan minulla ole tiedossa.

      Mutta jos verrataan esim karting vastaan sähly, jalkapallo tai jääkiekko niin luokkaantumiset on kartingissa aivan eri luokkaa kuin noissa muissa.
      Joten kartingin luokkaantumis riski on todella pieni.

      Minä olen itse ajanut nyt viisi vuotta (vasta) ja minulle ei ole itselleni koskaan sattunut mitään.

      • nopudatetaan sääntöjä

        Kuolemantapaus oli jollain vuokra-autolla ja tapaus oli sellainen että kaveri oli jotain firman kisoja varten harjoitellut. Tilastoissa ei ainakaan näy että suomessa olisi yksikään aktiiviharrastaja kuollut. Kaikenkaikkiaan maailmassa on kuollut 37 kartingkuljettajaa. Kuolemaan johtaneista syistä merkittävintä on ilmeisesti se että onnettomuudet ovat sattuneet radoilla jollaisia suomessa AKK ei hyväksyisi. Viimeksi pohjoismaissa on Islannissa sattunut kuoleman tapaus vuonna 2001 Brynjar Örn Hlíðberg harjoitteli Sauðárkrókurin lentokentän radalla ja auto ilmeisesti rengaskosketuksesta johtuen heitti voltin. Ensimmäinen kartingkuolemantapaus on kirjattu vuonna 1964 jolloin Earl Ford kuoli sydänkohtaukseen westwoodin radalla. Kuljettajan ikä oli 53. Noista penkin tuista sen verran että se kuolema penkin tuilla taitaa olla myytti. Akk näyttää toimivan ennenkuin tapahtuu mitään ja vaadittiin sitten ne isot lätkät sinne penkin tukien taakse. Yleensä vaan ajatellaan että jotain tarvitsee tapahtua ennenkuin mitään tapahtuu, kuten muissa hallinnollisissa asioissa.


    • holtittomalle

      Kysymys on aiheellinen, lajissa on vaaransa.
      Oheessa näkemystä asiaan.

      Esim kotiemme keittiöt ovat erittäin vaarallisia paikkoja(tilastot): on veitsiä, laitteita jne. Turvallisuus siis riippuu etupäässä siitä, miten henkilö toimii ja miten hän itse arvostaa ja ylläpitää turvallisuutta.

      Lajissamme turvallisuus on kaikkien yhteinen huoli. Jokaisen kilpailun ohjaajakokouksessa kerrataan turvajärjestelyt ja esitellään paikalla olevat ambulanssit, ensiapuhlöt jne.
      Useimmat toimihenkilöt (sekä huoltajat) pystyvät myös puuttumaan turvallisuuspuutteisiin niitä havaitessaan.

      Kilpailua edeltävässä katsastustarkastuksessa tutkitaan kaikki auton turvallisuuteen vaikuttavat laitteet(ohjaus, runko,jarru, penkki), sekä myös kuljettajan varusteet. Kilpailun aikana vaaralliseksi tai turvattomaksi muuttunut kilpuri otetaan välittömästi ns. teknisellä lipulla pois kilpailusta.

      Näistä selkeistä järjestelyistä huolimatta, suurin vastuu turvallisuudesta jää huoltajille. Heidän tulee ymmärtää oikein vastuunsa lasten kasvattajina ja tehdä myös käytännössä parhaansa turvallisuuden ylläpitämisessä. Tämä tarkoittaa turhien riskien välttämistä ja rehtiä kilpailua. FK ja UA kerhot tekevätkin siksi paljon kasvatus ja ohjaustyötä lasten ja näiden huoltajien kanssa. Kyse on siten vastuullisesta nuorisotyöstä karting-kerhojen yms tiloissa.

      Kartingia harrastetaan Suomessa vain FK/UA-kerhojen hallitsemilla ja AKK:n tarkastamilla radoilla(käyttölupa), joissa ei siten sallita mitään vakavia puutteita ratojen tai tapahtumien turvajärjestelyissä. Sama vaatimus koskee myös kaikkien toimihenkilöiden, huoltajien sekä kilpailijoiden toimintaa; väärinkäytöksiä ja piittaamattomuuta ei sallita.

      Näiden järjestelyjen ja myös asiansa oikein ymmärtävien vanhempien avulla, lajin harrastamisesta on saatu varsin turvallista, joka voidaan osoittaa esim vakuutusyhtiöiden tilastojenkin avulla; tapaturmia ja vahinkoja tapahtuu varsin harvoin.

      Olennaista tälle lajille on siis harrastaa ja toimia vain omien taitojensa sallimissa rajoissa, sekä kunnioittaa myös rehdisti aina kaikkia kilpatovereitaan.

      • Oikea sana

        ..on oikea sana kuvaamaan sitä tilannetta, joka näkyy usein 4...6 vuotiaiden ensimmäisillä ajokerroilla. Olen seurannut asiaa radalla, jossa käy paljon aloittelijoita. Täysin kokematon pieni lapsi vetää 100%:sti liian kovaa, ja meno on tosi holtitonta ja poukkoilevaa. Mutta mitä tekee silloin isä yleensä? Ottaa kännykästä kellon esille, ottaa aikoja ja kehuu, että toista kertaa ollaan ajamassa ja menee jo näin kovaa!! Samalla katsotaa säälivästi niitä lapsia, jotka ajavat hiljaa ja ovat tämän tulevan mestarin tulppana joka toisella kierroksella. Väkisinkin niihin hitaisiin pitää ohitettaessa vähän osua, ja isänkin mielestä se on ihan oikein.


      • ulkomailla käynyt

        Miksei Suomessa ole käytössä puskureita suojaamaan rengaskosketuksilta. Ainakin pienemmille kuskeille se voisi olla tarpeen.
        Olemmeko takapajula tässä asiassa?


      • senkun kasvaa
        ulkomailla käynyt kirjoitti:

        Miksei Suomessa ole käytössä puskureita suojaamaan rengaskosketuksilta. Ainakin pienemmille kuskeille se voisi olla tarpeen.
        Olemmeko takapajula tässä asiassa?

        jos käytetään ns. takapuskureita. Koska siihen on niin tajuttoman hyvä pökkiä kun ei ole vaaraa että nousee toisen auton päälle.

        Näinhän kävi FA:n SM-kisoissa.

        Voin vain sanoa takapuskureista että ne on ihan pimee keksintö.


    • raket pilot

      youtubessa on video jossa lapsi kuoli kolarissa milewaukissa

    • Anonyymi

      Totta kai se on vaarallista. Ällöttää kun isät istuttaa kakaransa jo 5-vuotiaana autoon, joku naurettava F1 mielessään. Uhraavat näin lapsensa jollekin täysin epärealistiselle haaveelleen. Vanhempiensa tekosia nämä kaikki Mikat ja Kimit on. Yäk!

      • Anonyymi

        Mitä vit… ”joku naurettava F1”. Ja että ”uhraavat lapsensa”. Jos lapsi ei saa tehdä mitään tai jos vanhemmat eivät ruoki lapsiensa unelmia niin ei lapsista kyllä mitään tulekkaan! Itse olet vissiin niitä tyyppejä jotka eivät anna lastensa edes 10metriä kävellä ilman että pitää kädestäkiinni


    • Anonyymi

      http://www.trofeomargutti.com/?p=4737

      The first edition of the Andrea Margutti Trophy was held back in 1990, following the tragic passing of Andrea Margutti, a young karting rising star that passed away at 14 years of age in an incident at the Trofeo delle Industrie in Parma.

    • Anonyymi

      Ite kaadoin karting auton kisoissa eikä käyny muuta ku käsi murtu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe