Kyläilystä

Eläinperheeseen

Nykyään monessa perheessä on lemmikkieläimiä esim. kissoja ja koiria. Jos on allerginen näille, niin kyläilyt on pakko tälläisiin perheisiin unohtaa. Ei todellakaan auta, että Musti ja Mirri viedään kyläilyn ajaksi ulos liekaan, sillä eläinpölyä leijailee asunnossa siinä määrin, että oireita tulee. Tätä eivät aina ei-allergiset ihmiset ymmärrä. Tämä ei ole ilkeyttä vaan allergiaa !

4

341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allergiset/astmaattiset lapset

      Emme voi käydä monellakaan sukulaisella ja anoppikin pitää meitä hankalina, vaikka lapsilla babyhalerilla astmalääkettä...

    • kissanomistajat

      Onhan se ihan luonnollista ja hyväksyttävää ettet voi tulla meille kun meillä on eläimiä. Ok juttu pitäisi olla.

      Se mikä ilmiöstä tekee ERÄIDEN kohdalla inhottavan, on joiden kin "valikoiva allergia"! Esim. yksi kaverini ei voi tulla meille hänen kissa-allergiansa takia. Kuitenkin hän voi kyläillä eräällä toisella ihmisellä jolla on myös kisuliini.... tämä mun kaveri ei tiedä että tunnen tämän toisenkin kissa-ihmisen, jolla siis tämä kaiffari kyläilee eikä oireita tule!

      • On allerginen

        Kissalle olipa se kissa sitten Kuusamossa tai Espoossa. Kissa kuin kissa rotuun katsomatta. Allergia on ja pysyy !


      • Ronja9

        Itse olen tuollainen kaveri, joka toisen luona voi olla, mutta toisen luona ei. Eikä kyse ole mistään psyykkisesti valikoivasta allergiasta, vaan ihan oikeista olosuhteista johtuva ero:

        Mieheni hyvä ystävä elää poikamiehenä asunnossaan kahden kissan kanssa.Tähän asuntoon en pysty astumaan edes sisään, jo ovella alkaa aivastussarja, josta ei tahdo tulla loppua ja hengenahdistus tulee ennen kuin olen riisunut ulkovaatteet. Vierailut eivät yksinkertaisesti onnistu ollenkaan.

        Toinen kissapaikka on kaveripariskunta, joilla myös on kaksi kissaa. Tässä asunnossa voin oleskella tunteja ilman oireita.

        a) Eri kissarotujen välillä on eroja, toisista kissoista lähtee enemmän hilsettä kuin toisista. Mitä enemmän hilsettä, sitä voimakkaammat ja nopeammat oireet.

        b) Toinen ero on asuntojen puhtaudessa. Enkä tarkoita tällä mitään sotkuinen/siisti tai likainen/puhdas vastakohtia, asunto voi olla siisti ja puhdas, muttei riittävän siisti ja puhdas allergiselle.

        Esimerkkini ensimmäinen, poikamiehen asunto on perussiisti, mutta mies ei ole kauhean tarkka siivoamisesta. Hän imuroi kerran viikossa ja pyyhkii pölyt silloin tällöin. Hänellä on myös asunnossaan myös paljon tavaraa, mm. avokirjahylly, joka on täynnä hänen matkoiltaan ostamia muistoesineitä.

        Toisessa paikassa naisella itsellään on lievä astma. Tästä syystä hän imuroi ja pyyhkii pölyt joka toinen päivä, lisäksi asunnossa on kaksi ilmanpuhdistajaa. Asunnossa ei ole kangasverhoja ja sohvat ovat nahkasohvat, jotka hän pyyhkii viikoittain kostealla. Asunto on hyvin minimalistisesti sisustettu, tavaraa ei ole paljon ja pieni kirjahyllykin on lasiovilla varustettu, joten tavarat ovat pölyltä suojassa.

        Päälle päin asuntojen siisteydessä ei ole nähtävissä ainakaan suuria eroja, mutta allergisen oireisiin niillä on vähintäänkin dramaattinen vaikutus.

        Kyse ei siis välttämättä ole allergisen itsensä tekemästä valinnasta missä hän pystyy olemaan ja missä ei.

        En toki väitä, etteikö asia voisi olla allergisen päässä tai etteikö allergia olisi vain tekosyy. Sanon vain, että tietämättä tarkemmin syitä (=kysymättä kyseiseltä henkilöltä itseltään), ei kannata heti tehdä johtopäätöksiä.

        'Muotiallergioita' ja allergian käyttämistä tekosyynä, olen itsekin nähnyt. Minulla on kaveri, joka ei pystynyt syömään hunajabulgarianjugurttia, koska on allerginen hunajalle, mutta seuraavana päivänä söi kyllä hunajamarinoitua broileria.

        Hän väittää myös olevansa allerginen pähkinöille (mainitsee erityisesti mantelin). Sitten hän kuitenkin syö prinsessa- ja toscakakkuja kuin tyhjää vain, ilman mitään oireita...

        Meitä näyttää olevan niin moneen junaan - ja jotkut jäävät asemallekin...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe