KOIRIEN SALAKULJETUS

poliisitar

keskustelin tuossa kennelliiton ihmisen kanssa kun jälleen mitä todennäköisimmin on taas tulossa salakuljetettuina erään pk-rodun edustajia suomeen. kennelliitto on voimaton... mutta antoi vinkkinä, että kaikki jotka vähänkin epäilee salakuljetusta VOIVAT ANTAA NIMETTÖMÄN ILMIANNON TULLIIN

TÄSSÄ LINKKI NETIN KAUTTA ANNETTAVALLE ILMOITUKSELLE ja siihen voi laittaa myös koiria koskevat epäilyt;)

http://vihjeet.tulli.fi/huumelomake_FI.html

22

245

  Vastaukset

  • JA TULLIN VIHJEPUHELIN

   0800 1 4600

  • että myös koirien salakuljetuksesta voisi antaa vihjeen tullille:). ei ole kauaa kun otin vaan mielenkiinnosta yhteyttä erääseen välittäjään täällä suomessa ja homma haiskahti todella pahasti.

   me koirista kiinnostuneethan voisimme aloittaa oikein kampanjan salakuljetusten vähentämiseksi;). kyllä nämä välittäjät kertovat suhteellisen auliisti mihin ja milloin koirat tuodaan....

   • Ilman muuta voi ja kannattaa antaa vihjeitä. Yleensä ajatellaan että vihje puhelin on vain huumeita varten mutta maahan kun tulee tosiaan muutakin laitonta tavaraa...


  • Palasin viime yönä venäläisellä pikkubussilla Pietarista oli Suomeen. Bussissa oli matkustajana nuori nainen, joka salakuljetti kääpiökoiran pennun Suomeen. Oli maanantain ja tiistain välinen yö, jolloin viikonlopun jälkeen Vaalimaan tullissa oli hiljaista, ja autoja ei tarkastettu. Tämä ei varmasti ollut ainoa tapaus, ja koirien salakuljetukset venäläisissä pikku busseissa tapahtuu juuri maanatain ja tiistain välisenä yönä.
   PS. Tullin nettisivuilla vihjeen tekeminen on liian vaikeaa.

   • Onko liian vaikeaa myös soittaa tulliin? Liian vaikeaa ei ainakaan näytä olevan keskustelupalstalla lässytys, vaikka sillä et mitään saavutakaan. Tai olisiko ollut liian vaikeaa ilmoittaa asiasta bussikuskille tai jopa tulliviranomaiselle kun bussi rajalle ehti? Hyvästä syystä luulisi voivan vähän vaivaa nähdä, mutta tyhjänpäiväisen takia ei kannattaisi pistää tikkua ristiin.


  • Koirien salakuljetus lienee aika marginaalista. Koiralle saa helposti lailliset rokotukset ja paperit eivätkä ne edes paljon maksa. Maahantuonnin rajoitusta ajavat kennelliitto ja kotimaista pentutuotantoa puolustavat.
   Itse ostin aikanaan Unkarista Suomeen myytäväksi tuodun, rodultaan Bicon Havanes. Ihana ja terve koira. Suosittelisin muillekin.

   • Ei pidä paikkaansa. On hyvin tiedetty fakta, että halpatuontipennuilla on usein väärennetyt rokotusmerkinnät. Koskevat siis lähinnä halpoja sekarotuisia, sillä tehtailijat haluavat tunnetusti pitää kulut minimissään, samoin trokarit.


   • Minullakin oli Unkarista tuotu Havaneesi. Ihana ja terve koira. Pennun myyjä toi koiria ihan luvallisesti ja myi edullisemmin, kuin suomalaiset kasvattajat. Puhe salakuljetuksesta on puppua ja vaikka joku toisi koiran tai muutaman ilman virallisia lupia, mitä siitä?


  • Miksi salakuljettaa?
   Koiria saa tuoda Suomeen laillisesti, kunhan hoitaa luvat kuntoon eikä se ole vaikeaa. Eviran sivuilta loytyy ohjeet.
   Kotona on kahdeksan koiraa, joista neljä rotukoiria. Pentuja ei ole vielä, mutta Basset Hound pari, nuori pari, tekee ne varmaan ehkä jo tänä vuonna. Ajattelin tuoda pennut Suomeen ja myydä. Ihan siksikin, että Suomessa rotukoirista kiskotaan liikaa hintaa. Emme ole mitään pentutehtailijoita ainakaan vielä. Kaikki koirat ovat kotikoiria, joista pidetään hyvää huolta.

   • Onko bassettit rek,rok,ja terveystarkistettuja?
    Näkyykö tiedot jalostustietokannassa?
    Mitkä oli tulokset.Rotu kiinnostaa minua, tuttavalla on noita ollu vuosia jo .Mutta hän ei kasvata niitä.
    Mutta en tosiaankaan ostele mitään rekkaamattomia,niistähän varotetaan,et on tehdaspentusia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko bassettit rek,rok,ja terveystarkistettuja?
    Näkyykö tiedot jalostustietokannassa?
    Mitkä oli tulokset.Rotu kiinnostaa minua, tuttavalla on noita ollu vuosia jo .Mutta hän ei kasvata niitä.
    Mutta en tosiaankaan ostele mitään rekkaamattomia,niistähän varotetaan,et on tehdaspentusia.

    Bassettimme eivät ole jalostustietokannassa, mutta eläinlääkäri pitää niitä puhdasrotuisina. Terveystarkastukset ja rokotukset on tehty. Pentuja niillä ei vielä ole ollut, joten pentutehtailusta ei voi puhua. Eikä tulevat pennut ole vielä edes myynnissä.
    Jos et tosiaankaan ostele mitään rekkaamattomia, valintasi on sinun.


  • Koirien salakuljetus on yksittäisiä tapauksia. Ihmiset ihastuvat hauveliin, mutta eivät viitsi hankkia papereita. Ovat varmaan hyviä koiranomistajia. Kaupallisiin tarkoituksiin saa eviran sivuilta ohjeet ja niitä noudattamalla kaikki on laillista, ei salakuljetusta.

   • No kun ei ole yksittäistapauksia, vaan täysin järjestäytynyttä toimintaa. Eviran määräysten mukaiset merkinnät ovat tarroja paperin palalla ja siten erittäin helppoja väärentää. Näitä jää kiinni ihan vähän väliä: Yksi helpoimmista tavoista saada tietää, milloin paperit on väärennetty, on ottaa koiran verikokeesta rabiesvasta-aineet. Jos niitä ei löydy, ei rabiesrokotetta ole voitu antaa, vaikka papereissa kiinni jääneillä on ne aina ollut annettuna. Toistan vielä, ettei kyse ole väittämäsi mukaisesti yksittäistapauksista. Puhetta trokattujen halpispentujen salakuljetuksesta/vilpillisestä tuonnista on ollut vaikka kuinka paljon, joten ota asiasta selvää äläkä väitä päättömiä. Ihmiset eivät näitä myöskään itse tuo maahan kuten tunnut luulevan, vaan trokarit tuovat näitä Suomen puolelle kotia etsimään.


   • Itselläni oli halpispentu, Unkarista tuotu Bicon Havanes, Unkarin papereilla, aitoudesta en tiedä. Oikein hyvä koira, eli pitkän ja terveen elämän.
    Puheet rokotusten puutteesta tai todistuksen väärentämisestä on puppua. Oikean rokotuksen antaminen ja oikea todistus ei paljon maksa.
    Olen matkustellut paljon koiran kanssa, Suomeen tullessa pitää vain olla lemmikkieläinpassi, jossa merkinnät rabiesrokotuksesta ja ecinokokki lääkityksestä. Vasta-aine-testiä ei ole vaadittu, onhan koira jo useammankin kerran saanut rokotuksen.
    Toisaalta kertaakaan tulli ei ole kysynyt koiran papereita.
    Joten tervetuloa koirien vapaa maahantuonti. Ei ne Suomalaiset kennelitkään sen kummempia ole kuin ulkomaiset.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Itselläni oli halpispentu, Unkarista tuotu Bicon Havanes, Unkarin papereilla, aitoudesta en tiedä. Oikein hyvä koira, eli pitkän ja terveen elämän.
    Puheet rokotusten puutteesta tai todistuksen väärentämisestä on puppua. Oikean rokotuksen antaminen ja oikea todistus ei paljon maksa.
    Olen matkustellut paljon koiran kanssa, Suomeen tullessa pitää vain olla lemmikkieläinpassi, jossa merkinnät rabiesrokotuksesta ja ecinokokki lääkityksestä. Vasta-aine-testiä ei ole vaadittu, onhan koira jo useammankin kerran saanut rokotuksen.
    Toisaalta kertaakaan tulli ei ole kysynyt koiran papereita.
    Joten tervetuloa koirien vapaa maahantuonti. Ei ne Suomalaiset kennelitkään sen kummempia ole kuin ulkomaiset.

    Mitä ihmettä oikein selität? Eikö hävetä kirjoitella täyttä puppua asiasta, joka sinun olisi helppo tarkistaa itsekin? Tästä löytyy niin paljon tietoa, että ihan perusgooglauksella löytäisit faktaa itsekin. Älä siis viitsi nolata itseäsi höpisemällä puutaheinää näin helposti mutuiluksi todistettavassa asiassa.

    Koiria tuodaan laittomasti maahan koko ajan vain kiihtyvää tahtia. Rokotukset ja aidot paperit eivät sinusta ehkä paljoa maksa, mutta ne kuitenkin maksavat. Tehtailijat ja trokarit ovat vihoviimeistä sakkia, jotka pyrkivät venyttämään jokaista penniä, joten koiriin ja niiden tuontiin ei todellakaan laiteta senttiäkään enempää rahaa kuin on aivan pakko. Et ole näemmä edes tietoinen siitä, mitä kaikkea koiran maahantuonnilta myyntitarkoituksessa vaaditaan, sillä listasta jäi mm. eläinlääkärin tarkastuslomake lähtömaasta. Ole hyvä ja ota vähän selvää asioita, joista paasaat, niin et ole noin kovin nolo. Ja ne suomalaiset kennelit muuten aivan satavarmasti ovat "kummempia", sillä meillä ei esiinny puoliakaan niistä taudeista, joita halpistuonneista löytyy harva se päivä.

    Tässä vähän faktaa salakuljetuksesta:
    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f384f742-2528-4007-a8b7-28b600c74749
    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8ae7e0d1-2550-4c09-9023-dee6f4457474
    https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Nainen-vangittiin-epäiltynä-kymmenien-koirien-laittomasta-tuomisesta-Espanjasta/1290118
    https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/koiria-salakuljetetaan-venajalta/552730/
    https://www.koiramme.fi/jutut/koiramme-juttuarkisto/424-pentujen-salakuljetus-on-ainakin-sadan-miljoonan-euron-bisnes


  • Niistä ilmiannoista tullille.
   Tuli mieleen, että miten suomalaiset kennelit ilmoittavat myyntitulonsa verottajalle. Vain suuremmilla, tehdasmaisilla, on kirjanpito menoista ja tuloista ajantasalla. Muutaman pennun vuosimyynnistä harva maksaa veroa. Vaikka pitäisi.
   Ilmiantojärjestelmä, oli sitten kyse verottajasta tai tullista tuntuu aika ilkeältä.

   • Muutaman pennun vuosimyynnistä ei kenenkään tarvitse veroja maksaa. Älä siis viitsi valehdella. Verotuksen raja on 10 000€ VOITTOA vuodessa, joten jos voitot jäävät sen alle, niin kasvattaja ei todellakaan ole verovelvollinen. Hämmästyisit, jos tietäisit, miten äärettömän harva suomalainen kenneli saa vuodessa vähintään 10 000€ voitot. Niitä ei montaa ole, joten verovelvollisiakaan ei silloin voi montaa olla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Muutaman pennun vuosimyynnistä ei kenenkään tarvitse veroja maksaa. Älä siis viitsi valehdella. Verotuksen raja on 10 000€ VOITTOA vuodessa, joten jos voitot jäävät sen alle, niin kasvattaja ei todellakaan ole verovelvollinen. Hämmästyisit, jos tietäisit, miten äärettömän harva suomalainen kenneli saa vuodessa vähintään 10 000€ voitot. Niitä ei montaa ole, joten verovelvollisiakaan ei silloin voi montaa olla.

    Ja ne jotka tekee tuollaisia voittoja tekevät sitä ihan vaan "rakkaudesta rotuun".


   • Anonyymi kirjoitti:

    Muutaman pennun vuosimyynnistä ei kenenkään tarvitse veroja maksaa. Älä siis viitsi valehdella. Verotuksen raja on 10 000€ VOITTOA vuodessa, joten jos voitot jäävät sen alle, niin kasvattaja ei todellakaan ole verovelvollinen. Hämmästyisit, jos tietäisit, miten äärettömän harva suomalainen kenneli saa vuodessa vähintään 10 000€ voitot. Niitä ei montaa ole, joten verovelvollisiakaan ei silloin voi montaa olla.

    Ne tulot tulee silti ilmoittaa verottajalle. Mikään alaraja ei vaikuta. Verotuksessa tulot lasketaan yhteen, vähennetään tulonhankkimiskulut ja jäljellejääneestä maksetaan verot.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Muutaman pennun vuosimyynnistä ei kenenkään tarvitse veroja maksaa. Älä siis viitsi valehdella. Verotuksen raja on 10 000€ VOITTOA vuodessa, joten jos voitot jäävät sen alle, niin kasvattaja ei todellakaan ole verovelvollinen. Hämmästyisit, jos tietäisit, miten äärettömän harva suomalainen kenneli saa vuodessa vähintään 10 000€ voitot. Niitä ei montaa ole, joten verovelvollisiakaan ei silloin voi montaa olla.

    Mikäli on muuta palkkatuloa tai eläke niin tulot lasketaan yhteen ja sen mukaan verotetaan.

    Tuskin on ainuttakaan jolla ei olisi muita tuloja.Eli on pennuista saatu tulo verollista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikäli on muuta palkkatuloa tai eläke niin tulot lasketaan yhteen ja sen mukaan verotetaan.

    Tuskin on ainuttakaan jolla ei olisi muita tuloja.Eli on pennuista saatu tulo verollista.

    Uskomatonta, miten ihmiset kehtaavat ottaa kantaa asiaan, josta eivät tiedä yhtään mitään.

    Palkkatuloja/eläkettä tai muuta vastaavaa EI TODELLAKAAN lasketa yhteen pentutuloja kanssa. Palkkatulot ovat verotettavia tuloja joka tapauksessa ja täysin eri asia kuin pentutulot, jotka lasketaan harrastustoiminnaksi, jos ne jäävät alle kymppitonniin vuodessa. Palkkatuloon sen sijaan ei ole mitään rajoja, vaan pienen pienistäkin tuloista lähtee siivu verottajalle. Toistetaan vielä tomppelille: NÄMÄ OVAT KAKSI TÄYSIN ERI ASIAA EIKÄ NÄITÄ LASKETA TODELLAKAAN YHTEEN. Jos asia kiinnostaa sinua niin jumalattomasti, että haluat asiasta kommentoida, niin soita verottajalle kysyäksesi, miten asiat ovat. Aikuiselle ihmiselle pitäisi olla sanomattakin selvää, että ensin selvitellään ja vasta sitten otetaan kantaa. Vaan eipä näemmä sinulle!


  • Kyllä ihan kaikesta pentutulosta pitää maksaa vero ja verottajan on helppo katsoa Kennelnimelliset kasvattajat suoraan Koiranetistä, ja katsookin sieltä ja pyytää pienempiäkin kasvattajia näyttämään kirjanpitonsa.
   Tulojahan ei juurikaan muutamaa satasta enempää ole muutaman pentueen kasvattajilla, mutta kirjanpito pitää säilyttää jotta voi verottajalle sen näyttää.

   10000 raja on ALV-RAJA, ei tuloverotuksen raja. Eli jos tuloja tulee tuo 10 000 , niin siitä pitää vielä LISÄKSI maksaa alv-maksut.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   192
   6434
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   5188
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   3578
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3103