Äkillinen kuulonmenetys

Sain eilen tietää et oikean korvan kuulo melkein täysin kadonnut.Ihan yhtäkkiä meni,kun heräsin yhtenä aamuna korvan suhinaan.Kohisi ja paineen tunne,nyt lähete korvapolille tarkempiin tutkimuksiin.Onko tääl ketään joka olis kokenut saman.Olis helpottavaa kuulla miten olet selvinnyt.Diagnoosi äkillinen kuulon menetys toisesta korvasta.Syytä ei viel tiedetä...
Ilmoita


Moi!
Mulle tapahtui sama juttu runsaat neljä kuukautta sitten. Olin juuri sairastanut rajun flunssan. Paras selitys jonka olen saanut on että flunssan jälkiseurauksena sain virusinfektion joka meni sisäkorvaan ja vei kuulon lähes täysin toisesta korvasta.
Alussa oli rankkaa, jouduin käyttämään unilääkkeitä. Nyt menee jo paremmin. Olen sopeutunut elämään yksikorvaisena ja odottelen kuulolaitetta huonoon korvaani.
Toivotaan että sinun kohdallasi kyse olisi tilapaäisestä kuulonmenetyksestä. Tsemppiä!
Ilmoita
Mitä nopeammin menet hoitoon, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada kuulosi takaisin.

Äkillinen kuulonmenetys voi johtua verenkiertohäiriöstä tai tietenkin myös virustulehduksesta tai myös kuulohermon vaarattomista kasvaimista tai Menierin taudista.

Äkillinen kuulonmenetys hoidetaan aina osastohoidossa ja se on kiireellinen "tapaus".

Jos et saa jo tänään aikaa, soita korvapoliklinikalle ja sano, että tulet heti.
Verenkiertohäiriän hoito on aloittettava nopeasti.

Muistan varmaan koko elämäni tuon nuoren miehen, joka menetti kuulonsa. Hän pääsi kylläkin vasta kahden viikon kuluttua hoitoon, kun paikkakunnalla kävi korvalääkäri yksityisvastaanottoaan pitämässä. Terveyskeskuslääkäri ei osannut häntä hoitaa ja kuulonmenetys pysyvästi oli vaarassa.

Tuo nuori mies pääsi kiireellisellä korvalääkärin lähetteellä hoitoon ja tutkin hänen kuulonsa joka päivä. Ihan kuuroon korvaan tuli viikon kuluessa kuulo takaisin. Kyllä minullekin tuli kyyneleet silmiin ja nuorimies oli itsekin liikuttunut kun hän alkoi kuulla jälleen. Hän parani.

Terveyskeskuslääkäreiden koulutuksessa kyllä opetetaan, että äkilliset kuulonmenetykset on saatava pian hoitoon. Tuo nuorta miestä hoitanut lääkäri oli ilmeisesti ollut siltä luennolta pois.

Onneksi korvalääkäri "vieraili" kerren viikossa tuolla paikkakunnalla ja nuorimies sai asianmukaisen hoidon.

Mene siis kiireellisenä "tapauksena" jo tänään hoitoon!!!

Terveisin kuulontutkija/terveydenhoitaja Hilkka
2 VASTAUSTA:
Menin päivystävälle lääkärille terv.kesk. joka kirjoitti minulle vain antibioottikuurin joka kesti viikon.Sitten sain toiselta paikkakunnalta erik.lääkärin ajan joka totesi et kuulo mennyt.Eli kun oireet alkoivat meni lähes 10 päivää kun sain selville et kävi niinkuin kävi.Nyt odottelen aikaa korvapolille.....
kuullu että otsoniterapia vois auttaa kuulon menetykseen jos se johtuu esim.verenkiertohäiriöstä nimittäin suonen sisäinen hoito, niin että että otetaan pussillinen verta otsonoidaan se ja pruutataan takas,parantaa kuulemma verenkiertoo ja voi hyvinkin auttaa...
+Lisää kommentti
Hei!

Täällä yksi sudden deafness -tapaus lisää. Flunssan jälkiseurauksena se kai itsellenikin tuli, muutakaan selitystä ei löytynyt (kävin pään magneettikuvauksessa ym). Minulle tuo tuli aika rajuna, meni yhden päivän aikana vasemmasta korvasta kuulon lisäksi myös tasapainoaisti, eli kovan kiertohuimauksen ja kuuroutuneen korvan kera minut kärrättiin ambulanssilla Meilahden korvapolille. Olin vuodeosastolla sitten 5 päivää toipumassa ja opettelemassa taas pystyssä pysymistä.

Tuosta on nyt aikaa n. 5,5 vuotta ja olen täysin toipunut huimauksesta. Vasemman korvan kuulo meni pysyvästi, kuulen vain todella matalia taajuuksia (kuten keikoilla bassot), onneksi oikea korva kuulee normaalisti. Tinnitus ja suhinakin ovat vuosien varrella hiljenneet, lähinnä vähänkin kovempi melu ympäristössä saa kuuroon korvaan aikaiseksi ihmeellistä kilinää ja "kurlutusta".

Itse olen siis varmaan tämän vaivan suhteen melko ääritapaus, mutta silti elämä jatkuu toisen korvan kuuroutumisesta huolimatta. Ainoa hankaluus on äänien tulosuunnan paikantamisessa (kun ei kuulu enää stereona). Isommassa ihmisporukassa on joskus myös vaikea saada selvää muiden puheesta. Aika pieniä hankaluuksia loppujen lopuksi kuitenkin. :)

Sinulle toivon kovasti tsemppiä ja paranemista, kuulo tosiaan voi myös palautua täysin ennalleen vaikkei omani niin tehnytkään. Ja vaikkei palautuisikaan, sen kanssa oppii kyllä elämään!
2 VASTAUSTA:
Moi
Olen ollut puolikuuro tasan viikon.
Pääsin heti hoitoon ,mutta happi hengittelystä ei ollut minulle apua vaan kuulo heikkeni jokaisen sairaalassa olo päivän ajan. Tänään pääsin sairaalasta.
Kontrolli 4 viikon päästä jollon katotaan jatko, mutta pahaa pelkään.

Oliko oireina myös kauhea suhina, paineentunto ja tunnottonuus korvassa/korvan ympäristössä tän valtavan huimauksen lisäksi.
joneturku kirjoitti:
Moi
Olen ollut puolikuuro tasan viikon.
Pääsin heti hoitoon ,mutta happi hengittelystä ei ollut minulle apua vaan kuulo heikkeni jokaisen sairaalassa olo päivän ajan. Tänään pääsin sairaalasta.
Kontrolli 4 viikon päästä jollon katotaan jatko, mutta pahaa pelkään.

Oliko oireina myös kauhea suhina, paineentunto ja tunnottonuus korvassa/korvan ympäristössä tän valtavan huimauksen lisäksi.
Hei!

Tutulta kuulostaa, tosin omasta sisäkorvarytinästäni on jo niin pitkä aika, etten ihan tarkkaan enää edes muista, mitä kaikkea siihen liittyi - muistan vain sen kamalan huimauksen ja kuuroutuneen korvan pitämän "metelin" (tinnitusta, "kurlutusta", kilinää ym. omituista), mihin kuului kyllä myös tuo mainitsemasi suhina. Joskus se suhisee vieläkin ja muutenkin saattaa elämöidä, mutta ei se enää elämää häiritse (eikä ole jatkuvaa kuten silloin alussa).

Onko sulla huimaus vielä miten pahaa? Eka viikko taisi itselläni olla se kamalin, ja ekat päivät tietysti varsinkin. Sairaalassa kampesivat mut väkisin pystyasentoon ja kävelemään, vaikka teki tosi häijyä - kuulemma mitä nopeammin kömpii pystyyn ja rupeaa taas liikkumaan, sitä nopeammin aivot ryhtyy "kytkemään piuhoja uudestaan" ja korvaamaan menetettyä aistia. Sulle ovat varmaan neuvoneet saman?

Mutta usko pois, kyllä sieltä tunnelin päästä valo alkaa hiljalleen häämöttää, ensimmäiset pari viikkoa ovat rankkoja mutta sitten kun huimaus hiljalleen alkaa heiketä ja lopulta katoaa kokonaan ja korvan tinnitus ym. rauhoittuu, alkaa elämä jälleen hymyillä vaikkei kuulo palautuisikaan. Ihminen on sopeutuvainen otus. :)

Mutta tietysti toivomme että kuulosi palaisi, edes osittain! Tsemppiä ja pikaista toipumista. :)
+Lisää kommentti
Onko kuulosi palautunut? Itselläni kuulo katosi samoin yön aikana toisesta korvasta kesäkuussa, mutta on palautunut puhekuulon alueella melkein normaaliksi, tinnitus valitettavasti jäi. Magneettikuvauksessa ei mitään poikkeavaa, mutta borrelioosimahdollisuutta vielä tutkitaan.
1 VASTAUS:
Minulla on ollut jo 2-3 vuotta kuulonalenema.
Ensiksi tuli yht´äkkiä vasempaan korvaan kuulon alenema ja kesti noin ½ vuotta, jonka jälkeen palautui kuulo takaisin. Sitten lähti samantien oikeasta korvasta kuulo ja alkoi mieletön tinnitus. Joitain ääniä kylläkin vielä kuulen korvalla.
Magneettikuvaukset, herätevastekoe, selkäydinnestekoe sekä kaikki mahdolliset muut tutkimukset tehtiin. Ei mitään syytä osattu sanoa. Ääni on enää onneksi pientä vinkumista. Ainoastaan ääni kovenee, jos fyysisesti rasittuu. Ja välillä jotkin äänet
"sattuu" korvaan (esim paperipussin rapistelu).
Pelottaa vaan, että kuulo lähtee toisestakin korvasta.
+Lisää kommentti
Minulla sama juttu, diagnoosi äkillinen kuulonmenetys. Heräsin tosiaan marraskuussa 2005 ja huomasin, että en kuule toisella korvalla mitään ja että se kohisee.

Lähdin saman tien terveyskeskukseen, josta minut passitettiin korvaklinikalle. Siellä tehtiin tutkimuksia ja määrättiin kortisoonikuuri 2 viikoksi ja tehtiin kuulokokeet, käytännössä toisessa korvassa puheääntä ei kuulu.

Eivät suostuneet tekemään sen kummempia kokeita. Halusin varmistaa vielä ettei ole kasvainta tms. ja kaheuduin yksityisen lääkriaseman kautta magneettikuvauksiin, kaikki ok.

Eikä kuulo ole vieläkään palannut. Jännä että kukaan ei tunnu asiasta mitään tietävän.
Ilmoita
en kuule vasemmlla korvalla
Ilmoita
Hei!
Mä synnytin 27.5, heti seuraavana päivänä vasen korvassa kuulo meni kokonaan.Lääkärit eivät tietää miks kävi näin,kuulemma ei oo mitään hoito,mua huimasi viikon verran.Tinnitus on jatkunut 7kk samoin kuuroutuminen.
18 VASTAUSTA:
Minullakin kävi niin että flunssan yhteydessä lähti kuulo vasemmasta korvasta. Ensin luulin että korva on perinteisesti tukossa töhnistä ja että se pitää puhkaista, näin luuli myös työterveyslääkäri. Oliskin puhkaissut korvan seuraavalla käynnillä...

Onneksi älysin mennä oikealle korvalääkärille etteivät päässeet työterveydessä pahempaa vahinkoa päässeet tekemään. Korvalääkäri totesi että kuulo on mennyt ja määräsi kuulokokeisiin. Siellä paljastui että puhealueen alapuolelle on tippunut.

Kohta on mennyt 3kk korvapuolena. Kävin kuulopolilla vasta testeissä ja mitään kasvaimia ei onneksi ollut. Totesivat että tilanne tulee jäämään todennäköisesti näin ja että onhan sinulla onneksi toinen korva vielä. Kuukauden sisällä tulee kuulemma yleensä kuntoon jos on tullakseen.

Tinnutus ja suhina rassaa jos sitä alkaa ajattelemaan, mutta eiköhän sen kanssa opi elämään, pakkohan se on. Asioiden tekeminen ja puuhailu vie ajatukset pois tinnutuksesta. Eikä sovi alkaa pelkämään toista korvaa. Se on aika epätodennäköistä että siitä kuulo lähtisi, kun ei ole menieren tautiakaan (ja siinäkinhän on 50%:n todennäköisyys että kahden vuoden sisällä menee, eli ei mene siinäkään aina).

Toivossa on silti hyvä elää, joillakin on kuulemma palannut useiden kuukausienkin jälkeenkin kuulo...

Mietin vielä josko kävisi kokeilemassa akupunktiota...

Vaikka asia on erittäin tympeä niin ei tämä maailmanloppu ole. Elämässä on paljon haasteita ja mukavia asioita jäljellä. Ja sitäpaitsi harvalla tässä maailmassa on täydellinen terveys.
Kuulopuolipotilas kirjoitti:
Minullakin kävi niin että flunssan yhteydessä lähti kuulo vasemmasta korvasta. Ensin luulin että korva on perinteisesti tukossa töhnistä ja että se pitää puhkaista, näin luuli myös työterveyslääkäri. Oliskin puhkaissut korvan seuraavalla käynnillä...

Onneksi älysin mennä oikealle korvalääkärille etteivät päässeet työterveydessä pahempaa vahinkoa päässeet tekemään. Korvalääkäri totesi että kuulo on mennyt ja määräsi kuulokokeisiin. Siellä paljastui että puhealueen alapuolelle on tippunut.

Kohta on mennyt 3kk korvapuolena. Kävin kuulopolilla vasta testeissä ja mitään kasvaimia ei onneksi ollut. Totesivat että tilanne tulee jäämään todennäköisesti näin ja että onhan sinulla onneksi toinen korva vielä. Kuukauden sisällä tulee kuulemma yleensä kuntoon jos on tullakseen.

Tinnutus ja suhina rassaa jos sitä alkaa ajattelemaan, mutta eiköhän sen kanssa opi elämään, pakkohan se on. Asioiden tekeminen ja puuhailu vie ajatukset pois tinnutuksesta. Eikä sovi alkaa pelkämään toista korvaa. Se on aika epätodennäköistä että siitä kuulo lähtisi, kun ei ole menieren tautiakaan (ja siinäkinhän on 50%:n todennäköisyys että kahden vuoden sisällä menee, eli ei mene siinäkään aina).

Toivossa on silti hyvä elää, joillakin on kuulemma palannut useiden kuukausienkin jälkeenkin kuulo...

Mietin vielä josko kävisi kokeilemassa akupunktiota...

Vaikka asia on erittäin tympeä niin ei tämä maailmanloppu ole. Elämässä on paljon haasteita ja mukavia asioita jäljellä. Ja sitäpaitsi harvalla tässä maailmassa on täydellinen terveys.
Minulla katosi kuulo kokonaan toisesta korvasta ja saman korvan tasapainoaisti lakkasi toimimasta. Samalla alkoi voimakas tinnitus kuurossa korvassa. Lääkäri totesi diagnoosiksi Sudden Deafness. Mahdollisesti jokin virus tai flunssa on aiheuttanut kuulon menetyksen? Syytä ei varmaankaan saada selville koskaan. Alkuun puoikuurona oleminen on hankalaa, kun ei pysty paikantamaan ääniä ja kaikki äänet tuntuvat tulevan yhtenä pötkönä. Mutta päivä kerrallaan elellään ja ootellaan, josko se kuulo palaisi tähän kuroon korvaan. Oishan se helepompi elellä, kun molemmilla korvilla kuulisi. Ei sitä ennen aatellut, miltä tuntuis olla kuuro! Nyt kun kuulo on mennyt, huomaa miten tärkeä aisti se kuuloaisti onkaan. Nauttikaa kuulosta, kellä kuulo on vielä tallella ja tsemppiä muille puolikuuroille!
Nimetön kirjoitti:
Minulla katosi kuulo kokonaan toisesta korvasta ja saman korvan tasapainoaisti lakkasi toimimasta. Samalla alkoi voimakas tinnitus kuurossa korvassa. Lääkäri totesi diagnoosiksi Sudden Deafness. Mahdollisesti jokin virus tai flunssa on aiheuttanut kuulon menetyksen? Syytä ei varmaankaan saada selville koskaan. Alkuun puoikuurona oleminen on hankalaa, kun ei pysty paikantamaan ääniä ja kaikki äänet tuntuvat tulevan yhtenä pötkönä. Mutta päivä kerrallaan elellään ja ootellaan, josko se kuulo palaisi tähän kuroon korvaan. Oishan se helepompi elellä, kun molemmilla korvilla kuulisi. Ei sitä ennen aatellut, miltä tuntuis olla kuuro! Nyt kun kuulo on mennyt, huomaa miten tärkeä aisti se kuuloaisti onkaan. Nauttikaa kuulosta, kellä kuulo on vielä tallella ja tsemppiä muille puolikuuroille!
kuulonmenetykseen.
Ihan ihmeellistä on, miten huonosti Suomessa on tämä vaiva hoidettu.

Minulla on ollut äkillinen kuulonalenema kolme kertaa eri vuosina parikymmentä vuotta sitten.
Se hoidettiin carbogeenihengityksellä TYKSissä Turussa. Aina kuulo palautui 5 päivän sairaalahoidon aikana.
Muutin hiljakkoin kauas Turusta ja kuuloni meni kovan flunssan yhteydessä.
Mitään apua en täällä saanut, vaikka hakeuduin erikoislääkärin hoitoonkin. En osannut vaatia lähetettä oikeaan hoitopaikkaan, kun luulin, että kysymys ei ollut normaalista äkillisestä kuulonalenemasta, vaan flunssan aiheuttamasta.

Eivät täällä ottaneet todesta, että sellaisesta hoidosta olisi apua.
Kuulolaitteen sitten sain, ilman sitä en kuule muuta kuin kovalla äänellä huudettua puhetta.

Kyllä harmittaa, sillä se hoito ei auta, jos ehtii kulua enemmän kuin viikko kuulon menetyksestä.
Nimetön kirjoitti:
Minulla katosi kuulo kokonaan toisesta korvasta ja saman korvan tasapainoaisti lakkasi toimimasta. Samalla alkoi voimakas tinnitus kuurossa korvassa. Lääkäri totesi diagnoosiksi Sudden Deafness. Mahdollisesti jokin virus tai flunssa on aiheuttanut kuulon menetyksen? Syytä ei varmaankaan saada selville koskaan. Alkuun puoikuurona oleminen on hankalaa, kun ei pysty paikantamaan ääniä ja kaikki äänet tuntuvat tulevan yhtenä pötkönä. Mutta päivä kerrallaan elellään ja ootellaan, josko se kuulo palaisi tähän kuroon korvaan. Oishan se helepompi elellä, kun molemmilla korvilla kuulisi. Ei sitä ennen aatellut, miltä tuntuis olla kuuro! Nyt kun kuulo on mennyt, huomaa miten tärkeä aisti se kuuloaisti onkaan. Nauttikaa kuulosta, kellä kuulo on vielä tallella ja tsemppiä muille puolikuuroille!
Nyt on tutkittu kattavasti pää (CT/MRI), veret ja likvornneste ja syytä kuulonmenetykseen ei ole löytynyt. Kuulo palasi hiukan cawthorne-cookseyn liikehoidon avulla, mutta puhetta en kuule toisella korvalla. On turvauduttava kuulolaitteen apuun jossakin vaiheessa. Mutta elämää on jatkettava toispuoleisella kuulollakin.
toispuoleinen kirjoitti:
Nyt on tutkittu kattavasti pää (CT/MRI), veret ja likvornneste ja syytä kuulonmenetykseen ei ole löytynyt. Kuulo palasi hiukan cawthorne-cookseyn liikehoidon avulla, mutta puhetta en kuule toisella korvalla. On turvauduttava kuulolaitteen apuun jossakin vaiheessa. Mutta elämää on jatkettava toispuoleisella kuulollakin.
Minulla on kolmatta kertaa hoidettu Sudden Deafnessiä kortisonilla. Joka kerta kuulo on palautunut. Kuuri on raju; 3pv 60mg, 3pv 40mg, 3pv 20mg ja 3pv 10mg.

Eikö muille ole tätä ikinä ehdotettu?
Apua saanut kirjoitti:
Minulla on kolmatta kertaa hoidettu Sudden Deafnessiä kortisonilla. Joka kerta kuulo on palautunut. Kuuri on raju; 3pv 60mg, 3pv 40mg, 3pv 20mg ja 3pv 10mg.

Eikö muille ole tätä ikinä ehdotettu?
Itselläni alkoi toinen korva suhisemaan ilman syytä. Luulin flunssaksi, mutta työterveyshoitaja totesi, ettei korva punota. Onneksi työterveyslääkärillä oli kokemusta asiasta ja passitti minut Helsinkiin korvapolille. Sain myös kortisoonia hoidoksi ja se tehosi. Tosin korvaan jäi kovien äänien arkuus, mutta kuulo palautunut täysin normaaliksi. Jälkikontrollilääkäri totesi minua harvinaisen onnekkaaksi. Ja lukemani perusteella taidan ollakin.

Äkillisen kuulonmenetyksen voi aiheutta kuulemma myös stressi. Ja 90 % tapauksista ei koskaan saada selville mikä vaivan aiheutti. Mutta avainsana hoidolle on nopeus!

Tsemppiä kaikille!
Apua saanut kirjoitti:
Minulla on kolmatta kertaa hoidettu Sudden Deafnessiä kortisonilla. Joka kerta kuulo on palautunut. Kuuri on raju; 3pv 60mg, 3pv 40mg, 3pv 20mg ja 3pv 10mg.

Eikö muille ole tätä ikinä ehdotettu?
Moi
Saitko kortisoonin heti kuulon hävittyä.
Apua saanut kirjoitti:
Minulla on kolmatta kertaa hoidettu Sudden Deafnessiä kortisonilla. Joka kerta kuulo on palautunut. Kuuri on raju; 3pv 60mg, 3pv 40mg, 3pv 20mg ja 3pv 10mg.

Eikö muille ole tätä ikinä ehdotettu?
Hei,

sairaalaan joutuessani minut laitettiin saman tien juurikin tuollaiselle kuurille, mutta omaa kuuloani se ei palauttanut, eli toisilla auttaa, toisilla ei.
Apua saanut kirjoitti:
Minulla on kolmatta kertaa hoidettu Sudden Deafnessiä kortisonilla. Joka kerta kuulo on palautunut. Kuuri on raju; 3pv 60mg, 3pv 40mg, 3pv 20mg ja 3pv 10mg.

Eikö muille ole tätä ikinä ehdotettu?
Olen saanut kortisonia kuulonmenetykseen mutta kuulo ei palautunut. Nyt on kulunut yli puoli vuotta toisen korvan kuulonmenetyksestä mutta puhekuuloa en ole saanut takaisin, vaikka olen kokeillut kahta erilaista kuulolaitetta. Syy äkilliseen kuulonmenetykseen jäi tuntemattomaksi.
Pihlajatar kirjoitti:
Hei,

sairaalaan joutuessani minut laitettiin saman tien juurikin tuollaiselle kuurille, mutta omaa kuuloani se ei palauttanut, eli toisilla auttaa, toisilla ei.
Hei, minä menetin oikeasta korvasta kuulon äkillisesti tällä viikolla. Ensin se aleni jonkin verran, mutta eilisessä kuulokäyrässä oikea korva todettiin käytännössä kuuroksi. Minulle annettiin pari yhteystietoa ylipainehappiohoitoon, josta saattaa olla apua. Onko kenelläkään kokemusta tästä hoidosta?
käy koittamassa otsoniterapiaa,suonen sisäinen toimenpide jossa verta otetaan n.400ml otsonoidaan se ja pruutataan takas verenkiertoon parantaa verenkiertoo ja voi näin ollen auttaa.jyväskylässä on tällä hetkellä ainoa klinikka jossa toimenpide suoritetaan.googlaa sana otsoniterapia klinikka jyväskylä,sieltä löytyy tietoo...
Kuulonsa menettänyt kirjoitti:
Hei, minä menetin oikeasta korvasta kuulon äkillisesti tällä viikolla. Ensin se aleni jonkin verran, mutta eilisessä kuulokäyrässä oikea korva todettiin käytännössä kuuroksi. Minulle annettiin pari yhteystietoa ylipainehappiohoitoon, josta saattaa olla apua. Onko kenelläkään kokemusta tästä hoidosta?
Hei
Kävin 15 kerta ylipainehappihoidossa,mutta se ei auttanut lainkaan.Kävin USA:han hoitamaan korva,harmi olin myöhässä,lääkäreiden mukaan Suomessa hoidetaan väärin äkillinen kuulomentyksen,harmi että en ollut muualla kun korva kuuroutui.Edelleenkin en kuule vasemmassa korvassa ja tinnitus jatkuu
cocita kirjoitti:
Hei
Kävin 15 kerta ylipainehappihoidossa,mutta se ei auttanut lainkaan.Kävin USA:han hoitamaan korva,harmi olin myöhässä,lääkäreiden mukaan Suomessa hoidetaan väärin äkillinen kuulomentyksen,harmi että en ollut muualla kun korva kuuroutui.Edelleenkin en kuule vasemmassa korvassa ja tinnitus jatkuu
"Kuulonsa menettänyt" vastailee. Aloitin happihoidon muutaman päivän sisällä kuulon menetyksestä ja hoidossa 15 kertaa. Minulla hoito tepsi. Eilen oli viimeinen kerta ja tänään olin hyksin kontrollissa. Kuuroutuneessa korvassani on nyt normaali kuulo:)
Kuulonsa takaisin saanut kirjoitti:
"Kuulonsa menettänyt" vastailee. Aloitin happihoidon muutaman päivän sisällä kuulon menetyksestä ja hoidossa 15 kertaa. Minulla hoito tepsi. Eilen oli viimeinen kerta ja tänään olin hyksin kontrollissa. Kuuroutuneessa korvassani on nyt normaali kuulo:)
Hei!
IHANAA!TOSI HIENOA!
Mulla aloitettiin hoidon tosi myöhään,korva kuuroutui 28.3 aloitettiin ylipainehappihoidon vasta heinäkuussa,sen takia ehkä se ei auttanut.Aion kyllä valittaa kun lääkärit eivät aina ottaa asiat vakavissaan,vaikka ei tää auttaa enää yhtään ...
carillo7 kirjoitti:
käy koittamassa otsoniterapiaa,suonen sisäinen toimenpide jossa verta otetaan n.400ml otsonoidaan se ja pruutataan takas verenkiertoon parantaa verenkiertoo ja voi näin ollen auttaa.jyväskylässä on tällä hetkellä ainoa klinikka jossa toimenpide suoritetaan.googlaa sana otsoniterapia klinikka jyväskylä,sieltä löytyy tietoo...
Menetin itse kuulon noin viikko sitten oikeasta korvasta. Kortisoonihoito aloitettiin heti, mutta mitään hyötyä siitä ei ainakaan vielä ole havaittavissa. Oikea korva siis täysin pois pelistä.

Onko teillä muilla kuulonne äkillisesti menettäneillä kokemusta lentokoneella matkustamisesta kuulonmenetyksen jälkeen? Aloin itse pohdiskelemaan miten paineenvaihtelu vaikuttaa kuuroon korvaan :/
Apua saanut kirjoitti:
Minulla on kolmatta kertaa hoidettu Sudden Deafnessiä kortisonilla. Joka kerta kuulo on palautunut. Kuuri on raju; 3pv 60mg, 3pv 40mg, 3pv 20mg ja 3pv 10mg.

Eikö muille ole tätä ikinä ehdotettu?
sama lääkitys ei apua!Ehkä eri syistä!
Apua saanut kirjoitti:
Minulla on kolmatta kertaa hoidettu Sudden Deafnessiä kortisonilla. Joka kerta kuulo on palautunut. Kuuri on raju; 3pv 60mg, 3pv 40mg, 3pv 20mg ja 3pv 10mg.

Eikö muille ole tätä ikinä ehdotettu?
Minulle annettiin vastaava kortisonihoito toisen korvan äkilliseen kuuroutumiseen, mutta mitään vastetta hoidolle en saanut. Korva on ollut jo puolitoista vuotta kuurona ja voimakas suhiseva tinitus häiritsee jatkuvasti. Onneksi tasapainoaisti toimii ainakin päivänvalossa jollakin tavalla, öisin on ongelmia kuitenkin tasapainon kanssa. Lentokoneessa yli kymmenen kilometrin korkeudessa kuulo palautuu osittain ja se tuntuu aina hyvältä!
half deaf kirjoitti:
Minulle annettiin vastaava kortisonihoito toisen korvan äkilliseen kuuroutumiseen, mutta mitään vastetta hoidolle en saanut. Korva on ollut jo puolitoista vuotta kuurona ja voimakas suhiseva tinitus häiritsee jatkuvasti. Onneksi tasapainoaisti toimii ainakin päivänvalossa jollakin tavalla, öisin on ongelmia kuitenkin tasapainon kanssa. Lentokoneessa yli kymmenen kilometrin korkeudessa kuulo palautuu osittain ja se tuntuu aina hyvältä!
Jos korvasi reagoivat positiivisesti paineenvaihteluun lentokoneessa, saattaa ylipainehappihoidosta olla jotain hyötyä sinulle.

Lentokoneen matkustamoon lisätään painetta, koska ikkunoiden ulkopuolella paine on liian pieni. Lisäksi matkustamoon lisätään happea, koska sitäkään ei ole muuten tarpeeksi.

Ylipainehappihoidossa suuri paine ja hapetus kyllästävät ihmisen elimistön hapella maksimaalisella tavalla. Soita happihoitoa tarjoaviin klinikoihin ja kysele asiasta lisää.
+Lisää kommentti
minulta meni kuulo ja tasapainohermo silmänräpäyksessä,sairastan selkärankareumaa,hoitona 600mg 3vrk tiputuksessa sairaalassa!toivottasti auttais!
Ilmoita
Menetin kuuloni myös yhtäkkiä ilman syytä, diagnoosi äkillinen kuulonmenetys. Kuuloni lähti toisesta korvasta kokonaan 2kHz ylöspäin. Hoitona kortisonipiikit korvaan tärykalvon läpi sekä kortisonitablettikuuri. Nopeasti aloitetun hoidon (36h) ja nuoren ikäni asiosta kuuloni on alkanut selväsi palautumaan. Korkeat äänet ovat edelleen kateissa, mutta puhelimessa pystyn jo puhumaan. Tapahtuneesta on nyt aikaa n 3 viikkoa...
5 VASTAUSTA:
Kerron hiukan omista kokemuksistani akillisen kuuroutumisen kanssa, jos niista vaikka olisi apua. Vasen korvani kuuroutui 90% kun olin 17-vuotias, siis viisi vuotta sitten. Olin koulussa ja kesken oppitunnin kaikki aani "imeytyi" korvastani, korva meni tunnottomaksi, enka kuullut yhtikas mitaan. Lahdin silta seisomalta ja paniikissa, Diacoriin tutun korvalaakarin vastaanotolle. Diagnoosi, sudden deafness, 90% kuuroutuminen. Edes paakallo ei reagoinut normaalisti resonoiviin taajuuksiin, eli koko vasen puoli oli mennyt taysin turraksi. Mitaan muita oireita ei ollut, ei huimausta tai paansarkya. Korva humisi ja oli tunnoton. Laakarini kertoi minulle mahdollisista hoidoista ja kehotti minua lahtemaan HYKSin korvaklinikalle, jotta kunta ohjaisi minut kalliisiin jatkohoitoihin. Laakarini tiesi kunnan lahettavan joitakuita akillisesta kuulonmenetyksesta karsivia potilaita mm. ylipainehappihoitoon. Korvaklinikalla sain kouraani penisilliinikuurin ja kehotuksen valttaa urheilua kahden viikon ajan. Kerroin, etta isallani on ollut mm. hyvanlaatuinen sylkirauhaskasvain, ja etta lisatutkimukset olisivat siten valttamattomia. Kunnan asenne tuli kuitenkin hyvin selvaksi, mitaan lisatutkimuksia ei tehtaisi, ja ylipainehappihoidon suhteen todettiin, etta kunta ei sita kayta hoitona tahan vaivaan.

Takaisin yksityiselle, aivojen taydelliset viipalekuvaukset, kaikki mahdolliset naytteenotot tulehdusten varalta jne. Laakarini lahetti minut ylipainehappihoitoon (15x90min), ja kolme paivaa kuuroutumisesta olin ensimmaisessa hoidossa. Aivoista ei loydetty mitaan kuuroutumista mahdollisesti aiheuttavaa. Laakarit kuitenkin painottivat, etta sisakorvaa ei kunnolla pystyta tutkimaan, joten mahdollisuus on olemassa, etta ongelma on sielta lahtoisin. Syiksi ehdotettiin verenkierron hairiota (esim. akillinen hapenpuute tietyssa osassa aivoja) tai hermostollista hairiota. Tulehdus oli suljettu pois, silla naytteissa ei ollut mitaan normaalista poikkeavaa. Sain ylipainehappihoitoa 3 viikon ajan, ja tana aikana ehdin tormata perati kahteen kunnan (HKI) lahettamaan potilaaseen, joilla oli tasmalleen sama vaiva kuin minulla, mutta ikaa huomattavasti enemman. Kunta siis toimii tassa asiassa melko lailla vaihtelevasti.. Kuulo parani hoidon aikana tietyilla taajuuksilla 5db luokkaa, eli ei siis kaytannossa ollenkaan, mutta kuitenkin parannusta oikeaan suuntaan. Rajaytykset kotikatumme tietyomaalla eivat saaneet korvaa edes sarisemaan. Kokeilimme myos muita hoitokeinoja, jotka voisivat edistaa kehon hyvinvointia. Kavin osteopaatilla ja myos normaalihieronnassa/vyohyketerapiassa kerran viikossa.
Jatkuu..
Noekoe kirjoitti:
Kerron hiukan omista kokemuksistani akillisen kuuroutumisen kanssa, jos niista vaikka olisi apua. Vasen korvani kuuroutui 90% kun olin 17-vuotias, siis viisi vuotta sitten. Olin koulussa ja kesken oppitunnin kaikki aani "imeytyi" korvastani, korva meni tunnottomaksi, enka kuullut yhtikas mitaan. Lahdin silta seisomalta ja paniikissa, Diacoriin tutun korvalaakarin vastaanotolle. Diagnoosi, sudden deafness, 90% kuuroutuminen. Edes paakallo ei reagoinut normaalisti resonoiviin taajuuksiin, eli koko vasen puoli oli mennyt taysin turraksi. Mitaan muita oireita ei ollut, ei huimausta tai paansarkya. Korva humisi ja oli tunnoton. Laakarini kertoi minulle mahdollisista hoidoista ja kehotti minua lahtemaan HYKSin korvaklinikalle, jotta kunta ohjaisi minut kalliisiin jatkohoitoihin. Laakarini tiesi kunnan lahettavan joitakuita akillisesta kuulonmenetyksesta karsivia potilaita mm. ylipainehappihoitoon. Korvaklinikalla sain kouraani penisilliinikuurin ja kehotuksen valttaa urheilua kahden viikon ajan. Kerroin, etta isallani on ollut mm. hyvanlaatuinen sylkirauhaskasvain, ja etta lisatutkimukset olisivat siten valttamattomia. Kunnan asenne tuli kuitenkin hyvin selvaksi, mitaan lisatutkimuksia ei tehtaisi, ja ylipainehappihoidon suhteen todettiin, etta kunta ei sita kayta hoitona tahan vaivaan.

Takaisin yksityiselle, aivojen taydelliset viipalekuvaukset, kaikki mahdolliset naytteenotot tulehdusten varalta jne. Laakarini lahetti minut ylipainehappihoitoon (15x90min), ja kolme paivaa kuuroutumisesta olin ensimmaisessa hoidossa. Aivoista ei loydetty mitaan kuuroutumista mahdollisesti aiheuttavaa. Laakarit kuitenkin painottivat, etta sisakorvaa ei kunnolla pystyta tutkimaan, joten mahdollisuus on olemassa, etta ongelma on sielta lahtoisin. Syiksi ehdotettiin verenkierron hairiota (esim. akillinen hapenpuute tietyssa osassa aivoja) tai hermostollista hairiota. Tulehdus oli suljettu pois, silla naytteissa ei ollut mitaan normaalista poikkeavaa. Sain ylipainehappihoitoa 3 viikon ajan, ja tana aikana ehdin tormata perati kahteen kunnan (HKI) lahettamaan potilaaseen, joilla oli tasmalleen sama vaiva kuin minulla, mutta ikaa huomattavasti enemman. Kunta siis toimii tassa asiassa melko lailla vaihtelevasti.. Kuulo parani hoidon aikana tietyilla taajuuksilla 5db luokkaa, eli ei siis kaytannossa ollenkaan, mutta kuitenkin parannusta oikeaan suuntaan. Rajaytykset kotikatumme tietyomaalla eivat saaneet korvaa edes sarisemaan. Kokeilimme myos muita hoitokeinoja, jotka voisivat edistaa kehon hyvinvointia. Kavin osteopaatilla ja myos normaalihieronnassa/vyohyketerapiassa kerran viikossa.
Jatkuu..
Olin todella masentunut ja seuraavat 6 kuukautta menivatkin aika lailla hiljaselona. Koulussa en kaynyt muutamaan kuukauteen, koska en saanut puheesta mitaan selvaa edes oppitunneilla. Kaikuvissa tiloissa ei mitaan mahista, ja keskustelut enemman kuin yhden ihmisen kanssa osoittautuivat mahdottomiksi. Musiikki kuulosti todella vaaralta ja laakari oli muutenkin kehottanut olemaan soittamatta (olen viulisti/pianisti). Yhdesta kuulevasta korvasta ei ollut juuri mitaan iloa, silla mika tahansa suhina, humina, kaiku tai taustaaani teki aanimaisemasta yhta puuroa. Puoli vuotta kuuroutumisesta korva osoitti ensimmaisen kerran elon merkkeja (ja voi sita RIEMUA!). Tietyomaan ohittaessani kalloni resonoi kuurolla puolella kun traktorin kauhasta kipattiin jotain kivenlohkareita kuormalavalle. Kuukauden kuluttua siita korvani sarisi kovasta melusta (siis niin kovasta, etta piti peittaa toinen korva, koska muuten sattuisi). Korva ei kuitenkaan viela varsinaisesti kuullut, ainoastaan reagoi koviin aaniin. Vahitellen korva alkoi kuulemaan uudelleen, aluksi kovat aanet saattoivat kuulua piipityksena, huminana, sarinana tai muutoin "vaarin" kuuroutuneessa korvassa (en tarkoita siis tinnitusta, vaan nimenomaan korvan reaktiota ulkopuolelta tuleviin aaniin). Tuntui silta, kuin korva "opettelisi" kuulemaan uudestaan. Kuulotesteissa todettiin parannusta seka matalilla, etta korkeilla taajuuksilla, mutta puhetaajuudet (=keskit.) olivat edelleen yhta huonot. Keskusteleminen oli edelleen melko lailla mahdotonta, mutta korva sentaan reagoi edes joihinkin taajuuksiin, aihetta iloon siis oli. Muutamien kuukausien aikana korva alkoi vahitellen kuulemaan oikeammalla tavalla, tosin puolen vuoden ajan vasen korvani kuuli aanet eri savelkorkeudella, yhta savelaskelta alempana (ei siis musiikkia vielakaan, liian jarkyn kuuloista). Korvista kuului siis pitkan aikaa erilainen aani. Reilun vuoden kuluttua parannusta kuulossa (kuulotestien perusteella) ei enaa tapahtut, ja kuulossani on puhetaajuuksilla pysyva (tai no, se nahdaan..) kuulonalenema. Korvassa on myos tinnitusta ajoittain, mutta olen oppinut sulkemaan sen pois mielestani.

Rohkaisevaa tassa on se, etta aivot ovat niin nerokas systeemi, etta toinen korva oppii kompensoimaan huonompaansa, mikali huonommassa on edes jotain eloa. Arkielamassa en enaa huomaa korvien kuulotason eroa. Valilla tuleekin pelastyttya sita, miten vahan ja huonosti kuulee, jos koittaa puhua puhelimessa luuri huonommalla korvalla. Aanet tulevat kuitenkin samalta savelkorkeudelta (vasen korva "virittyi" vahitellen) ja aanet kuulostavat samalta molemmissa korvissa. Vasen korvani on kuitenkin edelleen herkka tietyille aanille. Viulun- ja pianonsoittoa olen kuitenkin saanut jatkaa, onneksi. Ahdistusta aiheuttavat ajoittain tapahtuvat aanen "imeytymiset" molemmissa korvissa, samanlainen tuntemus kuin kuuroutuessa, mutta ilman kuuroutumista. Laakarit vakuuttavat, etta todennakoisyys korvan kuuroutumiseen toistamiseen on pieni, mutta epatodennakoisyydetkin kuitenkin osuvat aina jonkun kohdalle, joten koitan olla ajattelematta koko asiaa.
Lentokoneella matkustin ensimmaisen kerran vasta kaksi vuotta kuuroutumisesta. Mitaan ei tapahtunut ja paineentasaus sujui ongelmitta.

Ylipainehappihoidosta.. Koska minulla koko korva tuntui kuolleen kuuroutumisen myota, paineentasaus oli vaikeaa. Tarykalvo tuntui jamahtaneen paikoilleen ja koko alueella oli puutumisen tunnetta. Hillittomalla tyolla ja uurastuksella sain tarykalvon liikahtamaan aina edes vahasen, ja kivuliaat poksahdukset paineistuksen aikana kuuluivat jopa muidenkin korviin. Muuten hoito oli ongelmaton ja mukava. Itsellani oli aina todella virkistynyt olo hoidon jalkeen, vaikka aikamoisessa sumussa tuli korvan takia kuljettuakin.. Voi vain arvailla, kuinka paljon ylipainehappihoidolla oli tekemista kuulon asteittaisen paranemisen kanssa. Joka tapauksessa, hyva etta menin ja kaikki mahdollinen tehtiin. Hoito oli kuitenkin kallis ja vakuutusyhtioista sen verran, etta ainakaan meikalaisen kohdalla hoitoa ei korvattu. Ja muistutuksena siis, etta hoidossa oli samaan aikaan kunnan lahettamia sudden deafness-potilaita..

Kovasti tsemppia ja voimia teille, joilla tila on tuore. Ei ole kivaa. Vaivasta tiedetaan niin vahan, etta laaketiede ei oikein tuo rohkaisua. Etenkin sisakorvaperaiset kuuroutumiset ovat niin mystista sorttia, etta on vahan mita laakarit voivat tehda, joka auttaisi varmuudella (penisilliinikuurit sun muut maarataan siksi, etta ne SAATTAVAT auttaa).

Kuulo voi kuitenkin myos palautua, ainakin osittain kuten omalla kohdallani, ja se voi tapahtua merkittavalla viiveella.
Noekoe kirjoitti:
Olin todella masentunut ja seuraavat 6 kuukautta menivatkin aika lailla hiljaselona. Koulussa en kaynyt muutamaan kuukauteen, koska en saanut puheesta mitaan selvaa edes oppitunneilla. Kaikuvissa tiloissa ei mitaan mahista, ja keskustelut enemman kuin yhden ihmisen kanssa osoittautuivat mahdottomiksi. Musiikki kuulosti todella vaaralta ja laakari oli muutenkin kehottanut olemaan soittamatta (olen viulisti/pianisti). Yhdesta kuulevasta korvasta ei ollut juuri mitaan iloa, silla mika tahansa suhina, humina, kaiku tai taustaaani teki aanimaisemasta yhta puuroa. Puoli vuotta kuuroutumisesta korva osoitti ensimmaisen kerran elon merkkeja (ja voi sita RIEMUA!). Tietyomaan ohittaessani kalloni resonoi kuurolla puolella kun traktorin kauhasta kipattiin jotain kivenlohkareita kuormalavalle. Kuukauden kuluttua siita korvani sarisi kovasta melusta (siis niin kovasta, etta piti peittaa toinen korva, koska muuten sattuisi). Korva ei kuitenkaan viela varsinaisesti kuullut, ainoastaan reagoi koviin aaniin. Vahitellen korva alkoi kuulemaan uudelleen, aluksi kovat aanet saattoivat kuulua piipityksena, huminana, sarinana tai muutoin "vaarin" kuuroutuneessa korvassa (en tarkoita siis tinnitusta, vaan nimenomaan korvan reaktiota ulkopuolelta tuleviin aaniin). Tuntui silta, kuin korva "opettelisi" kuulemaan uudestaan. Kuulotesteissa todettiin parannusta seka matalilla, etta korkeilla taajuuksilla, mutta puhetaajuudet (=keskit.) olivat edelleen yhta huonot. Keskusteleminen oli edelleen melko lailla mahdotonta, mutta korva sentaan reagoi edes joihinkin taajuuksiin, aihetta iloon siis oli. Muutamien kuukausien aikana korva alkoi vahitellen kuulemaan oikeammalla tavalla, tosin puolen vuoden ajan vasen korvani kuuli aanet eri savelkorkeudella, yhta savelaskelta alempana (ei siis musiikkia vielakaan, liian jarkyn kuuloista). Korvista kuului siis pitkan aikaa erilainen aani. Reilun vuoden kuluttua parannusta kuulossa (kuulotestien perusteella) ei enaa tapahtut, ja kuulossani on puhetaajuuksilla pysyva (tai no, se nahdaan..) kuulonalenema. Korvassa on myos tinnitusta ajoittain, mutta olen oppinut sulkemaan sen pois mielestani.

Rohkaisevaa tassa on se, etta aivot ovat niin nerokas systeemi, etta toinen korva oppii kompensoimaan huonompaansa, mikali huonommassa on edes jotain eloa. Arkielamassa en enaa huomaa korvien kuulotason eroa. Valilla tuleekin pelastyttya sita, miten vahan ja huonosti kuulee, jos koittaa puhua puhelimessa luuri huonommalla korvalla. Aanet tulevat kuitenkin samalta savelkorkeudelta (vasen korva "virittyi" vahitellen) ja aanet kuulostavat samalta molemmissa korvissa. Vasen korvani on kuitenkin edelleen herkka tietyille aanille. Viulun- ja pianonsoittoa olen kuitenkin saanut jatkaa, onneksi. Ahdistusta aiheuttavat ajoittain tapahtuvat aanen "imeytymiset" molemmissa korvissa, samanlainen tuntemus kuin kuuroutuessa, mutta ilman kuuroutumista. Laakarit vakuuttavat, etta todennakoisyys korvan kuuroutumiseen toistamiseen on pieni, mutta epatodennakoisyydetkin kuitenkin osuvat aina jonkun kohdalle, joten koitan olla ajattelematta koko asiaa.
Lentokoneella matkustin ensimmaisen kerran vasta kaksi vuotta kuuroutumisesta. Mitaan ei tapahtunut ja paineentasaus sujui ongelmitta.

Ylipainehappihoidosta.. Koska minulla koko korva tuntui kuolleen kuuroutumisen myota, paineentasaus oli vaikeaa. Tarykalvo tuntui jamahtaneen paikoilleen ja koko alueella oli puutumisen tunnetta. Hillittomalla tyolla ja uurastuksella sain tarykalvon liikahtamaan aina edes vahasen, ja kivuliaat poksahdukset paineistuksen aikana kuuluivat jopa muidenkin korviin. Muuten hoito oli ongelmaton ja mukava. Itsellani oli aina todella virkistynyt olo hoidon jalkeen, vaikka aikamoisessa sumussa tuli korvan takia kuljettuakin.. Voi vain arvailla, kuinka paljon ylipainehappihoidolla oli tekemista kuulon asteittaisen paranemisen kanssa. Joka tapauksessa, hyva etta menin ja kaikki mahdollinen tehtiin. Hoito oli kuitenkin kallis ja vakuutusyhtioista sen verran, etta ainakaan meikalaisen kohdalla hoitoa ei korvattu. Ja muistutuksena siis, etta hoidossa oli samaan aikaan kunnan lahettamia sudden deafness-potilaita..

Kovasti tsemppia ja voimia teille, joilla tila on tuore. Ei ole kivaa. Vaivasta tiedetaan niin vahan, etta laaketiede ei oikein tuo rohkaisua. Etenkin sisakorvaperaiset kuuroutumiset ovat niin mystista sorttia, etta on vahan mita laakarit voivat tehda, joka auttaisi varmuudella (penisilliinikuurit sun muut maarataan siksi, etta ne SAATTAVAT auttaa).

Kuulo voi kuitenkin myos palautua, ainakin osittain kuten omalla kohdallani, ja se voi tapahtua merkittavalla viiveella.
Tarkoitin kortisonia, en penisilliinia. Ajatusvirhe! :)
Noekoe kirjoitti:
Tarkoitin kortisonia, en penisilliinia. Ajatusvirhe! :)
Onko teille kenellekään suosisiteltu kuulolaitetta. Itselläni meni kuulo hetkessä täysin ja on palautunut sinne n.50db, eli puheääntä en kuule kuin huudettaessa ja kännykälllä pystyn puhumaan jos oikein pinnistelen. Itselläni ensimmäinen kaupungin kontrolli kohta tulossa ja yksityinen lääkärini, jolla olen käynyt hbo-hoidoissa pyysi minua ehdottamaan kuulolaitetta käyttöön, sillä epäilee ettei kuuloni enää tästä parane:(. Samalla siitä saattaisi olla apua myös tinnituksen hoitoon. Onko teillä muilla käytössä, joilla kuulo edes vähän palautunut? Onko ollut hyötyä?
77 kirjoitti:
Onko teille kenellekään suosisiteltu kuulolaitetta. Itselläni meni kuulo hetkessä täysin ja on palautunut sinne n.50db, eli puheääntä en kuule kuin huudettaessa ja kännykälllä pystyn puhumaan jos oikein pinnistelen. Itselläni ensimmäinen kaupungin kontrolli kohta tulossa ja yksityinen lääkärini, jolla olen käynyt hbo-hoidoissa pyysi minua ehdottamaan kuulolaitetta käyttöön, sillä epäilee ettei kuuloni enää tästä parane:(. Samalla siitä saattaisi olla apua myös tinnituksen hoitoon. Onko teillä muilla käytössä, joilla kuulo edes vähän palautunut? Onko ollut hyötyä?
Hei .Minäkin aloin äkillisesti kuuroutua 04. Vasen korva yhdes yössä ja sitten perään toinen. Sain kuulolaitteet aika pian työn takia mutta minulle ne ovat helvetilliset. Ne aiheuttavat niin suuren kivun korvaani ja poskiini etten pidä niitä kuin koulussa ääripakosta. (uudelleenkoulutus)
Hoitajat sanovat ettei ne aiheuta kipua mutta kyllä vaan aiheuttaa.Siis minulle ainakin johtuneeko sitten mistä syystä siihen ei tietoa.
Happihoidosta mainittiin minulle silloin mutta ei sen sanottu olevan noinkin auttava joten en osannut hakeutua sellaiseen. Sääli. Minä menetin musiikin,laulun ja paljon muutakin kuulon myötä ja olen välillä katkera. Toisaalta sain myös jotakin sellaista jota en olisi saanut ilman menetystä...eli hinta oli kova mutta olen onnellinen.
Minullakin huutaa toinen korva nyt jo 6v sama sävel(luojan kiitos) ja yötä päivää. Nyt on ollut pahenemista ja etsin syitä ja vielä kerran aion etsiä myös apua. Kerronpa teille sitten josko sitä saan .Peukut pystyyn!!!! Opiskelen viittomakieltä ja huulilta lukua sillä eteneminen on ollut nyt nopeaa jotta ehdin ennemmin. Tulen kuulemma kuuroutumaan ja jos en löydä mitä etsin niin niin käy,

Kaikille kuitenkin iloa elämään.Tinnituksen kans oppii elään kun on pakko.Ja jos jotain menettää niin jotain saa.
+Lisää kommentti
Itsekin heräsin niin, että vasen korva oli kuin lukossa ja huomasin kuulon alenneen siitä. Noin viikon kuluessa paineen ja lukkiutuneisuuden tunne kuitenkin lähti, mutta kuulo ei palannut ja korva alkoi soida.
Kävin lääkärillä, joka epäili tinnitystä, mutta ohjasi kuulotutkimuksiin kun sanoin, että olen huomannut kuulon alenneen. Tutkimuksissa todettiin, etten kuule vasemmalla korvalla juuri lainkaan korkeita taajuuksia ja ylilääkäri totesi kärsimäni influenssan jälkitaudin vaurioittaneen korvan hermoja ja täten tuhonneen osittain kuuloa. Hän totesi myös, ettei kuulo tulee koskaan palaamaan samalle tasolle kuin mitä se oli ennen, muttei myöskään laskemaan. Oikealle korvalle ei tule käymääb myöskään mitään. Sain kuitenkin lähetteen pään magneettikuvauksiin mahdollisen hyvänlaatuisen korvakasvaimen varalta, mutta lääkäri sanoi sen olevan hyvin epätodennäköinen.
Ilmoita
Heräsin tänään aamuyöllä siihen, että vasen korva piippaili ja tuntui tukkoiselta. Ajattelin, että kyllä se siitä varmaan häviää aamuun mennessä, mutta niinpä vain kävi että korva on ja pysyi tukossa. Kävin iltapäivällä terkalla, joka vielä pyysi lääkärinkin varmistamaan ettei korvassa ole mitään näkyvää.

Korva siis tuntuu siltä, kuin se olisi pumpulin sisällä ja kevyt paineentunne, kipua ei ole. Kuulen silläkin korvalla kohtalaisen normaalisti sen "pumpulin" läpi, ainoa erotus terveeseen korvaan on fiilis tunnottomuudesta ja tukkoisuudesta vasemmalla puolella.

Terkalla tuomio oli, että korvassa ei näy mitään mikä fyysisesti estäisi kuulemisen ja korvakäytävä oli puhdas, mutta vähän kostea. Painetestissä korva reagoi normaalisti. Puhaltelu nenästä kiinni pitäen ei tee mitään, "kuuro" korva raksahtaa siinä missä tervekin korva. Kun availen leukoja, niin vasemmalta kuuluu raksumisen lisäksi suhahtelua.

Ohjeeksi sain hakea apteekista tuiki tavallista Nasolinia tms. ja suihkia sitä vasemman puolen sieraimeen. Lääkäri epäili, että minulla olisi jokin syvempi reitti poskiontelon ja korvan välissä tukossa/turvoksissa, mutta tiedäpä sitten. Palailen myöhemmin kertomaan mitä on tapahtunut.
Ilmoita
Erään äkillisen kuulonmenetyksen tositarina, kohtalotovereille varoituksen sanaseksi...

Nuori työssäkäyvä, harvinaisen perussairauden omaava henkilö meni knk-erikoislääkärin vastaanotolle oireinaan flunssa, huimaus ja kuulonalenema. Hoitona annettiin tärykalvon puhkaisu, nenäpolyypin poisto, viikko sairauslomaa ja ilman lääkitystä kotihoitoon.

Potilaan kuulo hävisi parissa vrk:ssa tyystin. Päiystyksen harjoittelijalääkäri oli neuvoton ja käski ottaa yhteyttä korvapoliin. Yllämainittu erikoislääkäri otti tapauksen päivän viimeisenä sisään, ja perussairauden tiedossaolosta huolimatta passitti kotiin sairastamaan tavallisen lääkemääräyksen kanssa.

Seuraavan viikon kontrollissa saatiin huomata lääkärin erehtyneen rankasti.
Hän ei ollut konsultoinut omalääkäriä, eikä perussairauden asiantuntijaa, vaan hoitanut potilasta ensin väärällä diagnoosilla, ja oikean diagnoosin havaittuaan väärällä lääkityksellä viikon ajan, jolloin jotain olisi vielä ollut tehtävissä. Uusi ohje oli hätätiputukseen osastolle useaksi vuorokaudeksi, mutta tässä vaiheessa tämä oikea hoito oli jo niin myöhässä, ettei toivottua vaikutusta enää saavutettu.

Jatkossa ko. lääkäri pesi kätensä tapauksesta, eikä suostunut tapaamaan potilasta,
eikä ottamaan yhteyttä vastaavia tapauksia onnistuneesti hoitaneisiin ulkomaisiin kollegoihin. Sairauslomien jatkot hän kirjoitti näkemättä potilasta, ja käski osoittamaan kysymykset yliopistolliseen sairaalaan.

Tällä tavoin alan "ammattilaiset" tuhosivat viikossa nuoren ihmisen elämän täysin, lähes kokonaan kuuroutuneeksi työkyvyttömyyseläkeläiseksi. Tapauksesta on kulunut vuosi, eikä kukaan ole ottanut vastuuta.
Mitä me tästä opimme?
-Kyseenalaista kaikki. Kaiva itse tietoa vaikka kiven alta. Googlekin on kaveri, herra tohtori ei ole!
Ilmoita
Hei!
Minulle kävi samoin ja oli melkoinen taistelu ennenkuin sain lääkärin tajuamaan että lähetti magneettikuvaan jouduin hommaaman lääkärille siirron helpompiin tehtäviin kun sanoi minulle ei sitä kaikkea tarvi kuulla vaikka työni edellytti hyvää kuuloa, siellä selvisi akustikus neurinooma eli hyvänlaatuinen kuulohermo kasvain 12 tunnin leikkaus toinen korva mykkä kun en ajoissa saanut hoitoa. Kannattaa vaatia magneettikuva varmuuden vuoksi on niitä muitakin vaivoja mutta varmistaa.
Ilmoita
Itse olen 13 vuotias ja sain äkillisen kuulonmenetyksen jota ei ole juuri koskaan tullut minun ikäisille. olen käynyt kuulokokeissa jne diagnoosi lääkäriltä oli jos 40 tai yli niin ei mitään kuin kuulotaite musta kun olen nuori niin kuulo voi ehkä palautua. :(
Ilmoita
kuulo lähti pari vuotta sitten toisesta korvasta yllättäen aamulla pamauttamalla korvan lukkoon ja jäljelle jäi vain kova humina. Kortisonit sain, tasapaino lähti siinä samalla mutta palautui ehkä parissa viikossa mutta vieläkin se on huono. Hieman kuulo parantunut mutta tehdasmainen kohina on ikuinen vieras tässä päässä, kuulolaite on aivan hanurista mutta joskus jaksan sitäkin käyttää.
Tsemppiä ihmiset, kyllä tän kans elää mutta ei se kivaa ole. Keskustellessa joudun aina hälytilanteissa kysymään monta kertaa että mitä, tai sitten vaan nyökyttelen enkä kuule puoliakaan mitä toiset sanoo. Toivon että stressillä ei ollut tämän kanssa mitään tekemistä, tuolloin olin pahassa työtilanteessa stressinkourissa mutta nykyään puolikuuro työtön. Ei tässä elämässä järkeä ole.
Ilmoita
Oikea korva on ilmeisesti vaikkua täynnä, ei ole kotona välineitä millä saisi huuhdeltua. Miten kiireellä pitäisi käydä työterveyshoitajalla tai terveyskeskuksessa huuhteluttamassa korva kun yön jäljiltä se on aamulla jonkinaikaa niin tukossa että en kuule sillä hyvin?

Tarjosin tukossa olevalle korvalle jo bassotehostettua Gigi Dagostinon Lamour Toujours biisiä niin lujaa kuin läppäristä lähti (kuulokkeilla) muttei jytkekään saanut korvaa aukeamaan :D

https://www.youtube.com/watch?v=O1paqjmCJGI
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Äkillinen kuulonmenetys

Sain eilen tietää et oikean korvan kuulo melkein täysin kadonnut.Ihan yhtäkkiä meni,kun heräsin yhtenä aamuna korvan suhinaan.Kohisi ja paineen tunne,nyt lähete korvapolille tarkempiin tutkimuksiin.Onko tääl ketään joka olis kokenut saman.Olis helpottavaa kuulla miten olet selvinnyt.Diagnoosi äkillinen kuulon menetys toisesta korvasta.Syytä ei viel tiedetä...

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta