Millä saan kissat pysymään pois ?

kisu kisu

Millä helvetillä saan kissat pysymään pois pihaltamme. Kusevat kuistille ja lapsen hiekkalaatikkoon. Myrkky, sähköansa vai haulikko?

35

14392

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kettt

   no ei kai se nyt niin hirveästi voi haitata? Ennemmin tai myöhemmin lapsesi tulee aiheuttamaan naapureillesi moninkertaisesti harmia. Tuskinpa hekään silloin miettivät myrkkyä, sähköansaa tai haulikkoa

   • Anonyymi

    Nuija


  • >^.^<

   pysyn kilometrin päässä tontiltas, kun ruuttaat vettä päin kuonoa, aina kun työnnän sen lähelle..aika äkkiä opin, ettei teille oo tulemista..miauu..

   • hehee..

    olikin asiantuntijan neuvo. ;) Kukapa sen kissan hännän nostaa, ellei kissa itse...


  • Kaku draugs

   hanki koira

   • Onttomukulakiurunkannus

    Mieluiten suomenpystykorva! Ne ovat erinomaisia kissanjahtaajia! Ja ääntä lähtee, ja kissat lähtee!


  • elliveera

   Hommaa kissakarkotin. Se on paristoilla toimiva laite, jonka voi laittaa pihaansa tuottamaa ihmisen korvilla kuulematonta "yliääntä". Ääni on kissoista erittäin epämiellyttävä.
   Käy kysymässä eläinkaupoista.
   Netissäkin on kirjoitettu aiheesta hakusanalla: kissakarkotin.

   • Ärre

    Äitini kärsi vähän samantapaisesta kissaongelmasta joten tämä on tuttu juttu. Ruiskutin äitini pihan laidoille etikkaa ja äiti nakkeli vielä appelsiini/sitruunan kuoria sinne tänne niin eipä katteja enää näkyny. "Pitää kissat loitolla. Ruiskuttele etikkaa alueella, josta haluat karkottaa kissat." *lainattu etikkavinkit sivulta* => http://www.elisanet.fi/puutteenpera/etikka.html


   • kokeile
    Ärre kirjoitti:

    Äitini kärsi vähän samantapaisesta kissaongelmasta joten tämä on tuttu juttu. Ruiskutin äitini pihan laidoille etikkaa ja äiti nakkeli vielä appelsiini/sitruunan kuoria sinne tänne niin eipä katteja enää näkyny. "Pitää kissat loitolla. Ruiskuttele etikkaa alueella, josta haluat karkottaa kissat." *lainattu etikkavinkit sivulta* => http://www.elisanet.fi/puutteenpera/etikka.html

    Etikka, sitruunan ja appelsiininkuoret todellakin karkoittaa kissat.


  • ollikuiva

   syö paljon maustettua ruokaa ja kuseskele nurkkiin
   toimii mulla

  • tarvitaan

   Olet ilmeisesti osunut asumaan jonkun kissan omalle reviirille tai mahdollisesti jopa kahden eri kissan reviirien rajamaille. Samperi. Myötätuntoni on puolellasi. Ongelma ei ole kuitenkaan ylittämätön, pitää olla vain ovelampi kuin nuo mokomat hiirien kahut.

   Ensinnäkin huolehdi ettei tontillasi todellakaan työskentele yksikään peltohiiri- tai muu jyrsijä sukuinen yhteisö omissa tiuhutöissään. Nämä reviirien haltijathan haluavat nimenomaan erinomaisia metsästys maita hallintaansa.

   Toisekseen voit peittää hiekkalaatikon aina silloin kun sillä ei varsinaisesti ole käyttöä. Näppärämpi nikkaroi vaikkapa kannen laatikon suojaksi.

   Kolmanneksi ja todella tehokkaaksi keinoksi voisit käyttää karkoitusta. Esimerkiksi juuri edellä kerrotut appelsiinit ja sitruunat kissa kiertää kaukaa, samoinkuin erilaiset kaupoista saatavat karkoitteetkin.

   Aina jos näät kissan tontillasi käytä jotakin kovaäänistä peloitetta, megafoniin huutaminen, kattilankansien hakkaaminen yms., päinvastoin yleistä uskomusta kissakin oppii.

   Yksi hyvä neuvo on tietysti hankkia jokin koira tontillesi, jollet sellaista aivan itsellesi ota niin vuokraa, kyllä yksi Jeppe parista ateriasta kissan kuriin saa.

   • siilityttö55

    Kun hankit koiran sitten on sitä koiran jätettä ja kissan pissaa joka paikassa.


  • niihin tehoaa

   ysimilline.

   • Mörkölästä

    Hyvin mielikuvituksetonta, vain yksinkertainen ja tylsä tyyppi toimisi noin!


   • Poiju1971
    Mörkölästä kirjoitti:

    Hyvin mielikuvituksetonta, vain yksinkertainen ja tylsä tyyppi toimisi noin!

    yksinkertainen on kaunista :)


   • pam,pam

    kissat sais olla olematta.. sitä paitsi kissa on lainsuojaton,joten jos ykskin kissa mun
    pihaan eksyy ni haulia tulee!!
    toissa kesänä joku katti raapas mun koirani melkein puolisokeaksi ja kyllä muuten katti lähöt saiki!!!!!


   • aurinkorannat
    pam,pam kirjoitti:

    kissat sais olla olematta.. sitä paitsi kissa on lainsuojaton,joten jos ykskin kissa mun
    pihaan eksyy ni haulia tulee!!
    toissa kesänä joku katti raapas mun koirani melkein puolisokeaksi ja kyllä muuten katti lähöt saiki!!!!!

    Kissa ei ole lainsuojaton. Perehdy vähän paremmin lakiin.


  • suden suuhun

   Meilläkin päin asusteli kissoja, villejä sellaisia, emo ja 7 pentua sekä 1 vuoden ikäinen edellisen vuoden poikanen.

   Sitten viime kesänä tuli karhuemo kahden poikasensa kanssa asustelemaan takametsään ja susikin kierteli normaalit syksyiset kulkureittinsä näillä nurkilla, eikä mennyt kuin vilaus kun kissoja ei enää ollut. Ensin häipyivät pikkupennut aivan mystisesti, sitten emokissa muutaman päivän päästä ja viimeiseksi vuoden ikäinenkin taisi päästä taivaaseen. Niin siinä vaan kävi. Eipä ole enää villikissoja tälläkään tontilla näkynyt.

   Eli vastauksena kysymykseen: hommaa pihallesi susi tai karhu. Tai muuta maalle asumaan, missä petoeläimet kulkevat luonnostaan nurkissasi, niinkuin meillä. Silloin ei kissat haittaa

  • kissankaveri

   Voisit laittaa kissoille yöksi lämmintä maitoa ja jotain ruokaa.Tulee hyvä mieli kaikille

  • tipu tipu

   Millä helvetillä saan linnut pysymään pois pihaltamme. Paskovat kuistille ja lapsen hiekkalaatikkoon. Kyllä valtion pitäisi hommata kaikille linnuille vaippahousut. Ja matojen paska on vielä kamalampaa - sitä on ijan joka paikassa   

  • yks kissan omistaja

   meillä kissat pysyy kaukana hiekkalaatikosta ja muista kielletyistä paikoista kun ympärille kaataa raakaa etikkaa... hajua ei kissat voi sietää

   • kokemusta on

    kissat eivät tule ainakaan meidän terassille, kun laitan illalla appelsiinin kuoria terassille,puristelen vähän mesuakin ympäriinsä, on kokeiltu ja hyväksi havaittu, aamulla vain kuoret roskiin.


  • kissan omistaja

   eläin kaupassa tai ehkä ihan ruoka kaupassakin, myydään sellaisia kissan karkottimia, mitä sitten suihkutetaan sinne mistä halutaan kissat pitää poissa

   ja hiekka laatikko ongelmaan, että mikäli se on sellanen laatikko hiekkalaatikko niin siihen voisi laittaa kanen että kissat pysyvät poissa

   mitään haulikoit tai ansoi ei tartteta

  • zuip

   Tutullani oli vastaava ongelma;omakotitalo alue, jossa naapurin kissat kusi lasten hiekkalaatikkoon,etuovelle ja kuistille, ja asiasta mainitseminen ei hetkauttanut naapureita ollenkaan.
   Joten: Hanki kissa-ansa, kun kissa on jäänyt kiinni viet sen löytöeläintaloon, jatkat näin kunnes kissoja ei ole. sitten naapuri voi hakea kisunsa pois kissa/löytöeläintalosta, jos tajuavat soittaa sinne.. Ainakaan tuttavani pihalla ei näkynyt sen jälkeen yhtään kissaa.
   Todella ikävää ja julmaa kissojen kannalta mutta kun se narun toisessa päässä oleva tyyppi on idiootti ja piittaamaton, ei jää vaihtoehtoja jos asialle haluaa tehdä jotain.

  • Kalle Kovanen

   Ostin hyvän ilmakiväärin ei ole enää katteja näkynyt. Tepsii todella tehokkaasti.

  • Kissat omaan kotiin

   Appelsiininkuoret ym, etikat eivät toimi valitettavasti. Ainoa tapa on todellakin joko ottaa yhteyttå kissan omistajaan tai poistaa kissa. Meillä olin yhteydessä omistajaa useasti, ei mitään vaikutusta. Joka ilta kissa pihallehuomautteleuista huolimatta ja aamulla pihassa kusta ja paskaa. Kissa-ansoja voi lainata ja niisä tulee ohjeistus mukana. Kun kissa on saatu kiinni (käy usein katsomassa ja laita ansa piilopaikkaan jotta muut eivät sitä näe) niin vie se pitkälle johonkin kissojen keräystaloon. Älä jätä sitä mihinkään samalle paikkakunnalle vaan joko annat jollekin tutulle maaseudulle tai viet muuten kauas tai muuten ongelma jatkuu.

   Tärkeä neuvo: Kun se ääliö kissan omistaja joskun ihmettelee ehkä sinullekin että missähän heidän misu on niin pidät vaan pokerin ja sanot että ikävää jos on kadonnut vaikka aiheuttikin harmia. Näin omistaja ei ala sekoileen asian suhteen vaan tyytyy odottelemaan mirriään kotiin ja ei tule riitoja.

   Hän ottaa pian uuden kissan ja taas teet saman jutun niin kyllä se pian oppii pitään katin hallinnassaan. Laki on sinun puolellasi myös siinä jos päätät eliminoida kyseisen kissan omalla tontillasi mutta se täytyy tehdä siten että kissa ei kärsi. Tämä saattaa haitata naapurisopua mkäli menee omistajan korviin. Eli kissaa ei saa lain mukaan pitää vapaana ja mikäli se aiheuttaa haittaa voidaan eläin lopettaa. Poliisia ym. asialla ei kannata vaivata, he vain yrittävät sovitella asiaa ja se ei tule ratkaisemaan ongelmaasi.

   Ota heti kunnon oywe asiaan niin saat ongelman pois. Ei näissä muu auta kuin kovat otteet. Toivotan onnea!

  • Varma-apu

   Hommaat ilmakon ja sitten kyttäilet muutaman päivän kissan tulemista. Ammut sitä persuksiin niin ei varmasti tule enää teidän pihaan. Ilmakko on siitä hyvä että ääntä ei tule paljoa jos ampuu vaikka sisältä ikkunasta ulos. Kissa lähtee osuman jälkeen kuin Naton ohjus ja ei enää palaa.

   Toinen keino on se että lainaat kissa-ansan ja ota kissan kiinni. Sitten hommaat sille kyydin toiselle puolelle Suomea. Tee tämä keväällä tai kesällä niin kissa etsii itselleen kodin uudesta ympäristöstä ja kaikilla kaikki hyvin. Kun se kissan omistaja(idiootti) hommaa uuden kissan (aina ne sen tekee) niin toistat kuvion. Jossakin vaiheessa tyhmempikin tajuaa että lemmikit kannattaa pitää kotona.

  • NIINPÅÄ JEE

   Hyvä kissa on kuollut kissa.

  • Mokcba

   Tein 2x0,8m v ihannesboxin pihalle. Eilen aloin kylvöpuuhiin ja saatana kissanpaskaa pullollaan koko boxi.
   Meidän korttelissa asuu yksi maalta muuttanut nainen, ja sen kissa on vuosia pyörinyt meidän pihalla. Loppu muuten se homma nyt!
   Vien löytöeläintaloon joka kissan meidän pihalta.
   Maalaiset on tolloja.

  • Mokcba

   Tein 2x0,8m v ihannesboxin pihalle. Eilen aloin kylvöpuuhiin ja saatana kissanpaskaa pullollaan koko boxi.
   Meidän korttelissa asuu yksi maalta muuttanut nainen, ja sen kissa on vuosia pyörinyt meidän pihalla. Loppu muuten se homma nyt!
   Vien löytöeläintaloon joka kissan meidän pihalta.
   Maalaiset on tolloja.

  • mainoksetriittävät

   Miksi kaikki kissafanit luulevat, että muidenkin pitäisi tykätä kissoista? Sitten ollaan niin nokka norsunkärsällä, jos joku ei tykkää, että kaikki haisee kissankuselle ja paskalle. On todella ärsyttävää, kun joku tuputtaa toisille, jos ei uskontoa, niin sitten jotain muuta.

  • maizena

   Monia hyviä vinkkejä on tullut, paitsi myrkyttäminen, tappaminen tms.
   Kyllä minuakin harmittaa, kun kissat kakkoo toisten pihojen hiekkaan, multaan, mutta harmittaa sekin, kun koirat kakkoo omalle pihalleni ja postilaatikon viereen. Talvella on lumi keltaisenaan. Oman koiran paskat kyllä kerätään, sekin vielä, tyttökoira = ei nostele jalkaa.
   Ihmiset ne tämän maan paskoo ja heittelee kaikenlaiset jätteet luontoon, sellaiset, jotka eivät maadu. Pidetään huolta toisistamme ja luonnostamme.

  • Luonnonmukainen

   Eikös ole joitankin kissasta vastenmielisiä, luonnonkasveja, valeriaana vai mikä, tietäisikö joku, kun koko talo haisee eltaantuneelle, likaiselle kissalle, jota pidetään irti kaupunkialueella, lakipykälistä piittaamatta, lintujen pesintäaikaan.

   Olisiko valeriaana ?

   • aurinkorannat

    Kissat tykkäävät valeriaanasta !
    Eivät sitruunasta


  • Anonyymi

   Kissa on itsepäinen ja tyhmä otus, että sen lopettaminen tavalla tai toisella on ainoa vaihtoehto.

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu lupailee kertovansa faktaa!

   Hannu oli ilmeisesti tyytymätön eksänsä Martinan antamaan haastatteluun Me Naisissa ja avautui puoliltaöin stoorissaan. Kuvassa Rambo pentu ja tekstiä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   423
   7200
  2. Sanna Ukkola: " Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina. Mitä ihmettä?"

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17b3d7-cced-47fe-8c55-858ccb9e24dc Suomi on järjetön maa.
   Maailman menoa
   723
   6326
  3. Rita ja Aki Manninen päästävät "köyhät" ökykotiinsa: Hulppeat terassit, saunaosasto, uima-allas...

   Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen päästävät kamerat kotiinsa Rikkaat ja rahattomat tv-sarjassa. Ja kyllä heillä onkin totta tosiaan hulppeat tilat..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   102
   4198
  4. PIKKARAMBO LUE TÄMÄ!

   Nyt kun Martina on tehnyt ikävän tempun, ja eronne jälkeen antanut haastattelun Menaiset lehteen, jossa on kertonut yksityisiä asioita suhteestanne, t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   1492
  5. Voi ei! Antti Tuisku jakoi tukkakuvan - Sai huolestuneen viestin ulkomuodostaan: "Elä nyt laihu..."

   Tuisku on ehkä Suomen kovakuntoisin poppari. Mitä mieltä olet fanin palautteesta, onko aihetta huoleen? Tukka ainakin on mintissä... https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   1037
  6. Voi kun Hannu niin ikävöi Martina omassa instas.

   Hannu on ihana ja rehellinen ja kertoo ikävästä, et itkeä pitää ja surra kun on äkkiä matto vedetty alta pois..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   951
  7. Anna mulle vielä mahdollisuus

   En osannut toimia kun rauta oli kuumaa :( Jos ne jutut oli ees mulle osoitettu Mä haluan sut
   Ikävä
   62
   912
  8. Tajuatko sä yhtään

   miten lämpimiä, suuria, valtavia, polttavia mun tunteet sua (miestä) kohtaan on?
   Ikävä
   53
   785
  9. YLE: Enää lyhyt aika ja sitten tulee runtua paperiliittolaisille

   https://yle.fi/uutiset/3-12290135 ” – Meidän on pakko löytää säästöjä, kun Suomessa aiheutetaan lakolla jopa pysyviä vahinkoja. Siinä joudutaan iso k
   Kuusankoski
   72
   741
  Aihe