pitääkö teeri suolistaa, ennen riiputusta?
teeren riiputus
18
15205
Vastaukset
- hupsista.
suosittelisimpa sen suolistamaan heti kaadon jälkeen...sitten täytät sen ilmavalla tavaralla kuten katajanoksilla tai sanomalehellä ja sen jälkeen viileään ilmastoon riippumaan...kuten kellariin tms.
- teeren
olevan raakakypsä silloin ,kun laittaa ongrenkoukun sen silmään ja laittaa sen riippumaan. Sitten kun se itsestään putoaa, se on valmis kynittäväksi.
 
 - Hevosmiehiä
Poika teertä ei tarvi riiputtaa niin kauan, jos on kylmä alle 10 astetta, 2-3 vrk.Lämpimällä vuorokausi saattaa riittää. Ei saa alkaa haisemaan. Tarkempia ohjeita löytyy varmaan googlaamalla. Tai esim riista.fi.
- paskaa
mieluummin saa haista, kun on raakaa. Haju lähtee pesemallä ja paisti on mureaa.
 - tosiaankin
paskaa kirjoitti:
mieluummin saa haista, kun on raakaa. Haju lähtee pesemallä ja paisti on mureaa.
oikeassa.Sääntöjen mukaan riiputtamalla mureutetusta lihasta olisikin pinta leikattava pois.Miksihän?Pesu kyllä asian korvaa.Luulisin että suurin osa metsästäjistä vain kuvittelee riiputtaneensa lihan.Riiputus ajat ovat yllättävän pitkiä.Jos veri ja irtonaiset roippeet vähän haiskahtaa on liha erittäin hyvin riiputettu.
 - pinnan
tosiaankin kirjoitti:
oikeassa.Sääntöjen mukaan riiputtamalla mureutetusta lihasta olisikin pinta leikattava pois.Miksihän?Pesu kyllä asian korvaa.Luulisin että suurin osa metsästäjistä vain kuvittelee riiputtaneensa lihan.Riiputus ajat ovat yllättävän pitkiä.Jos veri ja irtonaiset roippeet vähän haiskahtaa on liha erittäin hyvin riiputettu.
kuorimisesta.
Annan itse jäniksenkin olla viileässä monta päivää ja silloinhan sen pinta kuivaa tummaksi.
Raakakypsyttämisen jälkeen käytän fileerausveistä.
Paisti vain halki ja veitsellä nahkaa pitkin ja komea raakakypsynyt liha on käyttövalmista. Lähtee kaikki kalvot ja jänteet mukavasti.Kannattaa kokeilla. - Eränkulkija
pinnan kirjoitti:
kuorimisesta.
Annan itse jäniksenkin olla viileässä monta päivää ja silloinhan sen pinta kuivaa tummaksi.
Raakakypsyttämisen jälkeen käytän fileerausveistä.
Paisti vain halki ja veitsellä nahkaa pitkin ja komea raakakypsynyt liha on käyttövalmista. Lähtee kaikki kalvot ja jänteet mukavasti.Kannattaa kokeilla.Muistakaa, että eläin nyljetään AINA vasta riiputuksen jälkeen.
Nahka ja/tai höyhenpuku suojaavat eläintä lialta ja kuivumiselta. 
 - tietoa
suolista lintu heti ja täydä vatsa ontelo bebandinella ettei pääse bakteerit lisääntymään, sopiva määrä bebantinea on lintua kohti noin 500grammaa, tuotetta saa vapaasti hyvin palvelevista apteekeista.
- gunnarpässi
Kerrotko lisää - oli hyvin hauska juttu!
 - toope
Moro!
Kaiken paras konsti on täyttää ammutun linnun sisusta karkealla merisuolalla. Suolaa menee n. 4kg. siis 4 kg!
Roikota lintua loppusyksy ja joulun alla sinulla on tönkkösuolattua teertä.
Olen varma ettei muut ole kokeilleet. Toivottavasti et kokeile sinäkään. - juskajaska
toope kirjoitti:
Moro!
Kaiken paras konsti on täyttää ammutun linnun sisusta karkealla merisuolalla. Suolaa menee n. 4kg. siis 4 kg!
Roikota lintua loppusyksy ja joulun alla sinulla on tönkkösuolattua teertä.
Olen varma ettei muut ole kokeilleet. Toivottavasti et kokeile sinäkään.Nyt olen riiputtanut lintua lähes vuoden ja ajattelin käydä katsomassa, joko liha on mureaa.......
 - etikkaa
juskajaska kirjoitti:
Nyt olen riiputtanut lintua lähes vuoden ja ajattelin käydä katsomassa, joko liha on mureaa.......
hathahaur
 
 - vastausta*
Koska niin moni "Urho" ja "Pekka" heittelevät eri nimimerkeillä apukoulussa oppimiaan
kirjoituksia niin annetaan kysyjälle yksi asiallisempikin vastaus:
Ensinnäkin riista suolistetaan heti kaadon tapahduttua.
Riistan riiputus
Me suomalaiset metsästäjät riiputamme riistaa aivan liian lyhyen aikaa. Liha ei ole silloin vielä ehtinyt saavuttaa täyttä mureuttaan, jonka huomaa riistan maustakin. No miksi sitten riistaa tulisi riiputtaa kauemmin? Riistaeläimen kuoltua sen lihakset supistuvat. Tätä kutsutaan kuolinjäykkyydeksi. Tämä jäykkyys on siis saatava pois riistasta ennen sen pakastamista, muuten lihasta tulee aina sitkeää ja kuivaa. Liha ei siis mureudu pakastettaessa. Lihan omat entsyymit saavat aikaan tämän mureutumisprosessin. Kunnolla riippunut lihassa on makeahko tuoksu. Liha riiputetaan viileässä, kuivassa ja ilmavassa paikassa. Muista suojata liha aina kärpäsiltä!
Riiputusaika vaihtelee lämpötilan mukaan:
20 tai enemmän: liha mureutetaan jääkaapissa. Linnut asetellaan selälleen ja nisäkkäät leikataan paloiksi - palaset laitetaan muovipusseihin ja viedään viikoksi jääkaappiin, jonka jälkeen ne sitten pakastetaan.
10 astetta tai enemmän: riiputetaan1-2 päivää.
10 - 5 astetta: riiputetaan viikon verran..
5 - 0 astetta: riiputetaan kaksi viikkoa.
Alle 0 astetta: riiputetaan kauemman aikaa
Talvella ammuttu jänis tai muu riista ei saa päästä jäätymään, koska muuten mureutumisprosessi ei pääse alkamaan. Nisäkkäät riiputetaan takaraajoista ja linnut puolestaa kaulasta. Näin veri ja muut nesteet pääsevät valumaan vähempiarvoisiin osiin. Muista, että eläin nyljetään vasta riiputuksen jälkeen. Talja sekä höyhenpuku suojaavat eläintä lialta ja kuivumiselta.
Lue lisää http://www.luonnossa.net/phpBB/viewtopic.php?f=117&t=127&start=0- Anonyymi
Arvostan vastausta Suomen eniten. Tulipa opittua 47 sekunnissa enemmän riiputuksesta, entä 3 vuoden aikana yhteensä.
 
 - Anonyymi
Meidän seurassa on aina vedetty pitkää tikkua siitä, kuka riiputtaa. Olipa hyvä saada tietoon vaihtoehtoisia toimintatapoja. Kiitos!
 - Anonyymi
Metsästäjä pitää suolistaa ennen metsästystä ja teeren on annettava olla rauhassa.
- Anonyymi
Juuri näin. Ite syön vaan kariniemen kanaa joka syntyy vakuumiin.
 
 - Anonyymi
Enpä ole riiputtanut teeriä ikinä. Joko teen metsässä teeripaistia pannulla/nuotiolla tai teeri suoraan pakastimeen. Tietysti ennen pakastamista asianmukainen käsittely.
Yleensä teen teerestä kastikkeen. Tummaan kastikepohjaan. Leikkelen teerenlihat hyvin ohuiksi suikaleiksi ja paista pannulla, lisään sitten vettä ja annan muhia kypsäksi ja lopuksi ruskeakastike.
Siinä ei nokka kauan tuhise. 
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Päivi Räsänen vs. Abbas Bahmanpour
(Bahmanpour on imaami Helsingissä) Syyttäjä siis jahtaa edelleen Räsästä tämän H-puheista, joissa hän on ilmeisesti vaa1285266Demokratian uhka: Perussuomalaiset ja polarisoiva "me ja muut" -ajattelu
Laurence Rees varoittaa, kuinka demokratian heikkeneminen ja autoritaaristen liikkeiden nousu voidaan liittää "me ja muu1874971"Rauhanomainen" miekkari hesassa: "Eläköön aseellinen vastarinta" - lakana
Kyseessä on Suomen Palestiinalaisten yhdistyksen viime perjantaina järjestämä ”Hiljainen kynttiläkulkue Palestiinalaiste853454Palkansaajan oikeus nauttia työuransa hedelmistä
Työeläkejärjestelmä on verrattavissa pyramidihuijaukseen, jossa alemmat tasot, eli nykyiset palkansaajat, toimivat maksa1072986Monella äärivasemmistolaisella C-paperit armeijasta
Kuinka kävisi sodan tullen noille? Puolustusvoimat huomauttaa, että C-luokituksen saaneiden sijoittumisesta sodan aikan242332Onko rajojen kiinnipitäminen ihmisoikeuksien vastaista?
Maahanmuutosta puhutaan usein niin kuin kyse olisi vain numeroista ja rajoista. Kyse on kumminkin ihmisistä, jotka halua2411757Toivottavasti odotat minua
Koitan järjestellä asiani niin, että voin olla kanssasi. On valtava ikävä sinua.821335- 1041328
 Huomenta naiselle
Toivottavasti tiedät, etten ole koskaan tuntenut ketään kohtaan näin voimakkaasti. Olen tietenkin meistä epävarma silti.741030Hurraa! Oon vihdoin vapaa J:stä
Poistin numerosi, poistin chattimme. En halua sua enää enkä odota sulta mitään.1361029