Onko Seurakunta sama kuin Rebekka?

metaskeema

Jaakob saa viekkaudella siunauksen isältään

1 Kun Iisak oli tullut vanhaksi ja hänen silmänsä olivat hämärtyneet, niin ettei hän enää nähnyt, hän kutsui luokseen vanhemman poikansa Esaun ja sanoi hänelle: "Poikani!" Esau vastasi: "Mitä, isä?"
2 Iisak sanoi: "Minä olen tullut vanhaksi ja saatan pian kuolla.
3 Ota nyt varusteesi, nuoliviinesi ja jousesi, ja lähde metsästämään minulle riistaa. [1. Moos. 25:28]
4 Laita siitä herkkuruokaa, sellaista josta minä pidän, ja tuo sitä minulle syötäväksi, jotta voisin siunata sinut ennen kuin kuolen."
5 Mutta Rebekka kuunteli, kun Iisak puhui pojalleen Esaulle. Kun Esau oli lähtenyt metsästämään riistaa isäänsä varten,
6 Rebekka sanoi pojalleen Jaakobil- le: "Minä kuulin äsken, että isäsi sanoi veljellesi Esaulle:
7 'Tuo minulle riistaa ja valmista minulle herkkuruokaa, jotta voisin siunata sinut Herran nimessä ennen kuin kuolen.'
8 Nyt, poikani, tottele minua ja tee niin kuin minä käsken.
9 Hae minulle laumasta kaksi hyvää nuorta vuohta, niin minä teen niistä isäsi mieliruokaa.
10 Vie sinä se isällesi syötäväksi, että hän siunaisi sinut ennen kuolemaan- sa."
11 Jaakob sanoi silloin äidilleen: "Mutta veljeni Esau on karvainen ja minun ihoni on sileä. [1. Moos. 25:25]
12 Entä jos isä tunnustelee minua? Silloin hän pitää minua petkuttajana, ja minä saan osakseni kirouksen enkä siunausta."
13 Hänen äitinsä sanoi: "Jos niin käy, poikani, kohdatkoon se kirous minua. Tee nyt vain niin kuin minä sanon ja mene hakemaan ne vuohet."
14 Jaakob haki vuohet äidilleen, ja tämä valmisti niistä Iisakin mieliruokaa.
15 Sitten Rebekka otti vanhemman poikansa Esaun parhaat vaatteet, jotka hänellä oli teltassa, ja puki nuoremman poikansa Jaakobin niihin.
16 Vuohien nahoilla hän peitti Jaakobin kädet sekä hänen paljaan kaulansa ja nis- kansa.
17 Sitten hän antoi herkut ja leipomansa leivän Jaakobin käteen.
18 Jaakob meni isänsä luo ja sanoi: "Isä!" Iisak vastasi: "Niin, poika, kuka sinä olet?"
19 Jaakob sanoi isälleen: "Minä olen sinun esikoisesi Esau. Olen tehnyt niin kuin käskit. Nouse istumaan ja syö minun riistaani, ja siunaa sitten minut."
20 Iisak kysyi: "Miten löysit saaliin näin pian, poikani?" Jaakob vastasi: "Herra, sinun Jumalasi, johdatti sen tielleni."
21 Iisak sanoi: "Tulehan lähemmäksi, poikani, niin minä tunnustelen, oletko sinä Esau vai et."
22 Jaakob meni isänsä luo, ja tämä tunnusteli häntä ja sanoi: "Ääni on Jaakobin ääni, mutta kädet ovat Esaun kädet."
23 Eikä Iisak tuntenut Jaakobia, sillä tämän kädet olivat karvaiset kuten Esaun, ja hän siunasi Jaakobin.

Tästä Raamatunkohdasta saadaan kanonisen lukutavan avulla nostettua korostetusti esiin sanat "Tee nyt vain niin kuin minä sanon", kun Rebekkaa pidetään seurakunnan vertauskuvana. Kun vielä sovelletaan seurakuntakäsitystä vl-oppiin sopivaksi, niin tällä Raamatun kohdalla voidaan perustella vaikkapa SRK:n näkemysten oikeutusta auktoriteettina.

Koska käytössä on vuoden 1776 käänös niin jae kuuluu näin:

13 Niin hänen äitinsä sanoi hänelle: sinun kiroukses tulkoon minun päälleni, minun poikani: ainoastansa ole minun äänelleni kuuliainen, mene ja tuo se minulle.

Ovatko palstalaiset sitä mieltä, että tällaisilla vertauskuvilla voidaan perustella 100% varmasti jonkun auktoriteetti. SRK:ta tässä Raamatun kohdassa kuitenkaan ei mainittu.

39

513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puupappi

      Vt:n ihmisistä, tapahtumista voidaan löytää jotkain karkeaa esikuvallista, mutta EMME SAA rakentaa oppeja toimintaamme niiden varaan. Vaarallista! Lue kirja Raamatun tulkinnasta: "Kirjojen kirja", niin pääset vähän "kärryille". Emme elä enää Vanhassa Liitossa VT:n aikaa, ne säädökset EIVÄT koske ENÄÄ meitä, kuten seremoniaLait.. sapattikäskyt (ei saa ottaa edes avioliittoon sieltä ohjeta, ei yhtäkään).

      Meille Uudenliiton:n aikakautena on löydettävä ohjeet UT:sta. Emme saa sortua näin VT:iin yleensäkään, vain asiat mitkä UT vahvisti VOIDAAN sieltä opettaa.(muuten Jeesus ei vahvistanut 1.Moos.1:28 "täyttäkää maa" UT:ssa, päinvastoin Paavali puhui, naimattomaksi jäämistä korkeampana kuin avioliittoa 1.Kor.7:8,37-38) VT:ssa on esikullisia asioita, mutta niistä ei saa tehdä yksityiskohtaisia oppeja ja esikuvat ovat monesti hyvin vajavaisia. (vain "esikuvallista":1.Kor.10:11, ymmärrä tämän sanan epämääräisyys, toisin kuin ristiretkeläiset tekivät ja huonoa jälkeä tuli)

      Seurakunnan toiminnan ohjeet ja käytännöt on löydettävä UT:sta. Jos lähden selvittämään kaikkia yksityiskohtaisesti ja laajasti .... ehkä toisella kertaa. Heitän sinulle muutaman kohdan esimerkin vuoksi:1.Piet. 2:19-22, Juud. 5:19-20, Ef.4:11-13, 5:21-33 ja 4:30-32,1.Tim.3:1-7, 2.Tim.2:15-26, Ilm.1:20 --- 3:22

      Liian laajakysymys, mutta tämä ratkaisee paljon, liian paljon. Hyvä, että kysyit.

      Olette pian Paavalin jalanjäljissä, jos uskallatte antaa "kenkää" samalla tavalla väärille opeille:Ap.t.15:1-31

      • Anonyymi

        Niin tosiaan apostoli paulushan perusti Rebekan kanssa Jeesus Jumalan poika ristillä seurakunnan.Oikeasti juutalaiset ruoskitti Paavalin laittoi vankilaan !


      • Anonyymi

        KOITTAKAAS päättää oliko hernekeitto linssikeittoa ja lammas vuohi vai oinas ja riistaa peura vai lammas. SANA RISTISTÄ ON HULLUTUS KADOTUKSEEN MENEVILLE.


    • ....poju...

      seurakunta kr.EKKLESIA tulee siis verbistä EKKALEO ja tämä tarkoittaa KOKOUSTA
      Seurakunta kreikan kielessä on ns.uloskutsuttujen joukko, tulee sanasta EKKLEESIA ..ekkleesiaa vastaa heprean kielessä taas sana GAHAL, joka VT:ssa isrealissa on yhtä kuin Jumalan kansa.
      EKKALEO voi kuitenki on siis kokous, vaikka poliittinen, väenkokous, seurakunnan kokous, kristillinen seurakunta, ..
      Uloskutsutuissa on kyse ihmisistä ja Jeesus meinaa Jumalan uutta kansaa, mikä koostuu kristityistä. Näin siis EKKLESIA = koolle kutsuttu ihmisjoukko, tietty paikka ja tietty tarkoitus. UT:ssa sitten sana merkitys muuttui seurakunnaksi eli Jumalan kansan yhteisö.

      UT:ssa siis Jumalan seurakunta on uudestisyntyneet Jumalan lapset, jotka ovat uskossa liittyneet Kristukseen maailmasta erotettuina.

      On olemassa erilaisia seurakuntia, elikkä universaali seurakunta = yleismaailmallinen, eli kaikki uskovat kristityt.

      mutta seurakunta yleensä on siis uudestisyntyneiden uskovien joukko.


      Hepr 10:
      24 ja valvokaamme toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin;
      25 Älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niinkuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.
      26 Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä,


      Seurakunta kun koostuu uskovaisista ihmisistä niin sitten on tärkeää, että uskossamme virkistymme ja rakennumme ja rakennamme toinen toisiamme, jaetaan taakat ja iloit ja yhdessä rukoillaa hengessä, ..
      Room 1:12
      12 se on, että me yhdessä ollessamme virkistyisimme yhteisestä uskostamme, teidän ja minun.


      Jumalan sana opettaa miten eletään hyvin ja turvallisesti, siksi seurakunnassakin on SÄÄNNÖT ja niitä on noudatettava

      1 Tim.18-20
      18 Tämän käskyn minä annan sinun toimitettavaksesi, poikani Timoteus, aikaisempien, sinusta lausuttujen ennustusten mukaisesti, että niiden nojalla taistelisit jalon taistelun,
      19 säilyttäen uskon ja hyvän omantunnon, jonka eräät ovat hyljänneet ja uskossaan haaksirikkoon joutuneet.
      20 Niitä ovat Hymeneus ja Aleksander, jotka minä olen antanut saatanan haltuun, kuritettaviksi, etteivät enää pilkkaisi.


      Raamatun mukaan siis seurakunta on auktoriteetti, minkä kokouksissa tulee käydä ja missä tulee kunnioittaa mitä seurakunta opettaa.

      LAITTAMASI KOHDAN JATKOA RAAMATUSSA

      Abraham laittoi palvelijansa etsimään morsianta pojalleen iisakille. Abrahamin palvelija kohtasi Rebekan ja hyväksymällä lahjan ja näin ollen Rebekasta tuli morsian. 1 MOOS 24

      SAMAAN TAPAAN SEURAKUNTA elikkä Jumala on lähettänyt Pyhän Henkensä suurena ennakkopalkkiona Poikansa Jeesuksen morsianta varten ja MORSIAN TARKOITTAA KRISTUKSEN SEURAKUNTAA. Tähän sisältyy 9 kaunista hengellistä lahjaa. Hyväksymällä nämä lahjat, seurakunta on ulosmerkitty yhteisönä, joka on sitoutunut tulemaan Kristuksen morsiameksi.

      NÄMÄ 9 LAHJAA OVAT.
      1.viisauden sanat; 2. tiedon sanat; 3. usko; 4. terveeksitekemisen lahjat; 5. tehdä voimallisia tekoja; 6.profetoimisen lahjan; 7. arvostella henkiä; 8. eri kielillä puhumisen lahja; 9. lahjan selittää kieliä.

      Elikkä tässä jotain selitystä Raamatun Rebekkaan liittyen ja näin ymmärrän REBEKAN VERTAUKSEN SEURAKUNTAAN.

      • LAHJOIHIN

        1 korinttolaiskirje 12 mm.kertoo näistä lahjoista, armolahjoista.


      • metaskeema

      • Anonyymi

        Tuossa puolestaan tulee myös esiin se, että ihminen ei tuohon Vanhan liiton aikaan tiennyt esim sisäsiittoisuuden vaaroista "sairaudet, poikkeamat, kehitysvammaisuus, aikainen kuolleisuus ym.", Iisak kun SAI ottaa vaimokseen isänsä veljen pojan tyttären Rebekan, Herra ei kieltänyt sukulaisliittoa,vaikka Kaikkivaltias tietää tulevan ym. kuten ihmisten geenit ja niiden yhteen sopivuus, siinä näemme kuinka syntiinlankeamuksen seuraus käytännössä toimii, ja samalla kertoo sen miten totta Raamattu puhuu kun Jeesuskin on maininnut jo muinoin nämä "syntymästään saakka avioliittoon kelpaamattomat", Mutta Pelastus Ainoastaan Kristuksessa on, siis turvaa Herraan Jeesukseen niin Pelastut🙏


      • Anonyymi

        Rebekan kaivo jutut oli ajalta ENNEN JEESUKSEN SYNTYMÄÄ


      • Anonyymi
        LAHJOIHIN kirjoitti:

        1 korinttolaiskirje 12 mm.kertoo näistä lahjoista, armolahjoista.

        2000 vuotta sitten kreikkalaiselle siellä me olemme nyt Suomessa jäätiköllä.


      • Anonyymi

        MOOSEKSEN KIRJAA JEESUS EI OLE TEILLE MIKSIKÄÄN HYÖDYKSI


      • Anonyymi

        2000 vuotta vanhaa textiä HYMENEUS OLI PILKANNUT ja Aleksander siellä siihen aikaan ja TIMOTEUS oli Pauluksen työkaveri siihen aikaan nehän ovat tietysti kuolleet jo silloin siellä. TIMOTEUKSELLE KEHOITUS säilyttää usko Jeesukseen ja se Jeesuksen antama omatunto minkä kasteessa saa lahjaksi.Hyvön omantunnon kaste tarkoittaa yhtä hyvää kuin Jeesuksen meille antamaa ei meidän omaa tuntoa vaan Jumalan pojan omatunto.


      • Anonyymi

        Herötyksissä on ollut eri henkiä helluntaiseurakunnista.


      • Anonyymi

        Synti oli se jos epäuskon tähden ei uskonut siis usko Jeesukseen on se suurin käsky ja rakasta lähimmäisiä.


      • Anonyymi

        Kristityn on kestettävä raiskaukset lyönnit väärät syytökset väärennökset eksytykset harhaopit JuutalaiUuteen käännyttämiset eksytykset muihin uskontoihin kestettävä vihaa vainoa ryöstelyä okkulttismia noitia huijauksia väkivallat ja sylkemiset lahkojen harhat huijaukset tarinat ja kyettävä ajattelemaan sitä mikä on totta kiitettävää ja hyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa puolestaan tulee myös esiin se, että ihminen ei tuohon Vanhan liiton aikaan tiennyt esim sisäsiittoisuuden vaaroista "sairaudet, poikkeamat, kehitysvammaisuus, aikainen kuolleisuus ym.", Iisak kun SAI ottaa vaimokseen isänsä veljen pojan tyttären Rebekan, Herra ei kieltänyt sukulaisliittoa,vaikka Kaikkivaltias tietää tulevan ym. kuten ihmisten geenit ja niiden yhteen sopivuus, siinä näemme kuinka syntiinlankeamuksen seuraus käytännössä toimii, ja samalla kertoo sen miten totta Raamattu puhuu kun Jeesuskin on maininnut jo muinoin nämä "syntymästään saakka avioliittoon kelpaamattomat", Mutta Pelastus Ainoastaan Kristuksessa on, siis turvaa Herraan Jeesukseen niin Pelastut🙏

        Taas syntymästään avioliittoon kelpaamattomat kohtaa vedetään kuin vihaamisen takia luki häiriö voi lukea siitä että naimattomuuteen oli monia eri syitä kuten työ tai muu halu elää yksin tai tehdä evankeliumin työtä tai pysyä naimattomana välttyäkseen kärsimyksistä.Useimmat avioerot johtuu tuosta ilkeydestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2000 vuotta vanhaa textiä HYMENEUS OLI PILKANNUT ja Aleksander siellä siihen aikaan ja TIMOTEUS oli Pauluksen työkaveri siihen aikaan nehän ovat tietysti kuolleet jo silloin siellä. TIMOTEUKSELLE KEHOITUS säilyttää usko Jeesukseen ja se Jeesuksen antama omatunto minkä kasteessa saa lahjaksi.Hyvön omantunnon kaste tarkoittaa yhtä hyvää kuin Jeesuksen meille antamaa ei meidän omaa tuntoa vaan Jumalan pojan omatunto.

        Apostoli pauluksen teot taas ei nyt oikeasti kuulu nykyajan suomalaisille kuulkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Synti oli se jos epäuskon tähden ei uskonut siis usko Jeesukseen on se suurin käsky ja rakasta lähimmäisiä.

        Jumalan käsky oli uskoa poikaan Jeesusta sovitusta. KYLLÄ TE EKSYTÄTTE IHMISET POIS JEESUKSESTA.


      • Anonyymi

        SUOMESSA ON IHAN SYNAGOGIA JOS TE HALUATTE SITÄ LAJIA


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2000 vuotta vanhaa textiä HYMENEUS OLI PILKANNUT ja Aleksander siellä siihen aikaan ja TIMOTEUS oli Pauluksen työkaveri siihen aikaan nehän ovat tietysti kuolleet jo silloin siellä. TIMOTEUKSELLE KEHOITUS säilyttää usko Jeesukseen ja se Jeesuksen antama omatunto minkä kasteessa saa lahjaksi.Hyvön omantunnon kaste tarkoittaa yhtä hyvää kuin Jeesuksen meille antamaa ei meidän omaa tuntoa vaan Jumalan pojan omatunto.

        Ei kristityt pilkkaa Jeesusta ristiin naulittua VÄÄRIÄ SYYTÖKSIÄ. Syyttelette syyttömiä.


      • Anonyymi

        Jos seurakunnissa ei ole yhtään Kreikan hymeneusta joka pilkkaa Jeesusta jätä laittamatta saatanalle./ HEBRELAISILLE kirje on vanhaa textiä Italian juutalaisille joilla oli vaikeuksia käsittää Jeesuksen sovitus kuin uhrata elukoita.Se on heille kirjoitettu.Jos et ole juutalainen juuri kääntynyt niin anna olla.Hebrean kieliset käytti hebrean kieltä sekä italiaa.Aina kun avaat uuden testamentin sivuja ota selville kenelle ja missä se kirje on tarkoitettu.


      • Anonyymi
        LAHJOIHIN kirjoitti:

        1 korinttolaiskirje 12 mm.kertoo näistä lahjoista, armolahjoista.

        KORINTTO Italian vallan alla sen ajan kreikkaa ja kielet latina Italia Kreikka.Vieläkin siellä on museoita missä vanhaa latinaa talojen seinissä.Sitten kun luetaan kirje timoteukselle tai Korinton seurakunnalle otetaan ensin selvää kenelle ja millaisessa tilanteessa. Tämä armolahja luettelo on uuden liiton Jeesuksen todistajien käyttämiä vaikutuksia kun evankeliumia julistettiin ja he kokoontuivat todistamaan Jeesuksesta.Hengen hedelmiä ja lahjoja rakkaus hyvyys pitkämielisyys avustamisen lahjat diakonia auttaminen kielten selittäminen nykyään kääntäminen tai parantaa sairaita.Todistukseksi että Jeesus on totta.


      • Anonyymi

        Henkien erottaminen ei tarkoita demoneja vaan erottaa puhuuko joku omiaan tai riivaajat puhuu tai onko edes Jumalasta.Mutta kuten tiedetään ei ole merkitystä valheen hengen vaiheilla mikä maan päällä vaikuttaa kun katsoo ristille.Risti pitää olla.


      • Anonyymi

        Rebekat on synagogalla kuin on Adam ja Noa ja Mooses.


      • Anonyymi

        Synagogalla on hei juutalaisia rebekkoja benjamia ja aharonia Pavel ja Boris.Doris.Hellareissa on myös rakeleita Rachel ja davideja dannyjä ja danieleja.Arieleja.Mooses kuule sun pitää noudattaa itse se koko laki.Uhraat elukoita ja kivität vaimosi jos se pettää ja tapat homosi.Ympärileikkaat mulkkusi ja lasket kaikesta kymmenen prosenttia yhwh jahvelle.Itkumuurilla on moskeija se sitten itkettää.MEILLÄ kristityillä taas ei moisia velvoitteita ole emme uhraa elukoita eikä kivitetä ketään.


      • Anonyymi
        LAHJOIHIN kirjoitti:

        1 korinttolaiskirje 12 mm.kertoo näistä lahjoista, armolahjoista.

        Profetpiminen on vajavaista ja katoaa kun Jeesus tulee ja tuli ainakin meille kristityille profetiat täyttyi Ristillä.


      • Anonyymi

        Sana virkistys on oikeasti rakentua. Rakennumme yhteisestä uskosta.


      • Anonyymi
        LAHJOIHIN kirjoitti:

        1 korinttolaiskirje 12 mm.kertoo näistä lahjoista, armolahjoista.

        Jos sä et rakasta lähimmäisiä et tee mitään armolla etkä lahjoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa puolestaan tulee myös esiin se, että ihminen ei tuohon Vanhan liiton aikaan tiennyt esim sisäsiittoisuuden vaaroista "sairaudet, poikkeamat, kehitysvammaisuus, aikainen kuolleisuus ym.", Iisak kun SAI ottaa vaimokseen isänsä veljen pojan tyttären Rebekan, Herra ei kieltänyt sukulaisliittoa,vaikka Kaikkivaltias tietää tulevan ym. kuten ihmisten geenit ja niiden yhteen sopivuus, siinä näemme kuinka syntiinlankeamuksen seuraus käytännössä toimii, ja samalla kertoo sen miten totta Raamattu puhuu kun Jeesuskin on maininnut jo muinoin nämä "syntymästään saakka avioliittoon kelpaamattomat", Mutta Pelastus Ainoastaan Kristuksessa on, siis turvaa Herraan Jeesukseen niin Pelastut🙏

        No hellarit vaihtaa puolisoa kuin paitaa. Ja naiset määrää.


    • ...poju...

      Noista lahjoista joku voi sanoa, että ei vanhoillislestadiolaisilla ole niitä

      1.viisauden sanat; 2. tiedon sanat; 3. usko; 4. terveeksitekemisen lahjat; 5. tehdä voimallisia tekoja; 6.profetoimisen lahjan; 7. arvostella henkiä; 8. eri kielillä puhumisen lahja; 9. lahjan selittää kieliä.

      MUTTA 1 KOR 13

      8 Rakkaus ei koskaan katoa. Mutta profetoiminen vaikenee, kielillä puhuminen lakkaa, tieto käy turhaksi.
      9 Tietämisemme on näet vajavaista ja profetoimisemme on vajavaista,
      10 mutta kun täydellinen tulee, vajavainen katoaa

      LAHJAT EIVÄT KUITENKAAN OLE SUORAAN TIENÄ TAIVAASEEN TÄSTÄ VIELÄ RAAMATUN KOHTA

      MATT 7

      21 "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.
      22 Monet sanovat minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra! Sinun nimessäsihän me profetoimme, sinun nimessäsi me karkotimme pahoja henkiä ja sinun nimessäsi teimme monia voimatekoja.'
      23 Mutta silloin he saavat minulta vastauksen: 'En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, vääryydentekijät!'

      Tässä siis juuri Jeesus sanoo, että pelkät voimateot, profetoimiset, tms eivät riitä taivaseen pääsyyn


      ilman uskonvanhurskautta ei voi pelastautua siis ja se vanhurskaus on että uskoo synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, kun uskovainen ne anteeksi julistaa Pyhän Hengen voimalla! Tämä siis on uskon vanhurskautta ja siinä ei voimateot auta ellei tätä usko.


      SVEBILIUKSEN KATEKISMUS KERTOO:

      11. Mistä usko tulee?
      Vastaus: Evankeliumin suloisesta opista ja armon lupauksista syntein anteeksi antamisesta Kristuksen täh-den.
      Room. 1:16. En minä häpeä Kristuksen evankeliumia, sillä se on Jumalan voima itsekullekin uskovaiselle autuudeksi.

      12. Mikä on synninpäästö?
      Vastaus: Se on lupaus ja vakuutus syntein anteeksi saamisesta, annettu sananpalvelijoilta Kristuksen puo-lesta.

      13. Kuka on antanut sananpalvelijalle sen voiman?
      Vastaus: Kristus Jeesus, Jumalan Poika.
      Ap.t.13:28. Olkoon teille tiettävä miehet, rakkaat veljet, että minä myös anteeksi annan; sillä jolle minä jotkin anteeksi annoin, sen minä anteeksi annoin teidän tähtenne Kristuksen puo-lesta.

      14. Mistä sen tiedät?
      Vastaus: Kristuksen omista sanoista, kun Hän sanoi apostoleillensa, Joh. 20:22,23: Ottakaat Pyhä Henki: joille te synnit anteeksi annatte, niille ne anteeksi annetaan; ja joilla te ne pidätte, niille ne ovat pidetyt. Matt. 18:18: Totisesti sanon minä teille: Kaikki, mitä te maan päällä sidotte, pitää myös oleman sidotut taivaassa, ja kaikki, mitä te päästätte maan päällä, pitää myös oleman päästetyt taivaassa. Ja Pietarille, Matt. 16:19: Minä annan sinulle taivaan valtakunnan avaimet: ja mitä sinä maan päällä sidot, sen pitää sidotun oleman taivaissa, ja mitä sinä päästät maan päällä, sen pitää oleman päästetyn taivaissa.

      15. Mitä taivaan valtakunnan avaimilla ymmärretään?
      Vastaus: Se voima, jonka Kristus on antanut seurakunnalle ja erikoisesti saarnaviralle, syntiä anteeksi antaa ja pidättää.
      Joh. 20:23. Katso 14 kysymys.

      16. Kuinka monta näitä avaimia on?
      Vastaus: Kaksi: yksi kutsutaan päästöavaimeksi, toinen side- eli pidätysavaimeksi.

      17. Mikä on päästöavain?
      Vastaus: Se on se voima, joka Kristuksen palvelijoille annettu on maan päällä päästää katuvaista syntistä synneistänsä ja avata hänelle taivaan valtakunta.
      2 Kor. 5:20. Me ( sanoo Paavali) olemme Kristuksen puolesta käskyläiset; sillä Jumala neu-voo meidän kauttamme. Niin me rukoilemme siis Kristuksen puolesta, että te Jumalan kanssa sovitte


      Lutherin Katekismus ei sisällä kohtaa, missä sanottaisiin että jokainen uskovainen, Pyhän hengen omistava voisi saarnata synnit anteeksi suullisesti. Koska papisto ei 1800-luvulla sietänyt ajatusta, että muilla kuin papeilla voisi olla sellaista lupaa. Silloin papit yrittivät torjua herätysliikkeiden leviämistä ja siellä tapahtuvaa synninpäästöstä julistusta.
      Siksi piti poistaa myös kirjoituksista pois sanoja, jotka olisivat olleet pappien vallalle vaaraksi.

      • metaskeema

      • Anonyymi

        Lahkoissa tehdään niin väärin esimerkiksi joku on juuri saanut anteeksi päästän lesta tulee sitomaan kiroaa. Siksi lahkot on sairaan vaarallisia.


      • Anonyymi

        Kuulkaa te teette väärin kun normaalit kristityt on jo saaneet anteeksi ja te syytätte.


      • Anonyymi

        Juutalaiset huusi ristiin naulitse ja tulkoon hänen verensä meidän päällemme.Oletteko te näitä juutalaisia synagogalla????


      • Anonyymi

        Jeesuksen käsky koskee kaikkia antaa anteeksi jos jollakin on jotain teitä vastaan antaa anteeksi 70 kertaa 70 ja vapauttaa ihmisiä antamalla anteeksi julistaa anteeksi ja mitään ei saa itse anteeksi jos ei anna muille.Jeesus opettaa voita sinä paha hyvällä.Ahkeroida hyvissä teoissa.( Et sä voi syytellä tuomita kun itsekin olet syntinen).


      • Anonyymi
        metaskeema kirjoitti:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_nauseam

        Ei kovin lapsen uskolta vaikuta. Lapsen uskohan on yksinkertainen.

        Lapsen kaltainen lapsen mieliset ei tarkoita etteikö olisi aikuinen ihminen ja vastuussa itsestään.Ala ikäisille ei anneta tupakkaa viinaa eikä vaikeita työtehtäviä mutta aikuiset päättää itse.Olette vielä maitoa juovia vai vahvaa leipää ? Terve usko kasvaa aikuiseksi.Aina opetusta ottamassa kun pitäisi jo olla muita opettamassa.Ette kestä vahvaa ruokaa vai.Kannattaa lukea ne muutkin kohdat kuin korvasyyhyyn.


    • Anonyymi

      LUETAANKO UUDESTAAN ESAU ON KARVAINEN ! KARVAINEN. RUSKEA.KARVAINEN KARVAKÄSI.Esau ja ismail siirrettiin tarinan mukaan jordanista itään.

    • Anonyymi

      Tiettekö teillä ei ole edes ajantajua. Esau laitettiin naimaan ismaileja itään.Isak linja oli kehitetty vain Jeesuksen syntymää varten.David on kuollut hänen luunsa on tai tomu museoitu.Jeesuksen syntymä oli ennustettu näissä kirjoituksissa.Koska se jo on tapahtunut juutalaiset ei ottanut häntä vastaan syntyi kristityt yhdeksi uudeksi kansaksi maan päälle kaikista kielistä.Edelleen te ette elä totuudessa.

    • Anonyymi

      Rebekka ajalta ENNEN JEESUSTA MESSIASTA VAI NIIN. Juutalainen synagoga on erikseen kuin taas kristittyjen usko Jeesukseen.

    • Anonyymi

      Hernekeitto on vaihtunut vuohiin

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3035
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2122
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1953
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1237
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe