Ärsyttää ja Ihastuttaa

Jasperi69

Olisi kiva kuulla muiden Caliberin omistajien kommentteja autosta.

Itseäni suorastaan v**tuttaa ajotietokoneen käyttönapin paikka, valomuistin puuttuminen ja sit ne hiton hälytys pimpotuset, joka hiton asiassa. Ja tietusti on noloa starttailla autoo liikennevaloissa ku se töksähtelee sammuksiin aika usein, ellei anna kierroksia niin kuin Ladakuskit ennen muinoin.

Mut on sillä muuten vaan aika hieno ajella, miellyttävät ja hiljaiset kyydit sekä ihan hyvät jalkatilat takanakin. Noin 1000 km ajettu 1.8:lla, kulutus asettunut seka ajossa 7.4 litraksi.

4

1457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CaliberCVT

      Yli 7 tkm ja 2kk takana jo. Kyllä niihin pimputusääniin jo alkaa tottumaan. Turvavyön merkkiääni sammuu itsekseen vähäksi aikaa. Se taitaa ollakin nykymääräysten mukainen ns. pakollinen varuste muissakin uusissa autoissa.

      Ajotietokonenäyttöäkin on aika turha rämppäillä ajon aikana. Keskikulutuksen voi tarkistaa ja nollata aina tankkauksen yhteydessä. Kuuntelen mieluummin musaa ja siis radion säätimiä käytän.

      Tuo manuaalivaihteisto on sun vaan opeteltava kytkimellä luistattamaan sopivasti. CVT:llä homma hoituu mukavasti ja helposti. Ei tarvi valoissa jäädä ihmettelemään vaikka muuten ei rakettina kiihdykään. Valon vaihtuessa nopea reagointi ja jalan siirto vain jarrulta kaasulle.

      Valomuistin puuttuminen on kyllä alkeellista, mutta kun ei sitä tarvi jenkeissä, niin ei saa tännekään. No tottuuhan siiihenkin vivun kääntämiseen ja varsinkin pimeällä huomaa aika helposti laittaa valot.
      Päivällä kaupungissa ei aina valoja viitsi laittaa, mutta enpä ole ainoa 'päivävaloton'.

      Voihan tässä loppuun vähän kehuakin. Sterot ja ratin kaukosäätimet ovat aivan huippuluokkaa. Vakionopeussäädin on myös aivan ehdoton vaikka parempia ja tarkempiakin on tullut käytettyä.

      Lämpöä tulee hyvin ja nopeasti myös takajalkatilaan. Penkinlämmittimet toimii todella nopeasti ja tehokkaasti, joka on hyvä talvea odotellessa.

      Kuten ajomäärästä näkyy, niin ajelee tällä ihan ilokseen pitempimpiäkin matkoja ja ilman mitään ongelmia. Talvirenkaiden hankinta ja lohkolämmmitten asennus tulossa pikapuoliin.

      Mitenkäs muilla käyttäjilla kokemuksia on kertynyt?

      • Jasperi69

        Oot kerenny ajelemaan Caliberilla. Tuota ns. ajotietokonetta tulee näpyteltyä vähä liikaakin ku on tottunut edellisen auton informatiivisempaan ajotietokoneeseen. Eihän sitä tosiaan tarvi kokoaikaa näplätä.

        Paljon enemmän on Calberista positiivista kuin negatiivista sanottavaa, olen kai vaan Suomalainen perus pessimisti, ku tulee aina ensin negatiiviset asiat mieleen.

        Eihän nuo asiat vikoja ole vaan ennemminkin persoonallisia ominaisuuksia.


      • caliberikuski
        Jasperi69 kirjoitti:

        Oot kerenny ajelemaan Caliberilla. Tuota ns. ajotietokonetta tulee näpyteltyä vähä liikaakin ku on tottunut edellisen auton informatiivisempaan ajotietokoneeseen. Eihän sitä tosiaan tarvi kokoaikaa näplätä.

        Paljon enemmän on Calberista positiivista kuin negatiivista sanottavaa, olen kai vaan Suomalainen perus pessimisti, ku tulee aina ensin negatiiviset asiat mieleen.

        Eihän nuo asiat vikoja ole vaan ennemminkin persoonallisia ominaisuuksia.

        Mullakin on kestänyt hetken verran, että on oppinut käyttämään sopivasti kaasua valoista lähtiessä. Sammuli kaupungissa muutamia kertoja ensalkuun, ja opettelu uuteen ajotyyliin kyllä vähän suorastaan tökki, mutta kaikkeen tottuu..
        Vieläkin hiljennän poppivehkeitä kun lähden valoista, että pystyn kuulemaan kuin paljon sitä kaasua kandee laittaa..
        Mut toisaalta, onpahan haastetta ajamisessa.. Ei oo liian helppoo..:)
        Muuten se on mukava ja kivan näköinen. Korkeasta ajoasennosta pidän erityisesti. Harmi vaan ettei saanut samaan pakettiin edellisen auton kytkintä.. Se oli huomattavasti helpompi..:(


    • Neon80

      Elikä olen ajellut Caliberillani (2.0 SXT CVT) vajaan 3 kk(Viikko juhannuksen jälkeen sain autoni)aikana reilu 9500 km. Tuossa lukemassa on noin 3500 km Norjaan tehtyä kalareissua. Keskikulutus oli 7,4 litraa/100km. Negatiivista sanottavaa ei ole kuin ajovalomuistin puuttuminen ja melko suuret katvealueet. Nuokin negatiiviset asiat on lähinnä totuttelu kysymyksiä. Ongelmia ei ole ollut autonkanssa minkäänlaisia. Tuo on sinänäsä ihme onhan kyseessä kuitenkin täysin uusi malli markkinoilla. Positiivisia seikkoja on mukavat ajo-ominaisuudet, automaatti vaihteisto, kunnon maavara(19,5cm), yllättävän hyvät poppi laitteet, korkea istuma-asento ja fiilis on kuin ajaisi isompaakin autoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4453
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4040
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2720
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1643
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1571
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe