Tekemistä Krabilla

Jomoxs

Tämän otsikon alle voitaisiin kerätä kaikkia mitä Krabilla voi lomallaan tehdä. Nähtävyydet ja rannat missä kannattaa ehdottomasti käydä? Hyviä ravintoloita? Hyviä kauppoja? Muita aktiviteetteja mitä kannattaa kokeilla jne. Onko Krabilla esimerkiksi mahdollista mennä seuraamaan Thai-nyrkkeilyä jne.?

7

2359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • N21

      Kannattaa pistäytyä Ko Phi Phillä, tosi kaunis saari! Phi phillä suosittelisin yöpymään yön tai kaksi. Saarelta voi tehdä myös retken viereiselle Ko Phi Phi Lehin saarelle, jossa mm. The Beach -elokuva on kuvattu (joko järjestetyn retken turistiryhmän kanssa tai vuokrata pitkähäntävene kuskeineen kyydittämään Lehille - suosittelen jälkimmäistä!). Krabilta lähtee lauttoja Phi Phille päivittäin, hinta suurin piirtein 750 bahtia. Mahdollinen majoitus kannattaa hommata paikan päältä.

    • maaliskuussa

      Krabilla (siis AoNangissa) on kaksi hienoa uimarantaa heti hotellien lähettyvillä ja lyhyen pitkähäntävene matkan päässä useita upeita vaihtoehtoja lisää (mm. Railey Beach, Chicken saari, Boda saari ym. ym) joten rantakohteista ei ole pulaa. Vesi on kristallinkirkasta kaikissa näissä rantapaikoissa, mutta korallien määrä lisääntyy kun mennään loitommaksi AoNangin rannikolta.
      Muita vinkkejä antaakseni; ota taksi päiväksi ja käy tiikeritemppelillä, kuumilla lähteillä ja kristallilaguunilla. Taksi maksaa noin 2000 batia ja aikaa menee reissuun lähes koko päivä. Ota uimavarusteet mukaan niin voit uida kuumassa lähteessä ja kristallilaguunissa. Varaa myös hyvät kengät tiikeritemppelille nousua varten, nousu on melko raskas kuumassa ilmanalassa (muistaakseni noin 1250 askelmaa).
      Aivan AoNangin lähellä on myös melko vaatimaton kissakalapuisto jossa voi ajankuluksi myös pistääntyä, nähtävää melko vähän, mutta krokotiilejä, kaloja, skorppiooni ja tarantella siellä ainakin oli.... tuktukilla matka kestää noin 15 minuuttia. Matkan varrella on myös käärmetarha jossa myös käärmeshow (emme käyneet joten siitä en tiedä sen enempää).
      Simpukkafossiiliranta sijaitsee myös melko lähellä AoNangin aluetta, paikka lähinnä turisteille rakennettu matkamuistojen myyntitori.
      Thai nyrkkeilyä AoNangissa on kerran viikossa (muistaakseni perjantai iltaisin klo 21 alkaen ja alkavasta ottelusta mainostetaan kovaäänisten kera pitkin iltapäivää, joten ei jää huomaamatta...)
      Krabi townissa kannattaa käydä ostoksilla, siellä on ainakin yksi "isompi" (=länsimaisempi) ostospaikka, VOGUE-tavaratalo. AoNangista sinne pääsee helpoiten kun hyppää avolava "linja-autoon" jossa lukee Krabi town, niin auton päätepysäkki on juuri Voguen edessä. Lähettyvillä on edullisia pieniä myymälöitä, mm. silkkiä, mausteista ja vaatteita edullisesti.
      Kannattaa myös tehdä retkiä varsinaisten turistialueiden ulkopuolellekin, taksilla, tuktukilla tai vuokraamalla skootteri, sillä silloin näkee paljon sellaista mitä turistikohteessa ei välttämättä näe eikä koe...
      Liikenteessä kannattaa tosin olla erityisen varovainen, koska liikenne on lähinnä kaaosta.
      Myös erilaiset thai-hieronnat ovat kokemisen arvoisia, niitä voi ottaa joko palmun alla rannalla tai useissa eripuolilla kylää sijaitsevissa massage-paikoissa.
      Ravintoloita on AoNangin kadunvarsi aivan täynnä, voit syödä paikallista ruokaa tai esim. saksalaisen ravintolan antimia, myös ruotsalainen Absolut-ravintola löytyy läheltä Heritage hotellia (sieltä saa koti-ikävän vaivatessa vaikka ; nakit ja muusi-annoksen). MacDonalds löytyy myös lähes vastapäätä ruotsalaisravintolaa, joten vaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan.
      AoNangista järjestetään runsaasti erilaisia retkiä eri kohteisiin, löytyy PhiPhi-saaren veneretkien lisäksi myös norsusafareita, kanoottisafareita ja niiden yhdistelmiä. Nämä löytyvät suomalaisten matkanjärjestäjien listoilta ja paikallisilta oppailta saa paljon lisää vaihtoehtoja. Myös takseilla on valmiita "kiertoajeluita" tarjolla, kannattaa kysellä, sillä ihmiset ovat todella ystävällisiä ja aidosti avuliaitakin.
      Yksi parhaista nähtävyyksistä ja kokemuksista on kuitenkin aurinko ja sää (lämmintä 30 - 36 astetta ja kostea ilma) ja tätä viilentämään todella lämmin kristallin kirkas merivesi....
      Ei voi muuta kuin suositella kaikille!

      • Kiitos...

        Kiitos asiallisesta informaatiosta minkä jaksoit kirjoittaa. Toivottavasti joku toinenkin jaksaa kirjoittaa vastaavanlaisen kertomuksen. Näin ensikertaa Krabille matkaavalle näistä on todella paljon hyötyä ja varmasti jaan omat kokemukset myös muille oman matkani jälkeen.


    • Murasu

      Olet varmaankin Ao Nangiin suuntaamassa? Siellä tarjolla nämä perinteiset turistiviihdykkeet (ja älyttömästi turisteja).

      Phi Phi -saarilla kannattaa tosiaan ehdottomasti vierailla. Vielä tammikuussa Koh Phi Phi Don oli aikasmoinen rakennustyömää tsunamin jäljiltä - toivottavasti ymmärtävät olla rakentamatta Ton Sai -lahtea yhtä täyteen kuin se oli ennen tsunamia. Aikas pahalta tuo tilanne jälleen näytti viimeksi siellä vieraillessani, muttatoivossa on hyvä elää. Mutta tosiaan tuo Ton Sai village oli vielä talvella aikas karua katseltavaa, sen verran autioittavaa jälkeä tsunami teki.

      Kannattaa Ehdottomasti vierailla myös asumattomalla Phi Phi Leh -saarella. Löytyy ihania rantoja, jotka hyvällä tuurilla ovat vähemmän kansoitettuja kuin Phi Phi Donin rannat. Retkille asumattomille Phi Phi -saarille pääsee helposti Phi Phi Donilta, jonne taas on helppo järjestää itsensä Ao Nangista. Phi Phi -saarilla on myös oikein kivat sukellus- ja snorklausmahdollisuudet, mutta kannattaa välttää esim. Maya Bayta (The Beachin kuvauspaikka), jossa veden alla näkee lähinnä muita snorklaajia.

      Kannattaa ehdottomasti käydä myös Krabi Townissa! Hurjasti aidompaa meininkiä kuin Ao Nangissa - parin viikon aikana emme kovin moneen turistiin törmänneet. Kivoja ruokapaikkoja ja mukava ja rento thaifiilis.

      Krabin luonto hienoine limestone-muodostelmiin on aivan upea! Kannattaa käydä luonnonpuistoissa, jos aihe yhtään kiinnostaa.

      Kiteytettynä: Ao Nangista löytyy kyllä tekemistä linjalla ranta-ruoka-turistihintaiset ostokset-yöelämä. Silti sanoisin, että mitä vähemmän aikaa vietät tuossa turistihelvetissä, sitä enemmän saat Krabista irti.

      • dsf

        Voisitko kertoa lisää luonnonpuistoista? Miten niihin kannattaa mennä, varustautua, minkälaisista puistoista on kyse?


    • Matkailijatar

      Olen myös lähdössä Krabille tänä talvena, joten kiinnostaisi miten tuolta pääsee lähisaarille. Kulkeeko muualle kuin Phi Phille ja Ko Lantalle lauttoja säännöllisesti? Ja toiseksi onnistuukohan veneen vuokraus tuolla suunnalla?

    • suosittelenehdottomasti

      Hei!

      Juuri krabilta tulleena voin ehdottomasti suositella paikkaa. Todella upeita saaria, lämmintä ja hyvää ruokaa.

      Me olimme Ao nangissa, josta lähdimme pitkähäntäveneellä lähisaarille. Toinen toistaan upeampia paratiisisaaria. Kävimme raileyllä, joka lähin saari ao nangista. Matka n. 15 min. Siellä hyviä ravintoloita ja mahdollisuus meloa ja kiipeillä. Itse emme kiipeilleet vaikka olimme niin suunnitelleet koska minimi aika oli 3-4h, joten auringonotto vei siinä hetkessä voiton. Koh podalla kävimme myös. Ehdottomasti suosikiksi tuli pienen pieni Tup saari. Saari on lähes autio, vaan valkoista hiekkaa, kirkasta vettä ja upeat maisemat. Kannattaa varautua eväillä tai siihen että voit ostaa sieltä ainoastaan poppareita ja banaania ( juomia). Uskomaton paikka.

      Paikalliset retkijärjestäjät tarjoavat retkiä suht edulliseen hintaan. Retket meni aina sovitusti ja muutenkin mukavasti. Menimme moottoriveneellä phi phi saarille. Retki alko noin. klo 9 aamulla ja takaisin oltiin klo 17. Retkeen sisältyi ruoka ja snorklausta avomerellä joka oli hieno kokemus. Kävimme myös Maya bay:lla ja bamboolla. Maya bay:lla ihan vihreä vesi ja muutenkin todella upea. Bamboo myös lähes autio, hiekka valkoista ja vesi kirkasta.

      Yhtenä päivänä menimme Tiger Caveen. Johon on n. 30-40min ao nangista. Naisilla pitää olla pitkät housut tai jos menet shortseissa varaudu vuokraamaan 20bathia maksava huivi jalkojesi suojaksi. Olimme kuulleet että alhaalla olevat apinat saattaa olla agressiivia ja viedä sinulta eväät yms. Me emme kokeneet niistä mitään haittaa ja apinoita oli ainoastaan rappusten alkupäässä. Tosin joiltain turisteilta apina nappasi vesipullon ja toisille käyttäytyi vihaisesti. Mutta itseasiaan. Tiger cavella on siis n. 1200 eri korkuista rappusta ylös. Olimme kuulleet että ne ovat haasteelliset ja raskaat, mutta ne olivat oikeasti ihan kauheat :D Mekin hyvässä urheilullisessa kunnossa olevia nuoria aikuisia, mutta kieltämättä laittoi kyllä hapoille. Kannattaa suunnata sinne iltapäivällä jolloin ei ole yhtä kuuma. Vettä kannattaa varata hyvin ja laittaa hyvät kengät. Ylhäällä on toki hienot maisemat ja patsaita.

      Kävimme myös Hot springillä ja Emerald poolilla. Lähdimme lavataxilla jolla kesti matka n. 1h 30 min eli aika kauan sai ao nangista ajella. Hot springillä eli kuumilla lähteillä vesi on n. 30-50 asteista. Kokemuksena upea paikka. Samalla kertaa kannataa suunnata myös Emerald poolille jonne on hot springiltä n. 15 min. Molempiin on pieni käyntimaksu. Emerald poolille pääsee viidakkoon rakennettuja "siltoja"/lautoja pitkin hyvin kulkemaan. Vesi on vihreää ja sinne saa mennä uimaan.

      Kävimme myös hieronnassa joka on siellä todella edullista.

      Ostosmahdollisuudet ovat pienet. Ao nangissa turisti tavaraa paljon. Jos siis tykkäät niistä löydät varmasti mieluista ostettavaa. Kävimme n. 40 min ajomatkan päässä Tescossa ja Big C: ssä. Muutamia kauppoja ja cittarin tapainen ruokakauppa. Outlet villagessa oli mm. adidas ja levis
      kauppa.

      Paikallinen ruoka on todella hyvää, joskin aika tulista. Paikalliset ruuat halvempia kun esim pizza ja pasta. Mutta pizzat ja hampparit myös maukkaita. Hyviä ravintoloita: green pepper, feel good ja rannassa oleva the beach. Ison kadun varrella paljon hyviä paikkoja. Paikallisista ruuista panang curry riisi todella hyvää.

      Tekemisen puutetta krabilla ei tule. Jo pelkät maisemat saavat häkeltymään. Upea paikka! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5534
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2476
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      55
      1694
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe