Kaikki hiirestä!

Emma

Hei! Minulla on ollut hamstereita ja rottia. Nyt haluaisin hiiren. Haluaisin kuitenkin ensin tietää millaisia kokemuksia teillä on hiiristä. Ovatko ne seurallisia? Entä onko niillä älliä, vai ovatko ne aivan tyhmiä? Mitä touhuatte hiirtenne kanssa? Kuinka paljon ovat valveilla päivisin? Kumpaa sukupuolta suosittelette? Voiko hiiri oppia tunnistamaan nimensä?
Kaikki omaan kokemukseen perustuva tieto on tervetullutta! Olisin kovin kiitollinen jos joku viitsisi vaivautua vastaamaan.

4

340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suski87

      Osa uroshiiristä saattaa hakeutua myös ihmisseuraan, mutta etenkin naaraat touhuilevat monesti mieluiten lajitovereidensa kanssa. Kilttejä ja käsiteltävissä useimmat hiiret kyllä ovat, vaikkeivat niin itse hakeutuisikaan syliin. Eivät hiiret ihan tyhmiä ole ole, vaikkakaan eivät mielestäni myöskään yhtä fiksuja kuin rotat. Hiirille esim. voi askarrella terraarioon ja jaloittelutilaan (jos sopiva sellainen löytyy) erilaisia kiipeilyratoja ja tarkkailla niiden touhuamista niissä. Suurin osa hiiristä touhuilee välillä myös päivällä/alkuillasta, ovat vuorokausirytmiltään pitkälti kuin rotat, samoin ruokinnaltaan.

      Sukupuolista; naaraat ovat laumaeläimiä ja niitä tulisi olla vähintään kaksi, mutta isommatkin laumat tulevat kyseeseen (etenkin jos terraario on tilava, voi hiirille helpommin syntyä kinaa, jos niitä on vain kaksi). Urokset eivät läheskään aina tule toimeen keskenään, joten niitä on varminta hankkia yksi. Urokset haisevat joskus hyvinkin paljon enemmän kuin naaraat (riippuu yksilöstä, kaikki eivät haise yhtä pahasti). Hiiret harvemmin oppivat nimeään, mutta saattavat tulla kurkkimaan pesästään kuullessaan tutun äänen.

    • SilverFox

      Itselläni on ollut uroksia (asuvat aina itsekseen) ja naaraita (jotka ovat olleet laumassa)
      Naaraat viihtyvät keskenään, eivätkä ole seuraani järin kaivanneet, mutta pojat jotka olen kovin hyvin totuttanut käsittelyyn, ovat itse hakeutunet kyllä näkösälle mökeistään ja tulleet käteni viereen, kun niitä huhuilee :)
      Molemmat sukupuolet ovat kyllä käsiteltävissä ja kilttejä, kun ne kärsivällisesti totuttaa itseensä.

      Eivät hiiret nyt aivan tyhmiä ole, touhuavat monenmoista ihmeellistä, jos terrassa on virikkeitä ja saavat toteuttaa itseään ja onhan nuita elokuvia, joissa hiiret ovat taitonsa näyttäneet (mm. vihreä maili) =)

      En nyt ole aivan varma oppivatko nimensä, ei kai.. mutta ehkä oppivat yhdistämään omistajansa äänen ruokailuun, meillä ainekin ukko käppäilee näkösälle, kun aikani huutelen sitä =)

      Meillä kaikki hiiret ovat olleet aamuisin hetken aikaa hereillä, etsimässä ruokaa lähinnä.. päiväsaikaa eivät paljoa näkysällä ole, mutta illasta heräävät touhuamaan touhujansa, syömään ja siistiytymään.
      Silloin on mitä parhainta aikaa jutustella hiirten kanssa ja pidellä niitä käsissä.

      Itse ainekin olen hiirulaisiini ollut ihastunut siitä lähtien, kun ensimmäisen sellaisen hankin, sitten niitä oli yhdessä välissä 14 =), kun pari poikuetta kasvatin "maailmalle".. nyt minulla on vain yksi vanha uroshiiri, mutta kun tuosta entisestä aika jättää, niin ilman hiiriä en osaa enää olla =)
      Sympaattisia otuksia ovat.

    • Hiiripentu

      Minulla on mukavia kokemuksia hiiristäni.On ollut niitä jo neljä kappeletta.Tai siis nyt kolme.Kun vain hiiriin kesyyntyy ja ne kesyynty suhun,kyllä ne ihan seurallisia sitten ovat.Ainakin mun hiiri haluaa joka päivä syliin.Ei ne ole tyhmiä eli ällejä,vaan musta ihan järkeviä koska ne ossaa rakentaa pesää ja tajuaa kaikkea.Päivällä ne nukkuvat.Ehkä käyvät hiukan syömässä.Minun hiirut menee nukkumaan aamulla 10 maissa ja heräilee kahdeksan maissa.Tietysti päivällä niitä ei saa herättää! Muistathan sen??
      Suosittlen tyttö hiiriä,koska minulla on niitä.
      TUskin nyt hei hiiri oman nimensa tuntee.Tai eihän sitä nyt tiedä.JOku hiiri voi olla viisaampi kuin toinen.
      Hiiristä myös:
      * Voi tulla aika paljon sairauksia esim.kasvaimia.MInulla on ollut kolmella hiirellä sairaus.Yksi kuoli ja yhdeltä meni ohi.Yhdellä roikkuu peffasta rupi.Se ei kuulemma ole haitallinen delluralle..
      *Hiiriä ei kannata lihottaa,koska se on niille haitaksi.Joten siemenseoksen auringon kukan siemenet lihottaa ihan sikana.
      * Pelletitkin käy vain kuppiin!:)
      *Hiiret pitävät wc-rullista ja että ne saa jaloitella ja olla kädessä mahdollisimman usein.Aluksi pnetu hiiret voivat olla tosi arkoja mutta myöhemmin ne sitten kesyyntyvät jopa liiian paljon.Eräs pikkupentuni kiipeää joka päivä olkapäilläni ja urputtaa:) :)
      * Hiirellä on lyhyt elämänkaari.Mutta minun vanhurskaas lähenee jo 2 vuoden ikää joulukuussa,sillä on jo karvat harmahtuneet.
      *En aluksi tiennyt sitä että hiirille saa myös antaa vauvan sosetta eli pilttiruokaa.JA myös peruna muusia ja siihen sekoitettua kermaviiliä.Mutta ei näitäkään liiaksi!
      Heppoisia ja loppoisia hetkiä tulevien hiirtesi seurassa.!! terve.

    • HeRi

      Minulla on kolme hiirtä. Kaksi tyttöä asustavat lasisessa terraariossa ja pojalla on häkki.

      Hiiret ovat mielestäni jyrsijöistä ehkäpä seurallisimpia. Yllätyin ehkä eniten siihen, kuinka todella saatoin hyvinkin pitkäksi aikaa liimautua lasiin kiinni ja tuijottaa tyttölapsiani.
      Poika on ollut tässä talossa vasta hyvin vähän aikaa joten se totuttelee vielä, joten puhun mieluummin jo pidempään eläneistä tytöistäni.

      Siis hiiret kesyyntyvät kyllä yllättävän nopeasti varsinkin makupaloilla (hiiret ovat luonnostaan todella suuria herkkusuita joten lihomista kannattaa varoa). Lempipuuhaani tosin ei ole se kun ne juoksevat niskavilloissani iloisena, vaan kaikenlaisen uuden aktiviteetin valmistus. Nauhoja menee ympäri terraa (hiiret kiipeilevät paljon) ja erilaisia leluja niillä on mielin määrin. Tietysti yksi lemppareista on vessapaperiputkilolabyrintti, jonka itse väsää helpostikin.

      Hiirilläni on terraariossa kaiverrettu kookos ja toinen puinen piilo sekä juoksupyörä (hiirille myydään omaa mallia. Ei saa ihan kaikista eläinkaupoista, mutta isoissa sitä luulisi olevan. Hiirten oma pyörä on umpinainen, vain pari reikää josta pääsee sisään ja "lattiassa" aukko josta häntä voi juoksemisen aikana roikkua)
      Lisäksi tarjolla on aina siemensekoitusta ja raikasta vettä.

      Hiiritytöt viihtyvät mieluummin kahdestaan tai laumassa, pojat elävät yleensä yksin tappeluvaaran takia. tyttö ja poika ovat huono vaihtoehto, sillä parissa kuukaudessa olet muuten järkyttävässä pulasssa.

      Kyllä noihin on rahaa mennyt (jatkuvasti ostan niille kaikkia uusia virikkeitä jotka ne sitten armotta järsivät :D ) mutta ovat ne tosiaan olleet sen arvoisia. Ja tosissaan luonnostahan niille voi hakea kesällä (kunhan kuivattaa hyvin) oksia ja muuta ja tosissaan kotitekoiset hömpötykset kelpaavat hiirelle yhtä hyvin kuin kaupan.

      Onnea hiiren hankintaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      690
      5294
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3554
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      157
      3337
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2583
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2399
    6. 261
      1990
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1497
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      101
      1409
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1379
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1160
    Aihe