1.6 VVT-i öljynkulutus

...

Kyseessä -02 Corolla sedan. Siis Turkissa kasattu. Ajettu 93 tkm.

Auto on alkanut viimeisen kymppitonnin aikana syödä öljyä (Toyota ja Mobil 5w40) reilusti. Aikaisemmin on puhuttu englantilaisvalmisteisten autojen (Corolla/Avensis) moottoreissa olevista ongelmista, mutta tässäkin näyttää nyt olevan samanlaisia.

75 tkm rajapyykkiin mennessä öljyä ei käytännössä mennyt lainkaan. Sitten huomasin ehkä 85 tkm kohdalla lisäystarpeen joka oli alkanut yhtäkkiä. Nyt viimeisen 90 tkm huollon jälkeen (89 tkm kohdalla oikeasti) neljän tuhannen kilometrin aikana öljyä on pitänyt lisätä jo 0,5 litraa. Eli 15 tkm aikana tulee tätä tahtia kulumaan öljyä pari litraa.

Te joilla tämä kulutus on alkanut niin miten se on kehittynyt? Onko tiedossa vieläkin lisääntyvä kulutus ja paheneva ongelma? En nimittäin aio kallista remonttia tehdä koska lähiaikoina kuitenkin autoa olen vaihtamassa. Jonkin aikaa pitäisi vielä sinnitellä tämän auton kanssa.

17

7756

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vahva epäilys

      Tarkista vuotaako kone oljyä vaihteiston puoleisesta päästä. Voi olla aluksi vaikea havaita vuodon hankalan sijainnin vuoksi. Tämä on kuulemma tyyppivika ja näitä on korjailtu takuuseen.

      • ...

        Parkkipaikoilla jossa autoa pidän ei ole minkäänlaisia öljyjälkiä. Pari pisaraakin pitäisi jo näkyä asfaltissa tai hiekalla.


    • Someone else

      On se kuuluisa "takapääntiiviste".
      On kuulemma tyyppivika ja kallista lystiä kun takuu loppuu.

      PS. Omalla 4A-FE moottorilla ajettu 155tkm ja tikun välillä pysyy vaikka ei lisäis yhtään 15tkm aikana

    • ykskuutonen

      aven ykskuutonen on surullisen kuuluisa tuosta syöpöttelystä ja ilmeisesti pata on sama mikä tuossa corollassa

      kannattaa vaihtaa siis het kun on mahdollista, sillä sen moottoriremontin teettäminen on todella kallista kun takuuaikakin on näemmä loppunut

      öljyähän voi tietty lisätä, mutta se on aika kallista jos öljynvaihtovälillä menee puoli kannua tavaraa lisäykseen niin onko siinä mitään tolkkua

      tietääkös kukaan että meneekö katalysaattori moisesta pilalle ?

      • "pete"

        Ensin alkaa palaa huoltolamppu. Se voidaan kuitata irroittamalla miinus-kaapeli. Mutta häkäarvot ovat jo yli sallitun. Katti ei ole suunniteltu kestämään, jos auto kuluttaa öljyä. Luulen ,että puolilitraa on maximi kun katti hajoaa.


    • Tyjoyo

      Anna viedä. Kyllä sitä öljyä maailmassa piisaa. Mulla vie kans 2l/10 000 km. Toyolla on nyt ajettu 118 000 km. Öljynkulutus on lisääntynyt.

    • 3.rollaa

      Taannoisessa TM:ssä vuodelta 2003 Rollan 60000 kestotestissä totesivat yllättävän suurta soikeutta sylintereiden mitoissa. Testatun rollan öljynkulutus oli kuitenkin normaali tuossa 60000km:ssä mutta mieleen tuli voisiko tuo soikeus olla syy kasvaneeseen kulutukseen tuossa 100000km:n huitteilla? Tää on vaan amatöörin heitto...

      • ...

        Itse epäilen eniten tyyppivikana olevaa männänrenkaiden jumittumista tai karkaisun tms. pettämistä. Tällaisista olen itse aikaisemmin kuullut syyksi. Lisäksi olen kuullut että myös voitelussa olisi jotain häiriötä, sillä korjattuihin moottoreihin olisi kuulemma vaihdettu öljytikku jossa pintaa olisi nostettu mäntien alaosan voitelun parantamiseksi roiskevoitelulla.

        Syitä varmasti voi olla monia, mutta syyn lisäksi tosiaan kiinnostaa että kuinka tuo kulutus kehittyy ja onko tämä itselläni tyypillinen tapaus. Jos kulutus pysyy tuossa parin litran nurkilla vaihtovälillä niin ei ole täydellisen hajoamisen vaaraa käsillä.


    • Crown

      Vie autosi lähimpään merkkikorjaamoon ja reklamoi
      öljynkulutuksesta.Auto laitetaan öljynkulutusseurantaan ja sen jälkeen mahdollisesti korjaavat sen takuuseen uudella
      puolimoottorilla vaikka auto onkin yli 3v vanha,
      näin ainakin täällä pohjoisessa.

    • 1.6 vvt-i

      Sukulaisellani on 1.6 vvt-i avensis, joka myös kuluttaa öljyä, sanoivat että, on tullu vääränkokoset männänrenkaat, ja että pitäs koneremppa tehä, ja maksaa 200e! vittu enemmin laitetaan se 0.5l öljyä 10 000 aikana ku maksetaan 2000e konerempasta..

    • ave00'

      Asiantuntijat asialla. Ja sukulaiset.

      Minulla on vm. 2000 Avensis 1,6 koneella. Tämä on siis edellinen kone kuin se ensimmäinen VVTi, joissa männänrenkaat katkeilivat ja öljyä kului. Minulla alkoi öljyn menekki tuossa 150 tkm:n jälkeen v. 2007. Pöntöllinen suurin piirtein 15 tkm:n aikana. Nyt autolla on ajettu reilut 250 tkm. Öljyn menekki on pysynyt samana, mitään haittaa öljyn lisäyksestä ei ole. Päästöt ovat olleet aina katsastuksessa normaalit, moottori toimii kuin enkeli, bensaa kuluu sama määrä kuin ennenkin.

    • KiähKiähKiäh

      Näin Terot kilpaa kertoilevat kuinka paljon öljyä kuluu.

      • kestäviäautoja

        Naura vaan 10 vanha linkki ja edelleen toyota liikkuu ja hyvin.


    • Voisurkeatrolli

      Jo kymmemnen vuotta sittten hääräsit täällä keksimässä "mainosjuttuja" Toyotan pään menoksi. Katso toyotan myyntilastoja, niin näet, että kaikki on ollut täysin turhaa trollausta.

      "Siis Turkissa kasattu" Jumalauta kun naurattaa. Juuri tuo tuossa aloituksessa ensimmäisenä paljastaa sinusta kaiken ja sekin on vain yksi yksityiskohta.

      Minä olen huoltanut Toyotia 20 vuotta, enkä ole tavannut ainuttakaan Toyotaa, joka syö 100.000 km:n kohdalla öljyä.

      • Noloa

        Sinä se vasta valehtelija olet, kun väität tuollaista. On tainnut höpö poika unohtaa kuinka paljon vaihdettiin puolimoottoreita 2000 alkupuolella VVT-i koneisiin. Älä viitsi tänne kirjoitella, kun kaikki mitä sanot on valetta. Entäpä Suprien koneet? Kun minä oikeasti olin asentajana Toyota Kaivokselassa, niin kyllä aika monet öljynkulutus seurannat tuli tehtyä ja moottoreita vaihdeltua. Kaitpa se on mahdollista, että vain vantaalla olevat tojotat kuluttaa öljyä?


    • Voisurkeatrolli

      ..............ja vielä tyyppivika. tuota ei ole koskaan merkitty Corollan tyyppiviaksi.

    • Sammakoita

      Tässä tyyppiesimerkki rikollisesta tojotaterosta, kun alkoi kuluttaa öljyä, niin suu suppuun ja kottero kiertoon toisen teron murheeksi. Kuinka rikollinen toyota kuljettaja onkaan.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe