Puhelimella soittaminen

Lankapuhelin

Kertokaa ihmiset mistä voin ostaa tarpeeksi yksinkertaisen lankapuhelimen muistihäiriöiselle äidilleni. Siinä saisi olla muutama muistipaikka ja isot näppäimet.
Kännyköitä hänellä on kaksi, ja nytkin toisessa on PUK-koodi kysely, mitenkähän senkin saisi selville, kun äiti ei oikein ymmärrä mikä se koodi oikein onkaan.

Toinen liittymä on minun nimissäni, joten sain sen PUK-koodin operaattorilta, mutta kännykät ovat melko hankalia käyttää vapisevissa käsissä ja kun näkökin on heikko.

Lankapuhelin siis on myös, mutta melko monimutkaisen näköinen härveli, joten jos joku tietää paikan ja mallin joka on hyväksi havaittu, otan vinkkejä vastaan.

Asun Helsingissä, samoin äiti(yksin,kotihoito käy 3kertaa vrk).

8

1513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kössi.

      Ainakin Soneran tai Elisan kaupoista löytyy varsin sopivia. Vastaavassa tilanteessa äidille hommattiin näppäinpuhelin, jonka numeronäppäinten koolla ei ole merkitystä, sillä se on pikavalintamalli. Siinä on muistaakseni 20 pikavalintanäppäintä, ja jokaisen viereen voi kirjoittaa nimen vaikka pölkkykirjaimilla.
      Eli jokaiseen pikavalintaan voit tallentaa numeron selvän ohjeen mukaan. Käyttäjä nostaa luurin, ja nimen kohdalta vain painasee nappia.
      Numeronäppäinten kanssa ei tarvitse sählätä ollenkaan.
      Suosittelen. Valintaperuste mielestäni on se, että tila nimille on riittävän väljä, jolloin voi kirjoittaa ne oikein näkyvästi. Maksoi n. 60-70 e.

      • -.-.-..--.-

        Myös kirpputoreilta löytyy edullisia ja toisinaan toimiviakin puhelimia. Ne eivät maksa kuin pari euroa, mutta käyttöohjeita niissä ei yleensä ole ja ne joko toimivat tai sitten ei.
        Tässä vaiheessa kyllä kannattaa investoida sellaiseen laitteeseen, jota hän vielä oppii käyttämään.
        Puk-koodin saat operaattorilta soittamalla äitisi nimissä, mistäs ne niin tarkoin tietää, kuka se soittaja on ja varmaan sinä äitisi asiat riittävän hyvin tiedät.


    • näin.........

      isäni sairastaa alzheimerintautia ja kännykän käyttö ei enää oikein suju. Hän osaa hetkittäin soittaa puhelimella hetkittäin ei. Hänellä on myös aivan tavallinen näppäin lankapuhelin jolla tavoitamme hänet jos kännykkä on "rikki" Se on "rikki" erittäin usein.

      Mie oon hoitanu operaattorin kanssa puhelin asiat siten, että soitan isän puhelimesta (tosin ette voi kun puk-koodi puuttuu) ja esitellyt itseni tyttärenä ja kertonut mitä tarvitsemme. Olen sanonut että isä on tässä vieressä jos haluatte hä nen kanssa jutella asiasta. Jotkut sitten haluavat varmistaa että toimitaan hänen tahtonsa mukaan jotkut ei kun olen kertonut isän sairaudesta. Myö ollaa kyllä tähän mennessä saatu asiat hoidettuu, ovat olleet ymmärtäväisiä asiakaspalvelussa.

      Ainakin alzheimerin tautia sairastavilla on vaikeuksia oppia uusien laitteiden käyttöä ja entisetkin yksinkertaiset laitteet tuottavat vaikeuksia. Isäni ei enää mm. osaa käyttää mikroaaltouunia vaikka hänellä on ollut se jo ennen sairastumistaan.

    • ei uusia koneita

      juttu meillä, mummu osaa soittaa vain näppäinpuhelimella, löysin sen kirpparilta eikä maksanut paljoa. Kännykkää ei voi ajatellakaan, koska hän ei osaa käyttää mitään uusia vehkeitä, näin pärjätään nyt, tulevaisuudesta ei sitten tiedä.

    • riina-liina

      Soitto sosiaalitoimistoon vanhus- tai vammaisasioita hoitavalle henkilölle. Sieltä saa tietoja ja voivat ehkä hankkia kaikkia tarvittavia laitteita. Näin ainakin minä sain omalle äidille. Kannattaa kokeilla.

    • apua heruisi

      hei

      ensinnäkin, odottelenpa minäkin sellaista kännykkää joka on riittävän ISO ja SELKEÄ ja isot näppäimet. Ei tarvisi olla multimedia- nettiyhteyksia eikä ensimmäistäkään peliä ja muuta roskaa siinä! Seniorit tarvitsevat ehdottomasti sellaisen kunnon kännykän. Meillä on vanhusten kanssa myös ongelma kännykän kanssa.

      Mikset voisi kysyä äitisi liittymän puk-koodia, ota häneltä vaikka valtakirja ja kiikuta puotiin niin eikö heruisi. Naurettavaa hommaa sieltä, ettei anneta sitä!

      Ajattelin että omat vanhempani saivat rollaattorin ja kävelykepin ja kahvoja yms Apuvälinelainaamosta tai mikä sen nimi nyt onkaan. Oisko siellä helppokäyttöpuhelimia jos teillä on lankaliittymä? Puhelinliikkeessäkin on aika iso valikoima kaikenlaisia, muistan nähneeni sellaisiakin joissa todella isot numerot.

      pärjäilemisiin! ja voimia, ja syysilojakin sinne hesaan.

    • piijo

      saat hankittua isonumeroisia puhelimia kysymällä näkövammaliitolta koska minunkin äitini on saanut, että otappa tietoa sen kautta.

    • Muistiin numerot

      Osta sellainen isokokoinen puhelin jossa on isot numerolaatat eli pikanäppäimet, joihin voi jokaiseen laittaa isoilla kirjaimilla ko. henkilön nimen tai valokuvan. Siihen kohtaan on sitten naputeltu puhelimen muistiin henkilön numero. Se on helppo käyttää, painaa vaan kuvaa tai nimeä kelle haluaa soittaa ja puhelu yhdistyy. Näitä puhelimia saa nykyisin monesta paikasta kun vain kyselet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 140
      4001
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      110
      3619
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2555
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1609
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1513
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe