Kattoikkuna

hieman metelöi

Meikäläisen GS:n kattoikkuna/luukku (malliltaan avattava) pitää hieman meteliä kun vauhti nousee yli 100km/h, onkos se korjattavissa vai kuuluukos ominaisuuksiin?

2

717

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mja

      Ei pitäisi suhista. Kokeile ensiksi käsikirjassa mainittua toimenpidettä ("jos ikkuna ei sulkeudu kunnolla") Eli paina kattomoottorin katkaisijan keskellä oleva pyöreä nappi pohjaan ja pidä siellä.

      Oletan että olet jo tarkistanut, ettei lasin ja tiivisteiden väliin ole jäänyt mitään roskia tms. Kannattaa avata lasi, imuroida kaikki raot kapealla suulakkeella ja puhdistaa (avatun) lasin sisäreunan pinta lasinpuhdistusaineella. Itse käsittelen säännöllisesti myös kumisen tiivistelistan kumilistojen hoitoon tarkoitetulla silikonilla. Muulloinkin kuin talvella.

      Tässä vaiheessa olet varmaan jo huomannutkin ettei Scenicin luukkua käytännössä voi pitää auki kaupunkinopeuksien yläpuolella, sen verran kovat on suhinat. Ja kesällä aurinko kuumottaa avatusta luukusta suoraan kupoliin.
      Ihmettelin pitkään mitä avaajan 1. pykälä tekee (paitsi aiheuttaa kovan suhinan) koska mitään ei näytä tapahtuvan. Katselin sitten ulkoa: 1. asennon tarkoitus on nostaa takareuna ylös ja pitää etureuna kiinni. Sinänsä ihan fiksu ajatus, mutta mitoituksessa on tullut pikku kämmi: lasi nousee etureunastaan juuri sen verran että tiivisteen ja lasin väliin jää muutaman mm:n ilmarako joka aiheuttaa helkkarinmoisen suhinan. Koeta kurkkia ulkopuolelta, sulkeutuuko tämä rako varmasti kokonaan luukun "kiinni" asennossa.

      Perussyy siihen että Scenicin kattoikkuna ylipäätään metelöi avonaisena, on se että luukku jää avattuna kattopinnan yläpuolelle. Tavallinen kattoluukku menee avattaessa kattorakenteen sisään, jolloin kattoon ei jää suhisevaa pintaa ajoviimaa vasten. Scenicissä tämä ei ole mahdollista, koska takaosassa ei ole kattoa, vaan toinen ikkuna. Ranskalaiset ovat ilmeisesti ihastuneet laajoihin lasipintoihin ja tässäkin on disaineri päässyt insinöörien edelle. Hankaluuksia tulee myös talvella: isojen lasipintojen alle kerääntyy jäätä ym, mitkä pyrkivät kampeamaan laseja . Tämänkin ongelman olisi voinut eliminoida lisäämällä kehykseen ja lasin reunoihin lämmitysvastukset. Nyt jääpalat ritisevät listoissa jo marraskuusta lähtien.

      Turha keksintö koko panoraamakatto. Itse en käytä luukkua olleenkaan (paitsi puhdistettaessa) ja etummainen sisäverhokin on enimmäkseen kiinni. Takaluukku riittää ihan hyvin valokatteeksi. Katselin kaverin Peugeot 407 farkussa, missä on vakiona iso kiinteä kattoikkuna puoliväliin saakka. Siinä oli moottorilla toimiva sisäverho. Säästyy monilta Scenicin ongelmilta. Voi olla että Renault siirtyy myöhemmin kokonaan Lattitude -tyyppiseen kiinteään kattoikkunaan.

      • Kysyjä.

        Kiitos kunnollisesta vastauksesta, täytyy mennä tutkimaan tarkemmin miten lasi menee tai pitäisi mennä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe