UPEITA NUKKEJA!

Pidätkö nukeista? Kiinnostaisivatko suloiset oikean lapsen kaltaiset käsintehdyt reborn taapero ja vauvanuket? Jos kiinnostus heräsi, pyydä kuvia nukeista s-postiisi:) Tänne saa lähettää kyselyt: lunabell@jippii.fi
Ilmoita


Facebookista löytyy lukuisia ryhmiä lelujen ja nukkien keräilijöille. Myös reborn-nukkien omistajille löytyy omat ryhmänsä.

Reborn-nukke voi olla...
- keräilykohde
- koriste-esine
- harrastus
- mallinukke itse tehdyille vauvan vaatteille
- lohtu lapsettomuudesta kärsivälle
- ilo vauvan hoitamisesta pitävälle
- piristys vanhainkodin asukkaille
- näytelmän/elokuvan hahmo
- lelu isommalle lapselle

Parhaimmillaan reborn-nukke on niin aidon näköinen ja tuntuinen, että sitä voisi luulla aidoksi vauvaksi. Nuket painotetaan oikean vauvan painoisiksi ja niiden hiukset istutetaan käsin päähän karva kerrallaan. Kalleimmilla nukeilla on jopa istutetut kulmakarvat ja ripset. Reborn-nuken idea oli alunperin olla oikean vauvan "kopio", mutta nykyään reborn-nuket saattavat esittää myös satuhahmoja, avaruusolioita tai eläimiä.

Ennakkoluuloisten ja asennevammaisten ihmisten mielipiteistä ei kannata välittää. Jokaisen tulisi saada elää ja käyttää oman elämänsä niin kuin itse parhaaksi näkee. Olipa harrastuksesi tai mieltymyksesi mikä tahansa, aina on ihmisiä jotka eivät sitä ymmärrä. Suurin osa reborn-nukkien omistajista on aivan tavallisia ihmisiä, eivätkä esimerkiksi jostakin asiasta traumatisoituneita.

Käytetyttyjä reborn-nukkeja myydään noin 150-400 eurolla. Uusista voit joutua pulittamaan jopa 500-2500 euroa. Hintaan vaikuttavat mm. taiteilija (onko tunnettu ja osaava) ja nuken materiaalit. Useimmissa nukeissa materiaali on vinyylin ja silikonin sekoitusta. Reborn-nukkeja voidaan tehdä myös täyssilikonisina, jolloin ne ovat huomattavasti pehmeämpiä, joustavampia ja aidomman tuntuisia. Silikoniset reborn-nuket ovat huomattavasti kalliimpia kuin vinyyliset.

KALLIS NUKKE:
- hiukset istutettua mohair-karvaa tai jopa aitoa ihmisen hiusta
- ripset ja ehkä jopa kulmakarvat on istutettu
- täysin saman painoinen kuin oikea vauva
- maalattu vettä kestävillä maaleilla
- mahdollista kylvettää, mikäli nukke ei ole kangasvartaloinen
- silmät lasia

HALPA NUKKE:
- hiukset: peruukki, maalatut tai täysin kalju
- ripset ovat liimatut tekoripset
- ei kulmakarvoja ollenkaan tai ne on maalattu
- näyttää nukelta, ei oikealta vauvalta
- silmät muovia
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

UPEITA NUKKEJA!

Pidätkö nukeista? Kiinnostaisivatko suloiset oikean lapsen kaltaiset käsintehdyt reborn taapero ja vauvanuket? Jos kiinnostus heräsi, pyydä kuvia nukeista s-postiisi:) Tänne saa lähettää kyselyt: lunabell@jippii.fi

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta