Sakkainen rautakloridi

öeflhäef

Missä vika, kun rautakloridikiteistä tekemäni rautakloridiliuos ei kirkastu, vaan on ihan sakkaista? Syövyttää kyllä mielestäni normaalisti. Laitoin (haaleaa) vettä noin litran ja kiteitä kilon verran. Happo on nyt seissyt monta viikkoa, mutta se on edelleen sameaa. Minulla ei ole ollut mahdollisuutta mitata ominaispainoa, mutta käsittääkseni 1:1 litkun pitäisi olla sopivaa.

5

4006

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Heikki

   ei kirkastu kuten syövytyssulfaatti.

   Syöpyminen tehostuu kun seosta lämmittää hieman sekä järjestää niin että neste liikkuu koko ajan.

   Ferrikloridi on myös melkoinen myrkky samoin sen höyryt. Syövytyssulfaatilla homma käy siistimmin.

   • äasjfäf

    Onko tuolle syövytyssulfaatille jokin toinen nimi? Miten ferrikloridin kanssa pitäisi toimia, jos se tosiaan on niin myrkyllistä? Tila on ilmastoitu ja käytän muovihansikkaita (yleensä). Miten syövytyssulfaatti eroaa ferrikloridista muuten?


   • *etsaaja*
    äasjfäf kirjoitti:

    Onko tuolle syövytyssulfaatille jokin toinen nimi? Miten ferrikloridin kanssa pitäisi toimia, jos se tosiaan on niin myrkyllistä? Tila on ilmastoitu ja käytän muovihansikkaita (yleensä). Miten syövytyssulfaatti eroaa ferrikloridista muuten?

    Rautakloridi on hapoista ehkä vähiten vaarallinen tehokas syövyttäjä. Käytä aina hanskoja, paljain käsin rautakloridia ei kannata mennä käsittelemään, voi vaikka nahka lähteä. Suojalasit eivät ole pahitteeksi. Kuivunut, pölisevä rautakloridi voi aiheuttaa hengitettynä syöpää, joten pidä syövytystila siistinä ja siivoa roiskeet. Vaatteisiin roiskeet tekevät reikiä. Hanki baumemittari, niin saat pidettyä happosi aina oikeassa vahvuudessa, syövytysajat ovat samat ja lopputulos paremmin ennakoitavissa. Säilytä happo suljettavassa astiassa tai vähintään peitettynä esim. muovikannella, jos et jaksa joka kerta kaataa sitä kanisteriin. Rautakloridi sakkaantuu vanhemmiten ja muuttuu ruskeaksi "liejuksi." Mitä isompi erä sinulla on happoa kerralla, sitä pidempään se luonnollisesti kestää käyttöä. Isommat määrät käytettyä rautakloridia pitää toimittaa keräykseen. Ei saa laittaa viemäriin, tuhoaa putkia ja tiivisteitä eikä ole ympäristöllekään hyväksi vaikkei varsinainen ympäristömyrkky olekaan.


  • toinen tekijä

   Rautakloridi sakkaantuu, kun vesi haihtuu ja kun syövytät sillä kuparia. Itse käytän valmista vahvaa liuosta, jota laimennan vedellä.
   Aluksi liuos on vihertävää ja ruskenee käytössä ja sakkaantuu. Välillä siivilöin luioksen kankaan läpi, saan poistettua roskat ja hilseilleet taustalakat. Liuos on pitkäikäistä, mikset siis osta ominaispainomittaria ja pidä sopivaa vahvuutta vedellä yllä!

   Aine on haitallista ja ärsyttää ihoa. Sitä ei saa kipata viemäriin isoja määriä. Huuhtelussa juoksuta aina vettä reilusti. Suojaa itsesi hanskoilla ja käytä lotratessa suojalaseja.

   Säilytä aine pullossa ja korkki kiinni. Niin saat sakan painumaan pullonpohjalle. Jos seisotat sitä ilman tiivistä kantta, yksi päivä sinulla on vaan puhjua astian pohjalla. Ja pölyä se kerää kans ilman kantta. Sekä hapettaa metalleja ympäristöstäsi.

   Ja se pöly on sitten haitallista hengitellä. Siivoa jäljet huolella.

  • Graafikko@

   Moi!

   Lisää siihen 100g sitruunahappoa.
   Se selkeyttää liuoksen ja tehostaa täten xsyövytystä. Saat SH:ta apteekista.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   383
   4540
  2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   284
   2524
  3. By the way, olet

   mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
   Ikävä
   144
   1813
  4. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   103
   1554
  5. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   85
   1463
  6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   61
   1307
  7. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   60
   1305
  8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

   Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
   Haapavesi
   58
   1226
  9. Onkohan sulla enää tunteita

   kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
   Ikävä
   46
   1214
  10. Rakkauden riemuvoitto

   Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
   Hindulaisuus
   346
   1063
  Aihe