karkeissa

Aloittelen tässä gluteiinitonta ruokavaliota ja en ole vielä perillä aina että missä on gluteiinia ja missä ei. Esim söin tänään noin 50 grammaa irtokarkkeja ja vasta sen jälkeen satuin huomaamaan että tuoteselostessa luki vehnäjauho. ei tullut mieleenkään että näin voisi olla! onko kaikissa karkeissa vehnäjauhoja???? kertokaa ystävät te, joilla on jo pitkä kokemus keliakiasta ja gluteiinittomasta ruokavaliosta. Tiedättekö "lajeja" joissa ei olisi?
Ilmoita


Ainakin Prisman irtokarkkihyllystä roikkuu lehdykkä jossa on tuoteselosteet allergikkoja ja keliaakikkoja varten.
1 VASTAUS:
Mitäpäs se auttaa vaikka tuoteselosteet olisivatkin irtsarilaatikoissa kunnossa, kun niillä samoilla kauhoilla ei saa ottaa niistä laatikoista mitään. Kaikki irtokarkit ovat syömäkelvottomia keliaakikoille. Vaikka toisit móman kauhasikin tullessasi, niin gluteenittomat makeiset ovat "pilalla", kun niitä on kosketeltu kauhalla, jolla on pussitettu gluteenia sisältäviä makeisia.
+Lisää kommentti
voi etsiä myös keliakialiiton sivuilla?
Ilmoita
heipsan!
itse en ole löytänyt muita sopivia karkkeja kuin lidlin suklaa-appelsiini ja minttutikut.(joita on siellä keksipuolella)sekä pandan valkoinen suklaa. kaikki, joissa lukee tärkkelyssiirappi tai vehnätärkkelyssiirappi, eivät käy jos on oikein paha keliakia. itselläni on ilmeisesti vilja-allergia, kun en voi edes jäätelöä syödä. sielläkin luki että vehnätärkkelyssiirappi...hieman hatutti, kun oli sen jälkeen joka paikka täynnä ihottumaa ja vatta sekasin. samoin ritz riisikakut eivät käy. tuoteselosteessa lukee, että valmistetaan tehtaissa, joissa käytetään viljoja. itse huomasin sen tekstin vasta syötyäni koko paketin.ja ihottuma tuli käsiin, jalkoihin, alaselkään, kaulaan ja naamaan. ei hääviä! tarkkuutta se vaatii karkkien ja ruokien kanssa, mutta esim valmisaterioissa ja makkaroissa tms. on aika hyvin ilmoitettu onko gluteenitonta vai ei.
5 VASTAUSTA:
Hei!

Valmistajien sivuilta saa tietoa karamelleista. Esim. Haribo on kunnostautunut ja listannut sivuillensa selkeästi myös LUONTAISESTI gluteiinittomat yksittäispakatut karkit ja karkkipussit! Vilja-allergikoille ja erityisen herkille keliaalikoille hyvin tärkeää tietoa! Menkää sinne katsomaan!

Haribolle isot aplodit!!!!

http://www.haribo.com/planet/fi/index.html
valitse sivuilta Info-kohdasta tuotetietoa ja sieltä kohta luontaisesti gluteiinittomat tuotteet.

Aurinkoista viikonloppua!
Onhan niitä karkkihyllyt pullollaan sellaisia makeisia joita saa syödä, Marianne-karkit, Super-salmiakki ja Tupla nyt ensimmäisenä tulee mieleen.
Vaatii vain kovaa tihrustamista ja lukemista, että kaikki pikku printit saa luetuksi.
Itselläni on vilja-allergia ja äinä välillä on todella vaikea saada selville mitä viljaa missäkin on käytetty, kun merkinnät ovat tärkkelyksenä tms...

Valion jäätelöistä löytyy paljon sellaisia missä ei ole käytetty vehnätärkkelyssiirappia ja jos sitä on käytetty niin se myös lukee siinä paketissa (litran paketteja). Ingman on käyttänyt kaikissa jäätelöissä vehnätärkkelystä.
Karkeistä Haribon tutit ovat ainakin luontaisesti gluteenittomia, samoin myös sirkus aakkoset.
keliaakikkokin kirjoitti:
Onhan niitä karkkihyllyt pullollaan sellaisia makeisia joita saa syödä, Marianne-karkit, Super-salmiakki ja Tupla nyt ensimmäisenä tulee mieleen.
Vaatii vain kovaa tihrustamista ja lukemista, että kaikki pikku printit saa luetuksi.
eikö noissa tuotteissa lue tärkkelyssiirappi?
ei aina ole ilmoitettu mitä tärkkelystä niissä on käytetty ja yleensä se on viljasta valmistettu,kuten esim. kotijäätelön sivuilla lukee että glukoosifruktoosi siirappi tehdään myös viljasta.
Nimetön kirjoitti:
eikö noissa tuotteissa lue tärkkelyssiirappi?
ei aina ole ilmoitettu mitä tärkkelystä niissä on käytetty ja yleensä se on viljasta valmistettu,kuten esim. kotijäätelön sivuilla lukee että glukoosifruktoosi siirappi tehdään myös viljasta.
Nyt joku tulee sanomaan, että vatsa menee sekaisin tärrkelyssiirapista. Silloin sitä ei tietenkään kannata syödä, mutta kyllä tavallinen keliaakikko voi tärkkelyssiirappia syödä.
+Lisää kommentti
Uuden keliaakikon on syytä päästä pikimiten ravitsemusterapeutin puheille, jotta kaikenlaisiin kysymyksiin saisi oikeita vastauksia.
Esim. juustoraasteessa, tuore- ja homejuustoissakin saattaa olla viljaa seassa, joten kaikki paketit on luettava tosi tarkkaan, että gluteeniton ruokavalio varmasti pysyy gluteenittomana.
Ajan kanssahan oppii tuotteet ulkoa, mutta alussa kauppareisuihin pitää varata aikaa kunnolla, että ehtii ja jaksaa lukea tosiaankin jokaisen tuotteen sisällysluottelon, ettei sitten osta hernesoppapurkkia, jossa onkin gluteenia mukana.
Ilmoita
Miksi tuotteissa oleva teksti ole riittavän ISOLLA, ettei kaupassa tartte olla suurennuslasia matkassa.
Keliaakikon puolisona tuottaa vaikeuksia ostosten teko, kun ei saa olla edes vehnäTÄRKKELESTÄ eikä GL kauraakaan.
Kaupareissulla saattaa kulua reippaasti aikaa kun tutkiin tuoteselostuksia.
Lapsen lapsella lisäksi vielä maitoallergia.
Ilmoita
Harva ruoka sisältää luonnostaan gluteenia!

http://safkatutka.fi/harva-ruoka-sisaltaa-luonnostaan-gluteenia/

Eli tee itse ruokasi aidoista ruoka-aineista.
Ilmoita
Ravitsemusterapeutti sanoi, että irtokarkeissa oleva mehiläisvaha estää, ettei kauhan välityksellä gluteeni siirry karkeista toiseen. Silloin tällöin keliaakikkokin voi karkkipussin itse täyttää gluteenittomista irtokarkeista.
Ilmoita
Kaikista vähimmällä pääset kun valmistat itse ruokasi. Miksi edes katselet karkkeja? ne ovat KAIKILLE kovin epäterveellistä suuhunpantavaa.

Voit itse leipoa leipäsi, kakkusi, pannarisi jne kun et käytä vehnä-, ruis-, ohra-. ja joitakin kaurajauhoja. Kaikki muut vilja- ja riisijauhot käy.

Hedelmät, marjat, kasvikset, juurekset, liha, kala, oljyt, vesi, maito ovat gluteeinittomia.
Voit syodä melkein mitä tahaansa paitsi prosessoituja ruokia. Prosessoidut (valmiiksi tehdyt) ruoat eivät ole kenellekään tarpeellisia eikä kaikista terveellisimpiä.
Ilmoita
Suurin piirtein ei mitään karkeja käy, niissä on nykyään nk glukooseja ym siirappeja ja euroopassa on hyvin yleistä että nuo on tehty vilja tärkkelystä
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

karkeissa

Aloittelen tässä gluteiinitonta ruokavaliota ja en ole vielä perillä aina että missä on gluteiinia ja missä ei. Esim söin tänään noin 50 grammaa irtokarkkeja ja vasta sen jälkeen satuin huomaamaan että tuoteselostessa luki vehnäjauho. ei tullut mieleenkään että näin voisi olla! onko kaikissa karkeissa vehnäjauhoja???? kertokaa ystävät te, joilla on jo pitkä kokemus keliakiasta ja gluteiinittomasta ruokavaliosta. Tiedättekö "lajeja" joissa ei olisi?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta