RJ45 verkko

kysyjä vaan

Kotonani on sähkökaapissa RJ45 verkkokaapeli, joka yhdistää kodin ulkoverkkoihin. Kaapelin toisen pään voi sähkökaapissa yhdistää neljään eri kohtaan (neljässä eri huoneessa on verkkoplugi). No, ostin keskittimen ja neljä RJ45 piuhaa ja nyt voin liittää koneeni mihin tahansa huoneeseen ilman, että tarvitsee aina käydä sähkökaapilla siirtämässä piuhaa sen huoneen kohdalle, josta yhteyden haluaa muodostaa. Ihmetyttää vaan, että miksi tällainen keskitin vaatii verkkovirtaa - eikö ole olemassa jotain sähköjohdoista tuttua "jatkopalikkaa" (mekaanista kytkintä), jonka avulla olisi voinut kytkeä nuo RJ45 johdot yhteen siellä sähkökaapissa? Tuntuu tyhmältä pitää keskitintä aina päällä kun sen muuntaja kuluttaa sähköä koko ajan. Vai onko tästä keskittimestä jotain muuta iloa?

Ihmetytti myös, että keskittimen mukana tulleessa lappusessa varoitettiin, että keskitin voi vaikuttaa mm. radioyhteyksien toimintaan - onko keskitin siis jotenkin vahvasti sähkömagneettista säteilyä lähettävä laite??

t. Täydellinen amatööri.

3

249

  Vastaukset

  • teknisesti ei ole mahdollista haaroittaa parikaapelia. Signaali ei menisi tarpeeksi ehjänä (häiriöttömänä) perille.

   Keskitin ei lähetä sen enempää säteilyä kuin vaikka akkulaturi. Eikä se kuluta virtaa kuin ehkä 9V/0,5A =4-5 VA.

   Noin asian vierestä, tuo valmis parikaapeliverkko asunnoissa on vanhentunut ideana aika äkkiä... kun nimittäin langattoman verkon laitteet saa taatusti nykyään alle kolmasosalla siitä hinnasta mitä tuo kaapelointi on maksanut.

   • Kyllä näin on!
    Satakuntaan rakensin (sähköurakoin) ensimmäisen RJ-45 kotiverkon jo vuonna
    1996! 100megaa oli silloin huippua!

    Mutta aikahan rientää. Nyt jo EVP, mutta silti, tekniikka tuttua, myös langaton!


   • Mitä vittua höpiset? Kaapelin kun kaapelin voi haaroittaa, joka kodissakin se asia on tosi. Haaroitus rj-45 tapahtuu jakorasialla tai kuten aloittajalla niin erillisellä rasialla.
    Yhteydet jakaa viimeistään operaattori...


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1628