Onko Cervinia hyvä kohde?

ski

Tietääkö kukaan minkälainen alppikohde Cervinia on, kannattaako sinne mennä?

5

17847

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Carverimäään

      Olimme Cerviniassa 2005 helmikuussa. Tärkein pointti on ehkä se, että koska mesta on niin korkealla (kylä 2000m, ylin hissi 4000m) voi kelit olla sen mukaiset. Yhtenä päivänä kaikki hissit olivat kiinni ja ylhäällä oli -30C ja 100km/h tuulta toisena päivänä. Eli rajut kelit noissa korkeuksissa.

      Maisemat ovatkin sitten mahtavat: ylhäältä näkyy mm. Mont Blanc. Rinteet ovat myös mukavat, joten niistä ei varmaan tule pulaa. Paikan hintataso ei kyllä ollut mainospuheiden mukainen (eli halpa), vaan ruoat ja juomat olivat Suomen hinnoissa.

      Elikä: jos kelit suosivat, niin paikka on loistava; muutenkin menee, kunhan löytyy sissihenkeä kovimmille keleille. Ja Sveitsin puolella (Zermatt) kannattaa ehdottomasti käydä!

      • Lombardia

        Maisemista olla montaa mielta, Monte Cerviniakin (suomalaisille tutummin Matterhorn) on aivan vieressa, mutta minusta upeampi Zermatin suunnasta katsottuna.

        Mutta vaertailenkin nyt Cervinian maisemia ja mahdollisuuksia muihin Aostan kulmilla oleviin paikkoihin.


    • Lombardia

      Oletko menossa hiihtelemaan vai onko mielessa patikointimahdollisuudet loppukesalla?

      Helppoarvaus etta alppokohteella tarkoitetaan vain ja ainostaan laskettelu&after-ski mahdollisuuksia. Kysyn siksi etta yha useampi reissaa Suomestakin alppilomalle mielessan ainoastaan hulppeat patikointireissut.

      Cervinia-Zermattissa on rinteita tunnetusti riittanyt ymparivuotiseen lasketteluun. Mutta joo, riippuu tietenkin odotuksista eli hiihtokausi on tuollakin parhaimmillaan melko samoihin aikoihin kuin muuallakin. Eipa tuosta sen enempaa kuin etta ihan kiva juttu se etta kaytettavissa melkoinen maara seka etela- etta pohjoisrinteita.

      Jos lahtisin noille kulmille patikoimaan niin menisin kylla Zermatin puolelle. Tarjoaa huomattavasti upeampia mahdollisuuksia. Laskettelemaan lahtevalla tietenkin erona lahinna vain after-ski mahdollisuudet. Ja tietenkin se etta Italian puolella, Cerviniassa, takuuvarmasti halvempaa majoittua.

      Jotain kertoo se etta ainakin Lombardian puolelta moni lahtee muihin Aostan alueen hiihtokeskuksiin. Koska itse hiidan nykyisin harvemmin en osaa sanoa miksi muut keskukset ovat kasittaakseni suhteessa huomattavbasti suositumpia. Hissilippujen hinnat? Muu hintataso? Rinteet? Sijanti? Kelit?

    • Ronja9

      Olin Cerviniassa skimbaamassa tammikuussa 2006.

      Cervinian puolella lunta oli todella vähän, vain 40% rinteistä oli auki. Päädyimmekin sitten useimpina päivinä Zermattin puolelle laskemaan, jossa lunta oli huomattavasti enemmän ja lähestulkoon kaikki rinteet auki. Tosin yksi 'metsäreitti', joka oli merkitty aukiolevaksi, oli niin huonossa kunnossa, että osa rinnettä meni sukset olalla monoilla pujotellessa... Mutta onneksi vain pätkä... =)

      Yhtenä päivänä oli niin kova tuuli, että huippuhissit olivat kiinni, eikä Zermattin puolelle päässyt. Ja koska Cervinian puolella oli niin vähän rinteitä auki, käytännössä koko kylällinen ihmisiä ahtautui yhteen rinteeseen - 7-rinteen viimeiselle kilometrille (tulee päähissiasemalle). Ei kovin kivaa laskemista. Parin laskun jälkeen luovutimmekin ja menimme paikalliseen keilahalliin keilaamaan. Hallista löytyi myös erilaisia pöytäpelejä, mm. pöytäfutis ja bilis, joita sitten pelailimme loppu päivän. Hissit eivät auenneet koko päivänä.

      Myös toinen kyläänlasku (omalle puolelle kyläämme, ei päähissiasemalle) oli todella huonossa kunnossa, vaikka auki olikin. Ensimmäisellä kerralla, kun ei tiennyt rinteen olevan niin huonossa kunnossa, otin pariin otteeseen sukset olalle ja kävelin rinteen viertä, niin paljon rinteessä oli näkyvillä kiviä, en halunnut pilata suksiani. Alaspäin siis piti tulla kabiinilla, jos halusi pitää sukset kunnossa. Ikävää vain, että päähissiasemalta oli pitkä kävelymatka sukset olalla väsyneenä hotellille. Toinen kyläänlasku kun tuli lähes hotellin kulmalle...

      Lumen puute ei tietenkään ollut paikan vika, vaan sääolosuhteiden vika. Mutta vähälumisena tuulisena Cervinia voi olla todella eristäytynyt paikka, mihinkään ei pääse laskemaan. Kauniina päivänä ja hyvän lumitilanteen vallitessa Cerviniassa on loistavia laskupaikkoja.

      Kleine Matterhornilta lähtevä lasku Cervinian kylään on reilusti yli kymmenen kilometrin mittainen ja mukavaa laskettavaa - hyvässä kelissä. Sumuisena päivänä mutkainen rinne ja lukuisat risteykset voivat olla vaarallisia, kannattaa olla hyvin tarkkana missä ja miten laskee. Mutta niinhän se on kaikkialla muuallakin, jos on mutkaisia ja risteäviä rinteitä...

      Zermattin puolen rinteistä tykkäsin enemmän. Emme tosin käyneet Zermattin muilla rinteillä, sillä myös Zermattin alaslasku oli melkoisen huonossa kunnossa ja musta rinne huonossa kunnossa ei ole kiva laskea... Tyydyimme siis laskemaan lähinnä Zermattin ja Cervinia vlisiä ylärinteitä Zermattin puolella. Ja mukavia laskettavia olivatkin!

      • jamo

        Aiemmat kirjoitukset ovat täyttä asiaa.

        Sen voisi vielä lisätä, että Cervinian rinteet ovat paljon helpompia (sinistä, helppoa punaista) kuin Zermattin puoleiset. Lisäksi myös Zermattin puolella Cerviniaa lähimmät rinteet ovat helppoja.

        Eli Cerviniasta käsin kestää reilu tovi ennen kuin kokenut laskija on ensimmäisessä vaativassa rinteessä, ja huonolla säällä yhteys on kokonaan poikki (tietäkään ei ole).

        Zermattia voin suositella sekä kylänä että hiihtokohteena lämpimästi kaikentasoisille ja -ikäisille laskijoille ihan aloittelijoita lukuunottamatta. Varsinkin lumivarmuus on näinä kasvihuoneaikoina verraton plussa. Iso miinus tulee vain hinnoista, jotka ovat pääsesonkina pöyristyttäviä. Afterskikin on paljon mainettaan parempi, ei tosin St.Anton yms. tasolla, mutta mahdottomia ei voi vaatia ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe