Auttakaa aloittelijaa

missä vika???

Otimme akaattikotilon, joka asustaa 60 litran akvaariossa, jota eläintarvikekauppias suositteli. Nyt se vaan ei meinaa millään pysyä siellä, vaan noista lasikannen aukoista on jatkuvasti lähdössä huitelemaan. Onko vinkkiä, miten ne voisi tukkia, muutoin joudun vahtimaan varmaan koko yönä sitä. Akvaarion levyissä on kolmessa kulmassa se reikä. Mikään verkko ei liene hyvä ratkaisu?

Olen jo lisännyt turvetta, josko olisi päässyt liian kosteaksi tuo pohja, herkkuja olen antanut, ja niillä sain jo kerran sen vaihtamaan suuntaa ja palaamaan alas vapaaehtoisesti. Mutta kun hetkeksi huoneesta poistuin (ehkä vartiksi), niin johan oli taas pää ulkona reiästä.

Ja minä kun luulin, että kotilo olisi helppohoitoinen, mutta kyllä tuota saa enemmän vahtia kuin kahta koiraamme. Tosin kyllähän se on yllättävän hauska otus myös.

5

310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minäff

      Tuki reiät esimerkiksi läpinäkyvällä teipillä. Niin minä olen tehnyt ja hyvin onnistui. Tuo kiipeileminen kuuluu akaattikotilon luonnolliseem käyttäytymiseen eikä sitä tarvitse estää. Minusta sinun kannattaisi sitten kun olet tukkinut reiät hommata pari kaveria akaattikotilollesi sillä paremmin ne viihtyvät kavereiden kesken ja saisi sekin jotain muutakin tekemistä kuin syöminen. Minusta akaattikotilot ovat erittäin helppohoitoisia eläimiä kunhan asiat ovat kohdallaan eivätkä ne pääse karkuun tuollaisista reijistä.

      • minäf

        Ja kun akaattikotioiden terrassa ei ole mitään liian suurta reikää ei niitä tarvitse vahtia ollenkaan ja ovat paljon helppohoitoisempia kuin koirat. Kunhan muistat laittaa hoito-luukun kiinni.


    • vivi joka ei jaksanut kirja...

      vain verkko.Itselläni terran kansi on puoliksi lasia ja puoliksi verkkoa.Verkkoon voi vaikka laittaa jonkinlaiset painot että sitä ei pysty työntämään pois

    • cat70

      suosittelen verkkoa. jos tukit kaikki reiät niin mistäs se kotilo saa happea? Kyllä nekin hengittää, eikä pienen terran happi riitä kauan jos ei ole kunnon ilmanvaihtoa. Ja haistakin se alkaa helpommin umpinaisessa.

      • aloittelija taas

        Soitin eilen aamulla eläinkauppaan, ja olivat sitä mieltä, että tosiaan ilma ei kierrä tarpeeksi, eli happea haukkailee. Hätäratkaisuna Nostin apukeppien avulla noita kansia, ja nyt lähden hankkimaan kunnollista verkkoa. Kotilo rauhoittuikin, kun lisäsin ilman kiertoa.

        Hassua, että sieltä mistä kotilon tarvikkeet hankin, sanottiin, että kannet voi hyvin olla paikallaan. Taitaa olla parempi asioida tästä lähtien siellä toisessa paikassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2753
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2340
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1854
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      100
      1656
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe