Aihe

paperinarupallot

kuka osaa?

Haluaisin intohimoisesti askarrella itse sellaisen ihanan ilmavan paperinarusta tehdyn pallon, jonka voisin laittaa valaisimen "varjostimeksi". Olen etsinyt paperinarua ja ohjeita löytämättä mistään.
Onko joku onnistunut tekemään, voisiko saada tähän tarkat ohjeet ja mistä niitä matskuja oikein löytyy.

9

13431

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • paperinaru

   Tilassa on tehty paperinarupalloja. En osaa laittaa suoraa linkkiä, mutta ohje löytyy www.mtv3.fi/tila. Vasemmasta valikosta Decora ja oikealta Arkisto vuosi 2004. Ohje on ensimmäisenä: "paperilankapallot".

   Toivottavasti tästä ohjeesta on sinulle apua. Itsekin ajattelin kokeilla tuota ohjetta ja laittaa pallojen sekaan kirkkaan valosarjan. Tarvikkeet luulisi löytyvän helposti, ainakin Tiimarissa olen nähnyt paperinarua ja muitakin tarvittavia matskuja.

  • tta

   Itse olen tehnyt pienehköjä paperinarupalloja seuraavasti: Ensin puhalletaan halutun kokoinen ilmapallo. Sen jälkeen kääritään paperinarua sen ympärille, narua kastellaan sitä mukaa kun sitä käytetään Decoupage-lakalla. Tämä lakka oli aika kallista askartelukaupassa, ja se haisee ihan erikeeperiltä. En tiedä, ajaako erikeeper saman asian, ajattelin joskus kokeilla. Sitten pallo kuivataan ja lopuksi ilmapallo puhkaistaan ja nypitään ilmapallon jäännökset pois. Narua ei saa kääriä liian tiukkaan, jotta pyöreä muoto säilyisi.

   • Jobu78

    Paperinarupallojen valmistuksessa voi käyttää lakan sijasta seosta, jossa on puolet liimaa ja puolet vettä. Ihan puuliima esim. erikeeper käy tähän tarkoitukseen.


   • askartelija0
    Jobu78 kirjoitti:

    Paperinarupallojen valmistuksessa voi käyttää lakan sijasta seosta, jossa on puolet liimaa ja puolet vettä. Ihan puuliima esim. erikeeper käy tähän tarkoitukseen.

    ...liisteriä käyttää lakan tai liiman sijaan?


  • K31

   moikkamoi!
   Paperinarua voi ostaa Sinellistä ja siellä on malliksi tehty pallo.
   esim.puhalletaan ilmapallo, päälle elmukelmua ja kiedotaan ympärille paperinarua, lakataan servettilakalla ja kun kuivunut puhkaistaan ilmapallo ja vedetään raosta pois:)

   • ju

    Paperinarupalloihin voi käyttää myös kankaankovetin- nimistä ainetta! Etsin tuota servettilakkaa käsityöliikkeistä mutta sieltä kehoitettiin kokeilemaan tuota Stiffy-merkkistä kankaankovetinta ja se toimii!! Eikö ole kallistakaan.


  • Paavo 66v

   myös näplätä mun nippeliä??

  • sisustaja1212
  • Petteri25

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   36
   1642